This post was last updated on maart 31st, 2021 at 10:59 am

Laatst bijgewerkt op 12 januari 2021

De 10 Beste Accu Kettingzagen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Ben jij een van die vele Nederlanders met een tuin? Om die netjes bij te houden, zul je regelmatig moeten snoeien en misschien wel uitdunnen. Als je dat snel, veilig en efficiënt wilt doen, heb je beslist een goede kettingzaag nodig. En wil je ook nog maximale bewegingsvrijheid en zo min mogelijk herrie? Dan moet het een kettingzaag met oplaadbare accu zijn. Dus ooit sta je voor de vraag: wat is voor mij de beste accu kettingzaag?

In dit artikel proberen we je daarmee op weg te helpen. We hebben nogal wat accu kettingzagen gecheckt op de voor- en nadelen. En beoordeeld op zaken als kwaliteit, vermogen, gebruiksgemak, veiligheid, prijs en nog veel meer. De beste machines hebben we verzameld in een top 10, aangevuld met onze eigen mening, praktische kooptips en een informatieve koopgids. Zo kun jij hopelijk makkelijker bepalen wat voor jou de beste accu kettingzaag is.

Top 10 Accu Kettingzagen Van 2021

Beste Koop
4.6/5
Beste koop
BLACK+DECKER GKC3630L20-QW
Je koopt de BLACK+DECKER GKC3630L20-QW bij
[elementor-template id="9881"]

De BLACK+DECKER GKC3630L20-QW kettingzaag is een lichtgewicht machine met een compacte 36V lithium-ion accu van 2,0 Ah. Je kunt er grote takken en struiken mee snoeien, op 1 acculading circa 560 stuks met een diameter van 3,5 cm. De zwaardlengte is 30cm, de kettingsnelheid is 5m/s en de ketting bestaat uit 45 schakels, Verder beschikt de machine over een veiligheidsschakelaar, een tweede handgreep, een antislip grip, bescherming voor het zwaard, automatische smering en een éénknops kettingspansysteem. De kettingzaag weegt 3,7 kg en de inhoud van de olietank is 110 ml. De accu laad je op binnen 1,5 uur. Deze BLACK+DECKER wordt geleverd inclusief een 36V 2.0Ah Lithium-ion accu, lader en beschermhoes. Hij is te koop voor ruim 200 euro en er zit 2 jaar fabrieksgarantie op.

Onze mening

De BLACK+DECKER GKC3630L20-QW kettingzaag doet het prima in de tuin, dankzij het gunstige gewicht en de zaagkracht van de motor. Door zijn lage gewicht van slechts 3,8 kg kun je er moeiteloos mee rondlopen, wat wel zo efficiënt werkt. Bovendien is hij met maar 93 dB redelijk stil.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief

De lichtgewicht Bosch UniversalChain 18 kettingzaag is geschikt voor de meeste eenvoudige tuinwerkzaamheden. Je kunt er takken, balken en planken mee doorzagen en zelfs kleine bomen mee vellen. Hij heeft een compacte 36V lithium-ion accu, per acculading goed voor ruim 100 snedes in 10×10 cm dik dennenhout. De zwaardlengte is 30cm en de kettingsnelheid is 8m/s. Verder is de machine voorzien van automatische smering, een tweevoudig remsysteem, een vaste handbescherming en de veilige Quick Stop. De kettingzaag weegt ruim 3 kg en de inhoud van de olietank is 135 ml. De accu laad je op binnen 1 uur, en al na 40 minuten is hij 80% opgeladen. Deze Bosch UniversalChain 18 wordt geleverd inclusief een chromen zaagketting, zwaard, afscherming en kettingzaagolie, maar zonder accu en lader. Hij is te koop voor rond de 115 euro en er zit 2 jaar fabrieksgarantie op.

Onze mening

De Bosch UniversalChain 18 kettingzaag is een fijne, praktische machine voor kleine klussen in de tuin. Door zijn lage gewicht van 3 kg kun je vrij met het apparaat door de tuin bewegen. Handig is de intelligente Syneon Chip, die ervoor zorgt dat de smart Li-Ion accu, de sterke motor en de robuuste versnelling optimaal samenwerken.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
PowerPlus POWDPG7570 - 30cm zwaardlengte - zonder accu
Je koopt de PowerPlus POWDPG7570 bij
[elementor-template id="9887"]

