This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:48 pm

De 10 Beste Mini Compressors Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste mini compressor van het moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. We hebben een uitgebreide review gedaan en meer dan 40 draagbare compressoren op elektriciteit vergeleken. Hierbij hebben we de belangrijkste specificaties in kaart gebracht, zoals vermogen, luchtdebiet en gewicht. Daarnaast hebben we gekeken naar zaken als prijs en garantieperiode. Het resultaat is een top 10 van de beste mini compressoren van dit moment.

We starten met een uitgebreide omschrijving per toestel, waarbij we kijken naar functies, voordelen en nadelen. Vervolgens geven we onze mening over dit kleine compressor model. Om je nog beter te helpen bij je aankoop, geven we aansluitend een uitgebreide koopgids met tips en aandachtspunten. We eindigen met het antwoord op de vraag: wat is de beste mini compressor aankoop?

Top 10 Mini Compressors Van 2021

Beste koop
4.5/5
Nummer 2
4.8/5
budget optie
4.2/5
4.8/5
4.6/5
Beste koop
Powerplus POWX1730
Je koopt de Powerplus POWX1730 bij
[elementor-template id="7263"]

Deze Powerplus POWX1730 draagbare compressor is een uitstekende keuze voor het uitvoeren van middelgrote luchtklussen. Denk hierbij aan het oppompen van ballen, banden en matrassen of het werken met gereedschappen als een boormachine, slagmoersleutel, verfspuit of beitelhamer. Het hoge luchtdebiet is 180 liter per minuut en de maximale werkdruk is 8 bar, dat is niet over-the-top veel, maar voor de meeste doeleinden perfect. De tankinhoud is 24 liter. Met de drukregelaar stel je zelf eenvoudig de druk af. Je leest deze af van de manometer. Garantieperiode: 2 jaar.

Onze mening

Deze olievrije compressor met een prijs van €130 komt dankzij de goede prijs-kwaliteitsverhouding als beste uit onze test. Zo krijg je naast de compressor ook een opblaaspistool, 3 adapters voor het opblazen een blaasmondstuk en een spiraalslang van 5 meter meegeleverd. Hij is erg gemakkelijk in gebruik en heeft een vermogen van 1100 watt. Dankzij de rubberen wielen is hij ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Het gewicht is 17 kilo.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
STANLEY DN200/10/5
Je koopt de Stanley DN200/10/5 bij
[elementor-template id="7268"]

De Stanley DN200/10/5 Airboss compressor zonder olie valt op door het compacte design. Deze draagbare compressor is voorzien van handvat en het is optioneel om er een draagriem aan te klikken, waardoor die als een soort koffer te vervoeren is. De maximale werkdruk is 10 bar en de tankinhoud 5 liter. Het geluidsniveau is 97 dB en het maximaal toerental 3400 toeren per minuut. Hij is voorzien van 1 cilinder en voorzien van een 1,5 meter netsnoer. Perfect voor opblaas- en schoonblaaswerkzaamheden.

Onze mening

Als je op zoek bent naar een lichte compressor dan is deze Stanley van 8 kilo een goede keuze. Hij is voorzien van drukregelaar en heeft een aanzuigvermogen van 180 liter per minuut. Hoewel hij compact is om mee te nemen, is hij niet voorzien van 12 volt aansluiting. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld niet aansluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Sluit hem aan op het elektriciteitsnet en dan kun je met deze Stanley van €120 prima uit de voeten.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Powerplus POWX1705
Je koopt de Powerplus POWX1705 bij
[elementor-template id="7273"]

Deze Powerplus POWX1705 draagbare compressor is erg geschikt voor autobanden oppompen en het oppompen van fietsbanden. Je kunt er zeer eenvoudig verf mee spuiten en het stof verwijderen. Een multifunctioneel apparaat voor een goede prijs van €92. Hij is voorzien van vulpistool voor banden, een 3 m rubberen slang en 3 adapters. Hij weegt slecht 5,5 kilo. Het vermogen is 1100 watt en de maximale luchtdruk 8 bar. De garantieperiode is 3 jaar.

Onze mening

Deze Powerplus POWX1705 draagbare compressor is erg geschikt voor autobanden oppompen en het oppompen van fietsbanden. Je kunt er zeer eenvoudig verf mee spuiten en het stof verwijderen. Een multifunctioneel apparaat voor een goede prijs van €92. Hij is voorzien van vulpistool voor banden, een 3 m rubberen slang en 3 adapters. Hij weegt slecht 5,5 kilo. Het vermogen is 1100 watt en de maximale luchtdruk 8 bar. De garantieperiode is 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6
Je koopt de Stanley DST 100/8/6 bij
[elementor-template id="7278"]

Deze extra stille compressor van Stanley heeft een geluidsniveau van slechts 59 dB. Je gebruikt hem voor alle werkzaamheden waarbij je perslucht nodig hebt, van verfspuiten tot het oppompen van een bal, luchtbed of band. Het aanzuigvermogen is 105 liter per minuut en het toerental 1450 per minuut. De maximale luchtdruk is 8 bar. De elektriciteitskabel is 1,5 meter.

