This post was last updated on januari 4th, 2021 at 03:06 pm

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 5 Beste Laserwaterpassen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Wat is de beste laserwaterpas van het moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. We hebben een vergelijking gemaakt op verschillende laserwaterpassen beoordeeld op tal van specificaties, zoals de zelfnivellering, het werkbereik en de nauwkeurigheid. Ook hebben we gekeken naar zaken als vermogen, meegeleverde accessoires (zoals statief), prijs en garantieduur. Op basis van deze kenmerken hebben we een top 5 samengesteld met de beste laserwaterpassen die we konden vinden.

Eerst geven we een uitgebreide beschrijving per apparaat, gevolgd door onze eigen mening. Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende waterpassen? Om een juiste keuze te kunnen maken, helpen we je daarna ook nog met een aankoopgids, vol handige kooptips en aandachtspunten. We sluiten af met een antwoord op de vraag: welke laserwaterpas is de beste aankoop?

Top 5 Laserwaterpassen Van 2021

Beste koop
Powerplus POWX720 Laserwaterpas - zelfnivellerend - inclusief muurbevestiging
Je koopt de Powerplus POWX720 bij
[elementor-template id="9363"]

Deze Powerplus POWX720 is een absolute topper onder de laserwaterpassen. Hij is zelfnivellerend en stelt zichzelf automatisch waterpas binnen 7 seconden. De maximale reikwijdte is 10 meter (5 meter aan beide kanten) en het foutmarge is 2 mm. Met de 360° laserpas heb je een draaibare basis met graadmarkeringen die je kan uitlijnen in de volledige ruimte. Het is mogelijk om een kruismarkering te maken en de verticale laserlijn loodrecht in te stellen op de horizontale laserlijn. Het laserlicht is helder en krachtig. Hij heeft een aansluiting voor een statief, die meegeleverd wordt bij het aankopen van deze laser. Door het instellen van de hoogte van het statief tussen 475 en 1240 mm plaats je hem gemakkelijk op de juiste werkhoogte. Ook kun je hem aan de muur bevestigen middels de muurbevestigingsbeugel of vrijstaand gebruiken. Indien je hem buiten zijn nivelleerbereik plaats dan ontvang je middels geluidssignalen een melding. De golflengte van de laser is 650. De openingshoek is 90 graden en het bereik van zelfnivellering 6 graden.

Onze mening

Deze Powerplus waterpaslaser heeft met een prijs van €55 en tal van functies een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als de reikwijdte voor je voldoet dan is hij zowel voor professionele doeleinden als voor huis-tuin-en-keukenklussen een goede aanschaf. Hij is wel alleen binnenshuis te gebruiken, want voor buitengebruik is het licht van de laser niet fel genoeg. Hij wordt geleverd in handige opbergkoffer, waarin je naast de zelfnivellerende laserwaterpas ook een statief, muurbevestiging en 360 graden draaibare basis met graadmarkeringen ontvangt. Daarnaast krijg je 2 1.5V AA batterijen. Laat je meetlint voortaan in de kast liggen en gebruik dit beste toestel als alternatief, want deze Powerplus met 3 jaar garantie is een uitstekende keuze voor een goedkope laserwaterpas met veel accessoires en mogelijkheden.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
Bosch PLL 1P Laserwaterpas - Punt en Lijnlaser - 5 tot 20m bereik
Je koopt de Bosch PLL 1P bij
[elementor-template id="9366"]

Deze Bosch PLL 1P Laserwaterpas wordt ook wel gezien als compact basismodel voor een snelle meetklus. Bosch is wel een van de bekende merken in deze categorie. Hij is gemakkelijk te bedienen en geeft snelle precisie resultaten met een minimaal foutenmarge van slechts 0,5 mm. Je kiest via de display of je hem gebruikt als puntlaser of lijnlaser. Hierbij is het werkbereik van de laserlijn 5 meter (laserdiode 635 nm) en het bereik van de laserpunt 20 meter (laserdiode 650 nm). Je bevestigt hem veilig op elk oppervlakte dankzij de flexibele wandhouder en magneten. Je ontvangt 2 jaar garantie, maar als je hem binnen 4 weken na aanschaf registreert via MyBosch-Tools dan krijg je 1 jaar extra garantie cadeau.

Onze mening

Deze beste Bosch puntlijnlaser heeft een mooi design en is met een prijs van €38 een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een goedkope waterpas. Hij komt uitstekend van pas tijdens een verhuizing of verbouwing. Zo wordt het ophangen van schilderijen, het plaatsen van stopcontacten op dezelfde hoogte of het uitlijnen van interieur een fluitje van een cent. Het gewicht is slechts 0,19 kilo en je maakt makkelijk een switch tussen laseren in punt of lijn. Je kunt er geen hellingmetingen mee doen en hij bevat geen extra functies, maar het is een simpele en lichte keuze voor thuisgebruik die prima doet wat hij moet doen. Kortom, voor prijsbewust precisiewerk!

