This post was last updated on januari 21st, 2021 at 11:58 am

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 10 Beste Accu Reciprozagen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Wat is de beste accu reciprozaag van dit moment? Dat hebben wij voor je uitgezocht. We hebben meer dan 75 verschillende accu reciprozagen vergeleken. Hierbij is gekeken naar diverse specificaties zoals vermogen, zaagslaglengte en uiteraard de prijs. De 10 beste accu exemplaren zie je hieronder in onze top 10 beste accu reciprozaag.

Per product beschrijven we in onze review wat je in het algemeen van het toestel kunt verwachten en wat onze mening over de machine is. Waarom is juist deze machine goed of slecht? Waarom zou je voor dit model kiezen? Voor welke klussen is de zaag het beste geschikt? In de handige aankoopgids vind je vervolgens alles waar je op moet letten wanneer je een reciprozaag gaat kopen.

We sluiten af met de conclusie, waarin we antwoord geven op de vraag: wat is op dit moment de beste reciprozaag? 

Top 10 Accu Reciprozagen Van 2021

Budget optie
4.3/5
Beste koop
Makita DJR186Z 18V li-Ion reciprozaag (body) zonder accu en lader
Je koopt de Makita DJR186Z bij
[elementor-template id="7938"]

Voor de thuisklusser en voor licht professioneel gebruik is dit een uitstekend model. Deze reciprozaag op accu, die helaas wordt geleverd zonder accu, kan gebruikt worden om hout of metaal te doorzagen. Dankzij de krachtige 2800 slagen per minuut is je klus snel geklaard en kun je zelfs hardhout de baas. De zaagdiepte in hout is 255 mm, in metalen profielen en buizen is de dit 130 mm. De slaglengte van deze accu reciprozaag is 32 mm en met een gewicht van 3,8kg is de zaag prettig om mee te werken. Bij de aankoop van deze zaag komt een garantieperiode van 3 jaar.  Dit maakt dat de Makita als beste uit de test komt voor dit specifieke soort accugereedschap

Onze mening

De MAKITA DJR186Z is zowel geschikt voor de hobbyklusser als voor licht professioneel zaagwerk. Als je de zaagbladen van Makita gebruikt, kun je hem voor vele verschillende soorten klussen en materialen gebruiken in diverse zaagposities. Dankzij de ergonomische beugelgreep is lang werken met deze zaag geen enkel probleem. Van de reciprozagen in dit overzicht behoort hij tot de semi-prijzige exemplaren. Je krijgt hiervoor echter wel een veelzijdig stuk gereedschap van uitstekende kwaliteit. 

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
Milwaukee M18 CSX-0 18V Li-Ion accu reciprozaag body - snelwissel - koolborstelloos
Je koopt de Milwaukee M18 CSX-0 bij
[elementor-template id="7941"]

Dit is een professionele reciprozaag die goed van pas komt bij de zwaardere klussen. De Milwaukee CSX-0 is onder andere geschikt voor het doorzagen van stalen pijpen, metaal, pallets waar spijkers in zitten, kabelgoten en poreuze bouwblokken. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over een onbelast toerental van 3000 slagen per minuut, waardoor je hem dag in dag uit kunt gebruiken zonder al te vermoeid te raken. Ideaal voor als je op zoek bent naar een professionele reciprozaag op accu. Een voordeel is ook de ruime zaaglengte van 28 mm. De maximale zaagdiepte voor hout is 300 mm, voor constructiedelen en pijpen 150 mm en voor staal is dit 20 mm. De garantie op deze zaag is 3 jaar.

Onze mening

Dit is een echte reciprozaag voor professionals. Je kunt hem voor zoveel verschillende materialen gebruiken, dat je het gerust een alleszaag kunt noemen. Handig is ook dat de koolborstelloze POWERSTATE motor tot wel 5x langer meegaat en tot wel 30% sneller zaagt. 