Onze mening

Met een gewicht van 17 kilo valt deze onder de wat zwaardere mini compressoren. Vind je het echter belangrijk dat het geluid tot een minimum wordt gereduceerd, dan is dit een uitstekende aankoop voor je. Voor €139 is dit toestel van jou! Let op, het toestel is niet voorzien van 12 volt aansluiting. Hij is olievrij en de garantieperiode is 2 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1723
Je koopt de Powerplus POWX1723 bij
[elementor-template id="7283"]

Deze eenvoudig te gebruiken Powerplus POWX1723 draagbare compressor zonder olie heeft een vermogen van 1100 watt. Het toerental is 3400 per minuut. Het een aanzuigvermogen van 180 liter per minuut blijft een constante druk van 10 bar verzekerd. De inhoud van het luchtreservoir  is 12 liter. Het toestel is uitgerust met vrouwelijke snelkoppeling, waarop je een slang met mannelijke nippel kan aansluiten. Deze worden niet meegeleverd.

Onze mening

Het is een krachtige tool die uitblinkt in gebruiksgemak. Hij is makkelijk te verplaatsen en met de drukregelaar stel je zelf de druk af. Deze mini compressor van €128 wordt niet geleverd met accessoires, waardoor je misschien liever voor een ander lid uit de Powerplus collectie kiest. Toch is het een goede tool voor fiets- en autobanden oppompen of voor andere toepassingen waar compressor kracht bij nodig is. Je gebruikt hem als een soort opbergkoffer dankzij het design en handvat. Hij weegt slechts 15 kilo.

Waarom kopen

Waarom niet?

Black+Decker ASI300-QS
Je koopt de Black+Decker ASI300-QS bij
[elementor-template id="7288"]

De Black+Decker ASI300-QS draagbare compressor is voorzien van digitaal display en easy air draaischijf waarmee je nauwkeurig de gewenste luchtdruk instelt. Wanneer de gewenste druk is bereikt dan schakelt hij automatisch uit. De snoer en luchtslang zijn door de haspel opbergbaar in de machine. Hij heeft een vermogen van 220 watt, maximale luchtdruk van 11 bar en een ketelinhoud van 6 liter. De aanzuigkracht is 180 liter per minuut en de snoerlengte 1,8 meter. Hij weegt slechts 2,8 kilo.

Onze mening

Deze olievrije Black+Decker mini compressor is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een voordelig, maar professioneel apparaat. Hij kost slechts €83 en wordt geleverd met accessoires voor het oppompen van sportuitrusting, zoals een voetbal of basketbal. Ook ontvang je een luchtslang met accessoire voor aansluiting op het ventiel van een autoband. En dat is nog niet alles, want je ontvangt een 1,8 meter kabel voor aansluiting op het lichtnet en een 3,1 meter 12 volt snoer. Je kunt hem dus ook in je auto aansluiten. Last but not least: hij heeft een verlichte draaischijf voor noodgevallen in het donker! Kortom, een slimme aankoop met 2 jaar garantie.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1706
Je koopt de Powerplus POWX1706 bij
[elementor-template id="7293"]

De Powerplus POWX1706 draagbare compressor heeft een gewicht van 5,5 kilo en is dankzij het compact formaat met handvat makkelijk mee te nemen. Hij is geschikt voor het oppompen van ballen, luchtmatrassen en banden. Hij heeft een vermogen van 1100 watt. De maximale luchtdruk is 8 bar en een grote luchtopbrengst van 180 l min aanzuigvermogen. Deze olievrije compressor heeft een geluidsniveau van 97 dB en je sluit hem met de 3 meter kabel aan op netspanning, De garantieduur is 3 jaar.

Onze mening

Deze handcompressor behoort tot de beste draagbare compressoren die je voor tal van toepassingen kunt gebruiken. Groot voordeel is dat hij voor een prijs van slechts €69,90 wordt geleverd met maar liefst 11 accessoires. Zo krijg je er bijvoorbeeld een persluchtpistool met manometer bij, maar ook een balnaald, ventieladapter, rubberen adapter, aflaatadapter en montagestuk. Bovendien is die voorzien van veiligheidsklep om overbelasting te voorkomen. Zo breng je je kluswerkzaamheden zeker tot een goed eind.

Waarom kopen

Waarom niet?

