This post was last updated on januari 11th, 2021 at 10:26 am

Beste Accu Slagmoersleutel Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt 4 januari 2021

Ben je op zoek naar de beste accu slagmoersleutel voor schroeven en boren? Door het grote aanbod op de markt raak je soms het overzicht kwijt. Waar de ene accu slagmoersleutel perfect is voor zwaarder schroef- en boorwerk, blinkt een ander weer uit in het aanbrengen van diverse dopsleutels.

In dit artikel duiken we in de top 10 beste accu slagmoersleutels met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze top 10 is tot stand gekomen na het vergelijken van meer dan 100 verschillende accu slagmoersleutels. We kijken naar factoren als voltage, koppelmogelijkheden, accu en oplaadtijd, en garantie. Ook geven we onze mening over deze accu slagmoersleutels en sluiten we af met een conclusie over de beste accu slagmoersleutels van dit moment. Met de voor- en nadelen overzichtelijk op een rij maak je een gedegen keuze voor het kopen van dit soort accu gereedschap. 

Top 10 Accu Slagmoersleutels Van 2021

Beste koop
4.8/5
Nummer 2
5/5
4.9/5
5/5
3.6/5
Beste koop
MAKITA DTW190Z
Je koopt de Makita DTW190Z bij
[elementor-template id="7449"]

De DTW190z van Makita is de ideale accu slagmoersleutel voor montage- en onderhoudswerkzaamheden (M8 – M16). De slagmoersleutel kenmerkt zich door gemakkelijke bediening, ergonomisch design, een licht gewicht van slechts 1,7 kilo en maximaal draaimoment van 190 Nm. Daarom is hij perfect voor iedereen die gebruiksvriendelijkheid belangrijk vindt. De toeren zijn gemakkelijk te regelen via de schakelaar. De slagmoersleutel is ook te gebruiken in donkere ruimtes dankzij de ingebouwde ledverlichting. Bovendien is die beveiligd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu.

Let op, deze Makita slagmoersleutel wordt geleverd zonder accu en lader. Deze kun je van het merk Makita los aanschaffen. De totaalprijs van deze Makita slagmoersleutel met accu en lader valt hierdoor in de lage- tot middenklasse.

Onze mening

De Makita DTW190z is een krachtpatser voor een goede prijs met een accuspanning van 18 volt. Deze accu slagmoersleutel is perfect voor kleine onderhoudswerken en voor hobbyklussers die op zoek zijn naar een betrouwbare tool voor de lange termijn. De ingebouwde ledverlichting is handig voor het werken op donkere plekken. Door de wendbaarheid en lichtgewicht van het apparaat is het ook makkelijk in gebruik op lastig bereikbare plekken. Enig nadeel is dat de accu en lader los aangeschaft moeten worden.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief

De UMCW002 van Kraftmuller valt onder de beste accu slagmoersleutels die ook te gebruiken is als schroefmachine. Met de 36 V accu, maximale koppel van 280 Nm en 220 slagen per minuut, schroef je eenvoudig in hout, metaal en beton. Zonder veel kracht te zetten bevestig je eenvoudig bouten, moeren en schroeven. Deze Kraftmuller weegt 2 kilo en heeft een accuspanning van 36 volt. De accu slagmoersleutel wordt geleverd met 2 accu’s, 4 doppen en een praktische opbergkoffer. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

We raden deze krachtige Kraftmuller aan als je schroefklussen voor diverse materialen hebt. De twee meegeleverde accu’s laden in slechts een uur op. Er is geen instelbare koppelbegrenzer, maar de snelheid is goed regelbaar. Daarnaast is het een pre dat deze accu slagmoersleutel wordt geleverd met batterij, doppen en opbergkoffer.

 

Waarom kopen

Waarom niet?

Budget optie
Einhell TE-CW 18 Li SOLO
Je koopt de Einhell CC-IW 950 bij
[elementor-template id="7464"]

Als je een extra krachtige en robuuste accu slagmoersleutel zoekt, voeg dan de Einhell TE-CW 18 Li SOLO toe aan je collectie. Met een maximaal draaimoment van 215 Nm en onbelast toerental van 2900 1/min breng je zware schroefklussen tot een goed eind. Deze lichte slagmoersleutel van 1100 gram is vooral geschikt voor het los- en vastdraaien van autobanden en is te gebruiken met 0,5 inch doppen. Vier doppen en een opbergkoffer worden bijgeleverd. Deze tool heeft een garantieperiode van 2 jaar en werkt op accu.

