This post was last updated on januari 22nd, 2021 at 10:17 am

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 10 Beste Digitale Multimeters Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Wil je de beste digitale multimeter kopen? Voor dit artikel vergeleken wij ruim 50 multimeters op basis van accu, meetcapaciteit en garantie. Uit onze test kozen wij onze top 10 beste digitale multimeters. Eerst zullen we elke meter afzonderlijk bespreken, waarna we onze mening geven en de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. Hierna delen we onze handige aankoopgids om je nog wat verder wijs te maken in de wereld van de multimeters. Waar moet je op letten bij het kopen van een digitale multimeter? Tot slot roepen we één tool uit tot beste koop van dit moment.

Top 10 Multimeters Van 2021

Nummer 2
4.4/5
budget optie
4.4/5
Digitale multimeter Universeel meter
Digitale multimeter Universeel meter
3.5/5
Beste koop
Strex Digitale Multimeter | Spanningsmeter | Diodetest | Weerstandmeter | Universele meter | Elektriciteitsmeter
Je koopt de Strex Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9315"]

Met deze multimeter van plastic voer je AC- en DC-spanningsmetingen uit. De Strex is een lichtgewicht elektriciteitsmeter met een compact formaat en rubberen hoes. Het apparaat is spatwaterdicht en heeft een 2,7 inch LCD-display met een maximale display waarde van 1999 counts. Je betaalt €24,95 voor deze universeelmeter inclusief batterij van 9 volt. Bij aankoop krijg je ook meetkabels meegeleverd. Dit is een fijn instapmodel voor de hobbyist, dat geschikt is voor verschillende meetklussen en weerstandsmetingen.

Onze mening

Deze budget spanningsmeter is ideaal voor de doe-het-zelver, die elektronica klussen in om het huis wil verrichten. Je kunt gemakkelijk een diode test doen, maar ook een transistormeting of continuïteitstest. Wil je zeker weten, dat jouw elektriciteitsnet goed aangesloten is? Dan is dit elektrisch meetinstrument een fijne en gebruiksvriendelijke manier om grootheden te meten. Met het verlichte display met data hold functie, lees je meetresultaten gemakkelijk af. Verder is het formaat van de Strex compact en weegt de multimeter slechts 300 gram.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
Profile PIN112
Je koopt de Profile PIN112 bij
[elementor-template id="9318"]

Met de Profile PIN112 multimeter kun je waardes tot 600 volt, 10 ampère en 2 mega Ohm meten, bij zowel gelijkstroom als wisselstroom. Het gereedschap zorgt ervoor, dat de elektra in en rond je huis goed aangesloten blijft en helpt je om kortsluiting te voorkomen. Je betaalt €27,99 voor de Profile PIN112 met batterij van 9V en krijgt 2 jaar garantie. De digitale multimeter heeft meetafwijkingen van 1,2% bij wisselstroom en 2% bij gelijkstroom. Verder weegt de Profile PIN112 200 gram en bedien je het apparaat eenvoudig met de draaiknop.

Onze mening

Dit apparaat met rubberen beschermhoes heeft een speciaal ontworpen ergonomisch design en ligt lekker in de hand. Gebruiksgemak staat voorop en op het verlichte display lees je duidelijk je metingen af. Ben je hobbyklusser en zoek je naar een gebruiksvriendelijk meetgereedschap voor meetwerkzaamheden rondom je huis? Dan ben je bij deze digitale multimeter met groot meetbereik aan het juiste adres.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Ironside - Multimeter digitaal
Je koopt de Ironside Multimeter Digitaal bij
[elementor-template id="9321"]

De Ironside multimeter is geschikt voor het uitvoeren van diodetests, transistor P-N knooptest, kabelweerstand en doorgangstesten. Deze multimeter van ABS weegt 200 gram en is uitgerust met een beschermingszekering van 250 V. Ook heeft de multi tester een extra groot display, zodat je de resultaten makkelijk kunt aflezen. De prijs van deze Ironside multimeter bedraagt €17,99.