De PowerPlus POWDPG7570 accu kettingzaag is geschikt om in alle vrijheid in de tuin te werken. De machine beschikt over een hoogwaardig en slijtvast zwaard en ketting van het merk Oregon met een zwaardlengte van 30 cm, een maximale snijlengte van 28,5 cm en 45 kettingschakels. Samen met een kettingsnelheid van 5,6m/s genoeg om met gemak dikkere takken en kleine boomstammen door te zagen. De sterke 20V lithium-ion accu uit het Dual Power systeem kun je apart aanschaffen en gebruiken voor alle apparaten uit het Dual Power assortiment. Verder is de machine voorzien van automatische smering, een veilige snelstopfunctie, dubbele veiligheidsschakelaar en terugslagbeveiliging. De inhoud van de olietank is 220 ml. Deze PowerPlus POWDPG7570 wordt geleverd inclusief een zaagketting met mesbeschermhoes, maar zonder accu en lader. Je betaalt er ongeveer 70 euro voor.

Onze mening

Deze PowerPlus POWDPG7570 is eenvoudig, maar prettig om mee te werken. Door zijn ergonomische grip en lage gewicht zul je niet snel moe worden van het werken in de tuin. Extra handig is dat je de zaagketting snel en eenvoudig kunt spannen zonder gereedschap.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA DUC353Z 2x18V accu - zonder accu's en lader
Je koopt de MAKITA DUC353Z bij
[elementor-template id="9890"]

De MAKITA DUC353Z 2x18V kettingzaag is, mede door zijn compacte bouw en lage gewicht, ideaal voor al jouw snoeiwerk in de tuin. Hij werkt op een dubbele 18V LXT lithium-ion accu, die ook op honderden andere Makita machines past. Daarmee heb je het gemak van een 18V accu, maar de kracht van een 36V accu! De machine heeft een zwaardlengte van 35 cm en een kettingsnelheid van maar liefst 20m/s om nóg beter te kunnen snoeien. Verder beschikt de machine over een acculading waarschuwingssysteem, een elektrische motorrem en automatische kettingsmering en kettingspansysteem zonder gereedschap. De kettingzaag weegt 4,6 kg en de inhoud van de olietank is 200 ml. Deze Makita wordt geleverd inclusief transportbescherming, maar zonder accu en lader. Hij is te koop voor ruim 260 euro.

Onze mening

De MAKITA DUC353Z 2x18V kettingzaag is perfect voor het snoeien van takken in de tuin. Omdat hij redelijk stil is en prettig in de hand ligt, kun je er langdurig zonder al te grote inspanning mee werken. En dat heb je met snoeiwerk eigenlijk wel nodig. Ook fijn is dat je de ketting zonder gereedschap snel kunt vervangen of spannen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Einhell GE-LC 18 Kit - Power X Change - inclusief accu en lader
Je koopt de Einhell GE-LC 18 Kit bij
[elementor-template id="9893"]

De Einhell GE-LC 18 Kit bestaat uit een betrouwbare kettingzaag en een krachtige 15V lithium-ion accu van 3,0 Ah. De zwaardlengte is 25cm, de maximale zaaglengte is 23 cm en de kettingsnelheid is 4,3m/s. Verder beschikt de machine over stopklauwen voor veilig gebruik, een ergonomische softgrip handgreep, automatische kettingsmering en een terugslagbescherming met instant kettingstop. De kettingzaag weegt 4 kg en de inhoud van de olietank is 200 ml. Deze Einhell wordt geleverd inclusief een 36V 3.0Ah Lithium-ion accu en Power X Change lader. We hebben hem gezien voor rond de 135 euro.

Onze mening

Ga je aan het werk in een tuin of park en wil je bijvoorbeeld dikke takken snoeien en klein maken? Dan heb je aan deze Einhell GE-LC 18 zeker een goeie! Mede dankzij de softgrip handgrepen en het bescheiden gewicht is hij prettig hanteerbaar. De Einhell Power X Change 18V accu kun je uitwisselen met alle andere producten uit de Einhell Power X Change lijn.

Waarom kopen

Waarom niet?

Wil je regelmatig met een kettingzaag de tuin in? Dan kun je vertrouwen op de oersolide DeWalt DCM575X1-QW kettingzaag. De koolborstelloze motor werkt op een zeer sterke lithium-ion accu van maar liefst 54V en 9,0 Ah, die je binnen 1 uur kunt opladen. Je snoeit er met gemak forse takken en struiken mee, want 1 acculading is goed voor circa 65 zaagsnedes van 6×6 cm. De accu werkt ook op andere tuingereedschappen van DeWalt. Zwaard en ketting zijn van het gerenommeerde merk Oregon. De zwaardlengte is een riante 40cm en de kettingsnelheid is niet minder dan 15m/s. Het spannen van de zaagketting doe je snel en zonder extra gereedachap. Verder beschikt de machine over een variabele trekschakelaar, een rubberen antislip grip,  automatische kettingsmering en een éénknops kettingspansysteem. Deze DeWalt wordt geleverd inclusief een 54V 9.0Ah FlexVolt lithium-ion accu en een lader. Je moet er ongeveer 485 euro voor uittrekken.

