This post was last updated on april 2nd, 2021 at 10:34 am

Beste Accuboormachine- Top 10 Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste accuboormachine van dit moment. We hebben meer dan 100 verschillende accuboormachines vergeleken op het gebied van specificaties, zoals voltage, accu, oplaadtijd, snelheden en toerental. Ook kijken we naar de garantieperiode en de prijs. 

De 10 beste accuboormachines vind je terug in onze top 10. We geven eerst van iedere accuboormachine een uitgebreide productbeschrijving. Daarna volgt onze mening. Wat zijn de voor- en nadelen van het toestel en voor welke klussen is de accuboormachine geschikt? Gaat het om een machine voor professionele werkzaamheden of is het apparaat juist fijn voor doe-het-zelvers en hobbyklussers? De wijze waarop wij een accuboormachine vergelijken is geheel onafhankelijk. In onze accuboormachine test kijken wij enkel naar de specificaties van verschillende modellen welke onderling worden vergeleken. De beste tool is ook echt het beste.

Om je te helpen bij jouw keuze volgt tot slot een aankoopgids van dit uiterste populaire type accu gereedschap. Hier vind je tips, waar je op moet letten bij de aanschaf van een accuboormachine. Welke kenmerken zijn belangrijk? Tot slot trekken we een conclusie: Wat is de beste accuboormachine van dit moment?

Onze Accuboormachine Test

Accuboormachine Vergelijken – Lijst Met De 10 Beste Boormachines

Beste koop

Je kunt met deze machine boren, schroeven en klopboren. De elektrische toerenregeling maakt schroeven makkelijk en de boormachine heeft twee accu’s van 18 volt en 1,5Ah met een uur oplaadtijd. De Makita is een boormachine van hoge kwaliteit met een capaciteit tot 36mm in hout, 13mm in metaal en 13mm in steen. Je kunt de accuboormachine op twee snelheden instellen en hebt de beschikking tot 16 aandraaimomenten.

De Makita heeft een softgrip handgreep en een gewicht van 1,7kg. De accubeveiliging en elektrische rem zorgen ervoor dat je veilig kunt werken. De Makita HP457DWE heeft 3 jaar fabrieksgarantie. Accuboormachine kopen voor all round werkzaamheden? Dit is het model dat je nodig hebt.

ONZE MENING

Dit is de beste accuboormachine voor all-round werkzaamheden. Met de Makita HP457DWE kun je alle kanten op. Je hebt geen last van snoeren en kunt makkelijk van plaats naar plaats lopen. De boormachine ligt lekker in de hand, waardoor je gemakkelijk uren kunt klussen. Het is een veelzijdig apparaat met een klopboor, waardoor je ook in steen kunt boren. Het toestel is gebruiksvriendelijk en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief

Deze accuschroefboormachine is ideaal voor doe-het-zelven en kleine professionele klussen. De Hitachi Hikoki heeft een accuspanning van 18 volt en wordt geleverd met twee accu’s, een lader en opbergkoffer. Het duurt maximaal 40 minuten om de accu van 1,5 Ah op te laden. Deze draadloze boormachine is geschikt om te schroeven (6,8 x 50mm) en te boren in hout, staal en kunststof. De maximale capaciteit van boren in hout is 38mm en van boren in staal 13mm.

Dit kwaliteitsgereedschap heeft 22 standen en een traploos instelbaar toerental. De machine is beveiligd met een Quickstop en tegen overstroom. De Hitachi Hitoki is handig voor werkzaamheden in het donker door de ingebouwde LED-verlichting. De accuboormachine kent een garantieperiode van 3 jaar.

ONZE MENING

De Hitachi Hikoki is geschikt voor hobbyklussers en professionals, die voornamelijk lichte werkzaamheden verrichten. De accuboormachine heeft een snelspanboorhouder van 13mm, waardoor je makkelijk verschillende klussen kunt uitvoeren. Je kunt snel bits en boren verwisselen en traploos het toerental afstellen. De machine is niet geschikt voor boren in metselwerk en heeft geen klopfunctie of koolborstelloze motor. Met een gewicht van 1,7kg is de accuboor gemakkelijk op te tillen. Wil jij graag een accuboormachine kopen voor lichte klussen rondom het huis? Van dit model kun jij een lange tijd plezier hebben. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Budget optie
Powerplus POWX0069LI Accuboormachine - 18V Li-ion - incl. 2 accu's
Je koopt de Powerplus POWX0069Li bij
[elementor-template id="7334"]