Onze mening

Als je op zoek bent naar de beste slagmoersleutel voor autowielen losmaken en vastmaken dan zit je met deze Einhell goed. De robuuste behuizing, ergonomisch softgrip en het lichte gewicht zijn goede redenen om voor deze slagmoersleutel te kiezen. Deze Einhell valt met een prijs van rond de € 60 onder de toppers in de categorie goede prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, volgens ons dé aanrader voor wat zwaarder precisiewerk.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt DCF899N 18V Li-Ion Accu slagmoersleutel body - 950Nm - 1/2" - koolborstelloos - DCF899N-XJ
Je koopt de DeWalt DCF899N bij
[elementor-template id="7470"]

Deze snelle slagmoersleutel met koolborstelloze motor levert een hoog continu koppel tot 950 Nm en tot 2400 slagen per minuut. Hierdoor is de DCF899N-XJ geschikt voor zware bevestigingswerkzaamheden. De losbreekkoppel kan vrijwel iedere vastgeroeste bout losmaken. Met de 3 snelheden zorg je dat zowel de draaisnelheid als koppel wordt aangepast. De rubber beklede XR soft grip handgreep zorgt voor meer gebruiksgemak en maximale controle. Deze accu slagmoersleutel wordt standaard geleverd zonder accu’s en oplader. De maximale boutdiameter is M20 en het voltage 18 volt.

Onze mening

Deze DeWalt accu slagmoersleutel blinkt uit op de combinatie van snelheid, functies en gebruiksgemak. Deze koolborstelloze slagmoersleutel valt in de duurdere prijsklasse, maar daarvoor krijg je een super krachtig apparaat. Bovendien is deze tool ook perfect te gebruiken op donkere plekken dankzij het ingebouwde LED-lampje. Nadeel is dat je de accu’s en oplader nog los bij moet kopen.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA TW100DWE
Je koopt de Makita TW100DWE bij
[elementor-template id="7479"]

Deze TW100DWE van Makita wordt als complete set geleverd met een oplader, 2 accu’s, een schroefbit en een praktische koffer. Dankzij de motorrem heb je optimale controle tijdens schroefwerkzaamheden. Daarnaast is deze accu slagmoersleutel uitgerust met LED-verlichting. De Makita werkt op 10.8 volt, heeft een maximaal koppel van 110 Nm en een toerental van 0 tot 2300 1/min. Het toerental is regelbaar via een schakelaar.

Onze mening

Een praktische topmachine voor fijne en kleine bewerkingen, dat is deze Makita. Hij draait zowel links- als rechtsom en met de elektrische rem, led-verlichting en het gebruik van bouten in verschillende formaten is het een functionele tool. Bijkomend voordeel is dat dit compacte apparaat wordt geleverd met lader, accu’s, schroefbit en koffer. Als je thuis klust en je hebt al een tacker op accu en een boormachine is de Makita TW100DWe jouw slagmoersleutel. Dit alles voor een prijs in de middenklasse. Met deze Makita (2 jaar garantie) kun je direct aan de slag!

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch GDR 18V-Li
Je koopt de Bosch GDR 18V-Li bij
[elementor-template id="7485"]

De DGR 18V-Li van Bosch is de eerste 18 volt slagmoeraanzetter met flexibel accusysteem. Dat wil zeggen dat je unieke keuzemogelijkheden hebt tussen diverse accu’s, van premium accu’s met een lange acculooptijd tot compacte accu’s voor minder gewicht. Dankzij de Bosch Electronic Cell Protection is de accu beschermt tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Bovendien vind je op deze tool informatie over de energiereserve. De schroefmachine heeft een hoog draaimoment en hoog aantal slagen (3200 1/min). Je profiteert van 3 jaar garantie indien je je aankoop binnen 4 weken registreert via Bosch. Schroefdiameter: M6 tot M14.

Onze mening

Deze Bosch accuslag-draaier is de beste slagmoersleutel qua flexibiliteit van accu’s, doordat je kunt wisselen in lichte en zware accu’s. Accu’s laden in 45 minuten op. De Bosch Electronic Cell Protection maakt deze tool extra duurzaam. Kortom, een betrouwbare schroefmachine die perfect is voor zowel lichte als zware klussen. Bij aankoop zitten accu’s en (snel)laders inbegrepen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWDP2015
Je koopt de Powerplus POWDP2015 bij
[elementor-template id="7497"]

De POWDP2015 van Powerplus Dual Power is het ideale koopje voor hobbyklussers die snel bouten en moeren willen draaien in hout en metaal. De slagmoersleutel is licht en compact in gebruik. De koppel is 220 Nm. Snelheid bepaal je zelf, van 0 tot 2900 1/min en een slagfrequentie van 0 tot 3300 slagen per minuut. De drie LED-lichtjes vooraan zorgen voor goede verlichting op donkere plaatsen. Je krijgt 3 jaar garantie. Let op, accu en lader zijn niet inbegrepen.