Onze mening

Dit is een instapmodel voor de incidentele klusser en beginner. Verwacht geen luxe met dit basismodel multimeter, maar je kunt er wel gelijkspanning, gelijkstroom en wisselstroom mee meten. Wil je accu-gereedschap kopen, dat je zonder voorkennis kunt gebruiken? Dan is de Ironside met draaibare schakelaar een prima keuze. De prijs-kwaliteitsverhouding is aantrekkelijk en het apparaat is toereikend voor thuisklussen. De multimeter is licht van gewicht en je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Ortho - Digitale multimeter
Ortho - Digitale multimeter Universeel meter plus Connectie/verbindings meter
Je koopt de Ortho Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9324"]

Met de Ortho multimeter check je alle elektrische componenten in je huis. Het apparaat is geschikt om batterijen te testen, maar ook om hete draden te detecteren. Verder heeft het werktuig een klein formaat van 14 x 7 cm en een uitklapbaar rubberen voetje, waarmee je de multimeter rechtop kan zetten. Het blauwe licht van het digitale display maakt het makkelijk om op donkere plekken te werken, zoals bijvoorbeeld in een elektriciteitskast. De meegeleverde verbindingskabel is 70 cm lang en de tool werkt op een accu van 9V. Je betaalt €19,95 voor deze multimeter van kunststof.

Onze mening

Dit is een fijne budget multimeter voor een elektricien of doorgewinterde doe-het-zelver. De Ortho multimeter maakt gebruik van geluid voor het doormeten van verbindingen, wat veel makkelijker is dan meten via de veelvoorkomende weerstandsinstellingen. Ook heeft de multimeter een automatisch uitschakelingsmechanisme en een data hold functie. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Skytronic Digitale Multimeter - Skytec Spanningsmeter - Weerstandsmeter - Universele meter - Elektriciteitsmeter - Inclusief batterijen
Je koopt de Skytronic Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9327"]

Deze professionele multimeter heeft meer dan 30 verschillende meetbereiken en is zowel geschikt voor frequentiemetingen, als het meten van temperatuur, ingangsweerstand en stroomspanning. Dit is een fijn apparaat voor elektriciens en vaklui, die op zoek zijn naar een multimeter met een scala aan functies. Bij aankoop krijg je tevens een temperatuursensor, twee meetsnoeren en een multiconnector cadeau. Ook ontvang je een 9V batterij voor de multimeter van Skytronic ter waarde van €29,95.

Onze mening

Elektriciens en vaklieden zullen genieten van de vele functies van de Skytronic digitale multimeter met digitaal display. Het robuuste holster beschermt het gereedschap tegen vallen en zorgt voor een extra lange levensduur. Je kunt met de Skytronic capaciteitsmetingen uitvoeren, elektronische circuits doormeten en schakelingen controleren. De ingebouwde thermometer en veelvoud aan meetbereiken zijn andere aantrekkelijke eigenschappen van deze multimeter.

Waarom kopen

Waarom niet?

Extech EX330 Basic Multimeter
Je koopt de Extech EX330 bij
[elementor-template id="9330"]

Deze geavanceerde multimeter voor professionals ter waarde van €59 heeft een geïntegreerde AC voltage detector en een digitaal scherm van 4000 tellen. Met dit apparaat meet je temperatuur, continuïteit, capaciteit en frequentie. Bij aanschaf krijg je testleads, een type K temperatuursonde, een standaard en 2 AAA-batterijen meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Het compacte apparaat met duidelijk bedieningspaneel weegt 500 gram en zit in een rubberen steun. Verder is de Extech EX330 uitgerust met autorange DMM en autorange NCV detector.

Onze mening

Ben je op zoek naar een multimeter met duidelijke navigatietoesten, die bijna iedere weerstand kan doormeten en een aanvulling is op je werkplaats? Deze professionele stroomtang kan ampere meten, maar je kunt ook een batterij testen met multimeter. Ben je gespecialiseerd in elektriciteit en wil je jouw assortiment uitbreiden met een sterke voltmeter? Dan is de Extech EX330 de beste keuze voor jou.

Waarom kopen

Waarom niet?