Deze goedkope accuboormachine is een prima stuk gereedschap voor klussen in je huis en tuin. De Powerplus werkt met een 18v accu en heeft twee 2 lithium ion batterijen met een capaciteit van 1,5 Ah. De lader en batterijen worden meegeleverd bij aankoop. Het duurt 300 minuten om de batterijen op te laden. De compacte machine schroeft en boort in pleisterwerk, gips, kunststof, zachte steen, hout tot 22mm en metaal tot 10mm. Je kunt het toerental afstellen tussen 0-400 en 0-1500.

Het draaimoment heeft 18 standen. Ook heeft de boormachine ingebouwde verlichting middels een led lampje. De Powerplus POWX0069LI heeft 3 jaar garantie.

ONZE MENING

Verschillende soorten boormachines hebben verschillende kwaliteiten. De Powerplus POWX0069LI heeft een redelijke prijs-kwaliteit verhouding. De machine is geschikt voor doe-het-zelvers, is relatief goedkoop en gebruiksvriendelijk. De oplaadtijd is met 300 minuten aanzienlijk langer, dan die van andere accuboormachines en de capaciteit voor schroef en boorwerk in hout en staal is vrij laag. Dit is een prima boormachine voor hobbyisten, maar ook niet meer dan dat. Er wordt geen koffer meegeleverd en je moet dus zelf op zoek naar een manier om het apparaat veilig op te bergen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch PSB 1800 LI-2 Accu klopboormachine – 18V - 2 accu's - Incl. 241 accessoires
Je koopt de Makita HP457DWE bij
[elementor-template id="7340"]

Deze uitgebreide accuklopboormachine wordt geleverd met een systembox met daarin wel 241 gadgets om allerlei schroef- en boorklussen te kunnen uitvoeren. Door de klopfunctie boort deze Bosch niet alleen in hout tot 30mm en staal tot 10mm, maar ook in tegels en stenen. Deze accuboormachine is all-round. Zo kun je er ook keukenkasten mee installeren en vlonderplanken mee vast maken. In combinatie met een accu tacker kan de Bosch elke klus aan.  

Het gewicht van deze boormachine bedraagt slechts 1,3 kg en je kunt de twee meegeleverde Li-ion accu’s van 18 volt en 1,5 Ah binnen een uur opladen. Met een drukschakelaar regel je het toerental van de machine, die geleverd wordt met een 10mm snelspanboorhouder. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op De Bosch PSB 1800 LI-2.

ONZE MENING

Dit is een fijne 18 volt accu klopboormachine voor alle soorten boor- en schroef werkzaamheden. De Systembox is volledig uitgerust met boren en schroeven en helpt je om de machine veilig op te bergen. Bij intensief gebruik gaat de accu wel snel leeg, maar de oplaadtijd is gering. Je kunt de lichtgewicht boormachine makkelijk langere tijd gebruiken zonder vermoeidheidsklachten te ervaren. Daarbij maken de vele accessoires deze boormachine tot een goede deal.

Waarom kopen

Waarom niet?

VONROC CD502DC Accuboormachine – 12V Li-Ion – Incl. 1x accu, sneloplader, schroefbits & opbergtas
Je koopt de VONROC CD502DC bij
[elementor-template id="7350"]

Deze VONROC machine met een accu van 20 volt en een capaciteit van 2.0Ah wordt geleverd met een opbergtas en een lader. De boormachine is geschikt voor het boren in hout tot 26mm, het boren in staal tot 10mm en het boren in kunststof. Het duurt ongeveer 60 minuten voor de accu is opgeladen. Bovendien beschikt de VONROC over een softgrip, een riemclip en een LED werklicht.

Je kunt zelf kiezen op welke snelheid je werkt en het onbelaste toerental afstellen op 0-400 per minuut of 0-1500 per minuut. De VONROC heeft 21 instelbare aandraaimomenten en weegt 1,5kg. Je hebt 2 jaar fabrieksgarantie op deze goedkope en lichtgewicht accuboormachine.