Onze mening

De DeWalt DCM575X1-QW kettingzaag is een krachtige hulp in de tuin. Weinig takken zullen bestand zijn tegen zijn enorme zaagkracht. Je moet er alleen wel een beetje spieren voor hebben, want met 8,4 kg is dit een van de zwaardere machines uit ons onderzoek. Dat de rubberen handgreep erg prettig in de hand ligt, verzacht dat ongemak maar ten dele.

Waarom kopen

Waarom niet?

Einhell GE-LC 18 Li SOLO - Power X Change - Zonder accu & lader
Je koopt de Einhell GE-LC 18 Li SOLO bij
[elementor-template id="9899"]

De Einhell GE-LC 18 Li SOLO is een betrouwbare kettingzaag, geschikt voor de krachtige 18V lithium-ion accu van 3,0 Ah uit het Einhell Power X Change programma. Hij heeft een zwaardlengte van 25cm, een maximale zaaglengte van 23 cm en de kettingsnelheid is 4,3m/s. Verder beschikt de machine over stopklauwen voor veilig gebruik, ergonomische softgrip handgrepen, een terugslagbeveiliging met directe kettingstop en automatische kettingsmering. Het gewicht van de kettingzaag is 4 kg en de olietank heeft een inhoud van 200 ml. Deze Einhell wordt geleverd zonder accu en lader en is daarom al te koop voor circa 80 euro.

Onze mening

Als je toevallig al over een accu uit het Power X Change programma van Einhell beschikt, hoef je alleen te investeren in de body van deze GE-LC 18 Li SOLO kettingzaag. En dat is maar een kleine investering, gezien de prima prestaties die deze machine levert! Zelfs met dikkere takken heeft hij geen enkele moeite, en dat houdt hij best lang vol ook op een volle accu.

Waarom kopen

Waarom niet?

De Makita DUC302Z kettingzaag is een robuuste machine die werkt op een dubbele 18V lithium-ion accu. Hij is zeer geschikt voor het onderhoud van tuinen en parken. De zwaardlengte is 30cm, de kettingsnelheid is 8,3m/s. Je kunt de zaagketting eenvoudig afstellen of wisselen via een blokkeerbare hendel. Verder beschikt de machine onder meer over een elektrische kettingrem, softstart, een ergonomische soft grip, automatische kettingsmering en een led-indicatielampje bij lage batterijstand. De kettingzaag weegt 4,7 kg en de inhoud van de olietank is 85 ml. Deze Makita wordt geleverd met zaagbladbescherming, maar zonder accu en lader. Hij is te koop voor ruim 180 euro.

Onze mening

De Makita DUC302Z kettingzaag is niet alleen een krachtige en betrouwbare kettingzaag, maar ook een toonbeeld van veiligheid en ergonomie. Het is duidelijk dat er erg veel aandacht is besteed aan een veilig gebruik van de machine. Zo is hij extreem stof- en waterbestednig. Bovendien is hij opmerkelijk stil, waardoor je hem bij uitstek kunt inzetten op plekken waar veel mensen zijn. De prijs-kwaliteit verhouding van deze Makita is zeker dik in orde.

Waarom kopen

Waarom niet?

McCulloch Li-40CS - zaagbladlengte 35cm
Je koopt de McCulloch Li-40CS bij
[elementor-template id="9905"]

Met McCulloch Li-40CS kettingzaag heb je een stoer apparaat in handen van een echte tuinmachine expert. Hij heeft een sterke 40V lithium-ion accu die garant staat voor stevige prestaties in de tuin. Dankzij de nieuwste volt accu technologie zaag je moeiteloos en zonder haperen door dikke takken en struiken. De zwaardlengte is 35cm en de kettingsnelheid is 18m/s. Verder beschikt de machine over een automatische kettingrem, een stevige handgreep en automatische smering. Deze McCulloch weegt 3,8 kg en wordt geleverd inclusief een 40V Lithium-ion accu en lader. Zijn aanschafprijs ligt op zo’n 275 euro en je krijgt er 2 jaar fabrieksgarantie op.

