This post was last updated on januari 7th, 2021 at 02:01 pm

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 10 Beste Accu Cirkelzagen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Ben je op zoek naar een goede accu cirkelzaag? Wij vergelijken de 10 beste accu cirkelzagen van dit moment. Onze top 10 is natuurlijk niet zomaar tot stand gekomen. Wij vergeleken ruim 100 verschillende modellen accu cirkelzagen om uiteindelijk tot ons lijstje met favorieten te komen. We bespreken wat ons betreft de absolute top 10 en nemen daarbij mee dat zowel de wensen als het budget per persoon verschillen. Je zal dus altijd een goed advies vinden bij ons. 

Eerst beschrijven we de productspecificaties van iedere cirkelzaag afzonderlijk. Daarbij kijken we naar toepassingen, voltage, zaagspecificaties en garantie. Ook geven we voor ieder gereedschap een handig overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen. Daarna delen we onze mening. Voor wie is het toestel geschikt en wat maakt deze accu cirkelzaag tot een goede koop? Vervolgens geven we tips voor het kopen van een accu cirkelzaag. Waar moet je op letten? Tot slot brengen wij kort onze beste koop onder de aandacht.

Top 10 Accu Cirkelzagen Van 2021

Budget optie
4.3/5
4.7/5
Beste koop
VONROC CS501DC Accu Cirkelzaag – VPower 20V
Je koopt de VONROC CS501DC o.a. bij
[elementor-template id="7887"]

Bij aanschaf van deze accu cirkelzaag krijg je een 20V 2.0Ah VPower batterij en een sneloplader, waarmee je in 60 minuten een volle accu hebt. Ook worden er meerdere accessoires meegeleverd, zoals een zaagblad van 150 mm, een inbussleutel, parallelgeleider en praktische opbergtas.  Het onbelaste toerental bedraagt 4000 rotaties per minuut en je zaagt in een rechte hoek met gemak tot 48 mm diep en in een schuine hoek tot 36 mm diep. Verder heeft de VONROC cirkelzaag een veiligheidsstop en weegt het gereedschap 3,1 kg. Bij aankoop heb je recht op 2 jaar garantie.

Onze mening

Wil je rechte zaagsneden maken in laminaat, spaanplaat of tuinhout? Wil je in verstek zagen? Dan is deze accu cirkelzaag met een traploos instelbare zaaghoek van 0 tot 45 graden misschien iets voor jou. De VONROC CS501DC is kwalitatief hoogstaand gereedschap voor de doe-het-zelver, die wil genieten van zaagvrijheid.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
BLACK+DECKER BDCCS18 Cirkelzaag - 18V
Je koopt de Black+Decker BDCCS18 o.a. bij
[elementor-template id="7890"]

Met deze cirkelzaag maak je krachtige zaagsneden met een zaagblad van 140 mm. Het gereedschap werkt op een Lithium-Ion accu met een voltage van 18V en heeft een accucapaciteit van 1,5 Ah. Je kunt een zaagdiepte van 43 mm bereiken uit zowel een rechte, als een schuine hoek. Verder beschikt de Black + Decker BDCCS18 over een motorrem, stofafzuiging en thermische beveiliging. Het onbelast toerental bedraagt 3700 toeren per minuut. Bij aankoop krijg je een oplader, een stalen cirkelzaagblad en een handleiding meegeleverd. Ook heb je 2 jaar garantie.

Onze mening

Dit apparaat is speciaal ontworpen voor het zagen van hout en aanverwante materialen. Wil je spaanplaten zagen, recht of juist in een schuine hoek? Dan werkt dit toestel van het betrouwbare merk Black + Decker prima. Dit is een fijn instapmodel voor de beginneling door de extra nadruk op veiligheid, maar ook voor de professional, die de nadruk legt op houtbewerking.

Waarom kopen

Waarom niet?