ONZE MENING

De VONROC behoort tot een uitgebreid assortiment powertools, die dezelfde accu en hetzelfde oplaadsysteem gebruiken. Heb je al een VPower 20V oplaadsysteem? Dan hoef je alleen de machine zelf aan te schaffen, wat de kosten aanzienlijk drukt. De accuboormachine is geschikt voor lichte werkzaamheden, zoals schroeven en boren in hout, metaal en kunststof, maar niet voor het boren in beton. Deze boormachine heeft geen klopfunctie en komt niet met een meegeleverde koffer.

Waarom kopen

Waarom niet?

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu klopboormachine - 18V - 2 accu's - incl. 80 accessoires
Je koopt de Black+Decker BDCHD18BAFC-QW bij
[elementor-template id="7355"]

Deze schroefboormachine van Black Decker met klopfunctie is ideaal om schroeven vast te draaien en gaten te boren tot 25mm in hout en tot 10mm in steen en metaal. De krachtige 18 volt lithium-ion accu’s van 1,5Ah, hebben drie uur nodig om helemaal op te laden. De machine heeft boorgatverlichting en ingebouwde verlichting en wordt geleverd met ruim 80 accessoires. De Black Decker BDCHD18BAFC-QW heeft 11 koppelinstellingen, zodat je makkelijk kunt schroeven in uiteenlopende materialen. Daarbij kun je kiezen voor een hoge snelheid om in metaal en hout te boren en voor een lage snelheid bij schroefwerkzaamheden. Je kunt de accu snel verwisselen met het handige front slide accusysteem.

Door het antislip en softgrip handvat ervaar je meer comfort tijdens je werkzaamheden. De accuboormachine met koffer heeft 2 jaar garantie.

ONZE MENING

Deze professionele accuboormachine van Black Decker behoudt 80% van zijn accu, als er 90 dagen geen werkzaamheden mee worden uitgevoerd. Door de verlichting middels led kun je veilig op donkere plekken werken en de koppelinstellingen zijn een uitkomst voor het schroeven in verschillende materialen. De capaciteit van boren en metaal is niet zo hoog, als bij sommige andere boormachines en de laadtijd van de twee accu’s is relatief lang. Het is een stevig toestel, dat ook in steen kan boren. De meegeleverde accessoires zijn fijn, maar er is geen vakje in de opbergkoffer om ze netjes op te ruimen.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA boor-/schroefmachine - DDF453SFE
Je koopt de Makita DDF453SFE bij
[elementor-template id="7366"]

Deze accuboormachine is krachtig en komt goed van pas bij middelzware werkzaamheden. De Makita DDF453SFE wordt geleverd met een lader, 2 accu’s met ieder een capaciteit van 3 Ah, die er 60 minuten over doen om op te laden. Zoals de meeste accu boormachines werkt de Makita op 18 volt en heeft het apparaat een variabele toerenregeling. De Makita DDF453SFE is geschikt om te boren en te schroeven en kan tot 36mm in hout en tot 13mm in metaal boren.

Door de softgrip is het geen enkel probleem om lang achter elkaar te werken. Het is een echte all-round boormachine met twee snelheden, accubeveiliging en elektrische rem. Dit type Makita heeft 3 jaar fabrieksgarantie.

ONZE MENING

Deze accuboormachine is gebruiksvriendelijk en de accu gaat lang mee. Je kunt gemakkelijk aflezen hoeveel batterij je nog hebt. De boorcapaciteit in hout en metaal zijn hoog en de machine is goed hanteerbaar door de softgrip. Deze accuboormachine heeft geen klopfunctie en is niet geschikt voor werkzaamheden op donkere plekken door het ontbreken van ingebouwde LED-verlichting.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic Accu klopboormachine - 18 V - Inclusief 2 accu's
Je koopt de Bosch PSB 18 LI-2 bij
[elementor-template id="7373"]

Deze lichtgewicht boormachine weegt slechts 1,3 kilo. Bij aankoop van de accuboormachine krijg je ook 2 Li-ion accu’s van 18 volt en 1,5Ah. Deze accu’s kun je in een uur tijd opladen met de bijgeleverde lader. De machine is geschikt voor boor- en schroefklussen en in de systembox zitten maar liefst 241 accessoires. De machine heeft een boorcapaciteit van 30mm in hout en 10mm in staal. De ingebouwde werklamp zorgt er voor, dat je makkelijk kunt werken op donkere plekken.

