This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:13 pm

Beste Cirkelzaag - De 10 Beste Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste cirkelzaag van dit moment? Wij zochten het voor je uit! In dit artikel bespreken wij de 10 beste cirkelzagen, die je anno 2021 kunt kopen. We hebben een voorselectie van ruim 50 modellen gemaakt om uiteindelijk tot deze top 10 te komen. Een cirkelzaag komt goed van pas bij aftimmerwerk, het in verstek zagen, in een hoek van 45 graden of 90 graden afronden of bij zaagwerkzaamheden van langere zaagstukken.

Eerst beschrijven we iedere cirkelzaag afzonderlijk aan de hand van belangrijke kenmerken, zoals de materialen die het toestel kan zagen, het vermogen en voltage, de zaag eigenschappen en het toerental. Ook geven we een indicatie van de prijs en de garantieperiode en zetten we de voor- en nadelen tegen elkaar af. Vervolgens presenteren we onze handige aankoopgids, die je kan helpen bij het kopen van een cirkelzaag. Welke aankoopcriteria kun je het beste hanteren voor dit stuk gereedschap? Tot slot delen wij onze beste koop.

Beste Cirkelzaag – Lijst Met De 10 Beste Zagen 

 
 
Nummer 2
4.7/5
budget optie
4.4/5
4.4/5
4.3/5
4.4/5
4.2/5
3.8/5
Beste koop
Powerplus POWX1365MB - incl. 3 zaagbladen
Je koopt de Powerplus POWX1365MB bij
[elementor-template id="6147"]

Met deze multifunctionele cirkelzaag kun je nauwkeurig recht of in een schuine hoek zagen. Bovendien helpt de ingebouwde lasergeleider om een perfecte zaagsnede te maken en krijg je bij aankoop ook een verstekbak, een geleiderail, een TCT-zaagblad voor hout, een universeel zaagblad HSS en een diamant zaagblad meegeleverd. De maximale zaagdiepte is 28,5 mm in hout, 8 mm in keramiek en 3 mm in aluminium. Je kunt de cirkelzaag aansluiten op een netspanning van 220-240V door middel van de 3 meter lange kabel. Is je zaagblad aan vervanging toe? Dan kun je HSS bladen of (T)CT bladen bijbestellen. Je betaalt €99,90 voor deze cirkelzaag met een garantieperiode van 3 jaar.

Onze mening

Dit is één van de beste cirkelzagen voor kleinere en gedetailleerde zaagwerkzaamheden. Deze Powerplus is de absolute winnaar onder de compacte cirkelzagen. Ja, voor een gewone cirkelzaag is deze machine wat aan de kleine kant en voor een mini cirkelzaag wat aan de grote kant. Precies daarom is dit apparaat in beide categorieën meegenomen en de winnaar. We hebben het nu dus niet alleen over de beste cirkelzaag maar ook over de beste mini cirkelzaag.

In de productlijn van Powerplus staat dit gereedschap bekend als een machine van solide kwaliteit, die geschikt is voor regelmatig gebruik. Minpunten zijn het relatief lage vermogen en de geringe zaagdiepte, die overigens wel handmatig in te stellen is. Met deze cirkelzaag maak je een keurige versteksnede, maar kun je ook goed in een rechte hoek of in rechte lijnen zagen. Het toestel is geschikt voor het zagen van hout, keramiek en aluminium. Je krijgt meerdere zaagbladen meegeleverd, evenals een slang voor aansluiting op een bouwstofzuiger. 

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
MAKITA HS7601J
Je koopt de MAKITA HS7601J bij
[elementor-template id="6152"]

Met dit type cirkelzaag Makita HS7601J kun je zagen tot een diepte van wel 68 mm. Deze cirkelzaag met geleiderail is licht van gewicht en heeft een onbelast toerental van 4900 toeren per minuut. Als je besluit deze professionele cirkelzaag aan te schaffen, krijg je er een handige opbergkoffer bij. Je sluit het elektrisch gereedschap met een vermogen van 1200W aan op netspanning van 230V. Dit apparaat is krachtig en heeft een universele stofafzuigingsaansluiting. Het compacte formaat maakt dit een fijne handcirkel zaag voor hout, aluminium, koper, brons, kunststof, trespa, vezelcementplaat gasbeton en koper. Je betaalt €150,99 en krijgt 1 jaar garantie.