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Bosch KEO 10,8 Li
Je koopt de Bosch KEO 10,8 Li bij
[elementor-template id="7944"]

Dit model van Bosch gebruik je om snel en moeiteloos door takken te zagen. Hij kan takken van wel 80 mm aan. Daarnaast beschikt hij over een krachtige Li-lon accu van 10,8 volt. Het zaagblad dat wordt bijgeleverd betreft de ‘Top for Wood S644D’. Deze ‘takkenzaag’ heeft een zaagslaglengte van 20 mm en beschikt over 4 pendelstanden. Je krijgt er 2 jaar garantie op. 

Onze mening

Ben je op zoek naar een reciprozaag om mee te klussen in de tuin? Dan is dit gereedschap van Bosch daar prima geschikt voor. Vooral handig is dat deze zaag licht is, waardoor je hem goed in één hand kunt houden. Dat geeft je bewegingsvrijheid om met de andere hand een trapje vast te houden. Veiligheid staat voorop! Verwacht niet dat je met de Bosch KEO 10,8 Li urenlang kunt zagen, want zo lang gaat de batterij helaas niet mee. Maar omdat de oplaadtijd kort is, kun je na een kleine pauze snel weer verder.

Waarom kopen

Waarom niet?

VONROC RS501DC Accu Reciprozaag – VPower 20V
Je koopt de VONROC RS501DC bij
[elementor-template id="7947"]

Met deze VONROC RS501DC kun je door hout, metaal en kunststof heen zagen. Hij is met name geschikt om materiaal dicht langs oppervlaktes af te zagen. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas bij metalen leidingwerk in een wand of voor snoeiklussen in de tuin. Deze reciprozaag beschikt over een machinespanning van 20V. De zaagbladlengte is 150 mm en de zaaghoek is traploos instelbaar van 0 tot 45 graden. Bij 0 graden is de maximale zaagcapaciteit 48 mm. Bij 45 graden is dit 36 mm. Deze reciprozaag kopen doe je voor minder dan € 80, waarbij je een garantie krijgt van 2 jaar. 

Onze mening

De VONROC RS501 is een goede aankoop voor de doe-het-zelver. Ook voor de beginner kunnen we dit gereedschap aanraden, aangezien het geleverd wordt met vrijwel alles wat je nodig hebt: een accu, een sneloplader, een zaagblad voor hout, een zaagblad voor metaal én een opbergtas. Voor de fijnere en preciezere klussen is hij niet geschikt. Maar voor de hobbyist en lichte projecten is dit een prima reciprozaag die doet waar hij voor bedoeld is.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch Professional GSA 18 V-LI C Accu reciprozaag
Je koopt de Bosch Professional GSA 18 V-LI C bij
[elementor-template id="7951"]

Dit Bosch GSA exemplaar is uitstekend voor de zwaardere en professionele klussen. Wat vooral prettig is aan dit model, is dat hij door veel verschillende soorten materialen heen kan zagen, zelfs door harde metalen. Dit is mogelijk dankzij de variabele zaagsnelheid. Hij beschikt over een accuspanning van 18V. In metalen profielen en buizen is de snijdiepte 100 mm. De zaagdiepte in hout is 200 mm. Deze reciprozaag komt een een garantie van 3 jaar.

Onze mening

Dit gereedschap is aan te raden voor professionele klussers en voor de zwaardere projecten. Hij beschikt over een krachtige motor en is geschikt voor de meest uiteenlopende materialen. Vele andere reciprozagen met deze kenmerken zijn echter zwaar en onhandig om mee te werken. Dat geldt niet voor de Bosch Professional GSA 18V-Li C. Dankzij z’n lagere gewicht en de evenwichtige afmetingen, is hij aangenaam om mee te werken en dus ook geschikt voor dagelijks gebruikt. Een ander bijkomend voordeel in gebruikersgemak is dat deze zaag weinig trilt en dat de accu lang meegaat. We kunnen je wel aanbevelen om twee accu’s aan te schaffen, aangezien deze zaag aardig wat energie verbruikt. Ook is de voetplaat niet verstelbaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

