This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:15 pm

De Beste Decoupeerzaag Van 2021 - Top 10 zagen

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste decoupeerzaag van dit moment en hoe vind je die? In dit artikel bespreken we de top 10 beste decoupeerzagen. We hebben de top 10 met zorg samengesteld. Na het maken van een voorselectie van 30 decoupeerzagen, hebben we de modellen vergeleken op basis van vermogen, zaag specificaties, snelheden, toerental en garantie. Ook keken we naar de materialen, waarvoor de decoupeerzagen geschikt zijn. 

Vervolgens schreven we reviews over de 10 beste decoupeerzagen voor de doe-het-zelver en de professional. We bekeken de voor- en nadelen van de verschillende zagen en schreven een handige aankoopgids. Waar moet je op letten, als je een decoupeerzaag gaat kopen? Tot slot delen we onze beste koop.

Beste Decoupeerzaag – Overzicht Van De 10 Beste

Nummer 2
5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5
Beste koop
BOSCH PST 800 PEL - incl koffer
Je koopt de BOSCH PST 800 PEL bij
[elementor-template id="6520"]

Deze lichtgewicht decoupeerzaag met een vermogen van 530 Watt zaagt in veel verschillende materialen, waaronder laminaat, aluminium, parket, vloerplanken, kunststof, pijpen en spaanplaat. In hout kun je tot 80 mm diep zagen en de CutControl maakt het mogelijk om je zaaglijn gedurende het hele proces in de gaten te houden. De zaagmachine weegt 2 kg en geeft weinig trillingen af tijdens het zagen. Verder heeft de decoupeerzaag een antisplinterplaatje en een aansluiting op de stofafzuiging. Ook krijg je bij aankoop een opbergbox en 6 zaagbladen, die je eenvoudig kunt wisselen door het ingebouwde SDS-systeem. Je krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Wil je een decoupeerzaag kopen voor het zagen in universele materialen? Dan is de Bosch PST 8000 PEL wat ons betreft één van de beste keuzes. Je kunt met deze zaagmachine ook zwaardere klussen uitvoeren en de pendelwerking zorgt ervoor, dat je snel kunt zagen zonder de controle kwijt te raken. Per minuut maakt het toestel 500 tot 3000 zaagbewegingen. Houd er wel rekening mee, dat er geen stofafzuigingssysteem wordt meegeleverd en dat de decoupeerzaag alleen op netstroom van 220V werkt. Door het ontbreken van een accu heb je minder bewegingsvrijheid.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
MAKITA 4351FCTJ
Je koopt de MAKITA 4351FCTJ bij
[elementor-template id="6528"]

Deze professionele Makita decoupeerzaag met T-handvat heeft een vermogen van 730 Watt en maakt gebruik van antivibratie technologie, waardoor de machine amper trilt tijdens het klussen. Met een zaagdiepte van 135 mm in hout, een zaagslaglengte van 26 mm, drie pendelstanden en een gewicht van 2,5 kg hoort deze Makita decoupeerzaag zeker thuis in onze top 10. Bovendien zorgt de ingebouwde verlichting voor een perfect zichtbare zaaglijn en draait de zaag niet, door de speciaal ontworpen vierkante zaagas. Bij aankoop van deze decoupeerzaag krijg je 6 zaagbladen, een afzuigadapter, een glijplaat en een anti-splinterplaat cadeau.

Onze mening

Wil je zagen in hout, kunststof of metaal? Dan is dit de beste decoupeerzaag voor professionals. De T-handgreep en de ingebouwde koellucht kanalen maken dit product precies, schoon en ergonomisch verantwoord. Verder kun je een snelle zaagwissel uitvoeren zonder gereedschap en krijg je bij de aanschaf van deze Makita decoupeerzaag een complete set zaagbladen meegeleverd. Deze machine is ideaal voor zware zaagklussen en handig in gebruik. Helaas kun je de snelheid niet handmatig instellen tijdens het zagen en ben je afhankelijk van een stopcontact in de buurt.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
BOSCH PST 650 - 500W - Met koffer en 1 zaagblad
Je koopt de BOSCH PST 650 bij
[elementor-template id="6533"]