Onze mening

Dit is een handige cirkelzaag Makita HS7601J voor de regelmatige klusser. Het apparaat is betaalbaar, professioneel en gebruiksvriendelijk. Je kunt een groot palet materialen zagen met behulp van dit krachtige toestel. Minpunten zijn het ontbreken van een veiligheidsstop en een lasergeleider. Ook krijg je bij aankoop van deze handcirkelzaag Makita slechts één zaagblad meegeleverd en zul je de rest zelf aan moeten schaffen. Wel heeft de cirkelzaag een aansluiting op geleidingrailsystemen, wat de veiligheid en nauwkeurigheid ten goede komt.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Powerplus POWX1420
Je koopt de Powerplus POWX1420 bij
[elementor-template id="6157"]

Op de derde plek in de top 10 op onze website staat de Powerplus POWX1420. Dit is het broertje van de Powerplus POWX1425, maar dan in handcirkelzaag uitvoering. Dit toestel combineert flexibiliteit met precisie en heeft een ergonomische handgreep. Wil je laminaat, kunststoffen, hout, multiplex, aluminium, tegels, plaatmateriaal of steen zagen? Dat is geen enkel probleem met een zaagdiepte tot 42,8 mm. Ook kun je in een hoek van 45 graden zagen en zorg je voor een schone werkomgeving door je stofzuiger aan te sluiten. Verder is de zaagblad diameter 115 mm en het vermogen 600 W. Deze cirkelzaag ter waarde van €72 draait ongeveer 3500 toeren per minuut en werkt op het elektriciteitsnet met een spanning tussen de 220- 240V. Bij aanschaf van de Powerplus cirkelzaag krijg je 3 jaar garantie.

Onze mening

We raden deze geleiderail cirkelzaag aan, vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt zowel zagen in een rechte hoek, als in een hoek van 45 graden. De zaag is gemakkelijk in gebruik en maakt het mogelijk om diverse materialen te zagen. Een nadeel van deze budget cirkelzaag is het ontbreken van asblokkering. Ook heeft deze cirkel zaag geen accu, waardoor je afhankelijk bent van stopcontacten in de buurt.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GKS190
Je koopt de BOSCH GKS190 bij
[elementor-template id="6166"]

Dit professionele gereedschap kost €133,49 en is de krachtigste handcirkelzaag in onze top 10 met een motorvermogen van 1400W. Je kunt dit model zowel gebruiken voor het zagen van gewoon hout, als hardhout. De turboventilator houdt de snij- en zaaglijn stofvrij. Daarbij is de handcirkelzaag heel flexibel. Je kunt de hoek eenvoudig instellen tussen de 0 en de 56 graden. De maximale zaagdiepte bedraagt 70 mm en het toerental per minuut is 5500. Ook aan je veiligheid is gedacht bij het ontwerpen van de Bosch GKS190. Door de asblokkering en de aluminium beschermkap werk je zorgeloos aan je zaagwerk. Dit toestel werkt op een lithium-ion accu en op netstroom. Er geldt een garantie van 2 jaar.

Onze mening

Wil je in hardhout zagen of profielen maken van non-ferrometalen? Dan is dit de beste cirkelzaag voor jou. Met de Bosch GKS190 kun je zowel afkorten, schulpen, als in verstek zagen. Dit type handcirkelzaag is niet geschikt voor het zagen in ijzer. Het compacte design en de spaangeleiding zijn goede redenen om voor deze cirkelzaag te kiezen, zeker als je gespecialiseerd bent in houtbewerking. Nadelen zijn het ontbreken van een veiligheidsstop en lasergeleider. Ook wordt er slechts één zaagblad voor hout meegeleverd.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWC2030
Je koopt de Powerplus POWC2030 bij
[elementor-template id="6171"]

Met de Powerplus POWC2030 cirkelzaag kun je zagen tot een diepte van 62mm. Door het toerental van 5800 toeren per minuut en een groot zaagblad met een doorsnede van 185mm kun je snelle zaagwerkzaamheden uitvoeren. Dit werkstuk dient aangesloten te worden op netstroom met een voltage tussen de 220V en de 240V en heeft een kabel van 2 meter lang. De budget cirkelzaag is vrij licht van gewicht met 3,25 kg en kost €37,95. Je hebt 2 jaar garantie bij de aanschaf van deze hand cirkelzaag.