VONROC S_RS501DC Accu Reciprozaag – VPower 20V
Je koopt de VONROC S_RS501DC bij
[elementor-template id="7954"]

Deze veelzijdige elektrische zaag wordt geleverd met drie verschillende zaagbladen. Hierdoor kun je hem gebruiken voor uiteenlopende materialen. Zo zaag je met het RS800AA-W1 zaagblad, met een tandgrootte van 8,5 mm, door (natte) takken, balken en planken. Met het RS800AA-U1 zaagblad kun je door zowel hout als metaal zagen. Handig wanneer je werkt met pallets waar spijkers in zitten. Tot slot is het RS800AA-M1 zaagblad geschikt voor verschillende soorten metalen werkstukken. Hij beschikt over een machinespanning van 20V. Het onbelast slagen per minuut bedraagt en de zaaghoek is traploos instelbaar van 0 tot 45 graden. Je betaalt voor de VONROC SRS501DC minder dan € 65 met een garantie van 2 jaar. 

Onze mening

Voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding kan deze reprozaag van VONROC van jou zijn. Zowel beginnende als gevorderde klussers zullen prettig werken met deze veelzijdige zaag. Dankzij de meerdere meegeleverde accessoires en zaagbladen is er veel mogelijk. Hij ligt makkelijk in de hand dankzij de softgrip en is bovendien niet te zwaar. Hierdoor zal je niet vermoeid raken als je er uren achter elkaar mee werkt. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Greenworks Reciprozaag zonder 24 V accu 
Je koopt de Greenworks Reciprozaag bij
[elementor-template id="7957"]

De Greenworks Reciprozaag 24V G24RS 1200007 is een van de meer professionele toestellen en  ideaal voor het zagen van hout. Maar hij kan ook door kunststof zagen. Hij beschikt over een 240W motor. De maximale zaagdiepte voor hout bedraagt wel 100 mm. Voor kunststof is dit 60 mm. Hij is robuust en beschikt over een onbelast toerental van 3.100 rpm. Ook heeft dit exemplaar een handig verstelbaar draaipunt met wel 3 vergrendelposities. Deze zaag komt met een garantie van 2 jaar. 

Onze mening

Deze zaag is goed te gebruiken voor werkzaamheden in huis of in de tuin, maar dankzij z’n vermogen en krachtige accu is hij ook geschikt voor de professionele zaagklus. Daarnaast is hij ook nog eens niet te zwaar, waardoor je er met gemak lange tijd mee zal kunnen werken. Een nadeel is dat de benodigde accu en lader niet worden meegeleverd met de zaag. Je hebt een 24 V – 2 Ah/4 Ah accu en een 24 V universele lader nodig voor dit model. 

Waarom kopen

Waarom niet?

BLACK+DECKER BDCR18N-XJ reciprozaag 
Je koopt de BLACK+DECKER BDCR18N-XJ bij
[elementor-template id="7960"]

De Black+Decker BDCR18N-XJ is een veelzijdige zaag waarmee je zowel door hout, metaal als kunststof kunt zagen. Dankzij de 18V Lithium-Ion accu heb je genoeg vermogen om lekker lang door te klussen. Bovendien zorgt de speciale Lithium-Ion technologie ervoor dat de accu niet ontlaadt als deze langere tijd inactief is geweest. Hij heeft een onbelast toerental van 3000 omwindingen per minuut en het aantal zaagbewegingen is eveneens 3000 per minuut. De zaagslaglengte bedraagt 22 mm. Bij krijg je een garantie van 2 jaar. 