Black+Decker BDCINF18N-QS
Je koopt de Black+Decker BDCINF18N-QS bij
[elementor-template id="7298"]

Wil je een mini compressor kopen met digitaal display, waarbij je de druk zeer nauwkeurig kunt instellen en die stopt bij het gewenste resultaat? Dan is de Black+Decker BDCINF18N-QS een slimme keuze voor je. Met een gewicht van slechts 3 kilo neem je deze elektrische bandenpomp overal mee naartoe. Hij heeft een kabellengte van 3 meter en een 12v aansluiting. Deze multi-voltage compressor werkt ook op accu (18 volt). Het aanzuigvolume is 180 liter per minuut en het geluidsniveau 80 dB. De maximale luchtdruk is 11,03 bar.

Onze mening

Deze compacte compressor met bandenspanningsmeter geeft via een display nauwkeurig de druk aan. Zo gebruik je hem gemakkelijk als autobandenpomp of elektrische fietspomp. De 12 volt DC adapter voor de auto en de aansluiting voor netstroom worden meegeleverd, alsook 3 verschillende blaasventielen. De garantieperiode is 2 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

Brüder Mannesmann 01790
Je koopt de Brüder Mannesmann 01790 bij
[elementor-template id="7303"]

De Brüder Mannesmann compressor met 10 bar is een ideale autobanden pomp voor thuis. Door de 4 meegeleverde ventieladapters, kun je deze bandenpomp accu ook gebruiken voor ballen, luchtbedden en opblaasbare boten. Bovendien ontvang je bij aanschaf een handige nylon opbergtas. Hij weegt net geen 2,5 kilo en de garantieperiode is 2 jaar. De capaciteit is 35 liter per minuut. Hij heeft wat minder kracht en netto luchtopbrengst, maar hij is wel fluisterstil. Daarnaast is hij spatwaterdicht. De snoerlengte is 2,9 meter.

Onze mening

Je gebruikt de compressor voor verschillende doeleinden. Hij is niet voorzien van drukregelaar, maar je leest de druk wel af op het metertje. Bovendien heeft hij een 12 volt aansluiting. Dankzij het lichte gewicht en compacte design kun je hem gemakkelijk vervoeren. Het is dus een handig bandenvulpistool om ook onderweg te gebruiken en is een goede aankoop voor de doe-het-zelver die een laag prijskaartje hoog in het vaandel heeft staan. Door de aluminium behuizing heeft hij een industriële uitstraling.

Waarom kopen

Waarom niet?

STANLEY AIR KIT Compressor
Je koopt de Stanley Air Kit Compressor bij
[elementor-template id="7308"]

Deze Stanley Air Kit mini compressor van 8 bar heeft een toerental van 3400 per minuut en een vermogen van 1100 watt. Dit maakt het een krachtige tool, geschikt voor het oppompen en aandrijven van machines. Je ontvangt een rubberen luchtslang, luchtpistool met luchtdrukmeter en drie mondstukken voor ballen, fietsbanden en matrassen. Het draagbare design en een opbergvak voor de mondstukken maken deze mini compressor gemakkelijk te vervoeren. Het gewicht is 6,5 kilo en het aanzuigvermogen 180 liter per minuut. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze olievrije mini compressor van 6 kilo heeft een draagbaar design en is voor een prijs van €100 van jou. Je koopt hem als je op zoek bent naar een goede combinatie van kracht, functionaliteit en een gemiddelde prijs. Een minpuntje is dat als je hem in het stopcontact wil steken, je waarschijnlijk een verlengsnoer nodig hebt. De kabel voor stroom is namelijk maar 0,5 meter. Wel heeft hij een 12 volt aansluiting. Het geluidsniveau is 97 dB. Het is niet zo dat je direct gehoorbescherming moet inslaan, maar houdt er dus wel rekening mee dat dit redelijk lawaaierig is.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Er zijn genoeg zaken om in de gaten te houden bij het kopen van de beste draagbare compressor. In onze top 10 helpen we je alvast op weg, maar als je verder wilt kijken dan zijn er nog genoeg andere compressoren om uit te kiezen. Welke mini compressor het beste voor je is, hangt daarbij ook nauw samen met je eigen wensen, budget en de werkzaamheden waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Het is dus lastig om de perfecte koop aan te wijzen. Daarom geven we je graag nog een aantal goede tips, zodat je een gedegen keuze kunt maken tijdens je zoektocht naar de beste compressor.