Onze mening

De McCulloch Li-40CS kettingzaag is een betrouwbare hulp bij het snoeien. Door zijn lage gewicht van slechts 3,8 kg kun je er lang mee bezig zijn zonder moe te worden. Bovendien is hij met maar 89 dB aardig stil. Toch vinden we zijn prestaties niet indrukwekkend of innovatief. Als je naar het prijskaartje kijkt, zou je er meer van verwachten.

Waarom kopen

Waarom niet?

De HiKOKI CS3630DAW4Z 36V Li-Ion Multivolt kettingzaag is een stil en milieuvriendelijk alternatief voor benzineversies. Zijn sterke 36V lithium-ion accu stelt je in staat om dikke takken en struiken probleemloos te snoeien. Hij heeft een zwaardlengte van 30cm en de kettingsnelheid is 8,3m/s. Verder beschikt de machine over een kettingrem, terugslagbeveiliging, verlichte olietank, regelbare olietoevoer, LED-verlichting, optrekhaak. Dankzij de kettingsnelspanner kun je de ketting erg eenvoudig spannen en wisselen zonder gereedschap. De kettingzaag weegt 3,6 kg en daarmee behoort hij tot de lichtere in ons onderzoek. Deze HiKOKO wordt geleverd zonder accu en lader en is te koop voor ruim 250 euro.

Onze mening

De HiKOKI CS3630DAW4Z 36V Li-Ion Multivolt doet zijn werk op zich prima. Maar voor zijn aanschafprijs mag je wel verwachten dat de accu en lader tenminste inclusief zijn. Nu dat niet zo is, zijn er volgens ons prijstechnisch betere alternatieven op de markt. Wel is deze machine redelijk stil en licht van gewicht, dus je zult niet snel moe worden van het snoeien.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Een accu kettingzaag is geen alledaagse aanschaf. Dus als je ernaar op zoek gaat, wil je wel goed beslagen ten ijs komen. Dat betekent: vergelijken. Want hoe weet je anders welke accu kettingzaag jou het beste bevalt? Zet gewoon een aantal verschillen en overeenkomsten naast elkaar en dan krijg je daar al snel een goed beeld van. We hopen je daarin bij te staan met onze top 10 van beste accu kettingzagen, aangevuld met ons commentaar en onze voorkeuren.

Waarom een accu kettingzaag?

Voor het afzagen van twee dunne takjes heb je natuurlijk geen kettingzaag nodig. Maar moet je een flink aantal polsdikke takken snoeien of wil je een boomstammetje in kleine stukken zagen? Dan kun je niet zonder een goede kettingzaag. Daarbij kun je kiezen uit drie types: benzine, netstroom of accu. Het grote voordeel van een accu kettingzaag is dat je niet in de benzinedamp werkt of vastzit aan een snoer en stopcontact. Integendeel: je werkt schoon en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Bovendien is een accu kettingzaag over het algemeen ook nog de stilste van de drie.

Hoe werkt een accu kettingzaag?

Een kettingzaag bestaat hoofdzakelijk uit een motorhuis met handgreep, plus een langwerpig zaagblad waarover een zaagketting met hoge snelheid wordt rondgetrokken. De zaagketting bestaat uit een lange rij geharde en vlijmscherpe tanden, die door het hout snijden. Bij een accu kettingzaag wordt de zaagketting meestal aangedreven door een sterke oplaadbare lithium-ion accu. Verder zijn diverse andere onderdelen van belang. Een smeersysteem voor de ketting zorgt ervoor dat deze niet oververhit kan raken. Een kettingspanner is nodig om de ketting altijd strak op het zaagblad te spannen. En een kettingrem vertraagt of stopt de machine als er iets hapert of vastloopt. Bij een accu kettingzaag is dus sprake van veel ingebouwde veiligheid!

De functies

Een accu kettingzaag heeft een aantal kenmerken, die bepalend zijn voor de prestaties en het gebruiksgemak. Op die kenmerken kun je meestal goed vergelijken. We noemen hier de belangrijkste kenmerken en functies.

Het vermogen is een van de voornaamste zaken waarop je moet letten als je uit bent op een accu kettingzaag. Vuistregel is: hoe hoger het voltage van de accu, des te krachtiger de machine. Eigenlijk heb je minimaal een 18V batterij nodig, maar veel merken werken op een 36V of zelfs een dubbele 18V batterij.

