This post was last updated on januari 4th, 2021 at 03:07 pm

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

De 10 Beste Schroevendraaiersets Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Wil je de beste schroevendraaierset van dit moment kopen? In dit artikel delen wij onze top 10 van beste schroevendraaiersets. Om tot deze rangorde te komen, bekeken we ruim 70 producten. Eerst beschrijven we iedere schroevendraaierset afzonderlijk. In onze review kijken we onder meer naar materiaalkeuze, magnetisme, het aantal schroevendraaiers en de grootte van de sleutels. 

Daarna geven we onze mening. Voor wie is de schroevendraaierset geschikt en vinden wij het een aanrader? We noemen een aantal voor- en nadelen op, zodat je zelf een goede keuze kunt maken met behulp van onze handige aankoopgids. We delen onze tips voor het kopen van de juiste schroevendraaierset. Op welke kenmerken moet je letten? Tot slot delen wij onze beste koop.

Top 10 Schroevendraaiersets Van 2021

Beste koop
STANLEY STHT0-62142 Schroevendraaierset - 26-delig - met opbergsysteem
Je koopt de STANLEY STHT0-62142 bij
[elementor-template id="9239"]

Met deze 26 delige schroevendraaierset hoef je nooit meer te zoeken naar de juiste schroevendraaier. In de verpakking vind je 8 standaard schroevendraaiers, 8 Phillips schroevendraaiers, 6 Torx schroevendraaiers en 4 Pozi schroevendraaiers. Ook krijg je er een handig opbergsysteem bij, zodat de tools niet van je werkbank afrollen. De hele set weegt 2,9 kg en is gemaakt van staal. Verder zijn de schroevendraaiers afgewerkt met chroom om roesten en slijten te voorkomen. Het handvat is ontwikkeld met softgrip kunststof. Je betaalt €29,99 en krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Dit is een bijzonder complete set voor een zachte prijs en kan zowel goed van pas komen voor de hobbyklusser, als de professional. De meegeleverde opberger is handig en zorgt ervoor, dat de schroevendraaiers niet van je werktafel rollen. De schroevendraaierset is stevig en gaat lang mee door de materiaalkeuze van staal en chroom. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
Brute Strength - Precisie schroevendraaier set - 60-delig - Universeel - Complete reparatie set
Je koopt de Brute Strength bij
[elementor-template id="9242"]

Met precisieschroevendraaiers kun je moderne apparaten, zoals smartphones en laptops repareren. Deze set voorziet je van driepuntsschroevendraaiers, een Phillips 2,5 pinhead en een zeskant schroevendraaier. Verder bevat de Brute Strength een PH kruiskopschroevendraaiers in vijf verschillende maten, vier slot schroevendraaiers en twee pentalobe schroevendraaiers. Er worden meerdere accessoires meegeleverd, zoals een opbergetui, een driehoekige plastic priem, een magnetizer tool, twee zuignappen en een magnetische mat, waarop je schroeven blijven plakken. Je betaalt €35,95 voor deze schroevendraaierset.

Onze mening

Wil je nauwkeurige werkzaamheden uitvoeren? Ben je op zoek naar een uitgebreide schroevendraaierset om smartphones, laptops en tablets mee te repareren? Heb je behoefte aan driepuntsschroevendraaiers om speelgoed of andere apparaten te openen? Dan is deze set met rubber softgrip handvaten een aanrader. Dit is een fijne elektriciens schroevendraaierset, die goed van pas komt bij montagewerkzaamheden. Ook de thuisklusser met kennis van elektronica heeft baat bij deze schroevendraaierset van goede kwaliteit.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Fixapart 11-delige Tools Schroevendraaierset ASS-1101SUPER
Je koopt de Fixapart 11-delige bij
[elementor-template id="9245"]

In deze set vind je 5 x een PH kruiskop en 6 x een platkop schroevendraaier. In de opbergbox orden je het gereedschap gemakkelijk en raak je geen schroevendraaiers kwijt. Door de aanwezigheid van zowel kruiskopschroevendraaiers, als platkopschroevendraaiers kun je verschillende schroefsoorten los- en vastdraaien. Alle schroevendraaiers zijn gemaakt van metaal en hebben tevens een metalen handvat. De prijs van deze schroevendraaierset bedraagt €5,99.

