This post was last updated on april 2nd, 2021 at 11:45 am

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 10 Beste Accu Decoupeerzagen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Wat is de beste accu decoupeerzaag van het moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. We hebben meer dan 50 verschillende machines vergeleken tijdens onze review en de belangrijkste kenmerken in kaart gebracht, zoals zaagspecificaties, vermogen en de gebruiksduur van de batterij. Daarnaast hebben we gekeken naar de garantieduur en de prijs. Het resultaat is een top 10 met de beste accu decoupeerzagen van het moment.

Eerst beschrijven we elke accu decoupeerzaag op een heldere manier, daarna volgt onze beoordeling. Wat zijn de voordelen en nadelen van het specifieke apparaat? Is het een goede aankoop voor doe-het-zelvers of juist voor professionals? Om je nog beter op weg te helpen met je keuze, volgt na onze top 10 een handige aankoopgids, boordevol tips en aandachtspunten. Tot slot geven we antwoord op de vraag: wat is de beste decoupeerzaag met accu?

Top 10 Accu Decoupeerzagen Van 2021

Beste koop
4.7/5
€159,99
Nummer 2
4.7/5
€407,99
Beste koop
Bosch PST 18 LI Accu Decoupeerzaag
Je koopt de Bosch PST 18 Li o.a. bij
[elementor-template id="7837"]

Deze decoupeerzaagmachine van Bosch is ideaal voor het zagen in allerlei materialen, waaronder hout, kunststof, metaal, keramiek, laminaat en rubber. Het aantal zaagbewegingen is instelbaar, waardoor je hem voor zware en lichte taken kan gebruiken. Hij is voorzien van krachtige lithium-ion-accu en heeft een accuspanning van 18 volt. Ook heeft hij een low vibration systeem, zodat er tijdens het werken zo min mogelijk trillingen vrijkomen. De zaagdiepte in hout is 80 mm en in staal 5 mm. Het aantal zaagbewegingen is instelbaar tot 2400 per minuut. Standaard is de garantie 2 jaar, maar bij registratie binnen vier weken via Bosch Tools zelfs 3 jaar.

Onze mening

Deze Bosch PST 18 LI blinkt uit in zaagprecisie en scoort daarom het beste tijdens onze test. De ingebouwde laser komt hierbij goed van pas. De zaagbladen zijn gemakkelijk te verwisselen. Groot voordeel is dat deze Bosch wordt geleverd als complete set in kunststof koffer, inclusief accupack, zaagbladdepot, antisplinterplaatje, zaagblad en oplaadapparaat. Ook krijg je een transparante beschermkap voor extra veilig werken. Daarnaast is hij voorzien van geïntegreerde werklamp en instelbare blaasfunctie. Het gewicht is 1,6 kilo. Samengevat een duurzaam en krachtig apparaat met een hoog gebruiksgemak!

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
Makita DJV182RTJ
Je koopt de Makita DJV182RTJ o.a. bij
[elementor-template id="7840"]

De Makita DJV18RTJ accu decoupeerzaag is een professioneel apparaat met een variabele toerental regeling door middel van een draaiknop met 800 tot 3500 toeren p/m. Het voltage is 18 volt. Hij is voorzien van soft grip handgreep, 3 pendelstanden en heeft een slaglengte van 26 mm. De maximale zaaglengte is 135 mm in hout, 10 mm in metaal en 20 mm in aluminium. Dankzij de diepontladingsbeveiliging en energiezuinige koolborstelloze motor kun je er veilig en efficiënt mee aan de slag. Er worden 2 accu’s meegeleverd, een BL1815N (2,4 kilo) en een BL1840 (2,6 kilo). Deze Makita heeft een softstart-functie. De garantie is 2 jaar.