LifeGoods Digitale Multimeter – Stroom, Spanning, Weerstandsmeter – Continuïteitstest – Diodetest
Je koopt de LifeGoods Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9333"]

Met deze goedkope multimeter meet je weerstand, maar ook elektriciteit en spanning. Je kunt deze meettang bovendien gebruiken voor diode testen en het meten van wisselstroom en gelijkstroom. Ook kun je de kortsluittest uitvoeren en heeft het apparaat simpel te bedienen navigatietoetsen. Je betaalt €17,99 voor dit basismodel en krijg bovendien meetsnoeren van 85 cm meegeleverd. De afmetingen van deze handzame multimeter zijn 13, 7,3 x 3,7 cm en het gewicht van het apparaat bedraagt slechts 145 gram. Ook deze multimeter werkt op een batterij van 9V, waardoor je niet op zoek hoeft naar een stopcontact in de buurt.

Onze mening

Je neemt deze compacte en lichtgewicht multimeter overal mee naartoe. Veel doe-het-zelvers zullen genieten van dit makkelijke apparaat, waarmee je stroom weerstand meet en je elektronica controleert. Je kunt helaas geen triode meting uitvoeren en ook is de LifeGoods meter niet geschikt voor het doormeten van de stroomversterkingsfactor. 

Waarom kopen

Waarom niet?

JK Digitale multimeter Universeel meter multi tester met groot LCD display
Je koopt de JK Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9336"]

Met de JK meet je gelijkstroom tot 1000V, weerstand tot 2000 M Ohm en wisselspanning tot 750 V. Je krijgt twee meetsnoeren met een lengte van 95 cm bij de multimeter digitaal en kunt daarbij capaciteitsmetingen uitvoeren. De kunststof multimeter van 326 gram heeft een hogere invoerimpedantie en daardoor een betere accuratesse bij het doormeten van zekeringen. Je betaalt €18,35 voor de JK multimeter digitaal.

Onze mening

Wil je een aansluitingstest doen of kortheidshalve stroom meten? Dan ben je bij deze datalogger aan het juiste adres. Het apparaat werkt op een 9V batterij, waardoor je niet in de weer hoeft met verlengsnoeren en gemakkelijk op iedere werkplek metingen kunt uitvoeren. Heb je een project met elektriciteit, dan kan de JK multimeter zeker goed van pas komen. Doe-het-zelvers kunnen deze multimeter digitaal gebruiken voor het meten van weerstand, stroomspanning en voltage.

Waarom kopen

Waarom niet?

Digitale multimeter Universeel meter
Je koopt de Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9339"]

Met deze merkloze multimeter van 400 gram kun je stroom, weerstand en spanning meten. Bij aankoop krijg je een 9V batterij en een snoer meegeleverd van 70 cm. Je kunt met dit apparaat ook diode testen, doorgangstesten en capaciteitstesten uitvoeren. Een siliconen hoes beschermt het apparaat tegen vallen en onverwachte schokken. De waarde van dit meetinstrument is €18,45.

Onze mening

De beschermhoes is vrij zacht, waardoor de multimeter niet goed beschermd is. Ook vallen de resultaten qua nauwkeurigheid tegen. Voor incidentele klussers volstaat de kwaliteit, maar voor serieuzere bouwvakkers zijn de metingen te globaal. Verder zijn de meegeleverde snoeren aan de korte kant en krijg je geen garantie op je multimeter.

Waarom kopen

Waarom niet?

Professionele Digitale Multimeter Inclusief Stroomkabels en Batterij - CAT 1 | Elektra Meetapparatuur | Spanningsmeter | Multimeters | Meetkabels
Je koopt de Professionele Digitale Multimeter bij
[elementor-template id="9347"]

Dit is de allergoedkoopste multimeter uit onze top 10. De CAT 1 kost slechts €8,99 en is een simpel apparaat met display en een meetbereik van 250 V en 5 Ah. Je kunt weerstand meten, een diode test uitvoeren, continuïteitstests maken en temperatuur opnemen. Het apparaatje heeft een scherm van 1,8 inch en afmetingen van 12,4 x 6,8 x 2,3 cm. Je kunt huishoudelijke testen uitvoeren, maar professioneel wordt het niet. 