De Bosch PSB 18 LI-2 heeft twee werksnelheden en een maximaal draaimoment van 34,0 Nm. Daarbij beschikt het toestel over een 10-mm-snelspanboorhouder, een auto-lock en 20 + 1 draaimomentstanden. De Bosch PSB 19 LI-2 heeft 2 jaar garantie.

ONZE MENING

Deze accuboormachine is zeer hanteerbaar en erg licht, waardoor je gemakkelijk meerdere uren achter elkaar kunt werken. Een nadeel is wel dat de batterij snel leeg gaat bij intensief klussen. Gelukkig kun je de Li-ion batterijen wel binnen een uur weer opladen. De meegeleverde opslagkoffer is stevig, bevat handige accessoires en praktische vakjes om de accessoires in op te slaan. Je kunt door de oplaadaanduiding goed zien, wanneer de batterijen bijna leeg zijn. De accu van Bosch is multifunctioneel en werkt ook in ander gereedschap, waardoor je veel geld kunt besparen. De Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic hoort zeker tot de categorie beste accuboormachine in deze top 10.

Waarom kopen

Waarom niet?

Einhell TC-CD 18-2 Li Accu Boor en Schroefmachine 18 V – Met accu’s en lader
Je koopt de Einhell TC-CD 18-2 Li bij
[elementor-template id="7381"]

Deze krachtige accuschroefboormachine heeft een accu van 18 volt met een capaciteit van 1,3Ah en een oplaadtijd van 3 uur. De machine wordt geleverd met koffer, accu en lader en weegt bijna 3 kg. De Einhell TC-CD heeft ingebouwde LED-verlichting en twee instelbare snelheden van 350 toeren per minuut of 1250 toeren per minuut. De accuboormachine is geschikt voor boorwerkzaamheden in hout en kunststof en heeft 19 koppelstanden. De boorkop is 10mm en de maximale koppel 38 Nm. Je kunt de R/L schakelaar gebruiken om de boorkop te draaien.

De boormachine heeft een automatisch as-vergrendeling, waardoor je snel en veilig je gereedschap kunt verwisselen.

ONZE MENING

Het ergonomische design zorgt ervoor dat je deze krachtige boormachine makkelijk langere tijd achter elkaar kunt gebruiken. De LED-verlichting maakt het bovendien mogelijk werkzaamheden in het donker uit te voeren. Het is een veilig apparaat met een automatische vergrendeling en verschillende snelheden. Een nadeel is het gewicht. Met 3 kg weegt deze accuboormachine aanzienlijk meer, dan veel andere toestellen. Ook is de laadtijd van de accu relatief lang.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWC1060 Accuboormachine - 14,4 V - 1,3 Ah - Li-ion
Je koopt de Powerplus POWC1060 bij
[elementor-template id="7386"]

Deze simpele boormachine weegt slechts 1,1kg en is geschikt voor lichte werkzaamheden in en rond je huis. De machine werkt op lithium ion batterijen en heeft 3 tot 5 uur nodig om op te laden. De machine kan boren en schroeven. De maximale boorcapaciteit in staal is 10mm en de maximale boorcapaciteit in hout is 22mm.

Je kunt de Powerplus POWC 1060 instellen op twee snelheden, afhankelijk van het type klus dat je uitvoert. De accu is 14,4 volt en de capaciteit bedraagt 1,3 Ah. Je hebt 2 jaar fabrieksgarantie bij aankoop van dit toestel.

ONZE MENING

Deze goedkope en simpele boormachine is fijn voor de thuisklusser, die niet veel wil investeren in een accuboormachine en wat simpele klussen wil uitvoeren in zijn woonomgeving. Dit is geen machine voor professionals. De oplaadtijd is lang en de boorcapaciteit gering. Toch is de lichtgewicht Powerplus POWC1060 wel fijn voor de hobbyklusser. Het geringe gewicht maakt de machine handzaam en gebruiksvriendelijk.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Na het lezen van onze top 10 accuboormachines, ben je waarschijnlijk benieuwd geworden, waar je op moet letten bij de aankoop van een boormachine. We hebben je kennis laten maken met professionele accu boormachines, maar ook met mooie apparaten voor de hobby klusser. Uiteraard is het lastig een beste koop aan te wijzen. Dit is in grote mate afhankelijk van je eigen wensen, je budget en de werkzaamheden, die je met het toestel wilt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan voorboren; je kan nog zo’n goede machine hebben maar vraag jezelf eens af; welke maat moet ik voorboren? Weet jij het? Juist, goed materiaal is echt niet alles. Weten hoe je iets moet aanpakken is het halve werk. De andere helft doet de machine, waarvoor wij uiteraard een aantal fijne tips om je verder te helpen bij het kopen de beste accuboormachine.