Onze mening

Met een prijs van zo’n € 400 valt deze Makita professionele accu decoupeerzaag in een wat hoger prijssegment. Het is dan ook een geschikte tool voor vakmensen met uiteenlopende kluswerkzaamheden. Groot voordeel is dat je 2 accu’s meegeleverd krijgt, zodat je nooit stilstaat met je werk. Daarnaast krijg je een nette opbergbox, laadstation, anti-splinterplaat, glijplaat, afzuigadapter, inbussleutel en drie verschillende zagen. Met een slim kliksysteem kun je deze zagen snel verwisselen zonder gereedschap. De koelluchtkanalen blazen het zaagsel weg. Kies voor deze Makita als je wilt investeren in een duurzaam apparaat waarbij veiligheid, een nauwkeurig zaagresultaat en snel en effectief werken belangrijk voor je zijn.

Waarom kopen

Waarom niet?

Budget optie
VONROC JS501DC Accu Decoupeerzaag – VPower 20V
Je koopt de VONROC JS501DC o.a. bij
[elementor-template id="7843"]

Deze Vonroc accu decoupeerzaag is met een prijs rond de € 60 een interessante keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een gedegen apparaat met laag prijskaartje. Hij is voorzien van Vonroc VPower 20 V platform, waardoor je de accu snel verwisseld. Lading van de accu leeg? Geen zorgen; de oplaadtijd is door de snellader slechts 60 minuten. Dankzij de meegeleverde parallelgeleider maak je rechte zaagsneden. Ook kun je hem traploos instellen van 0 tot 45 graden. De complete set wordt naast de accu en geleider ook geleverd met twee zaagbladen en handige opbergtas. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze Vonroc blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De snel te verwisselen zaagjes kunnen tot 50 mm in hout, 8 mm in metaal en 20 mm in plastic snijden. Het gewicht is 2,2 kilo. Bovendien is hij voorzien van ingebouwde werkverlichting voor het werken op donkere plekken. De zachte rubberen handgreep verhoogt het comfort. Hij is wel wat lawaaierig (93 dB) en de snelheid is niet instelbaar, maar als dat geen probleem voor je is dan is dit een goede low-budget aankoop.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch Professional GST 18 V-LI B Accu decoupeerzaag - Zonder accu en lader - Met L-BOXX
Je koopt de Bosch Professional GST 18 V-LI B o.a. bij
[elementor-template id="7846"]

Deze Bosch draadloze decoupeerzaag met accu van 18 V komt zowel op de bouwplaats als in een hobbyruimte goed van pas. De beugelhandgreep met schakelaar voor het handmatig instellen van het toerental (0 – 2700 min-1) zorgt ervoor dat je optimale controle over de machine hebt. Hij is geschikt voor recht zagen en bochten zagen, zowel in lichte als in harde houten materialen. De slaghoogte is 23 mm en het gewicht inclusief accu 2,4 kilo. De garantieperiode is 3 jaar.

Onze mening

Het is een duurzame tool die geleverd wordt met verschillende zaagtanden en antisplinterplaatje. Groot voordeel is het SDS-systeem, waarmee je in een handbeweging de zaagbladen kunt verwisselen. Bij deze Bosch wordt geen accu meegeleverd. Dit is zeker iets om rekening mee te houden, omdat de uiteindelijke aankoopprijs dan stijgt. Voordeel is wel dat hij compatibel is met het Bosch Click & Clean stofafzuigsysteem, evenals met alle Bosch Professional 18V-accu’s en laders en geleiderails via adapter. Behoort Bosch tot je favoriete merken in je gereedschapscollectie, dan is deze accu decoupeerzaag dus zeker een goede keuze.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA DJV180Z
Je koopt de Makita DJV180Z o.a. bij
[elementor-template id="7849"]

De Makita DJV180Z is erg geschikt voor precisiezagen dankzij de unieke vierkante zaagas waardoor de zaagas niet draait. Bovendien krijg je een schone zaaglijn, want de gepatenteerde koelluchtkanalen blazen het zaagsel weg. Hij is voorzien van anti vibratie, waarbij de trillingen geabsorbeerd worden door contragewicht in de aandrijving. Het aantal toeren is via een schakelaar te regelen (0 tot 2600 min-1). Het voltage is 18 V, de slaglengte 26 mm en het maximaal geluidsniveau 84 dB. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze Makita accu decoupeerzaag is bruikbaar in variabele snelheden, waardoor je werkstukken heel precies op maat zaagt. In hout is de maximale zaagdiepte 135 mm, in aluminium 20 mm en in metaal 10 mm. Het ergonomisch handvat ligt fijn in de hand. Een anti-splinterplaat, glijplaat, afzuigadapter, inbussleutel en 2 zaagbladen worden bijgeleverd, maar nadeel is wel dat accu en oplader niet inbegrepen zitten.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch PST 18 LI - Decoupeerzaag - Zonder accu
Je koopt de Bosch PST 18 Li o.a. bij
[elementor-template id="7852"]