Onze mening

Dit model van Black+Decker is een goede reciprozaag voor als je wel eens een project in huis aanpakt. Voor zwaarder geschut kun je beter naar andere modellen kijken. Echter, voor een beginnende klusser is dit een goede aankoop. Zaagbladen verwisselen gaat bijzonder makkelijk en je kunt er door diverse materialen mee zagen. Ook als je hem een tijdje niet gebruikt hoef je je niet druk te maken. Dankzij de Lithium-Ion technologie zal de accu immers niet ontladen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch AdvancedRecip 18 Accureciprozaag
Je koopt de Bosch AdvancedRecip 18 bij
[elementor-template id="7963"]

En nogmaals een model van Bosch. Deze is goed geschikt om takken te snoeien en balken mee te zagen of om dicht langs wanden te werken. Met deze repro zaag kun je diep in hout zagen. Maar hout is niet het enige: dit veelzijdige exemplaar kun je ook gebruiken voor staal, kunststof, spaanplaat, gipsplaat en rubber. Het voltage is 18 V. De zaagdiepte voor houten oppervlaktes bedraagt wel 100 mm, die voor staal 20 mm en die voor kunststof ook 20 mm. Hij kent een slagsnelheid onbelast van 0-3.100 spm. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie. 

Onze mening

Zowel voor klussen in huis als voor snoeien in de tuin is behoort dit model tot de beste reciprozagen. Als je echter op zoek bent naar een model om professioneel mee aan de slag te gaan, kun je beter voor een andere gaan. Vooral prettig bij deze Bosch zaag is het SDS-systeem, waardoor je makkelijk van zaagblad kunt wisselen. Ook de beperkte hoeveelheid trillingen en de ergonomische vorm zorgen ervoor dat je met dit model prettig kunt werken zonder moe te worden.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus One Fits All Reciprozaag
Je koopt de Powerplus One Fits All bij
[elementor-template id="7966"]

We sluiten onze top 10 af met de Powerplus One Fits All. Dit exemplaar is met zijn prijs van zo’n € 37 zonder meer het goedkoopste apparaat in deze lijst. Je kunt hiermee door takken en houten constructies snijden, maar hij is ook geschikt om mee door metalen buizen te zagen. Dankzij de 18V accu heb je geen snoer nodig en kun je dus overal werken waar je wilt. De hoek van de schoen en de stand van de zaagvoet zijn zeer makkelijk aan te passen. Handig om de ideale houding te vinden. Deze zaag beschikt ook over een snelontgrendeling waardoor je de zaagbladen snel kunt verwisselen. Je krijgt 2 jaar garantie op dit gereedschap.

Onze mening

Als je zoekt naar een van de goedkoopste reciprozagen die toch wat indrukwekkende features heeft, dan is dit het model voor jou. Ondanks z’n lage prijs kun je met deze reciprozaag door veel verschillende soorten materiaal zagen. Prettig is ook dat je met één handbeweging van zaagblad kunt wisselen. Toegegeven, voor professioneel zaagwerk zal je toch een duurder exemplaar moeten aanschaffen. Maar voor al die andere zaagklussen, kun je prima voort met de Powerplus One Fits All. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Hopelijk heb je iets gehad aan onze bovenstaande top 10 accu reciprozagen. Hierin hebben we je de beste modellen uit onze test laten zien voor zowel de professional als de voor in de hobbyruimte. Zelf een reciprozaag kopen? Lees dan nog even onderstaande tips door waar je rekening mee kunt houden. Zo weet je zeker dat je de beste kiest. 

Wat is een reciprozaag?

Een reciprozaag wordt ook wel een demolition saw, schrobzaagmachine of een schrobzaag genoemd. In de praktijk is het vergelijkbaar met een decoupeerzaag, alleen dan groter van stuk. Wat de reciprozaag kenmerkt is een groot, langwerpig zaagblad, dat met grote snelheid beweegt. Ook heeft hij een groot aantal neergaande bewegingen per minuut. Door de snelle zaagbeweging en door de afmetingen, kun je met dit soort zagen op plekken komen waar je met ander gereedschap niet bij kunt. Het voordeel van een reciprozaag op accu is dat je geen gebruik maakt van elektriciteit. Je kunt dus werken waar je wil, ook als dit niet in de buurt van een stopcontact is. Bovendien heb je geen irritante kabel of snoer die je in de weg zit tijdens het werken, dan nog maar te zwijgen over het uitleggen van een verlengsnoer of haspel om überhaupt stroom te hebben op je werkplek. Een opgeladen reciprozaag op accu geeft jou vrijheid om je vrij te bewegen op je werkplaats zonder je zorgen te hoeven maken de stroomvoorziening. 