Onze mening

Deze goedkope cirkelzaag kan in hoeken van 0 tot 45 graden, in verstek en recht zagen. Wil je harde planken afkorten? Dat kan met dit gereedschap, dat je gemakkelijk kunt aansluiten op een stofzuiger, zodat er geen zaagsel blijft slingeren. Minpunten van dit apparaat zijn de korte stroomkabel van 2 meter en het ontbreken van een accu, waardoor je gebruik kunt maken van een ander soort stroomvoorziening. Dit is een echt instapmodel met weinig accessoires, waarmee je hout kunt zagen, maar geen andere materialen. Dit is de cirkelzaag met de laagste prijs in onze top 10.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWESET4 - incl. 4 zaagbladen
Je koopt de Powerplus POWESET4 bij
[elementor-template id="6176"]

Met deze goedkope cirkelzaag kun je snel zagen. Door een vermogen van 1200W in combinatie met een toerental van 5500 toeren per minuut en een zaagblad met een diameter van 185 mm, kun je snel zagen tot een diepte van 65mm. Je kunt de zaaghoogte handmatig instellen, waardoor je precies weet hoe diep je zaagt. Ook helpt de zijgeleider je om netjes en recht te werken. Bij aankoop van deze cirkelzaag krijg je 4 zaagbladen en een handige opbergkoffer cadeau. Bovendien heb je 2 jaar garantie op de hand cirkelzaag met veiligheidskap, ter waarde van €69,95.

Onze mening

Dit is één van de beste cirkelzagen voor het maken van lange, rechte zaagsneden in hout en plastic. Wil je dikke planken zagen? Dat kan de Powerplus POWESET 4 prima aan! Bovendien heeft deze tafelcirkelzaag een metalen voet, die je tot wel 45 graden kunt kantelen. Wil je schuine zaagsnedes maken voor plinten? Je kunt de verstekhoek instellen, zoals jij dat wilt. Pluspunten van dit product zijn de meegeleverde zaagbladen voor hout (24/48/60 tanden) en nagels (24 tanden). Ook kun je de cirkelzaag gemakkelijk aansluiten op een bouwstofzuiger en heeft de machine een veiligheidskoppeling. Om lang plezier te hebben van dit werkstuk, moet je de cirkelzaag wel regelmatig onderhouden. De Powerplus POWESET4 werkt op netstroom en heeft geen accu.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1425 - incl. 3 zaagbladen
Je koopt de Powerplus POWX1425 bij
[elementor-template id="6184"]

Deze cirkelzaag met een vermogen van 600W is ideaal voor zaagwerkzaamheden in kunststof, steen, tegels, hout, laminaat, multiplex, spaanplaat, aluminium en lichte metalen. Door de smart grip kun je gemakkelijk met één hand de controle over dit apparaat houden. Bij aankoop krijg je 3 zaagbladen cadeau, een stofafzuigingslang en een zijgeleider. Je sluit de Powerplus van 2,4 kg eenvoudig aan op netstroom van 220-240V met de 3 meter lange kabel. Het zaagblad heeft een diameter van 89 mm en de maximale zaagdiepte bedraagt 28,5 mm. Je bepaalt zelf hoe diep je wilt zagen en kunt ook de hoek instellen. Voor de Powerplus POWX1425 betaal je €79,95, inclusief 3 jaar garantie.

Onze mening

Een groot voordeel van dit professionele toestel is de mogelijkheid om de zaagdiepte zelf in te stellen en aan te passen. Ook is het fijn, dat er meerdere zaagbladen worden meegeleverd, waardoor de cirkelzaag breed inzetbaar is. Hoewel deze machine in de strijd om beste cirkelzaag ruimschoots buiten het podium valt, blijkt de invulfunctie dusdanig goed dat dit de beste invalzaag van dit moment is. Stofafzuiging is aanwezig en deze kun je ook aan je stofzuiger koppelen. De breedtegeleider zorgt ervoor, dat je recht kunt zagen en de metalen voet maakt je werkomgeving stabieler en veiliger. Dit is een betaalbare cirkelzaag voor doe-het-zelvers, maar ook voor professionals. De Powerplus POWX1425 heeft geen lasergeleider om je zaaglijn duidelijk in beeld te brengen en heeft geen accu, waarmee je draadloos kunt werken. Dit is een van de beste keuzes voor wie op zoek is naar een handcirkelzaag waarmee je ook inval zaagsneden kan maken.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM CSM1039
Je koopt de FERM CSM1039 bij
[elementor-template id="6189"]