Onze mening

Wil je kruiskop en platkop schroefjes kunnen vastdraaien of losschroeven? Dat kan met deze simpele 11-delige set met handige opbergbox. Dit is een gereedschapskist voor de hobbyist of beginner. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze goedkope schroevendraaierset is prima en de schroevendraaiers komen goed van pas bij reparaties aan elektronica of speelgoed. 

Waarom kopen

Waarom niet?

STANLEY STHT0-62113 Schroevendraaierset - 42-delig - met opbergtas
Je koopt de STANLEY STHT0-62113 Schroevendraaierset bij
[elementor-template id="9248"]

Deze set bestaat uit 42 schroevendraaiers met een cushiongrip handgreep. Het uitgebreide assortiment bevat 5 standaard schroevendraaiers, 5 Phillips, 7 Precisie en 2 Torx schroevendraaiers. Verder krijg je een multibit schroevendraaier, een magnetiseur en 20 bitjes van grofweg 25 mm thuis gestuurd. Je houdt de tools bij elkaar in een nylon opbergtas. De gehele set weegt 1,9 kg en is gemaakt met een stalen kling, die is afgewerkt met chroom. Je betaalt €19,99 en krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Dit is een uitgebreide set met handige accessoires. Ook zijn de koppen met chroom afgewerkt, waardoor de schroevendraaiers extra lang mee gaan. Met deze set kun je gemakkelijk een lamp ophangen, een meubel vastschroeven of een apparaat demonteren. Wil je basis kluswerkzaamheden uitvoeren en verschillende schroevendraaiers tegelijk aanschaffen? Dan is dit basisgereedschap een goede keuze.

Waarom kopen

Waarom niet?

STANLEY STHT0-70885 Multibit Schroevendraaierset - 34-delig - met houder
Je koopt de STANLEY STHT0-70885 bij
[elementor-template id="9251"]

Met deze multibit schroevendraaier met maar liefst 34 bitjes, wissel je snel en veilig van tool. Door de verschillende bitjes heb je in één keer de meest gangbare formaten in huis. De bithouder is magnetisch, waardoor het wisselen naar een Hex schroevendraaier of Torx schroevendraaier makkelijk verloopt. Ook krijg je bij aankoop een handige case cadeau. De schroevendraaier is gemaakt van staal, rubber en kunststof. De Stanley STHT0-70885 kost €17,99 en heeft een garantieperiode van 2 jaar.

Onze mening

Dit is een goedkope optie als je op zoek bent naar verschillende soorten schroevendraaiers, maar niet te veel wilt betalen. De schroevendraaierset is licht van gewicht en heeft een eenvoudig opbergsysteem, waardoor je snel de juiste schroevendraaier kunt vinden. Ben je een beginner of zoek je een handige set voor op je werkplek? Dan is de Stanley STHT0-70885 multibit een aanrader. Het anti slip handvat is gemaakt van rubber en werkt comfortabel.

Waarom kopen

Waarom niet?

MMOBIEL Jackly 6089A Precisie Reparatieset - 45 delig - Magnetisch
Je koopt de MMOBIEL Jackly 6089A bij
[elementor-template id="9254"]

Deze magnetische schroevendraaierset bestaat uit 45 bits, een houder en flexibel verlengstuk om verborgen plekjes te bereiken. De bits zitten in een opbergkoffer en zijn gemaakt van chroom vanadium en polycarbonaat. In de koffer vind je onder meer een Torx schroevendraaier, een imbus-, kruis- en driehoek schroevendraaier. Je betaalt €14,89 voor 45 verschillende soorten schroevendraaiers.

Onze mening

Met deze allround schroevendraaierset kun je reparaties van elektronica moeiteloos uitvoeren. Ook krijg je bij aankoop een handige opbergkoffer, zodat je altijd de juiste schroevendraaier kunt vinden. De set bestaat uit 45 delen en bevat verschillende maten werkplaatsschroevendraaiers. 

Waarom kopen

Waarom niet?