Budget optie
PowerPlus POWEB2520 One Fits All
Je koopt de PowerPlus POWEB2520 o.a. bij
[elementor-template id="7893"]

Met deze accu cirkelzaag zaag je eenvoudig overlangs en in verstek. Door de aanwezige stofafzuiging heb je altijd vrij zicht op de zaagsnede en de werkzaamheden, die je aan het verrichten bent. Ook dit gereedschap is kantelbaar tot een hoek van 45 graden, met een zaagcapaciteit van 36 mm. Bij 0 graden kun je een zaagdiepte van 52 mm bereiken. Deze goedkope accu-cirkelzaag kost zo’n € 40 maar de accu en het accu platform worden niet meegeleverd. Als je al een apparaat hebt uit de POWEB lijn kun je dezelfde acculading gebruiken. Anders dien je deze los aan te schaffen. Verder heeft de Powerplus POWEB2520 een beschermkap en een ingebouwd beveiligingsmechanisme. 

Onze mening

Met deze accu zaagmachine met ergonomisch handvat voer je gemakkelijk simpele zaagklussen uit. De ingebouwde veiligheidsopties maken de accu zaag geschikt voor de hobbyist en incidentele klusser, die op zoek is naar een fijn apparaat voor in zijn werkplaats. Door de acculading ben je niet afhankelijk van het elektriciteitsnet, maar helaas wordt er geen lader of accu meegeleverd met de Powerplus POWEB2520.

Waarom kopen

Waarom niet?

Makita HS301DSMJ
Je koopt de Makita HS301DSMJ o.a. bij
[elementor-template id="7896"]

Dit precisiegereedschap werkt op een dubbele acculading van Li-Ion batterij van 10,8 volt. De cirkelzaag is volledig draadloos en is met gemak met één hand te bedienen door het lage gewicht van 1,6 kg. Verder bedraagt de vibratie van het apparaat 1,5 m/s2 en heeft deze snoerloze cirkelzaag een geluidsdruk van 71 dB. Je krijgt 3 jaar garantie. Ook ontvang je een mooie accessoireset met een Makita Mbox koffer, een stofzuigeradapter, twee Li-ion accu’s en een lader. Met dit gereedschap bereik je een maximale zaagdiepte van 25 mm in een rechte hoek en 16 mm in verstek.

Onze mening

Ben je op zoek naar een geschikte Makita cirkelzaag om lambrisering, plinten of laminaat op maat te zagen? Deze zaagmachine werkt in een hoek van 45 of 90 graden en heeft een ingebouwde afzuig-functie. Wil je een professionele accu cirkelzaag aanschaffen, waarmee je veelzijdige klussen kunt uitvoeren? Dan is dit apparaat met een zaagblad met een diameter van 85 mm misschien de juiste keuze voor jou.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH PROFESSIONAL Accu Cirkelzaag GKS12V-LI
Je koopt de BOSCH KGS12V-LI o.a. bij
[elementor-template id="7899"]

Dit is de allerkleinste en lichtste accu cirkelzaag van dit moment. De Bosch Professional GKS weegt slechts 1,4 kg en heeft een bijzonder kleine greepomtrek. Door de batterij-indicatie weet je altijd hoeveel energie de 12 volt -LI accu nog heeft. Met dit gereedschap bereik je een maximale zaagdiepte van 26,5 mm bij een rechte hoek en 17 mm bij een hoek van 45 graden. Ook beschikt het apparaat over heldere LED-verlichting, een robuuste voetplaat van aluminium, een parallelaanslag en geleiderailsysteem. Met de stofzuigadapter houdt je zaaglijnen schoon en met een constant toerental van 1400 toeren per minuut kun je aardig wat kracht zetten. De Bosch Professional GKS handcirkelzaag heeft een garantieperiode van 3 jaar.