Met deze goedkope decoupeerzaag kun je zowel recht, als in bochten zagen. Door het geringe gewicht van 1,6 kg en het compacte formaat is deze decoupeerzaag zeer gebruiksvriendelijk. Met een SDS-systeem kun je zaagbladen snel verwisselen zonder gebruik te hoeven maken van een inbussleutel. De maximale zaagdiepte bedraagt 65 mm en het ingangsvermogen is 500 W. Verder heeft het toestel een softgrip en tref je bij aankoop ook een kunststof koffer aan. Je krijgt nu tijdelijk 3 jaar fabrieksgarantie, als je de zaagmachine binnen 4 weken registreert.

Onze mening

Ben je hobbyist of doe-het-zelver en wil je een decoupeerzaag kopen, waarmee je kleinere zaagklussen kunt uitvoeren? Dan is de Bosch PST 650 zeker een goede keuze. Met deze decoupeerzaag maak je uitsparingen in keramiek, rubber, metaal, hout en kunststof en zaag  je bijvoorbeeld decor- en profielwerk. De handige opbergkoffer zorgt ervoor dat je georganiseerd en schoon kunt werken. Andere pluspunten zijn de Bosch Low Vibration technologie en de voetplaat van staal. Een nadeel is het ontbreken van een stofafzuigingsysteem en het feit dat er slechts één zaagblad wordt meegeleverd.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch PST 900 PEL
Je koopt de Bosch PST 900 PEL bij
[elementor-template id="6538"]

Deze decoupeerzaag met blaasfunctie en een vermogen van 620 Watt zaagt met gemak door planken tot maximaal 9 cm dik. Per minuut kan de PST 900 PEL rond de 3100 zaagbewegingen maken. De maximale zaagcapaciteit in metaal bedraagt 10 mm en de decoupeerzaag weegt 2,2 kg. Als je deze Bosch decoupeerzaag bestelt, krijg je een kunststof koffer, een zaagblad depot, een transparante beschermkap, een antisplinterplaatje en een zaagblad meegeleverd. Met de 2,5 meter lange kabel sluit je de zaag gemakkelijk aan op netstroom van 220 -240 V.

Onze mening

Ben je als af-en-toe klusser op zoek naar de beste decoupeerzaag? Dan is deze machine  met maar liefst 4 verschillende pendelstanden zeker een aanrader. Bosch is één van de beste merken op het gebied van zagen en andere gereedschappen. Door het handmatig verstelbare toerental stel je de zaagsnelheid af op het materiaal van je keuze en het ingebouwde lampje verbetert de zichtbaarheid van je zaaglijn. Een minpunt van de bosch PST 900 PEL is de afwezigheid van constante elektronica. Hierdoor kan het toerental bij intensieve, zware zaagklussen afnemen. Ook wordt er slechts één zaagblad meegeleverd. 

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH PST 1000 PEL
Je koopt de BOSCH PST 1000 PEL bij
[elementor-template id="6546"]

Met de krachtige motor van 650 W zaag je in rubber, kunststof, metaal en hout. In hout kun je een zaagdiepte van maximaal 100 mm bereiken en in staal van 10 mm. Deze pendeldecoupeerzaag heeft een gewicht van 2,3 kg. Door de softgrip is de zaagmachine gemakkelijk hanteerbaar. Andere kenmerken van de Bosch PST 1000 PEL zijn de SDS-voetplaatverstelling, de geïntegreerde werklamp, de aansluiting voor stofafzuiging en de inschakelbare blaasluchtfucntie. Als je deze decoupeerzaag koopt, heb je recht op 3 jaar garantie.

Onze mening

Wil je als fanatieke hobbyist complexe zaagwerkzaamheden uitvoeren? Dan is de Bosch PST 1000 PEL de beste decoupeerzaag voor jou. Door de Cut Control en de ingebouwde verlichting heb je goed zicht op de zaaglijn en de vier verschillende pendelstanden zorgen voor een snel resultaat en het zagen van mooie bochten. De stevige voetplaat van aluminium en het Bosch snelwisselsysteem zijn andere voordelen van deze professionele zaag. Minpunten zijn het ontbreken van een accu en het feit, dat de maximale snelheid aan de lage kant is. Ook zijn de meegeleverde decoupeerzaagjes allemaal van hetzelfde soort.