De Bosch PST 18 Li met D-handvat is fijn in gebruik door het compacte formaat en lage gewicht (1,6 kilo). In het geïntegreerde zaagbladdepot kun je tot 6 zagen onderbrengen. Het wisselen van de zagen is snel gebeurd. Tevens is hij voorzien van anti-vibratie technologie. De pendelwerking zorgt voor snelle zaagprogressie. Toerentalinstelling is niet mogelijk. De maximale zaagdiepte in hout is tot 80 mm, in staal 5 mm. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze antivibratie Bosch accu decoupeerzaag is voorzien van verschillende technologieën, waardoor je uiterst precies en veilig kunt werken en kunt zorgen voor een precieze zaagsnede. Bij de prijs zitten een zaagbladdepot, antisplinterplaat, CutControl, transparante beschermkap en 1 zaagblad inbegrepen. Nadeel is dat accu en lader niet meegeleverd worden. Er past een accutype van het universeel accusysteem van Bosch op (18 V). 

Waarom kopen

Waarom niet?

Makita DJV182Z Accu Decoupeerzaag 18V
Je koopt de Makita DJV182Z o.a. bij
[elementor-template id="7855"]

Met deze Makita DJV182Z snoerloze decoupeerzaag heb je veel bewegingsvrijheid. Hij is voorzien van energiezuinige koolborstelmotor en een unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait. Ook is hij uitgerust met ‘soft no load’, waarbij de toeren stijgen als de zaag in aanraking komt met het materiaal. Het aantal slagen per minuut ligt tussen de 800 en 3500 min-1. Met de 3 pendelstanden kun je zowel fijn als grof afwerken. De zaagcapaciteit is tot 135 mm in hout, 20 mm in aluminium en 10 mm in metaal. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze accu decoupeerzaag van het merk Makita wordt geleverd met anti-splinterplaat, glijplaat, afzuigadapter, inbussleutel en 3 zaagbladen. Qua functies, bewegingsvrijheid en veiligheid heeft hij eigenlijk alles wat je nodig hebt, maar nadeel is wel dat accu en lader niet meegeleverd worden. Hij heeft een ingebouwd lampje en werkt op basis van soft start.

Waarom kopen

Waarom niet?

VONROC S_JS501DC Accu Decoupeerzaag – VPower 20V - incl. 5 zaagbladen
Je koopt de VONROC S_JS501DC o.a. bij
[elementor-template id="7858"]

Deze Vonroc S_JS501DC heeft een acculading van 20 volt. Hij wordt geleverd als complete set met 2.0Ah accu, sneloplader, parallellen geleider (verstekfunctie), inbussleutel, maar liefst 5 zaagbladen en robuuste opbergkoffer. Ieder zaagblad is speciaal afgestemd op de type zaagklus die je hebt. De tandgrootte varieert hierbij van 1,2 mm tot 2,5 mm, het aantal tanden per inch van 6 tot 21 en de getande lengte van 55 tot 75 mm. Met de handige bladwisselsystemen is het verwisselen van het zaagblad een fluitje van een cent. Het gewicht is 2,2 kilo en de garantieperiode 2 jaar.