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
WiseGoods Laserwaterpas - 3 Verschillende Lasers - Kruislijnlaser- (Laser Bereik 3 Meter) - Verticale + Horizontale Laser – Inclusief Rolmaat 2,50 cm - Inclusief Extra Batterijen – Klussen
Je koopt de WiseGoods Laserwaterpas bij
[elementor-template id="9369"]

Deze zelfnivellerende WiseGoods waterpas laser met 3 verschillende laserlijnen wordt geleverd als set met extra batterijen, een rolmaat van 2,5 m en meetlat van 15 cm. Een rechte lijn wordt gelaserd met een precisie van 2 mm, dit zowel horizontaal, verticaal en in een hoek van 45 graden. De laserkleur is rood en de kracht 3.5 mw. Hij is geschikt voor binnenshuis en heeft een meetbereik van circa 3,5 meter. Garantieperiode: 2 jaar.

Onze mening

Deze WiseGoods laser voor horizontale en verticale lijnen is met een prijs van €27 ideaal voor thuisklussers. Groot voordeel is dat je er niet alleen lengtes en hoogtes mee kunt meten, maar ook oppervlaktes. Tevens is een hellingmeting mogelijk. Hij is geschikt voor de wat kleinere kluswerkzaamheden. Ook een beginner kan hiermee goed overweg, want hij is gemakkelijk in te stellen. Door de extra batterijen kun je er een hele tijd mee vooruit.

Waarom kopen

Waarom niet?

Brüder Mannesmann Laserwaterpas met statief - tot 30 meter
Je koopt de Brüder Mannesmann Laserwaterpas bij
[elementor-template id="9372"]

Deze zelfnivellerende Brüder Mannesmann waterpas met laser heeft een bereik van maar liefst 30 meter. Door het stevige statief en de niveauregeling maak je alles in huis kaarsrecht. Dit meegeleverde statief stel je in op de juiste werkhoogte tussen de 38 en 108 cm. De totale set wordt tevens geleverd met 2x AAA-batterijen en een handige koffer. Zo neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Als een groot meetbereik belangrijk is, dan is deze Mannesmann absoluut een goede aankoop. De X-as, Y-as en Z-as stel je op dit toestel gemakkelijk in. Hij is gebruiksvriendelijk, heeft een groot bereik van 30 meter en kost €45. Doordat stevig telescopisch statief, batterijen en opbergtas meegeleverd worden, bestempelen we dit zeker als voordelige prijs.  

Waarom kopen

Waarom niet?

Silverline 273233 Rotatie Laserwaterpas set - 30 m
Je koopt de Silverline 273233 bij
[elementor-template id="9375"]

Deze Silverline 273233 laserwaterpas behoort tot de beste uit het assortiment. Hij projecteert een laserstraal tot op 10 meter en een laserpunt tot op 30 meter. Bovendien is hij draaibaar en heeft hij een variabele snelheid. De set wordt geleverd met laser draaikop, 3 nauwkeurige libellen, een aluminium 3-poot statief en een sterke opbergcase. Het enige dat je nog nodig hebt zijn 4 C 1,5 V batterijen. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

De zelfnivellerende Silverline waterpas met elektronische laser doet perfect dienst onder diverse bouwwerfomstandigheden, of het nu gaat om het afstellen van een horizontale of verticale lijn. Een compleet toestel van 1,6 kilo met een hoogte bereik tussen de 540 en 1180 cm. Hij heeft hellingscorrectie, is accuraat en stootvast. Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, dan is dit een goede aankoop. Hij gaat lang mee en is met een prijs van €76 een goede investering voor de hobbyist en professionele klusser. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Wil je een laserwaterpas kopen? Dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Met onze top 5 helpen we je alvast een eind op weg, maar je uiteindelijk keuze hangt ook af van de eisen die je stelt aan het apparaat. Zo heeft een professional misschien interesse in een kruislijnlaser met meerdere projectielijnen, of wil die juist een duurzaam apparaat met groot vermogen en een lange laserlengte. Doe-het-zelvers hebben mogelijk meer baat bij een gunstig prijskaartje. Kortom, het vinden van de beste laserwaterpas is afhankelijk van je eigen behoeften, je budget en het werk waarvoor je een oplossing zoekt. In deze aankoopgids geven we je daarom graag nog wat extra tips om op te letten bij het kopen van een laserwaterpas. Zo kom je beter beslagen ten ijs en vind je de waterpas die het beste aansluit bij je wensen.

Waarom een laserwaterpas?