STANLEY STHT0-62141 Schroevendraaierset - 34-delig
Je koopt de STANLEY STHT0-62141 bij
[elementor-template id="9257"]

In totaal bevat deze set 34 schroevendraaiers, waaronder Torx-, Phillips, Slotted, Precisie- en Multibit exemplaren. Doordat de schroevendraaiers magnetisch zijn, raak je geen schroefjes kwijt en gaat het vastdraaien makkelijk en snel. Je ziet op het handvat de maat en het type schroevendraaier staan, zodat je altijd weet welke schroevendraaier je moet hebben. Bij aanschaf van de Stanley STHT0-62141 ter waarde van €26,95 krijg je 2 jaar garantie.

Onze mening

Dit is een handige budget set voor wie op zoek is naar de beste schroevendraaiers voor in huis of op kantoor. Het ergonomische ontwerp zorgt voor extra grip en controle tijdens het schroeven en verbetert de prestaties. Met deze tool kun je zorgvuldig werken en schroef je handmatig latjes, elektronica en apparaten in elkaar. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Gedore 6-delige Schroevendraaierset 2150-2160
Je koopt de Gedore 6-delige bij
[elementor-template id="9260"]

De Gedore schroevendraaierset bestaat uit zes schroevendraaiers van uitstekende kwaliteit van het type 2150 en het type 2160 PH 1 en 2. Je kunt de schroevendraaiers opbergen in de bijbehorende kunststof houder of zelf een opbergetui kopen. Bovendien is elke schroevendraaier uitgerust met een ergonomisch handvat en een markering, waarop je het aandrijvingstype kunt aflezen. De prijs van de Gedore 6-delige set is €63,10.

Onze mening

Ben je een timmerman, fanatieke klusser of beginneling? Wil je een werkstuk demonteren, repareren of vastmaken? Dan is deze basistool met zes schroevendraaiers super handig. Helaas wordt er geen etui of opbergtas meegeleverd.

Waarom kopen

Waarom niet?

Kingsdun Precisie Schroevendraaierset - 60-delig - Magnetisch - Smartphones
Je koopt de Kingsdun bij
[elementor-template id="9263"]

Deze schroevendraaierset voor professioneel gebruik bestaat uit magnetische bits, een overzichtelijke opbergdoos en een schroevendraaier-steel. Ook krijg je een extra verlengstuk, zodat je zelf kunt kiezen of je een lange of een korte schroevendraaier wilt gebruiken. De set bevat een slagschroevendraaier, een sleufkopschroevendraaier en meerdere HEX, Torx en Flathead schroevendraaiers. In totaal weegt de verzameling van €23,95 iets minder dan 400 gram.

Onze mening

Met deze schroevendraaierset repareer je smartphones, moederborden, tablets en laptops. Je kunt speelgoed uit elkaar houden en verwijdert met gemak een sim-kaart of geheugenkaartje. De schroevendraaier-steel heeft een speciaal handvat met reliëf, zodat het gereedschap extra makkelijk in gebruik is. De schroevendraaier-steel is gemaakt van aluminium en is magnetisch, waardoor je gemakkelijk van bit kunt wisselen.

Waarom kopen

Waarom niet?

MMobiel 12-delige Professionele Elektro Magnetische Schroevendraaierset
Je koopt de MMobiel 12-delige bij
[elementor-template id="9266"]

Met deze set kun je elektronica repareren, maar ook horloges en brillen. Deze toolkit bestaat uit 12 schroevendraaiers en een handige opbergbox. De schroevendraaier koppen zijn gegalvaniseerd en de handvaten zijn gemaakt van hard nylon met een rubberen grip. Je betaalt €12,99 voor deze kwalitatief goede schroevendraaierset met de meest gangbare maten.

Onze mening

Wil je smartphones, tablets en computers repareren? Zoek je naar een goede schroevendraaier om nauwkeurig werk te verrichten? Heb je een kleine schroevendraaier nodig? Dan is deze set ideaal voor jouw project. De schroevendraaiers zijn magnetisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het kwijtraken van schroefjes en ringetjes.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Ben je op zoek naar een schroevendraaierset en twijfel je wat de beste keuze is? Bij het aankopen van een schroevendraaierset is het handig om meningen en beoordelingen van anderen te vergelijken. Zo leer je meer over de voor- en nadelen van een bepaald product. Daarbij is het fijn om je te bedenken, dat het beste product niet voor iedereen hetzelfde is. Misschien ben je op zoek naar een basis set, terwijl een ander gaat voor een professionele toolkit. Verder doe je er verstandig aan te kijken naar het handvat van de schroevendraaier, de verschillende maten en de gebruiksvriendelijkheid. Ook is het handig om je budget op voorhand te bepalen. Hoeveel wil je investeren?