Met de FERM CSM1039 kies je voor een budget cirkelzaag met een verstelbare voetplaat, zodat je in een schuine of rechte hoek kunt zagen. Het vermogen van de motor bedraagt 1200W en de maximale, rechte zaagdiepte is 51 mm tot 65 mm. De handcirkelzaag is met name geschikt voor plaatmateriaal en hout en kan voor verschillende diktes worden gebruikt. Zorg er wel voor, dat het plaatmateriaal stabiel op de zaagtafel ligt en niet weg kan schieten. Een veiligheidskoppeling en stofafzuiger zijn aanwezig. Voor deze cirkelzaag betaal je €44,90.

Onze mening

Deze goedkope cirkelzaag voor de hobbyist geeft veel zaagvrijheid door het 3 meter lange snoer. Wil je plaatmateriaal zagen en hecht je waarde aan een redelijke zaagdiepte? Dan is deze lichtgewicht machine de beste keuze. Pluspunten zijn de spindelblokkering, zodat je snel van zaagblad wisselt en de ergonomische greep, die je laat genieten van werkcomfort. De parallelgeleider zorgt voor een nauwkeurig gemaakte zaagsnede. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Trotec PC-SS 10-1400
Je koopt de Trotec PC-SS 10-1400 bij
[elementor-template id="6194"]

Dit toestel met softstart is krachtig en eenvoudig te configureren voor uiteenlopende klussen. Je kunt in verstek en recht zagen en door de ingebouwde stofafzuiging reken je af met stof en zaagsel. Bij het kopen van deze cirkelzaag van 5 kg ontvang je één rond zaagblad, een geleiderrails en een uitgebreide handleiding. Je kunt eenvoudig meer universele zaagbladen of een opbergbox bestellen. Het zaagbereik van de Trotec PCS10-1400 is 44 mm bij 45 graden en 65 mm voor rechte zaagsnede. Deze cirkelzaag kost €59,95 en werkt op netstroom.

Onze mening

Wil je splintervrij en precies werken en geen last hebben van bovenmatige trillingen tijdens het zagen? Dan is dit toestel een goede keuze voor de gemiddelde hobby klusser. De motor is krachtig en het beveiligingsmechanisme zorgt voor een veilige werkomgeving. Het meegeleverde zaagblad is gemaakt van hardmetaal, waardoor het zowel geschikt is voor het zagen van hout, als kunststof. Minpunten van de Trotec zijn het gewicht en de afwezigheid van een accu, waardoor je aangewezen bent op het elektriciteitsnetwerk.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM CSM1043
Je koopt de FERM CSM1043 bij
[elementor-template id="6199"]

Deze lichtgewicht handcirkelzaag weegt 1,7 kg en kost €52,95. Je kunt de cirkelzaag gebruiken voor verschillende materialen, zoals laminaat, kunststof, aluminium en tegels. Ook kun je de zaagdiepte traploos instellen tot een maximaal bereik van 22 mm. Het ergonomische ontwerp met een rubber snoer van 3 meter maakt de machine prettig in gebruik. Je kunt het toestel aansluiten op een stofzuiger, zodat je het vrijgekomen zaagsel meteen opruimt en de zaaglijn schoon houdt.

Onze mening

Ben je op zoek naar de beste invalzaag? Dan is de FERM 500W een apparaat om te overwegen. Het toestel is ideaal voor het bewerken van gipsplaten, maar ook handig voor het zagen langs muren. Met behulp van het diamantzaagblad kun je bovendien stenen en tegels zagen. Wel is de zaagdiepte met 22 mm en het vermogen met 500W een stuk beperkter, dan bij veel andere cirkelzagen. Voordelen zijn de stofafzuiger, die werkt op een accu en de parallelgeleider, waardoor je lange zaagsneden kunt maken. Ook krijg je bij het kopen van de FERM invalzaag 3 zaagbladen en een opbergkoffer als extraatje. Verder zijn er veel optionele accessoires beschikbaar. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Reviews en aankoop tips zijn de steun en toeverlaat van de gemiddelde klusser die op zoek is naar een goed stuk elektrisch gereedschap. Hoewel het gros van de mensen hobbymatig klust of een dergelijke aanschaf doet voor een grote verbouwing, staat boven kijf dat je veel waar wil voor je euro. Gelukkig heb je in geval van een cirkelzaag genoeg keuze, er zijn namelijk tal van merken die behoorlijk professionele apparaten aanbieden voor een hobby-budget. 