Waarom een accuboormachine

Waarom zou je kiezen voor het kopen van een accuboormachine in plaats van een traditionele boormachine? Het grote verschil zit hem in de hanteerbaarheid. Een accuboormachine werkt draadloos en gebruikt doorgaans één of twee accu’s voor stroomvoorziening. Je hoeft dit type boormachine niet aan te sluiten op de netstroom en bent dus veel flexibeler. Het is makkelijker om te switchen tussen werkzaamheden op verschillende plekken en je hoeft buiten niet met verlengsnoeren te slepen.

De functies

Als je accuboormachines gaat vergelijken, is het van belang dat je bedenkt welke functies voor jou essentieel zijn. Ben je een doe het zelver of een professional? Wil je vooral klussen in- en rond je huis of wil je dag in dag uit met de accuboormachine werken? Als professional zijn een goede accu en een snelle laadtijd erg belangrijk. Je kunt niet zomaar stoppen met je werk, omdat de batterij leeg is. Ook is het aannemelijker dat je wilt investeren in kwalitatief hoogstaand en all-round gereedschap. De beste professionele accuboormachine is een apparaat dat kan schroeven en boren in alle materialen en tevens over een klopfunctie en LED-verlichting beschikt. Als particulier heb je vaak een meer bescheiden budget en is het boren in steen niet altijd nodig. Het is logischer om voor een goedkope accuboormachine te kiezen, die vooral veilig werkt en gebruiksvriendelijk is.

De prijs 

Bij de aankoop van een boormachine kun je, je geld goed kwijt. Er zijn prima boormachines voor een zacht prijsje, maar als je ook een systembox met accessoires wilt, een nette opbergkoffer en een klopfunctie, kom je vaak uit bij het hogere segment. Het is belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Wat wil je uitgeven aan een boormachine en wat vind jij essentieel? Je kunt je altijd laten adviseren door een aankoopgids of door het winkelpersoneel.

Het type accu

De accu is belangrijk, als je verschillende boormachines wilt vergelijken. Hoe lang is de laadtijd? Wat is de accucapaciteit en kun je gemakkelijk een extra accu aanschaffen, als dit nodig blijkt? Een goede accu is vaak het duurste onderdeel van een accuboormachine. Sommige merken accuboormachines hebben hetzelfde accusysteem voor al hun gereedschappen. Prijstechnisch kan het dan interessant zijn om een accuboormachine van hetzelfde merk te kopen. Zo hoef je alleen het apparaat aan te schaffen of heb je meteen een extra accu voor beide toestellen.

Accuboormachine vergelijken

Het is handig om verschillende producten te bekijken, voordat je een beslissing maakt. Bekijk bijvoorbeeld de top 10 op bol.com van beste accuboormachine, lees de beoordelingen van klanten en weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Wanneer je besluit een toestel  te kopen, mag je deze vaak binnen 30 dagen gratis retourneren. Test het apparaat op je gemak uit en besluit of het product aan je verwachtingen voldoet. 

Wat Is De Beste Accuboormachine

Na het vergelijken van de beste accuboormachines en het bekijken van onze testresultaten, kiezen we de MAKITA HP457DWE accuboormachine als beste koop. Je kunt deze boormachine gebruiken voor uiteenlopende werkzaamheden en de boorcapaciteit en klopboorfunctie onderscheidt het toestel van haar concurrenten. Bovendien is het type accu betrouwbaar en vinden wij de laadtijd, softgrip en het geringe gewicht van de machine belangrijke pluspunten. Ben je op zoek naar de beste goedkope accuboormachine? Dan raden wij de VONROC accuboormachine aan. Dit no frills apparaat is ideaal voor de thuisklusser, die wil boren en schroeven in hout, metaal en kunststof. De LED-verlichting, riemclip en softgrip maken dit toestel tot de beste in haar klasse.