Onze mening

Iedere hobbyklusser die af en toe schroefwerkzaamheden heeft in hout en metaal (of aan auto) kan uit de voeten met deze accu slagmoersleutel. Dankzij de hoge gebruiksvriendelijkheid, 3 jaar garantie en een prijs van rond de € 70 beoordelen we deze tool met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Enig nadeel is dat je de accu en lader los bij moet kopen. Op deze Powerplus past een Dual Power accu van zowel 20 volt als 40 volt, zodat je flexibel bent in gewicht en kracht van de batterij.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch GDS 18V-EC250
Je koopt de Bosch GDS 18V-EC250 bij
[elementor-template id="7506"]

De GDS 18V-EC250 van Bosch is een 18 volt accu slagmoersleutel van hoge kwaliteit. Het onbelast toerental is 2400 1/min en het maximaal draaimoment 250 Nm. De accucapaciteit is 5 Ah. Er worden twee batterijen meegeleverd in een praktische opbergkoffer. De slagmoersleutel heeft een koolborstelloze motor, een oplaadtijd van 40 minuten en een gewicht van 1,9 kilo. Je krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Deze Bosch is geschikt voor professionals die op zoek zijn naar een functionele accu slagmoersleutel voor diverse materialen. Dankzij de twee meegeleverde accu’s en de bijgeleverde snellader werk je flexibel. Bovendien ligt deze soft grip Bosch comfortabel in de hand. Na het werk berg je hem netjes op in de meegeleverde Bosch koffer.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWEGP2040
Je koopt de Powerplus POWEGP2040 bij
[elementor-template id="7511"]

Met de PWEGP2040 van Powerplus kun je extreem snel bouten en moeren vast en losdraaien in hout en metaal. De benodigde Dual Power oplader van 40 volt zit niet inbegrepen bij de aankoop van deze accu slagmoersleutel. De uiteindelijke aankoopprijs valt hiermee in de middenklasse. De koppel is 350 Nm en het maximaal aantal slagen per minuut 3300. Snelheid bepaal je zelf middels verschillende standen. Ook heeft deze slagmoersleutel ingebouwde LED-verlichting. De garantieperiode is 3 jaar.

Onze mening

Deze Powerplus accu slagmoersleutel is ideaal voor moeren en bouten losdraaien, zelfs als deze helemaal vastgeroest zitten. Voor klussers met weinig schroefervaring is een uitgebreide handleiding bijgevoegd. Deze Powerplus doet snel zijn werk dankzij de hoge snelheid en slagfrequentie. Met 3 jaar garantie zit je met deze Powerplus voorlopig zeker goed.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM CDM1127
Je koopt de FERM CDM1127
[elementor-template id="7516"]

Zware schroefwerkzaamheden los je op met de 18 volt CDM1127 van het merk FERM. Deze tool is bijvoorbeeld ideaal voor het verwisselen van zomerbanden naar winterbanden en andersom. Dankzij de dopsleutelhouder kun je snel wisselen van dopsleutel. Deze draadloze slagmoersleutel heeft een 18 volt batterij. Ook beschikt die over een koppel van maximaal 380 Nm en een snelheid tot 2300 1/min. De softgrip handgreep zorgt voor maximaal werkcomfort. Deze accu slagmoersleutel wordt geleverd in robuuste opbergkoffer, inclusief accu, oplader en twee dopsleutelhouders van 19 mm en 21 mm.

Onze mening

Deze FERM accu schroefmachine is met name geschikt voor het verwisselen van autowielen en andere grotere schroefklussen. Groot voordeel is dat de tool geleverd wordt met 2 dopsleutelhouders. Met een gewicht van 2,45 kilo en een oplaadtijd van 3 uur valt deze tool in de wat zwaardere categorie. De prijs-kwaliteit is goed, want voor de complete set betaal je nog geen € 100. De garantie is 2 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Nu je de top 10 accu slagmoersleutels hebt ontdekt, wil je wellicht meer weten over waar je op moet letten bij de aankoop van een accu slagmoersleutel. We hebben je kennis laten maken met diverse slagmoersleutels, waarbij de ene perfect is voor de professional, de ander voor de hobbyklusser. Ook toonden we accu slagmoersleutels die zich specifiek richten op het losdraaien van autowielen of verroeste schroeven en bouten. De beste slagmoersleutel koop aanwijzen is afhankelijk van wensen en werkzaamheden. Graag geven we je daarom nog een aantal extra tips voor het kopen van de beste accu slagmoersleutel.

