This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:14 pm

Beste Mini Cirkelzaag – De 10 Beste Zagen

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste mini cirkelzaag van dit moment? In onze review hebben wij dit voor je uitgezocht. We hebben meer 30 mini cirkelzaag vergeleken op gebruikelijke specificaties zoals vermogen, zaagdiepte, gewicht en de diameter van het zaagblad. We gaan daarbij nog iets verder in onze mini cirkelzaag test door ook de meegeleverde zaagbladen te testen. Uiteraard nemen we ook de garantieperiode mee in ons eindoordeel. De 10 beste mini cirkelzagen van 2021 vind je terug in in onze top 10.

We geven eerst van iedere mini cirkelzaag een uitgebreide productbeschrijving, gevolgd door een onafhankelijk eindoordeel. Dit oordeel is gebaseerd op werkelijk gebruiksgemak. Wat zijn de voor- en nadelen van het apparaat en voor welke klussen is de het geschikt? Gaat het om een machine voor professionele werkzaamheden of is het apparaat juist fijn voor doe-het-zelvers en hobbyklussers? 

Om je te helpen bij jouw keuze volgt tot slot een aankoopgids. Hier vind je tips, waar je op moet letten bij de aanschaf van een mini cirkelzaag. Welke kenmerken zijn belangrijk? Tot slot trekken we een conclusie: Wat is de beste mini cirkelzaag van dit moment?

Beste Mini Cirkelzaag – Lijst Met De 10 Beste Zagen 

Beste koop
4.2/5
Nummer 2
4.2/5
budget optie
4.4/5
4.2/5
4.2/5
4/5
4.4/5
Beste koop
Powerplus POWX1365MB
Je koopt de Powerplus POWX1365MB bij
[elementor-template id="6204"]

De Powerplus POWX1365MB heeft een mooi machineformaat en wordt geleverd met twee zaagbladen voor diverse materiaalsoorten. Het eerste is een blad met tanden uit gehard metaal, waardoor je eenvoudig door verschillende soorten hout heen zaagt. Standaard wordt de POWX1365MB geleverd met een diamantzaagblad geschikt voor keramiek en tegels en een HSS-zaagblad, geschikt voor zacht metaal en aluminium. Voor de echt metaalbewerker is dit niet voldoende, maar voor de hobby timmerman is de prijs-kwaliteitsverhouding perfect. 

Het blad heeft een diameter van 89 millimeter, de motor heeft een vermogen van 600 Watt en een maximaal toerental van 5500 rpm wat zorgt voor voldoende zaagsnelheid. Dit zorgt ervoor dat je er snel mee werkt. Het elektrisch gereedschap heeft een maximale snijdiepte van 28,5 millimeter. Dankzij de geïntegreerde stofafzuiging kun je nagenoeg stofvrij werken. Met een gewicht van 3,5 kg is hij, zeker in combinatie met de geleiderails, eenvoudig te hanteren. 

Onze mening

De Powerplus POWX1365MB is goed voor af-en-toe klusser. Omdat deze mini cirkelzaag wordt geleverd mét verstekgeleider en stofafzuiging is het de beste zaag voor bijvoorbeeld het inkorten van laminaat of het in verstek zagen van plinten. Het is een compact apparaat, licht van gewicht en neemt weinig ruimte in beslag.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
Skil 5330 AA
Je koopt de Skil 5330 AA bij
[elementor-template id="6209"]

Skil 5330 AA “multisaw” is een krachtige zaag met 600 Watt en is geschikt voor diverse materiaalsoorten. De multisaw zaagt met hoge nauwkeurigheid door hout, laminaat, keramische tegels, aluminium en kunststof. Met een zaagdiepte van 28,5 mm en een licht gewicht van 2 kg is dit een ideaal hulpmiddel voor doe het zelf klussen in en rondom  deze tool een prima apparaat. 

De bediening is zo gemaakt dat je ‘m met één hand kunt bedienen, wat optimale werkvrijheid geeft. Er worden twee gehard stalen zaagbladen met 80 tanden bijgeleverd, een diamantschijf, een slang voor een stofafzuigingssysteem, een zeskantsleutel en een breedtegeleider. Ook is er een asvergrendeling, voor het gemakkelijk en veilig verwisselen van bladen.

Onze mening

Skil is de uitvinder van de mini cirkelzaag, dus daarvan mogen we verwachten dat het goede kwaliteit levert. De Skill 5330 AA doet wat we van hem verwachten: eenvoudig door hout, pvc en aluminium zagen. Verbonden met netstroom heeft het met z’n 600 Watt, wat voldoende is voor het meeste zaagwerk. Teven is het apparaat makkelijk in gebruik: makkelijk met de hand te bedienen en de afstellingen zijn erg simpel in te stellen. De geïntegreerde zaaggeleiding is makkelijk te monteren. Een minpuntje is dat de stofafzuiging aan de zijkant niet altijd goed werkt: zo nu en dan schiet de stofzuigerslang eruit, dan moet je de bijgeleverde slang en mondstuk even aanpassen. 

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Powerplus POWE30040
Je koopt de Powerplus POWE30040 bij
[elementor-template id="6214"]

Onze budget optie in deze vergelijking is de Powerplus POWE30040. Het is een kleine cirkelzaag en perfect voor lichte een kleine zaagklus.  Dit apparaat weegt 3,5 kg, heeft een vermogen van 500 Watt en heeft een maximale zaagdiepte van 25 millimeter. Vanwege de beperkte zaagdiepte is het toestel vooral geschikt voor materialen als laminaat en spaanplaten. Er worden drie zaagbladen meegeleverd, voor hout, aluminium en multiplex. Ook wordt er een koffer meegeleverd. Het toerental ligt hoog: 7000 r/pm.