Met een laserwaterpas kun je aan de hand van de positie van de laserstraal heel nauwkeurig de horizontale of verticale paslijn bepalen. Dit is handig om objecten op een nette manier te plaatsen. Denk aan schilderijen ophangen, het plaatsen van keukens of andere zaken waarbij evenwijdigheid van belang is. Ook kun je de tool gebruiken om de hoogte van een ruimte te meten of hellingsgraden te bepalen. De elektronische laserwaterpas is een handige aanvulling op je gereedschapscollectie, zeker als je het vergelijkt met de niet-elektronische waterpas waarbij je een balk met luchtbel gebruikt ter controle. Met een laser werk je stukken nauwkeuriger. Bovendien is de laserwaterpas verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals puntlasers die een puntprojectie weergeven, lijnlasers die de gehele lijn projecteren en 360 graden roterende lasers die vanaf een statief om hun as kunnen roteren. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een kruislijnlaser, waarmee je op zijn minst twee lijnen projecteren. Allen hebben ze hetzelfde doel, namelijk zorgen voor evenwijdige plaatsing van objecten. 

De functies

Bij het aanschaffen van een laserwaterpas is het verstandig om op verschillende functies te vergelijken. Welke tool het beste bij je past is namelijk afhankelijk van de functies die je nodig hebt voor je werkzaamheden. Ook let je als doe-het-zelver bijvoorbeeld op andere zaken dan als professionele klusser. Een groot onderscheid tussen verschillende soorten laserwaterpassen is het feit of deze zelfnivellerend of niet-zelfnivellerend is. Dit tweede type is eigenlijk een gewone manuele waterpas waarbij je zelf de waterpas plaatst aan de hand van de positie van luchtbellen tussen twee streepjes (deze luchtbellen worden ook libellen genoemd). Na plaatsing kun je de de laserpunt of laserstraal projecteren. Kies je voor een zelfnivellerende waterpas, dan kan het toestel zelf de waterpaslijn bepalen. Dit komt door een ingebouwden pendule. Je kunt deze bijvoorbeeld plaatsen op een statief. Groot voordeel is dat de ondergrond zelf niet eens waterpas hoeft te zijn, want het toestel houdt hier autonoom rekening mee en geeft je een nauwkeurig resultaat. De keuze voor een zelfnivellerende waterpas bepaalt dus grotendeels de functionaliteit. Daarnaast kun je rekening houden met of de laser een lijn of punt projecteert. In sommige gevallen zal een punt voldoen, maar voor andere klussen is een lijn erg handig. De projectie is meestal met een rode laser, maar sommige toestellen zijn voorzien van groene laser. Controleer de afstand die de laser aankan en beslis over welke afstand lijnen geprojecteerd moeten worden voor jouw werkzaamheden. Let ook op hoe nauwkeurig de laser is, de duurdere en professionelere lasers hebben vaak een lager afwijkingspercentage. Tot slot kun je nog letten op andere zaken, zoals bescherming tegen water, batterijduur, meegeleverde accessoires en levensduur. Sommige laserwaterpassen bestaan uit stevig aluminium en rubber, terwijl anderen gemaakt zijn van goedkopere materialen als plastic. Al met al dus genoeg om rekening mee te houden.

De prijs

Ga je een laserwaterpas kopen, dan zie je toestellen in verschillende prijsklassen voorbijkomen. De goedkoopste hoeft daarbij zeker niet de minste te zijn, maar vaak zie je wel dat de wat duurdere toestellen bijvoorbeeld nauwkeurig zijn, een betere behuizing hebben of met meer functies en accessoires geleverd worden. Als hobbyklusser kun je echter prima uit de voeten met een toestel van rond de €50. Het is aan te raden om vooraf een wensenlijst en budget op te stellen en op basis daarvan een geschikte laserwaterpas te kopen die daarbij aansluit.

Een laserwaterpas vergelijken

Bij het maken van je keuze voor een laserwaterpas let je dus specifiek op de mogelijkheden en het bereik alvorens je een keuze maakt. Aan de hand van onze top 5 hopen we je al een heel eind op weg te helpen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld reviews van gebruikers lezen. Vergelijk deze beoordelingen, want ze geven een betrouwbare weergave van hoe anderen het product ervaren. Doe er je voordeel mee.

Beste Koop

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel wat verschillende laserwaterpassen op de markt. Uit al deze opties kiezen we Powerplus PWX720 als beste aankoop. Deze topper maakt nauwkeurige lijnen tot 10 meter en stelt zichzelf waterpas binnen 7 seconden, zelfs als hij niet op een stabiele ondergrond staat. Bovendien is hij in staat om kruislijnen te maken die loodrecht in een hoek van 90 graden staan. Hij wordt als complete set geleverd en heeft een lange levensduur, dit voor een prijs van €55. Is de prijs van de waterpaslaser van jou van groot belang en ben je op zoek naar een zo voordelig mogelijk toestel waar je toch je klussen mee kunt uitvoeren? Kies van voor de WiseGoods Laserwaterpas van slechts €28. Deze komt goed van pas bij diverse bouwwerken in huis. Hij heeft een wat kleiner bereik (3,5 meter), maar je kunt er ook oppervlaktes mee meten. Een multifuctionele kruislijnlaser voor doe-het-zelvers.

Beste Koop
Powerplus POWX720 Laserwaterpas - zelfnivellerend - inclusief muurbevestiging
4.1/5