Onze mening

Deze Vonroc accu decoupeerzaag biedt veel flexibiliteit bij je werkzaamheden en zorgt steeds weer voor een nette zaagsnede. Zo heeft hij een eenvoudige montage van het zaagblad en biedt hij uitkomst bij het verstek gezaagd maken van diverse materialen. Voor gemakkelijk onderhoud heeft hij een afneembare kunststof bodemplaat. Tevens is hij voorzien van geïntegreerde verlichting. Hij kan traploos ingesteld worden en heeft een veiligheidsschakelaar. De zachte handgreep maakt hem gemakkelijk wendbaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM JSM1026 Accu Decoupeerzaag – 12V Li-Ion Accu
Je koopt de FERM JSM1026 o.a. bij
[elementor-template id="7861"]

Als je op zoek bent naar een budgetmodel, dan is deze Ferm JSM1026 accu decoupeerzaag voor een prijs van minder dan € 50 een uitstekende keuze om toch draadloos te kunnen zagen. Hij is voorzien van Li-Ion accu en wordt tevens geleverd met oplader, 2 zaagbladen (metaal en hout) en praktische opbergkoffer. Het onbelast toerental is 2100 per minuut. Deze draadloze accu decoupeerzaag is bij uitstek geschikt voor korte sneden. De garantieperiode is 6 maanden op accu, lader en bijgeleverde toebehoren.

Onze mening

Wil je precisiegereedschap voor kleine zaagsnedes, dit aan een zo laag mogelijke prijs? Dan is deze Ferm accu decoupeerzaag een efficiënte tool. De zaagcapaciteit is 25 mm in hout, 4 mm in metaal en 5 mm in kunststof. Het machinegewicht is slechts 0,8 kilo. De oplaadtijd is wat langer, namelijk 3 tot 5 uur. Als je hem veel gebruikt kan het dus handig zijn een extra accu aan te schaffen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus One Fits All POWEBSET25 Decoupeerzaag
Je koopt de Powerplus POWEBSET25 o.a. bij
[elementor-template id="7864"]

De Powerplus One Fits All POWEBSET25 is het ideale accu decoupeerzaag starterspakket inclusief 18 Volt accu en oplader. Door de 4 pendelstanden zaag je zonder moeite door harde materialen heen, bij hout tot 65 mm, plastic tot 20 mm en staal tot 8 mm. Door de juiste druk op de schakelaar uit te oefenen, kun je variëren van 0 tot 2500 toeren per minuut. Hij is licht in gewicht (1,7 kilo) en de garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze Powerplus accu decoupeerzaag valt onder de betaalbare modellen en is geschikt voor de af-en-toe-klusser. Omdat dit startpakket een One Fits All accu bevat, kun je deze accu ook gebruiken op andere apparaten in deze collectie. Het is optioneel om een One Fits All accu van 3Ah bij te kopen, waarmee je een langere werktijd hebt. Met de ingebouwde verlichting heb je goed zicht, ook op donkere plekken. Het T-schacht zaagblad zorgt voor precisiewerk en het snel zaagblad-wisselsysteem voor sneller werken. Kortom, wil je een decoupeerzaag kopen die het beste van het beste is in een lage prijsklasse? Overweeg dan zeker deze Powerplus!

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Na het lezen van onze top 10 beste accu decoupeerzagen, ben je wellicht benieuwd geworden naar zaken om op te letten bij het kopen van een accu decoupeerzaag. We hebben je goede opties gegeven voor de professionele klusser, alsook voor de hobbyist. Het is lastig om een beste koop aan te wijzen, omdat dit nauw samenhangt met je eigen wensen, budget en werkzaamheden. Daarom hebben we in deze aankoopgids nog een aantal tips voor je verzameld, waarmee je rekening houdt bij het kopen van de beste accu decoupeerzaag.

Waarom een accu decoupeerzaag?

Met een accu decoupeerzaag kun je op een hele nauwkeurige manier zaagsnedes maken. Het basisvlak glijdt hierbij over het materiaal heen en het zaagblad gaat op en neer. Het is dus een geschikte tool voor gedetailleerde zaagklussen op professioneel gebied, maar ook voor thuisklussers die creatief aan de slag willen gaan. Er zijn zowel decoupeerzagen met netsnoer als met accu op de markt. Het voordeel van accu gereedschap is dat je heel flexibel kunt werken. Je neemt hem gemakkelijk mee naar iedere werkplek zonder dat je last hebt van een (te korte) netsnoer.