Wil je een (nagenoeg) professioneel toestel kopen, maar weet je niet waar je op moeten letten bij je zoektocht naar de beste cirkelzaag van dit moment? Wij zetten de belangrijkste aankoopcriteria voor je op een rij. Daarbij kijken wij naar scherpheid, het zaagresultaat, de aanwezigheid van een blaassysteem of blaasconstructie en andere eigenschappen van top cirkelzagen. Bij het kopen van een cirkelzaag is het sowieso goed om na te denken over je budget. Zoals bij bijna alle gereedschappen zit er een groot prijsverschil tussen een cirkelzaag voor een doe-het-zelver en een professional. 

De beste cirkelzagen voor specifieke materialen

Als je een cirkelzaag gaat kopen, is het goed mogelijk dat je specifiek op zoek bent naar een zaag voor hout, laminaat of kunststof. Hoe belangrijk is het dat het toestel van jouw keuze geschikt is voor het maken van zaagsneden in meerdere materialen? Wil jij het gereedschap gebruiken voor je werkplaats? Dan is een krachtige motor, die intensief gebruik in verschillende materialen mogelijk maakt, waarschijnlijk een must. Ook heb je meerdere zaagbladen nodig en zul je deze regelmatig willen wisselen, zodat je de cirkelzaag voor verschillende doeleinde kunt gebruiken. In onze top 10 vind je meerdere cirkelzagen, die geschikt zijn voor intensief klussen, maar ook machines, die bedoeld zijn voor incidenteel gebruik.

Zaagdiepte en verstekken

Een cirkelzaag gebruik je om recht te zagen, maar ook om af te ronden in een gewenste hoek. In hoeverre wil jij je handcirkelzaag kunnen afstellen en tot welke diepte wil je kunnen zagen? Voor deze laatste feature is het handig om te letten op de diameter van het zaagblad. Hoe groter deze is, hoe dieper je kunt zagen. Ook het lichte gewicht van een toestel kan een voordeel zijn. Het wordt op die manier makkelijker de zaag gedurende langere tijd te gebruiken zonder klachten te ontwikkelen.

Accu of netstroom

Wil je per se een cirkelzaag op batterij of is het geen enkel probleem om netstroom te gebruiken? Door gebruik te maken van een accu en draadloos te werken heb je veel vrijheid tijdens je werkzaamheden. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact in de buurt en hoeft geen verlengsnoer te gebruiken. Toch heeft het reguliere elektriciteitsnetwerk ook voordelen. Zo hoef je, je geen zorgen te maken om het opladen van je accu en kun je op ieder moment aan de slag. Wat absoluut een voordeel is bij grotere klussen, want je kunt je voorstellen dat een apparaat wat veel vermogen levert, ook veel stroom gebruikt. Wanneer je direct met de stroomkabel in het stopcontact zit weet je zeker dat je stroom nooit de beperkende factor is. 

Blaasconstructie

Wel eens van de blaasfunctie gehoord? Let dan ook op het aanwezig zijn van een blaas/afzuigsysteem. Niets is zo vervelend, als stof en splinters op je werkbank. Cirkelzagen, die je rechtstreeks kunt aansluiten op een stofzuiger, maken het klussen een stuk makkelijk. Met professioneel gereedschap weet je zeker, dat je bodemplaat schoon blijft en de zaagsnede duidelijk te zien. In de top 10 vind je meerdere cirkelzagen met stofafzuiging en blaasfunctie.

Beste Koop Cirkzaag

Om antwoord te geven op de vraag wat de allerbeste cirkelzaag van dit moment is, gaan we terug naar de top 10. In onze cirkelzaag test hebben we ruim 50 cirkelzagen vergeleken om te ontdekken wat de beste cirkelzaag van 2021 is. De beste keuze van dit jaar is volgens onze review de Powerplus POWX1425. Dit toestel onderscheidt zich door de brede inzetbaarheid bij het afkorten, in verstek zagen en afronden van een veelheid aan materialen. De cirkelzaag heeft een vermogen van 600W en een zaagdiepte van 28,5 mm. Ook krijg je bij aankoop 3 zaagbladen cadeau.