This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:14 pm

Beste Invalzaag - De 10 Beste Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste invalzaag op netstroom van dit moment. We hebben tijdens onze tooltest meer dan 30 invalzagen vergeleken op het gebied van prestaties en specificaties, zoals vermogen, zaagmogelijkheden, snelheden en toerental. We hebben hierbij alle merken de kans gegeven zich te vertegenwoordigen. Tevens kijken we naar de garantieperiode en prijs. De 10 beste invalzagen ontdek je in onze top 10.

We beginnen bij iedere invalzaag met een uitgebreide productomschrijving. Daarna geven we onze mening en bespreken we wat de voor- en nadelen van deze invalzagen zijn en voor welke zaagwerkzaamheden ze geschikt zijn? Is het een goede invalzaag voor de doe-het-zelver of juist voor de professionele zager? Om je te helpen bij je keuze volgt na de top 10 een aankoopgids. Hierin vind je tips en lees je waar je op moet letten bij het kopen van een invalzaag. Tot slot trekken we een conclusie: wat is de beste invalzaag van het moment?

Beste Invalzaag – Lijst Met De 10 Beste Zagen 

 
 
 
Beste koop
4.9/5
Nummer 2
4.7/5
budget optie
4.4/5
5/5
Beste koop
Powerplus POWX1425 - incl. 3 zaagbladen - 89mm
Je koopt de Powerplus POWX1425 bij
[elementor-template id="5993"]

De Powerplus POWX1425 is een praktische invalzaag die perfect is voor de doe-het-zelver. De invalzaag kenmerkt zich door een bijzonder lage prijs. Een goede aanvulling aan je collectie gereedschappen als je af en toe een zaagklus hebt. Een ander voordeel is dat deze Powerplus licht van gewicht is, namelijk 4,3 kilo. Het vermogen is 600 watt en je kan er tot 28,5 mm diep mee zagen in hout. Er wordt geen geleiderail meegeleverd. Wel is deze machine inclusief 3 zaagbladen en een handige opbergkoffer. De snoerlengte is 3 meter en de garantieduur 3 jaar.

Onze mening

Als je af en toe een invalzaag gebruikt dan komt deze Powerplus goed van pas. Het is belangrijk om te weten dat de diepte en het vermogen relatief laag zijn, dus dat deze niet voor grote klussen geschikt is. Bovendien is het jammer dat de geleiderail ontbreekt, maar voor de lage prijs mag je dit niet verwachten. Dankzij de 3 zaagbladen en opbergkoffer is het een praktische tool voor de hobbyist.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
Makita SP6000J1X
Je koopt de Makita SP6000J1X bij
[elementor-template id="6085"]

Professionals kunnen prima overweg met de Makita SP6000J1X. Deze krachtige en veilige invalzaag behoort tot de toppers. Met een vermogen van 1300 watt behaalt de machine een onbelast toerental van 5200 per minuut. De Makita kan 55 mm diep in hout zagen. Ook in kunststof zagen is met deze Makita geen probleem. Extra nauwkeurig zagen gaat zeker dankzij de meegeleverde geleiderail. De netsnoer heeft een lengte van 4 meter en de garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

Deze Makita behoort volgens ons tot de beste aankoop als het gaat om een professionele invalzaag. Vergelijk de Makita met de Mercedes onder de zagen. Door het aan te passen toerental zaag je zowel hout, kunststof en andere materialen. Met de voorritsfunctie en de geleiderail kun je extra nauwkeurig zagen. De lange snoer zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Je krijgt wel maar 1 zaagblad bij je aankoop. De SP600J1X valt wel in de duurdere prijsklasse. Ondanks het stevige prijskaartje voor dit model is het toch een marktconforme prijs voor een heel andere doelgroep dan bijvoorbeeld de Powerplus modellen. Het zal je niet verbazen dat dit apparaat het populairste is onder de echte houtbewerkers en ambachtslieden. 

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Powerplus POWX1420 - 115mm
Je koopt de Powerplus POWX1420 - 115mm bij
[elementor-template id="6091"]

De Powerplus POWX1420 biedt een goede combinatie van kracht en flexibiliteit. Dankzij de softgrip ligt deze fijn in de hand. Met het meegeleverde zaagblad kun je tot 42,8 mm in hout zagen, of 28 mm onder een hoek van 45 graden. Met de zijgeleider zorg je voor een kaarsrechte en fijne zaagsnede. Deze PowerPlus cirkelzaag heeft een vermogen van 600 watt en een maximaal toerental van 3500. Het gewicht is 4,4 kilo en de garantie 3 jaar.