Onze mening

Deze handcirkelzaag is uiterst geschikt voor het maken van een versteksnede, maar ook voor het afkorten van houten werkstukken. Je krijgt een accessoireset met geleider, binnenzeskantsleutel, zaagblad voor hout en een afzuigadapter meegeleverd. Dit werktuig is ideaal voor de af-en-toe klusser en de beginner. Ben je op zoek naar een handzame cirkelzaag op accu voor je nieuwste project, waarmee je ook in verstek kunt zagen? Dan is dit een goede kanshebber.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWALT DCS391NT Accu Cirkelzaag 18V
Je koopt de DeWalt DCS391NT o.a. bij
[elementor-template id="7902"]

Met de nieuwe XR accutechniek van het betrouwbare merk DEWALT laadt je een batterij in mum van tijd op via het intelligente XR-Li-Ion platform. De sterke motor met een vermogen van 460 Watt heeft vervangbare koolborstels en bereikt een variabel toerental tot 3700 toeren per minuut. Bovendien regelt een schakelaar intuïtief het aantal rotaties en kun je nauwkeurig werken door dit instelbaar toerental. Ook heeft DeWalt DCS391NT spindelblokkering, een dun 24 tands HM zaagblad met een diameter van 165 mm en een met rubber beklede handgreep. De ingebouwde motorrem en de veiligheidsschakelaar zorgen voor veilige en veelzijdige kluswerkzaamheden. Je betaalt zo’n € 180 en krijgt een stevige koffer cadeau. Bij 90 graden haal je een maximale zaagdiepte van 55 mm en bij 45 graden 42,1 mm.

Onze mening

Wil je een goede tafelcirkelzaag kopen voor je bouwplaats, waarbij je niet afhankelijk bent van netspanning? Dan is de DeWalt DCS391NT een goede aanwinst voor je werkplek. Dit handige cirkelzaagmodel met gereedschapskist is snoerloos en geschikt voor de vakprofessional. Helaas krijg je geen accu of lader bij je bestelling. De accu is compatibel met andere accu’s van DeWalt.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch UniversalCirc 12 Accu Cirkelzaag - Met 12 V 2,5 Ah accu en lader - Inclusief zaagblad
Je koopt de Bosch UniversalCirc 12 o.a. bij
[elementor-template id="7906"]

Met dit apparaat ben je niet langer afhankelijk van elektriciteit en laadt je de batterij snel op met de speciaal ontworpen lader. De verstelbare geleider helpt je bij je klussen en de maximale zaagdiepte bedraagt 26 mm. Verder is de Bosch UniversalCirc uitgerust met stofafzuiging, een zaagblad voor hout en een accu met een capaciteit van 2,5 ampère en een accuspanning van 12 volt. Dit stuk gereedschap komt met een garantieperiode van 2 jaar.

Onze mening

Deze accu cirkelzaag met accessoires, ingebouwde lasergeleider en blaasfunctie is niet alleen handig voor het uitvoeren van hobby klusjes, maar ook voor professionelere werkzaamheden met hout en platen. Je kunt zagen zonder aangesloten te zijn op netstroom en hebt goed zicht op de snijlijn door de stofafzuigingaansluiting en de zaaggeleider.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt DCS570NT-XJ (zonder accu)
Je koopt de DeWalt DCS570NT
[elementor-template id="7909"]

Deze geavanceerde accu cirkelzaag maakt gebruik van een Li-ion accu van 18 volt en komt met een praktische T-stak gereedschapskoffer. De tafelcirkelzaag beschikt over rubberen handgrepen, een traploos instelbaar toerental en een instelbare zaagdiepte van 64 mm. Met de afschuininstelling kun je de beste zaaghoek kiezen, variërend van 0 tot 57 graden. Door de stevige constructie gaat je cirkelzaag extra lang mee en heb je weinig last van trillingen en schokken tijdens je klustaken. De diameter van het zaagblad is 184 mm en de cirkelzaag weegt 3.6 kg.