Waar let je op bij het kopen van een reciprozaag?

Op je gereedschap moet je kunnen vertrouwen. Daarom is het wel zo belangrijk dat je een aantal zaken met betrekking tot de zaagcapaciteit in je achterhoofd houdt vóór de aanschaf van een recipro zaag. Kijk bijvoorbeeld altijd naar het vermogen of het voltage. Dit geeft aan hoe krachtig het exemplaar is. Voor lichtere projecten heb je minder vermogen nodig dan voor zagen door zwaardere materialen. Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar het soort zaagblad. Vaak worden één of meerdere zaagbladen meegeleverd bij de aanschaf van je zaag. Let goed op of het zaagblad in kwestie ook geschikt is voor het materiaal dat jij wil zagen. Houd daarnaast ook rekening met de maximale zaagdiepte. Hoe dik is het materiaal waar je doorheen wilt zagen? Ga je zagen door een dun plankje of door metalen buizen? Zorg dat de maximale zaagdiepte minimaal even groot is als je materiaal, anders heb je een probleem. 

Of wat dacht je van extra het onderwerp snelheid regelen? Heeft de zaag een elektronische snelheidsregeling, dan weet je dat je je werkstuk met nog meer controle kunt zagen. 

Reciprozagen vergelijken

Voordat je je aankoop doet, is het verstandig om verschillende reciprozagen met elkaar te vergelijken. Een reciprozaag kopen moet immers een succesverhaal worden. Lees bovenstaande beschrijvingen van de verschillende reciprozagen nog eens goed door en vergelijk de modellen op prijs, vermogen, het soort zaagblad en maximale zaagdiepte. Op de site waar je je zaag aanschaft, kun je vaak ook reviews terugvinden van klanten die het model gekocht hebben. Dit biedt vaak hele nuttige inzichten in het product. Besluit je om de recipro te kopen en hij bevalt toch niet goed, dan kun je hem in de meeste gevallen binnen 30 dagen kosteloos retour sturen. 

Beste Koop

We zijn aangekomen bij de conclusie: wat is nou de beste reciprozaag van dit moment? We hebben voor jou meer dan 75 exemplaren aan een reciprozaag test onderworpen. De 10 zagen die hier het beste uitkwamen hebben we je hierboven laten zien in onze top 10. Maar de beste reciprozaag hiervan is, volgens ons, toch wel de MAKITA DJR186Z. Dit toestel is in te zetten voor het zagen van uiteenlopende materialen en beschikt over een handige snel-zaagbladwissel, waardoor je heel eenvoudig van zaagblad kunt wisselen. De machine heeft een ergonomisch design en is comfortabel in gebruik. Maar waarmee hij zich nog het meest onderscheidt is met het krachtige motor, waardoor jouw zaagklus snel geklaard zal zijn. 

Als beste budget optie kiezen we de Bosch KEO 10,8 Li, een machine waar je heel veel waar krijgt voor je geld. De prijs is bijzonder scherp en je haalt voor dat bedrag toch een echte Bosch in huis met alles wat je van het merk mag verwachten; een zaagmachine met kracht en voldoende accu capaciteit zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over vermogen of het snel leeg raken van de li ion batterij terwijl je bezig bent.

Als goedkoopste optie kiezen wij de PowerPlus One Fits All. Dit toestel werkt zeer comfortabel dankzij het soft grip handvat en ook het wisselen van zaagblad is erg gemakkelijk en gaat met één draai aan de snelontgrendeling. Bovendien heb je dit model al in huis voor slechts €35,95. Voor een sporadische klus kan dit absoluut een goede keuze zijn.