Waarom een accu slagmoersleutel

Een slagmoersleutel zien we minder vaak dan bijvoorbeeld een boormachine, accu schuurmachine of zaag in iemands schuur of berging. Toch is het een handig stuk gereedschap. Met een accu slagmoersleutel draai je de hardnekkigste schroeven in hout, metaal en beton los en vast. Dankzij de accu is de slagmoersleutel extra hanteerbaar en heb je geen last van een snoer. Doordat je meerdere accu’s krijgt geleverd (of extra aan kunt schaffen) sta je met je werkzaamheden nooit stil. Qua kracht doet een slagmoersleutel op accu overigens net zo goed dienst als een met snoer. Ze zijn over het algemeen iets duurder in aankoop dan slagmoersleutels met compressor, maar zijn zuiniger in gebruik. De hanteerbaarheid en bewegingsvrijheid van die op accu zijn de beste redenen om voor deze slagmoersleutels te kiezen.

De functies

Als je accu slagmoersleutels gaat vergelijken, is het van belang dat je vooraf bedenkt welke functies voor jou relevant zijn. Werk je bijvoorbeeld op donkere plaatsen of in kastjes, dan biedt werkverlichting uitkomst. Gebruik je de tool veel, dan is een accu die snel oplaadt of lang meegaat relevant. Kijk daarnaast naar de maximale koppel, draaicapaciteit en bedieningselementen. Zijn de standen regelbaar? Ligt de slagmoersleutel comfortabel in de hand? Verder is de veiligheid van belang. Je kunt ervan uitgaan dat de accu slagmoersleutels veilig zijn ingericht, maar sommigen blinken daar net wat meer in uit, bijvoorbeeld met bescherming tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Tot slot wil je wellicht liever wat meer investeren in een duurzaam apparaat, zeker als professional. Als particulier ga je misschien liever voor een goedkope accu slagmoersleutel. De garantie is vaak standaard 2 jaar, maar sommige merken geven 3 jaar. 

De prijs

De prijzen van accu slagmoersleutels variëren van onder de honderd euro tot boven de tweehonderd euro. Er zijn prima slagmoersleutels verkrijgbaar in het lagere segment, maar als je een tool wil met uitgebreide functies dan kom je al snel wat hoger uit. Kijk dus goed naar welke functies voor jou noodzakelijk zijn. Houd er ook rekening mee dat een goedkope slagmoersleutel zonder inbegrepen accu soms duurder uit kan komen dan een totaalpakket.

Het type accu

Een van de belangrijkste factoren van een kwalitatieve accu slagmoersleutel is natuurlijk de batterij zelf. Kijk of deze bijgeleverd wordt en wat de opties en kosten zijn voor het vervangen van de accu of het aanschaffen van een extra accu. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe lang de accu het volhoudt, past dit bij de aard van je werkzaamheden? En hoe snel laadt de accu op? Sommige merken bieden een snellader waardoor je binnen het uur een volle accu hebt. Bij andere accu slagmoersleutels kan dit meerdere uren duren. Is de batterijduur voor jou van essentieel belang, koop dan bij voorkeur een accu slagmoersleutel waarop je de huidige status van de batterij kunt controleren.

Een accu slagmoersleutel vergelijken

Voordat je een beslissing maakt welke accu slagmoersleutel je het beste koopt, is het dus slim om producten te vergelijken. Snuffel nog eens door onze top 10, filter op andere websites zoals Bol.com en lees beoordelingen van andere klanten. Zo kun je het beste de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Beste Koop

Na het vergelijken van de beste accu slagmoersleutels en het analyseren van onze testresultaten, beoordelen we de MAKITA DTW190Z als beste koop. Vastzittende schroeven verwijderen uit metaal, beton en hout is hiermee geen enkel probleem. Deze tool is functioneel voor diverse typen klussers. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vele opties als werkverlichting! Ben je specifiek op zoek naar een machine voor het los- en vastdraaien van je autobanden, dan is de Einhell CC-IW 950 Slagmoersleutel de beste keuze. Hierbij ontvang je een complete set inclusief doppen. De kracht en functies maken dit apparaat tot de beste in haar klasse.

Beste koop
4.8/5