Ook de lengte van het zaagblad is een belangrijk punt. Hoe dikker de takken en stammen die je wilt doorzagen, des te langer moet het zaagblad zijn. Daarbij moet je altijd wat marge aanhouden. Dus voor een stammetje van 25 cm is een zaagblad van 35 cm gewenst. Anders moet je het in twee keer doen, dat kost meer tijd en het resultaat is vaak minder. Let ook op de kettingsnelheid: meer snelheid betekent sneller zagen.

Verder maken diverse andere functies het werken met een kettingzaag aanzienlijk prettiger of veiliger. Zo is een automatische smeerfunctie handig, omdat je de ketting dan niet steeds zelf hoeft te smeren. Sommige machines hebben een waarschuwingslampje of een kijkvenster voor het oliepeil. Een kettingrem zorgt ervoor dat de ketting meteen na uitschakelen stopt. Met een kettingspanner trek je de ketting snel strak zonder gebruik van extra gereedschappen. Veel kettingzagen hebben een ergonomische grip, waarbij trillingsdempers op de handgrepen zorgen voor extra comfort. Ook het gewicht van de zaag speelt een rol. Gelukkig zijn accu kettingzagen meestal lichter dan hun benzine- of elektrobroertjes.

De prijs

Zoals bij elke aanschaf, speelt de prijs ook een rol als je op zoek bent naar een geschikte accu kettingzaag. Vaak mag je voor een lage prijs niet al teveel verwachten en krijg je voor een hogere prijs meer waar voor je geld. Dat is bij accu kettingzagen ook zo. Maar er zijn wel eens verrassende uitzonderingen. Dus probeer een beetje flexibel naar je budget te kijken. Twijfel je over de kwaliteiten van een duurdere machine? Kijk dan gewoon nog even verder. Vind je een kwalitatieve machine die helemaal aansluit bij jouw wensen en ook nog ruim binnen jouw budget? Aarzel dan niet en ga ervoor. Zolang je maar goed hebt vergeleken, weet je altijd zeker dat ook qua prijs een bewuste keuze maakt.

Welke accu kettingzaag heb je nodig?

Het principe van de kettingzaag is eigenlijk vrij eenvoudig en daarin verschillen de meeste kettingzagen dan ook niet. Waarom zijn er dan toch zoveel merken en prijzen? Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit en veiligheid van de constructie, de kracht van de motor en grootte van de zaag. Met een eenvoudige en niet al te krachtige machine zul niet zomaar door dikke takken heen komen. Daar heb je een sterkere broeder voor nodig, met meer vermogen in de accu. Datzelfde geldt als je veel zaagwerk achter elkaar wilt uitvoeren. Ben je van plan om kleine bomen neer te halen? Dan mag het zaagblad niet al te kort zijn. Let daar dus goed op bij jouw keuze. Daarnaast is het natuurlijk fijn als de zaag prettig in de hand ligt, zeker als je er een tijdje mee aan de gang moet. Een fabrikant die veel werk maakt van ergonomie kan dan in het voordeel zijn. Ten slotte spelen duurzaamheid, werkcomfort, geluidshinder en misschien ook wel het design van de kettingzaag een rol.

Een accu kettingzaag vergelijken

Omdat iedereen zijn eigen eisen stelt aan een accu kettingzaag, is het een must om een aantal opties tegen het licht te houden. Kijk daarbij goed naar alle specificaties, sterke en zwakke punten, extra’s, werkcomfort en prijs. We hebben in dit artikel alvast een reeks aandachtspunten voor je opgesomd. Maar het is zeker handig om ook je eigen research te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op bol.com, waar je een handige top 10 van accu kettingzagen tegenkomt met beoordelingen van echte klanten. Vergeet ook niet dat je er vaak binnen 30 dagen na aankoop gratis kunt retourneren.

Beste Koop

Zoals al eerder gezegd: jij stelt waarschijnlijk andere eisen aan een accu kettingzaag dan je overburen. Wat voor hen de beste keuze is, hoeft dat voor jou niet te zijn. Dat maakt het altijd wel een beetje persoonlijk. Maar als we je toch een beetje richting mogen geven: de Black+Decker GKC3630L20-QW vonden we zelf toch de beste accu kettingzaag uit dit artikel. Door zijn krachtige motor, royale zaagblad en flinke kettingsnelheid is hij geweldig om mee te werken. Je voelt gewoon dat je kwaliteit in handen hebt die je niet snel in de steek zal laten! Toegegeven: de prijs is ernaar maar deze is inclusief accu en lader! Ben je met minder tevreden (maar ook weer niet zo heel veel minder!), dan is de veel goedkopere Bosch UniversalChain 18 een prima alternatief.