Waarom kopen

Waarom niet?

VONROC JS502AC - 550W
Je koopt de VONROC JS502AC bij
[elementor-template id="6551"]

Dit is de goedkoopste decoupeerzaag in onze top 10. Ondanks de lage prijs heeft deze decoupeerzaag een universele stofzuigeraansluiting en een verstelbare basisplaat. Bij het aanschaffen van dit gereedschap krijg je 5 decoupeerzaagbladen cadeau voor het fijn zagen van hout, plastic, roestvrij staal, rondingen en figuren. Je dient het apparaat aan te sluiten op netspanning van 230-240 V.

Onze mening

Natuurlijk is dit geen apparaat voor vakmensen, maar de hobbyklusser kan verschillende materialen zagen met deze decoupeerzaag met een vermogen van 550 Watt. Doe je aan hout- of metaalbewerking en ben je op zoek naar een wendbaar apparaat, waarvan je de bodem kunt verstellen? Met dit toestel kun je plinten in verstek zagen en lastige hoeken bereiken. Met het instelwiel kun je de variabele snelheid regelen en bij aankoop krijg je meerdere zaagbladen. De handligging is fijn door het compacte en lichte ontwerp. Voor deze prijs wordt er geen stofafzuigingsysteem meegeleverd en ben je afhankelijk van netstroom. Een accu ontbreekt en de maximale zaagdiepte in hout bedraagt 65 mm. De zaag beschikt niet over technologie om vibraties onder controle te houden en voor het wisselen van zaagbladen heb je een inbussleutel nodig.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM JSM1014 - 710 W - incl 3 zaagbladen
Je koopt de FERM JSM1014 bij
[elementor-template id="6562"]

Met de variabele verstekzaaghoek van de FERM JSM1014 decoupeerzaag werk je onder een hoek van 0 tot 45 graden. Met een vermogen van 710 watt heeft deze zaag een redelijk krachtige motor en de drie pendelstanden zorgen voor goede zaagprestaties. De prijs van deze decoupeerzaag met een onbelast toerental van 800 – 3000 per minuut en behoort tot de betaalbare merken. Je kunt tot 110 mm diep zagen in hout met dit toestel met parallelgeleider en stofzuigeradapter. Ook heeft de zaag vijf instelbare snelheden en een snoer met een kabellengte van 3 meter om gebruik te kunnen maken van elektriciteit. In aluminium kun je een zaagdiepte bereiken van 10mm, evenals in staal. Je krijgt 2 jaar garantie op de FERM decoupeerzaag.

Onze mening

De prijs-kwaliteitsverhouding van dit gereedschap met beugelgreep en variabele snelheid, maakt het tot een interessant product. FERM is één van de meeste betaalbare gereedschapsmerken. Je krijgt gratis drie zaagbladen meegeleverd. Wie figuren wil zagen uit houten en metalen plaatmaterialen of PCV wil afkorten, maakt met deze decoupeerzaag met instelbare zaagsnelheid en zaaghoek een goede keuze. Het ontbreken van werkverlichting of een ingebouwd lampje is jammer. Hierdoor is de zaag minder geschikt voor het klussen op donkere plekken. Ook wordt er geen systeem voor stofafzuiging meegeleverd.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch PST 700 E Decoupeerzaag - 500 Watt - Met kunststof koffer en een zaagblad
Je koopt de Bosch PST 700 E bij
[elementor-template id="6570"]

De Bosch PST 700 E met een motor van 500 watt werkt op netstroom en maakt 500 tot 3100 zaagbewegingen per minuut. De voetplaat is gemaakt van staal en de machine weegt 1,7 kg. Je kunt een zaagdiepte van 70 mm in hout bereiken en van 4 mm in staal. Bij het kopen van de Bosch PST 700 E krijg je een opbergkoffer en een zaagblad van het type T 144 D. Verder heeft dit apparaat een softgrip D-handvat, een soft start en een blaaslucht instelling. Je krijgt 3 jaar garantie.