Onze mening

Dit is een simpele multimeter voor eenvoudige klusjes. Er is geen signaal, zoals een piepje of buzzer. Je moet het scherm aflezen, waarop de resultaten worden weergegeven. Het meetbereik is klein en de informatie gering. Toch kan dit toestel een uitkomst zijn voor mensen, die snel een paar testjes willen uitvoeren zonder veel geld uit te geven.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Wil je de beste multimeter kopen, die voldoet aan jouw eisen? Dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Kies je voor een analoge multimeter of een digitaal apparaat? Hoe staat het met de nauwkeurigheid en waar heb je een multimeter eigenlijk voor nodig? Als je regelmatig met elektriciteit en bedrading werkt, ken je de gevaren. Kabels die onverwachts onder stroom staan, kunnen brandwonden veroorzaken en veiligheidsrisico’s met zich mee brengen. Met een multimeter kun je kabels, bedrading, batterijen en apparaten doormeten om zeker te weten, dat de veiligheid gewaarborgd is.

Analoog versus digitaal

Waarom zou je voor een analoge multimeter kiezen? Een analoge meter is ontzettend gevoelig voor waardeverandering en de hoeveelheid spanning. Ook pikt een analoge meter gemakkelijk piekbelasting op tot een waarde van 40 kHz. Toch heeft een analoge meter ook nadelen. Zo heb je verstand van zaken nodig om verkeerde resultaten juist te interpreteren en moet je zelf het soort signaal aanpassen bij handmatig meten. Een digitale multimeter is zeer geavanceerd en sluit zelf verkeerde resultaten uit. Ook is de meter minder gevoelig voor ruis en magnetische fluxen. Wel komen er eerder meetafwijkingen voor bij hoge frequenties.

De nauwkeurigheid

Je wilt natuurlijk een apparaat gebruiken, waar je van op aan kunt. Sommige multimeters hebben een minder precieze manier van meten, maar de beste multimeters zitten slechts enkele procentpunten van de werkelijke meetwaarden. Controleer bij aankoop altijd het meetbereik: welke waarden kan je multimeter meten? En de nauwkeurigheid: Welke meetafwijking mag je verwachten tijdens je werkzaamheden?

Root-Mean-Square

Gewone multimeters gaan ervan uit, dat de meetbare golven een perfecte curve maken. Dat gebeurt in de praktijk eigenlijk nooit. Een apparaat met RMS maakt een veel complexere berekening, waardoor je metingen waarheidsgetrouwer zijn. Juist bij elektronische apparaten en het meten van weerstand zijn de golven vaak niet sinusoïdaal. Daarom is True RMS voor professionele metingen erg belangrijk.

Het materiaal

Natuurlijk wil je je eigen veiligheid niet compromitteren. Kijk daarom naar het materiaal, waarvan de meter gemaakt is. Sommige materialen werken isolerend, terwijl andere geleidend werken. Ook is het handig om voor een tool met overbelasting verzekering te kiezen en te letten op de behuizing. Zijn alle normen in acht genomen om veilig te kunnen werken?

Bediening

Je kunt de verschillende producten het beste vergelijken op basis van de gebruiksvriendelijkheid. Bestuur je de meter met een draaiknop of heb je een bedieningspaneel? Vind je het scherm duidelijk leesbaar en bevat het ook verlichting, zodat je op donkere plekken kunt werken? Geeft het toestel een geluidssignaal af als waarschuwing of moet je per se op het LCD-scherm kijken? Sommige multimeters hebben een lus of een uitschuifbaar voetje, zodat je het gereedschap niet constant in je hand hoeft te houden.

Ergonomie

De meeste digitale multimeters zijn compact, waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen. Sommige apparaten zijn iets zwaarder, maar het gewicht komt nauwelijks boven de 0,5 kg uit. Een goede multimeter heeft een isolerende rubberen behuizing, waardoor het gereedschap lekker in de hand ligt.

Beste Koop

Na het bekijken van iedere review roepen wij de Strex uit tot beste multimeter. Niet alleen kun je een breed scala grootheden meten, de metingen zijn ook nog eens zeer nauwkeurig. Dit handige apparaat mag niet in je gereedschapskist ontbreken en is zowel geschikt voor hobbyisten, als vakmensen. Bij aankoop krijg je een 9V batterij meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Het apparaat is licht van gewicht, verzekerd tegen overbelasting en spatwaterdicht. Wij vinden de Strex de beste multimeter van dit moment!