Onze mening

Deze Powerplus is met een richtprijs van rond de € 70 een goede tool voor doe-het-zelvers. Door de stofafzuigslang met je stofzuiger te verbinden zorg je ook nog eens voor een zuivere werkomgeving. Het meegeleverde zaagblad is voor hout. Wil je ook andere materialen zagen, dan moet je extra zagen kopen. Het vermogen van deze invalzaag is niet gigantisch, maar biedt uitkomst voor de wat kleinere klussen in en rondom huis.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1365MB - incl 3 zaagbladen, verstekbak - 89mm
Je koopt de Powerplus POWX1365MB bij
[elementor-template id="6097"]

Op plaats vier eindigt weer een invalzaag van het merk Powerplus. Dit dankzij het compacte formaat, de nauwkeurigheid en de functionaliteit. Deze invalzaag wordt geleverd met 3 zaagbladen en een verstekbak. Hierdoor is deze ideaal voor het zagen in hout, aluminium buizen en keramische tegels. Deze machine heeft een ingebouwde laser voor meer nauwkeurigheid. Het vermogen is 600 watt, de kabellengte 3 meter en een garantieperiode van 3 jaar.

Onze mening

Voor klussen in huis, zoals het op maat zagen van kozijnen en plinten of het plaatsen van stopcontacten is deze Powerplus een goede aankoop. Het uitgebreide pakket met onder andere een verstekbak en geleiderail zorgen voor precisiewerk. De maximale zaagdiepte varieert, in hout 28,5 mm, in keramiek 8 mm en in aluminium 3 mm. Met een aankoopprijs van zo’n €100 en een garantieduur van 3 jaar is dit een invalzaag met goede prijs-kwaliteitverhouding. Nadeel is dat er geen opbergkoffer wordt meegeleverd.

Waarom kopen

Waarom niet?

SCHEPPACH PL75 - incl. geleiderail
Je koopt de SCHEPPACH PL75 bij
[elementor-template id="6106"]

Als je op zoek bent naar een combinatie van een invalzaag, laminaatzaag en draagbare handzaag dan is de Scheppach PL75 iets voor jou. Het is een robuuste zaag met een veiligheidsstop. Het vermogen is 1600 watt. Er wordt een geleiderail van 1400 mm meegeleverd. Het zaagblad met 36 tanden zorgt voor gladde afwerking. Rechtop kan de zaag tot 75 mm diep zagen. Bij een hoek van 45 graden is dat 55 mm diep. De netsnoer is 3 meter.

Onze mening

Deze Scheppach is erg krachtig en perfect voor diverse klussen, zowel voor doe-het-zelvers als voor professionals. Met een gewicht van 7,6 kilo is deze relatief zwaar, maar de invalzaag ligt comfortabel in de hand. De afstand tot de muur is slechts 16 mm. Deze goede 3-in-1 zaag valt in het midden tot hoge prijssegment. Door de uitgebreide functies en het zware vermogen is dit echter zeker geen miskoop. Dit is een investering in kwaliteit. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS - incl. geleiderail
Je koopt de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS bij
[elementor-template id="6119"]

De Festool TS 55 REBQ-Plus-FS is een aankoop voor professionals die in de bouw werken. Afgewerkt met veiligheidskap is dit een kwalitatief hoogwaardig stuk elektrisch gereedschap uit het assortiment van Festool. Met een hoge prijs mag je dan ook zeker een aantal goede functies verwachten. Deze invalzaag is uitgerust met splinterbescherming, FastFix, spelingsinstellingen zonder gereedschap, flexibele toerentalkeuze en een snelrem. Dit maakt deze invalzaag uiterst secuur en veilig voor zagen in materiaal tot 55 mm. Het vermogen is 1200 watt. Geen zin in stof? Sluit je (bouw) stofzuiger aan op je werktafel ,en je hebt minimaal De garantie is standaard 1 jaar, na registratie bij de fabrikant 3 jaar.

Onze mening

Als je nauwkeurige uitsnedes wilt maken op professioneel niveau dan is deze Festool ideaal. Festool is specialist in professionele machines die geschikt zijn voor zelfs de specialistische klus. Met veel flexibiliteit, kracht en extra veiligheidsfuncties is het een goede investering. Groot voordeel is de minimale afstand tot de muur en het afstellen van hoeken en vergrendelpunten. De uitgebreide, maar gemakkelijke bediening en het gewicht van slechts 4,5 kilo maken deze soft grip invalzaag aantrekkelijk. Wel is deze relatief prijzig, waardoor deze Festool voor hobbyklussers minder interessant is.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX0562 - incl. geleiderail
Je koopt de Powerplus POWX0562 bij
[elementor-template id="6124"]

Deze Powerplus POWE30040 heeft een krachtig vermogen van 1200 watt en wordt geleverd met 3 zaagbladen. De Powerplus invalzaag met geleiderail 5200 toeren per minuut bereikt de machine een zaagdiepte van 56 mm in een hoek van 90 graden en 42 mm in een hoek van 45 graden. Bij deze complete aankoop krijg je ook geleiderails en inbussleutels geleverd voor extra nauwkeurigheid en het vervangen van de zaagbladen. De snoerlengte is 3 meter en de garantieperiode 3 jaar.