Onze mening

Wil je zagen in cirkels of inhammen maken? Vind je het belangrijk om je zaagsnelheid in te kunnen stellen voor precieze zaagklussen? Dat kan met deze decoupeerzaag van het betrouwbare merk Bosch. Het compacte formaat en het lage gewicht zorgen ervoor, dat precisiewerk probleemloos verloopt. Helaas heeft de Bosch PST 700 E geen ingebouwde verlichting, waardoor je goed zicht hebt op de zaagsnede. Ook ontbreekt een klemsysteem of lasergeleider. De prijs is wel aantrekkelijk en je kunt deze decoupeerzaag makkelijk aansluiten op het stopcontact. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Black+Decker KS501 - 400W
Je koopt de Black+Decker KS501 bij
[elementor-template id="6575"]

De Black + Decker decoupeerzaag zonder accu heeft een stofblazer om de zaagsnede stofvrij te houden een continu-schakelaar voor langdurig gebruik. Door het ergonomisch design zaag je eenvoudig uren achter elkaar. Je hebt goed zicht op het zaagblad, zodat je nauwkeurig kunt korten tot een diepte van 5 mm in metaal, een diepte van 65 mm in hout en een diepte van 10 mm in PVC en aluminium. Deze zaag maakt 3000 slagen per minuut en heeft een slaglengte van 19 mm. Bij de Black + Decker KS501 krijg je 3 jaar garantie.

Onze mening

Wij vinden de Black + Decker decoupeerzaag betaalbaar en vrij goedkoop, als je kijkt naar het aantal slagen per minuut en het geringe geluidsniveau van 96 dB. Bovendien zorgt de blazer ervoor, dat je stofvrij kunt werken en is de zaagslaglengte van 19 mm bepaalt niet slecht voor deze prijscategorie. Je kunt hout en metaal zagen, maar hebt daarvoor wel meerdere zaagbladen nodig. Als je deze Black + Decker zaag aanschaft, krijg je jammer genoeg alleen een zaagblad voor hout meegeleverd. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWE30015 - 710W
Je koopt de Powerplus POWE30015 bij
[elementor-template id="6583"]

Dit gereedschap met T-aansluiting kan krappe bochten en gebogen lijnen zagen. Dit is een decoupeerzaag zonder accu, die door de zijgeleider zowel kaarsrecht, als in scherpe bochten kan zagen. Tijdens werkzaamheden produceer je een geluid van 84 dB en met de werklamp houd je de zaagsnede goed in het vizier. Bovendien beschikt de zaag over een pendelmechanisme en een snelwisselsysteem. Je krijgt 2 jaar garantie bij de aankoop van dit stuk gereedschap.

Onze mening

De Powerplus POWE30015 is een verrassend flexibel instapmodel voor een zachte prijs. Met de verschillende pendelstanden kun je snel zagen tot een diepte van 65 mm in hout en 8 mm in staal. Je kunt de snelheid via een draaiwieltje instellen en de stofzuiger aansluiten voor het schoon houden van je zaagstation. Zaag je graag in bochten? Ook dan werkt deze decoupeerzaag goed. Wil je liever een motor met meer vermogen? Dan kun je beter voor de POWX0360 met een vermogen van 810 W kiezen. Een nadeel is de levering van slechts één zaagblad. Bovendien heb je door het ontbreken van een accu minder bewegingsvrijheid.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Een decoupeerzaag in huis halen is altijd een goed idee! Wat ons betreft is dit een must-have voor elke gereedschapscollectie. Dit apparaat is, zeker in vergelijking met andere zaagmachines zoals een zaagtafel of een lintzaag, enorm handzaam en neemt weinig ruimte in. Toch zit er onderling nog wel veel kwaliteitsverschil.   

Wil je de beste decoupeerzaag kopen voor jouw situatie? Dan is het raadzaam om met een aantal zaken rekening te houden. Decoupeerzagen vergelijken kan best een uitdaging zijn. In onze decoupeerzaag test hebben we daarom geprobeerd voor elk product dezelfde specificaties op te sommen. Allereerst is het belangrijk, dat je beslist wat je budget is. De prijzen van verschillende toestellen liggen flink uiteen en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de aanwezigheid van een accu, het aantal meegeleverde zaagbladen en het vermogen van de motor. Hieronder gaan we in op een aantal belangrijke eigenschappen van decoupeerzagen. Twijfel je of een decoupeerzaag wel krachtig genoeg is voor jouw klus? Overweeg dan ook eens het grote broertje; de reciprozaag. Waarbij wij uiteraard ook hebben onderzocht wat de beste reciprozaag van dit moment is.  