De functies

Wil je een accu decoupeerzaag kopen? Dan zijn er een aantal specificaties om op te vergelijken, van functies tot gebruiksvriendelijkheid. Kijk bijvoorbeeld naar het vermogen en het zaagblad. Controleer de zaagcapaciteit, zoals zaagslaglengte en aantal slagen, om te weten te komen of het toestel geschikt is voor jouw klussen. Bij sommige toestellen kun je de snelheid zelf instellen. Deze variabele snelheid is absoluut een pre, zeker als je veel verschillende zaagwerkzaamheden hebt. Let tevens op de gebruiksduur van de accu. Moet je de accu decoupeerzaag lang achter elkaar gebruiken, dan heb je baat bij een accu die lang mee gaat. Bij sommige modellen wordt er een extra accu meegeleverd, maar anders kun je deze ook los aanschaffen. Bekijk sowieso altijd even welke accessoires meegeleverd worden. Denk hierbij aan zaagbladen, acculader en een opbergkoffer. Let daarnaast ook op extra functies, zoals ingebouwde verlichting of een ingebouwde blaasfunctie. Tot slot let je op de hanteerbaarheid. Ligt het apparaat fijn in de hand, is hij voorzien van softgrip en hoe zit het met het gewicht? Beslis welke zaken voor jou het belangrijkst zijn om het werktuig te vinden dat voor jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

De prijs

Als je accu decoupeerzagen gaat vergelijken, dan merk je al snel dat de prijzen flink uiteenlopen. Zo kun je voor een professionele decoupeerzaag je geld goed kwijt, maar schaf je een goedkope decoupeerzaag al aan voor minder dan €100. Bij het duurder en professioneel gereedschap zal je merken dat deze over het algemeen meer vermogen hebben, een langere accutijd en meer flexibiliteit bieden bij het instellen van de zaag. Bij het vergelijken van de prijs is het belangrijk om ook de meegeleverde accessoires te checken. Zo kun je met een goedkopere decoupeerzaag alsnog duurder uitkomen als je er nog vanalles bij moet bestellen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een extra accu of zaagbladen. Stel daarom een wensenlijst en budget op en zoek op basis daarvan naar de prijs voor een complete set.

Een accu decoupeerzaag vergelijken

Wat de beste decoupeerzaag aankoop voor jou is, hangt dus af van de gewenste functies, je zaagklus en je budget. Met onze top 10 proberen we je zo ver mogelijk op weg te helpen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer accu decoupeerzagen op de markt. Van mooie modellen voor de beginner en hobbyklusser tot gereedschappen voor de professionele klusser. Daarom is vergelijken de boodschap! Heb je een aantal geschikte decoupeerzagen gevonden? Lees dan ook eens de reviews van gebruikers. Deze beoordelingen geven een goed beeld van hoe anderen het gereedschap ervaren, dus doe daar je voordeel mee.

Beste Koop

Na het vergelijken van de beste decoupeerzagen met accu en het bekijken van onze testresultaten, kiezen we de Bosch PST 18 LI Accu Decoupeerzaag als beste koop. Heerlijk zonder kabel, snoer, verlengsnoer, haspel en stekker zagen. Geen gedoe; je hebt je netspanning altijd bij je in de 18 Volt LI accu, geheel draadloos van het elektriciteitsnet. Maar dat is niet alles; deze machine kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zorgt voor een nauwkeurig zaagresulaat. Je kunt zelf de zaagsnelheid instellen en de lader gaat lang mee. Kortom, hoog werkcomfort voor een prijs van €172. Ben je juist op zoek naar een voordelig instapmodel? Kies dan voor de Powerplus One Fits All starterset. Deze kost slechts €55 en wordt geleverd met 18 V accu en oplader. Hij zaagt tot 65 mm diep en het toerental is instelbaar. Professionals die op zoek zijn naar een accu decoupeerzaag met enorme zaagdiepte (tot 135 mm), kiezen het beste voor de Makita DJV182RTJ. Hierbij worden 2 accu’s meegeleverd, zodat je nooit stilstaat met je werk. Je betaalt er wat meer voor (€409), maar dankzij de uitgebreide functies, krachtige motor en duurzaamheid is het een goede investering voor een meer professionele werkplaats over de hele fanatieke doe het zelver, voor wie kwaliteitsgereedschap onderdeel van het klusplezier is.