Onze mening

Wil je een accu cirkelzaag met handige opbergkoffer en een hoge capaciteit qua zagen? Dan kies je voor de DeWalt DCS570NT-XJ met zijgeleider. Je kunt een houten werkstuk afkorten, maar ook in verstek zagen. De Li-ion accu zorgt voor zaagvrijheid en heeft geen stroom nodig tijdens je werkzaamheden.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch Professional GKS 18V-57 G Accu cirkelzaag - Met 2 accu's, geleiderail en L-BOXX
Je koopt de Bosch KGS 18V-57 G o.a. bij
[elementor-template id="7912"]

De Bosch Professional GKS cirkelzaag werkt op een 18 volt Li-Ion accu met een capaciteit van 5 Ampère. Dit is een vakkundig apparaat met een zaagdiepte van 57 mm bij een rechte hoek en 42 mm bij een schuine hoek. De aanwezigheid van zaagdiepte-indicatie, binnengeleiding en cirkelgeleiderail maken de Bosch Professional GKS tot een veelzijdige cirkelzaag, die zowel goed van pas komt in een hobbyruimte, als in het professionele werkveld. Bij de Bosch Professional GKS cirkelzaag krijg 2 jaar carry-in garantie.

Onze mening

Deze accu cirkelzaag vraagt om een behoorlijke investering, maar maakt het klussen daadwerkelijk een stuk eenvoudiger. Ben je op zoek naar een geavanceerde cirkelzaag met een goede diepte, een krachtige accu en een instelbare zaaghoek? Dan is de Bosch Professional GKS één van de beste opties voor jou. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Makita DSS610Z Accu-cirkelzaag
Je koopt de Makita DSS610Z o.a. bij
[elementor-template id="7915"]

Deze Makita cirkelzaag werkt op een accu van 18 volt en levert krachtige zaagprestaties door haar hoge startsnelheid en toerental. Het zaagblad met een diameter van 165 mm zit aan de linkerkant, waardoor je een prima zaaglijnvizier hebt bij rechtshandig gebruik. Je kunt de zaagdiepte zelf instellen en hebt daarbij de beschikking over een bereik van 0 tot 57 mm. Een ingebouwde blaasmond zorgt ervoor, dat de zaagsnede goed zichtbaar blijft tijdens het klussen. Een stopfunctie en beschermkap waarborgen de veiligheid. De Makita DSS610Z heeft een garantieperiode van 2 jaar.

Onze mening

Wil je een compacte cirkelzaag, die lekker in de hand ligt en niet al te veel weegt? Hecht je waarde aan asblokkering en een veiligheidsstop? Dan is deze Makita zaagmachine misschien wel de beste keuze voor jou. Je tilt de zaag gemakkelijk op je werktafel en geniet van bewegingsvrijheid, doordat de cirkelzaag op accu werkt en je dus geen stroomkabel nodig hebt.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Wil je een accu cirkelzaag kopen? Cirkelzagen zijn ideale apparaten voor precieze zaagklussen, zoals het zagen van rechte lijnen en versteksneden in zaaghoeken van 0 tot 45 graden. Een cirkelzaag is niet altijd handzaam. Sommige cirkelzagen dienen gemonteerd te worden op een zaagtafel, vanwege de zwaarte of een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Een accu cirkelzaag geeft juist bewegingsvrijheid. Doordat je geen stopcontact in de buurt nodig hebt, kun je sneller klussen uitvoeren. Cirkelzagen zijn één van de basisgereedschappen, die bijna iedere klusser in huis heeft. Wij vertellen je, waar je op moet letten bij het kopen van een cirkelzaag.

De functie van een accu cirkelzaag 

Veel mensen denken, dat je een cirkelzaag gebruikt om vrije vormen te zagen. Een handcirkelzaag kan hier inderdaad voor dienen, maar een accu cirkelzaag is juist heel geschikt om buizen, steen, hout of platen af te korten of in verstek te zagen. In verstek zagen betekent zagen in een schuine hoek. De meeste cirkelzagen zijn gemaakt voor het bewerken van grotere werkstukken, maar houdt bij het kopen van een cirkelzaag altijd de grootte van het zaagblad en de maximale zaagdiepte in de gaten. Zo weet je zeker, dat de zaagmachine dient voor jouw beoogde doeleinden.