Het nut van een decoupeerzaag

Decoupeerzagen gebruik je voor fijne zaagklussen, zoals figuren zagen, een inham maken of een rechte lijn zagen. Sommige decoupeerzagen kunnen ook in verstek zagen. Naar welke opties ben jij op zoek en welke materialen wil je kunnen korten of afronden? Houd bij het kopen van een decoupeerzaag rekening met de verschillende materialen, die je wilt bewerken en vergelijk de maximale zaagcapaciteit in hout, staal, metaal en PVC. Heb je een multifunctioneel apparaat nodig of ben je tevreden met een zaagblad voor hout of roestvrij staal? 

De motor

Het vermogen is een belangrijk kenmerk bij het decoupeerzaag vergelijken. Meestal hebben goedkopere exemplaren een minder krachtige motor, dan de duurdere typen. Toch kun je nog wel eens in de war raken door het verschillende vermogen. De technologie verbetert in rap tempo, waardoor decoupeerzagen uit 2005 met een vermogen van 750 watt gemakkelijk minder krachtig kunnen zijn, dan toestellen met een vermogen van 600 watt uit 2021. Bij het uitkiezen van een toestel is het belangrijk om te weten of je zware klussen wilt kunnen klaren door machinaal zagen.

Een kabel of accu

Decoupeerzagen met een accu zijn vaak minder sterk, dan hun concurrenten die voeding krijgen via het reguliere elektriciteitsnetwerk. Ook verliezen decoupeerzagen met accu vaak kracht, als de batterij niet volledig is opgeladen. Uiteraard geeft een accu wel meer bewegingsvrijheid en kun je ook een zaag uitzoeken met een snellader, zodat je voor gebruik kunt zorgen, dat de batterij helemaal vol is.

Het aantal zaagbladen en een snelwisselsysteem

Als je kiest voor een decoupeerzaag, die geschikt is voor verschillende materialen, dan zijn meerdere zaagbladen onmisbaar. Bij veel apparaten wordt er slechts één zaagblad meegeleverd, waardoor de prijs van de decoupeerzaag aantrekkelijk lijkt, maar je in werkelijkheid nog aardig wat accessoires moet bijbestellen om gebruik te kunnen maken van iedere zaaginstelling. Bij het kiezen van de juiste zaag, is het dus handig om te letten op het zaagblad dat wel meegeleverd wordt en de soorten decoupeerzaag zaagjes, die je nodig hebt. Natuurlijk wil je ook snel van zaagblad kunnen wisselen. Hiervoor hebben een aantal machines uit onze decoupeerzagen test een snelwisselsysteem, waarmee je eenvoudig en zonder gereedschap het blad kunt switchen.

Extra features

Ben je van plan om een duurdere decoupeerzaag te kopen? Ben je een professional en wil je graag een blaasfunctie, U-aansluiting of ingebouwde werkverlichting? Lees de review van de verschillende soorten decoupeerzagen dan goed door. Ook de opbergmethode kan van belang zijn. Krijg je bijvoorbeeld een opbergkoffer cadeau of schakelt de zaag zichzelf uit, wanneer je deze per ongeluk opruimt zonder ‘m uit te zetten? Allemaal handige opties om te overwegen.  

Beste Koop

Er zijn veel fijne zaagmachines in omloop, maar na onze test willen we de allerbeste decoupeerzaag uitkiezen. De merken Makita, Black+Decker, DeWalt en FERM zijn goed in het maken van decoupeerzagen, maar de Bosch PST 800 PEL plaatsen wij op nummer één. Volgens ons is deze decoupeerzaag de beste koop, omdat je bijna ieder materiaal met dit toestel kunt zagen. Ook krijg je bij aankoop een handige opbergkoffer en een complete zaagbladen set cadeau. Hierdoor is dit niet alleen een kwalitatief uitstekende keuze, maar ook een voordelig product!