Onze mening

Deze Powerplus is geschikt voor zagen in allerlei soorten materialen. Het is dus een goede aankoop voor iedereen die regelmatig zaagwerk heeft. Met de meegeleverde accessoires en de schaal en diepte-indicatoren ga je voor precisiewerk. De combinatie van dit pakket, het vermogen en de prijs maakt dit tot een aankoop met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWE30040 - incl. 3 zaagbladen - 85mm
Je koopt de Powerplus POWE30040 bij
[elementor-template id="6129"]

De Powerplus POWE30040 is de ideale invalzaag voor klein thuisgebruik. Je zaagt ermee in hout, spaanplaat, multiplex, aluminium, tegels en steen. Voor een goedkope invalzaag met hoge zaagcapaciteit is dit een uitstekende aankoop, hij kost slechts €65. Het vermogen is 500 watt en de maximale zaagdieptes zijn 25 mm in hout, 5 mm in plastic en 3 mm in staal. De kabel is 2,5 meter en de garantieperiode 2 jaar.

Onze mening

Als je slechts kleine klussen voor zagen hebt dan is deze Powerplus een goede aankoop. Met de bijgeleverde zagen voor verschillende materialen breng je kleine zaagklussen tot een goed eind. Moet gezegd worden; het zaagmes valt niet tegen voor de prijs. Met de meegeleverde inbussleutel kun je de zagen snel vervangen. Het complete laag geprijsde pakket wordt geleverd met handige opbergkoffer.

Waarom kopen

Waarom niet?

SCHEPPACH PL55 - 160mm
Je koopt de SCHEPPACH PL55 - 160mm bij
[elementor-template id="6134"]

Deze Scheppach PL55 valt in de lage tot middenklasse qua prijs. Voordeel is dat kantelbeveiliger, 2x 700 mm geleiderails en railconnector inbegrepen zitten. Het zaagblad heeft 24 tanden. Hiermee zorg je voor fijne en accurate afwerking. De invalzaag heeft een zaagbereik tot 55 mm diep, in een hoek van 45 graden 45 mm diep. De invalzaag is geschikt voor plaatwerk en massief hout en de afstand tussen de muur is slechts 16 mm. Fabrieksgarantie: 2 jaar.

Onze mening

De Scheppach is een goede aankoop die doet wat hij moet doen. Het gewicht ligt relatief hoog, namelijk 7,4 kilo. Wel ligt deze invalzaag comfortabel in de hand. Nadeel van deze invalzaag is de korte snoer van 1,5 meter. Hierdoor heb je al snel een verlengkabel nodig. Glad zagen is geen probleem en voor het opzuigen van stof kun je een stofafzuigsysteem aansluiten.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM CSM1043 - incl. 3 zaagbladen, opbergkoffer
Je koopt de FERM CSM1043 bij
[elementor-template id="6139"]

Wil je een zo goedkoop mogelijke invalzaag kopen, maar wel een met kwaliteit? Ga dan voor de Ferm CSM1043. Deze heeft een vermogen van 500 watt en variabele snelheden. Zo zaag je tot dieptes van 22 mm. Groot voordeel is dat deze ook nog eens wordt geleverd met 3 zaagbladen, een 24 tands, 44 tands en een droogzaag. Stofzuigeradapter, inbussleutel en parallelgeleider worden meegeleverd in een complete kofferset.

Onze mening

Deze functionele Ferm is ideaal voor de wat kleinere zaagklussen. Bovendien deze invalcirkelzaag ook dienst als afkortzaag. Of je nu gipsplaten wilt bewerken, langs muren moet zagen of steen en sanitair wilt bewerken, voor de wat kleinere dieptes is deze budgetvriendelijke cirkelzaag een goede koop. Met de 3 meter lange snoer heb je tevens genoeg flexibiliteit tijdens het werken, wel zo handig.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Na het lezen van onze top 10 invalzagen, ben je wellicht benieuwd geworden waar je op moet letten bij de aankoop van een invalzaag. We hebben je zowel kennis laten maken met invalzagen voor hobbyklussers, als met professionele invalszagen met allemaal als grootste gemene deler dat het allemaal elektrisch gereedschap is. Het is uiteraard lastig om de beste koop aan te wijzen, omdat dit samenhangt met je eigen wensen met betrekking tot houtbewerken, je budget en de zaagwerkzaamheden. Daarom hebben we nog een aantal tips voor je klaarstaan, die je helpen bij aanschaf van de beste invalzaag.