Materialen en zaagbladen

Welke materialen kun je zagen met een cirkelzaag? Het is een veelgestelde vraag. Simpel gezegd hangt dit af van het zaagblad, dat je gebruikt. Bij de meeste cirkelzagen kun je van zaagblad wisselen, zodat je bijvoorbeeld makkelijker PVC kunt korten of hardhout kunt bewerken. Een zaagblad is vaak ontworpen voor een specifiek materiaal. Soms krijg je verschillende zaagbladen meegeleverd, terwijl je in andere gevallen standaard één zaagblad voor hout cadeau krijgt. Andere toepassingen kun je in dat geval los aanschaffen.

Veiligheid en onderhoud

Zoals bij elk gereedschap, dien je ook bij een cirkelzaag basisonderhoud te verrichten. Zo is het belangrijk, dat je de zaagblad goed schoon houdt voor optimale prestaties en het apparaat regelmatig controleert op mankementen. Sommige cirkelzagen zijn uitgerust met speciale veiligheidsmechanismen, zoals een automatische vergrendeling of een kap. Toch kun je zelf ook voorzorgsmaatregelen treffen. Draag bijvoorbeeld een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het klussen of gebruik een gehoorbeschermer.

Accu versus stroom

In dit artikel hebben wij specifiek gekeken naar accu cirkelzagen. Deze cirkelzagen geven je meer vrijheid en bieden flexibiliteit tijdens het zagen. Enkele handzame Makita modellen zorgen er zelfs voor, dat je eenvoudig op verschillende plekken kunt zagen. Bij het kopen van een accu cirkelzaag is het belangrijk, dat je let op het type batterij. Hoelang is de accuduur? Hoeveel tijd heb je nodig om de accu volledig op te laden? Krijg je de batterij meegeleverd of dien je deze los aan te schaffen? Als je frequent een cirkelzaag gebruikt, is het handig om een model met snellader te kiezen. Voor hobbyisten is dit minder belangrijk.

Toerental en snelheden

Een apparaat is krachtig door een hoog toerental en een groot vermogen. Sommige cirkelzagen hebben een instelbaar toerental, waardoor je het aantal rotaties per minuut kunt afstemmen op het soort materiaal, dat je wilt zagen. De mogelijkheid om de zaagsnelheid te bepalen, zorgt voor mooie resultaten.

Stofafzuiging

Het is belangrijk om je werkplek stofvrij te houden, stof op de werkvloer is niet handig en tevens ongezond. Daarom is bij sommige cirkelzagen een stofafzuigingsysteem of opvangmechanisme aanwezig. Je kunt hierbij denken aan een stofzak of bak of een aansluiting op een stofzuiger. Met een bouwstofzuiger krijg je jouw werkplek in een handomdraai schoon. Zo houd je goed zicht op je werkzaamheden en adem je minder stof in.

Reviews en tests

Soms is het fijn om je te laten inspireren door anderen. Lees eens een uitgebreide cirkelzaag review en vergelijk de voors en tegens van verschillende producten. Betrouwbare merken als Makita, Bosch en Black+Decker leveren kwalitatief hoogstaande apparatuur. Het lezen van een cirkelzaag test kan je helpen om de beste cirkelzaag te vinden, die precies aansluit bij jouw wensen.

Beste Koop

Wil je de beste accu cirkelzaag kopen? Uit onze uitvoerige test is de VONROC CS501DC als beste naar voren gekomen. Wij vinden deze accu cirkelzaag sterk, duurzaam en kwalitatief goed. Ook zijn we onder de indruk van de meegeleverde snellader en de zaagdiepte, die je zowel in een rechte, als schuine hoek kunt bereiken. Deze VONROC cirkelzaag werkt helemaal draadloos en is binnen een uurtje opgeladen. Kortom, echt een topmachine voor