Waarom een mini compressor

Er kunnen meerdere redenen zijn om een compressor te kopen, want ze komen voor heel wat doeleinden van pas. Mini compressoren worden voornamelijk gebruikt om dingen op te pompen, zoals banden en ballen. Sommigen kunnen ook (kleine) machines aandrijven, zoals nagelpistolen of pneumatisch gereedschap. Ze zijn draagbaar, waardoor ze bijvoorbeeld een goede aanvulling zijn als je op reis gaat. Zo kun je hem bijvoorbeeld onderweg aansluiten op je sigarettenaansteker om je banden op te pompen. Twijfel je tussen een zware compressor of een lichter exemplaar? Houd er dan rekening mee dat de draagbare uitvoeringen over het algemeen wat minder kracht hebben. Wel zijn deze wat goedkoper in aanschaf dan de robuustere modellen, waardoor ze tevens een goede aankoop kunnen zijn voor iedereen die een draagbare compressor aan de gereedschapscollectie wil toevoegen voor de wat lichtere klussen.

De functies

Als je op zoek gaat naar de ideale mini compressor, op welke punten vergelijk je dan? Een van de belangrijkste zaken is het motorvermogen: is deze zwaar genoeg voor het uitvoeren van de gewenste werkzaamheden? Hierbij kijk je ook naar de luchtspecificaties, zoals luchtdebiet en maximale druk. Daarnaast kijk je of het gewicht en formaat goed aansluiten bij je wensen. Wil je hem bijvoorbeeld meenemen in de auto, of heb je een speciaal plekje gereserveerd in je garage? Als je hem veel moet verplaatsen is een lichter gewicht uiteraard een pre. Wil je hem aansluiten op de sigarettenaansteker in je auto, let er dan op of de compacte compressor over een 12 volt aansluiting beschikt. Voor sommige gebruikers speelt daarnaast het geluid een belangrijke factor. Hoe lager in decibel, hoe stiller ze werken. Wil je een stille compressor? Dan ga je bij voorkeur voor een stil apparaat rond de 60 decibel. Tot slot kijk je of het een mini compressor op olie of met olievrije tank is. Sommige mini compressoren lopen namelijk op olie, waardoor de onderdelen soepeler met elkaar in beweging blijven en ze vaak ook een wat grotere capaciteit hebben. Het voordeel van compressoren met olievrije tank zijn daarentegen minder onderhoud, minder lawaai en rommel, beter voor het milieu en een langere levensduur. De meeste mini modellen maken overigens gebruik van olievrije tanks.

De prijs

Als je gaat kijken naar de prijzen van mini compressoren, dan valt het wellicht op dat de meeste tussen de €50 en €150 liggen. Dit type elektrisch gereedschap is dan ook relatief voordelig in aanschaf, zeker als je het vergelijkt met een zware compressor. Deze vaste modellen gaan al snel over de €150, met uitschieters voor professionele compressoren tot enkele honderden tot zelfs meer dan duizend euro. Bij het vergelijken van draagbare compressoren is het overigens niet zo dat de goedkoopste mini compressor per definitie de beste is, of dat je een beste merk kan aanwijzen. Hierbij spelen de functies en capaciteit een grotere rol. Stel daarom een wensenlijst en budget op om tot de beste aankoop te komen.

Een mini compressor vergelijken

Voordat je een keuze maakt, is het slim om je goed te oriënteren. We gaven zojuist al aan dat het aan te raden is om een wensenlijst en budget op te stellen. Daarnaast hopen we dat onze top 10 je goed op weg helpt. Een laatste tip is om reviews van gebruikers te lezen, om te achterhalen hoe zij het product ervaren. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de beste draagbare compressor.

Beste Koop

Na het vergelijken van diverse mini compressoren en het opstellen van onze top 10, kiezen we de Powerplus POWX1730 als beste koop. Dit luchtdruk apparaat is uitermate geschikt voor allround werk, of het nu gaat om het oppompen van banden of het werken met luchtgereedschap, deze tool heeft genoeg kracht om dit tot een goed eind te brengen. Met kan allemaal! Het is een wat zwaardere mini compressor die van alle markten thuis is en wordt geleverd met opblaaspistool, blaasmondstuk, adapters en spiraalslang. Voor een prijs van €129 een perfecte aankoop om jaren plezier van te hebben, zowel voor de hobbyist als professional.

Ben je meer op zoek naar een goedkope compressor? Dan raden we de Black+Decker ASI300-QS aan. Met een prijs van slechts €83 en veel meegeleverde accessoires heeft deze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ideaal voor een ritje naar de camping, want er zit ook een 12 volt aansluiting op voor het oppompen van banden en ballen. Hij is maar 24 centimeter breed en weegt slechts 2,8 kilo, wat echt compact en licht is voor een mini compressor.. Daarnaast is hij ook nog eens voorzien van verlichting. Kortom, een voordelige mini compressor waar je zeker veel profijt van hebt!

Beste koop
4.5/5