Waarom een invalzaag

Als je een opening wil maken in een werkstuk, dan is het altijd een uitdaging om dat te doen zonder de rand door te zagen. Een invalzaag biedt uitkomst. Met dit speciaal type geavanceerde cirkelzaag kun je de voet van het toestel heel precies op het werkstuk positioneren. Vervolgens laat je het zaagmes zakken precies op de plaats waar je de opening wilt maken. Je kunt nu de invalzaag vooruit bewegen. Zo zaag je heel nauwkeurig uitsparingen uit, bijvoorbeeld in een aanrechtblad, iets wat je zelfs met de beste cirkelzaag van dit moment niet goed zou kunnen doen. 

De functies

Bij het vergelijken van invalzagen is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat welke functies voor jou van groot belang zijn. Hobbyklussers denken vaak praktisch en zoeken een en zijn misschien meer geïnteresseerd in het gunstige prijskaartje omdat ze het apparaat toch minder vaak zullen gebruiken, waardoor factoren als vermogen, verstek middels invalfunctie ineens minder prioriteit hebben. Als professionele gebruiker wil je wellicht meer investeren in een apparaat met snijcapaciteit en geef je meer aandacht aan een lange levensduur en een kwalitatieve zaag. Je wil bijvoorbeeld niet dat de zaagtanden te snel versleten zijn. Ook zijn de nauwkeurigheid en wendbaarheid van de invalzaag aandachtspunten. De beste professionele machine is een apparaat dat zeer precies is in te stellen, met meerdere zaagbladen wordt geleverd en variatie aan zaagdiepte heeft. Hoe meer zaagtanden, hoe fijner de invalzaag kan zagen. Dit verkleint de kans op rafelige randen. Daarnaast speelt het wattage een rol bij je keuze. Rond 600 watt heb je een basis instapmodel, 1200 watt is al wat krachtiger en met 1400 watt kies je voor een extreem krachtige werking. Kijk tot slot naar de extra’s die je bij aankoop van de invalzaag krijgt. Naast extra zaagbladen krijg je soms accessoires als een verstekbak en geleiderail voor het zagen in een rechte lijn. Deze zijn handig, maar als je ze niet nodig hebt is het zonde om hier extra voor te betalen.

De prijs

Inval zaagmachines liggen in vergelijking tot veel ander gereedschap relatief hoog in prijs. Zo ben je voor een goedkope invalzaag al snel rond de €100 kwijt. Voor een professioneel model kun je deze prijs minimaal verdubbelen. Realiseer je dat je voor dat geld zelfs de beste afkortzaag van van dit moment kunt kopen. Een machine die wellicht een stuk breder in te zetten is dan ze invulzaag. Bedenk je daarom goed of en hoe vaak je de machine zal gaan gebruiken. Tip is om voor jezelf een richtbudget vast te stellen en daarnaast een lijst te maken met de functies die voor je zaagwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Houd hierbij ook rekening met de mate van gebruik en het aantal zagen dat je nodig hebt. Zitten deze inbegrepen in de prijs of moet je ze nog los aanschaffen? Prijstechnisch kan het voor langere termijn interessanter zijn om een invalzaag met extra zagen aan te schaffen.

Een invalzaag vergelijken

Voordat je een keuze maakt tussen verschillende invalzagen, is het handig om producten te vergelijken. Hierbij kun je onze top 10 gebruiken. Een goede aanvulling is het lezen van de beoordelingen van klanten. Deze reviews geven je meer inzicht in de ervaringen van gebruikers. Weeg alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af, kijk of de prijs in verhouding ligt tot de functies en extra accessoires en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze.

Wat Is De Beste Invalzaag

Na het vergelijken van de beste invalzagen en het bekijken van onze testresultaten, kiezen we de Powerplus POWX0562 invalzaag als beste koop. Prijzen lopen flink uit-een in onze top 10. Deze blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor zowel kleine als wat grotere klussen. Met een vermogen van 1200 watt en een zaagdiepte van 56 mm kun je alle kanten op. Bovendien wordt deze ook nog eens geleverd met 3 zaagbladen en geniet je van een lange garantieperiode.

Ben je op zoek naar de beste voordelige invalzaag? Dan is de FERM CSM1043 wellicht perfect voor je. Met een prijs van net boven de €50 is het een betrouwbare en gedegen tool voor kleiner zaagwerk. Professionals kiezen voor een betrouwbare tool als de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS. Deze valt in het duurder segment, maar is ingericht voor uiterst precisiewerk voor zagen in diverse materialen met hoog gebruiksgemak.

Beste koop
4.9/5