Het type schroevendraaier

Schroevendraaiers bestaan in allerlei soorten en maten. Een schroevendraaier is een echt basisinstrument en mag niet in je gereedschapskist ontbreken. Toch kun je niet iedere schroevendraaier voor elke schroef gebruiken. Wanneer je een schroevendraaierset gaat kopen, is het belangrijk na te denken over de schroefwerkzaamheden, die je wilt uitvoeren. Als de schroevendraaier niet op de schroef past, kan de kop beschadigd raken of breken. Bij het kopen van een schroevendraaierset krijg je te maken met grofweg vijf typen: 

  • De schroevendraaier met platte kop voor timmerwerk en het in elkaar zetten van meubels
  • De Pozidriv / PZ kruiskopschroevendraaier; een kruiskop schroevendraaier met extra sterretje, die vooral handig is voor meubels en elektriciteit
  • De Phillips / PH kruiskopschroevendraaier; een kruiskop voor industriële werkzaamheden en elektrische schroevendraaiers
  • De zeskant schroevendraaier voor meubels
  • De Torx voor IT, elektronica en de transportsector

Handmatige modellen versus elektrische en magnetische schroevendraaiers

Een handmatige schroevendraaier is een makkelijk gereedschap, dat bijna iedereen kan gebruiken. Een schroevendraaierset van handmatige schroevendraaiers is relatief goedkoop en kun je al voor een paar tientjes kopen. Als je meer draaikracht nodig hebt, kan een elektrische schroevendraaier het verschil maken. Zo kun je makkelijker en sneller schroeven. Vaak heeft een elektrische schroevendraaier een accu, waardoor de prijs hoger ligt. Een magnetische schroevendraaier is met name fijn bij nauwkeurige werkzaamheden met kleine schroefjes, die je makkelijk kwijt raakt. Door het magnetisme verlies je geen onderdelen en vallen er geen schroefjes op de grond.

Het materiaal

De materiaalkeuze is belangrijk bij het kiezen van de beste schroevendraaier. Het bepaalt de stevigheid, onverwoestbaarheid en levensduur van het gereedschap. Chroomvanadium staal, polycarbonaat en rubber worden vaak gebruikt voor het ontwerp van schroevendraaiers en gaan lang mee. Ook zorgt rubber voor extra grip en gebruiksvriendelijkheid. Het is fijn als een Torx schroevendraaierset gemaakt is van materialen, die stevig en duurzaam zijn en de kans op roest en slijtage verkleinen.

De maten

Kijk bij het kiezen van een set ook naar de meegeleverde maten. Sommige sets bestaan uit een schroevendraaier-steel met bits, terwijl andere bestaan uit meerdere schroevendraaiers met handvat. Wat is de diameter? Bevat de set een schroevendraaier met sleufkop en wat zijn de afmetingen van de grootste en de kleinste tool? Kun je de bits eenvoudig wisselen om de Torx schroevendraaierset optimaal te kunnen gebruiken? 

De gebruiksvriendelijkheid 

Het gebruik van een schroevendraaier is van grote invloed op het plezier, dat de tool je geeft. Staan de maten duidelijk aangegeven op de gereedschappen? Wordt er een etui of opbergsysteem meegeleverd, zodat je de schroevendraaiers kunt ordenen en altijd weet welke je nodig hebt? Sommige handvaten zijn voorzien van reliëf, zodat je comfortabel en gecontroleerd kunt werken.

Beste Koop

Na het onafhankelijk vergelijken van ruim 70 verschillende schroevendraaiersets en het bekijken van talloze beoordelingen, kiezen wij de Stanley STHT0-62142 als beste schroevendraaierset. Onze experts, maar ook andere reviews tonen aan dat dit de beste koop is. Voornamelijk omdat dit een veelzijdige schroevendraaierset is met maar liefst 26 exemplaren van verschillende typen en maten. Ook heeft dit product het beste opbergsysteem, waarmee je in een handomdraai het juiste gereedschap kunt vinden. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding van deze Torx schroevendraaierset prima en krijg je 2 jaar garantie.