De Powerplus POWE30040 bevat een lasergeleider, wat een duidelijke aanduiding van de zaagsnede geeft. Een ander voordeel van deze zaag is de invalfunctie, waardoor je middenin een plank kunt beginnen met zagen. Met een garantie van drie jaar is deze tool geen slechte keuze voor hobbyisten en doe-het-zelvers.

Onze mening

Wil jij een goedkope mini cirkelzaag kopen voor klein zaagwerk? Dan is de laag geprijsde Powerplus POWE30040 een prima toestel, waarbij prijs en kwaliteit in verhouding staan. Temper je verwachtingen daarom wel een beetje. Hoewel je met 500 Watt goed uit de voeten kan, had dit apparaat beter gescoord met wat meer vermogen. Een andere beperking is de zaagdiepte van maximaal 25 millimeter, iets wat geen probleem hoeft te zijn, maar wel belangrijk is om je te realiseren voor aankoop. Punt van aandacht is de diepte instelling, die niet altijd zoals het zou moeten functioneert. Ander nadeel is dat de handleiding is niet altijd even duidelijk is. De laserstraal is wel erg handig voor recht zagen. 

Al met al een prima zaag voor een hobbyist die een enkele keer wat wil zagen maar daar houdt het dan wel een beetje op. Heb je wat ruimte in je budget en wil je een betere aankoop doen? Dan adviseren wij om de iets duurdere, maar veel betere, POWX1365MB te kiezen.

Waarom kopen

Waarom niet?

EINHELL TC-CS 860/1
Je koopt de EINHELL TC-CS 860/1 bij
[elementor-template id="6219"]

Einhell TC-CS 860/1 is geschikt voor het zagen van laminaat, hout, keramiek, MDF en aluminium.  Bij deze zaag worden drie geleiderails geleverd en een opbergkoffer. De zaag heeft een vermogen van 350 Watt en heeft een onbelast toerental van 6000 t/min. De maximale diepte snede van de zaag is 23 mm. De diamantschijf heeft een diameter van 85 mm en 10 mm. Het is mogelijk om ‘m aan te sluiten aan een stofzuiger. Ook zit er een overbelastingzekering op de machine, deze schakelt de machine automatisch uit wanneer die overbast dreigt te raken. Dit voorkomt ook snelle slijtage. Met een vermogen van 350 Watt en een onbelast toerental van 6000 t/min krijg je één jaar garantie.

Onze mening

Einhell TC-CS 860/1 is een compacte machine geschikt voor kleine klusjes in en om het huis en niet zozeer voor grotere klussen. Voor kleinere klussen is het een prima cirkelzaag die erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien zijn de schijven makkelijk te wisselen en de zaagdiepte is ook eenvoudig in te stellen. Het is comfortabel in het gebruik, mede dankzij de stabiele Soft-Grip handgreep. Een nadeel is wel dat er maar een garantie van één jaar op zit, wat weinig is vergeleken met andere zagen die een garantie hebben van twee of meestal wel drie jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1425 Invalzaag - Incl. 3 zaagbladen - Ø89 mm - 600 W
Je koopt de Powerplus POWX1425 bij
[elementor-template id="6224"]

De Powerplus POWX1425 is een mini cirkelzaag waarmee je hout, laminaat, spaanplaat, multiplex, aluminium, lichte metalen, kunststof, tegels en steen gemakkelijk kunt zagen. De handgrepen zorgen voor een comfortabele grip zodat ook jij door kunt blijven zagen. Met een vermogen van 600W haalt deze cirkelzaag een toerental van wel 6000 toeren per minuut. De maximale zaagdiepte komt hiermee op 28,5 millimeter met een zaagblad met een diameter van 89 mm. Om stof te voorkomen kun je de zaag eenvoudig aansluiten op een stofzuiger. Hiermee blijft het zaagvlak schoon en kun je blijven zien wat je doet. De Powerplus POWX1425 komt met een garantie van 3 jaar.

Onze mening

Powerplus POWX1425 is een uitstekende mini cirkelzaag voor allerlei soorten klusjes in en rond het huis. Ook voor de professional is deze zaag aan te raden. Sterker nog, deze machine zien we zelfs terug in de top 10 van de rubriek beste cirkelzaag omdat de POWX1425 zich daar ook mee kan meten. Bij deze zaag krijg je 3 verschillende zaagbladen meegeleverd voor de verschillende materialen. Dit komt de prijs-kwaliteitsverhouding enorm ten goede. Het werkcomfort is fantastisch dankzij de ergonomische smart-grip. Door de balans doet de zaag precies wat jij wilt. Helaas wordt er geen geleider meegeleverd, ook is er geen lasergeleider geïnstalleerd.

Waarom kopen

Waarom niet?

Dremel DSM20 + 7-delige accessoireset
Je koopt de Dremel DSM20 bij
[elementor-template id="6229"]

De Dremel DSM20 valt net buiten onze top 5 beste mini cirkelzaag, maar verdiend zijn plek in de top 10 met zekerheid. Dit is een echte precisie cirkelzaag voor het nauwkeurige werk. De handcirkelzaag is geschikt voor het maken van rechte sneden, groeven en het doorsnijden in hout, metaal, tegels, kunststof en metselwerk. Met een maximale zaagdiepte bij 90° van 20 millimeter, zaagt hij niet erg diep. Met 1,7 kg is het een lichte zaag welke veel bewegingsvrijheid geeft. Verbonden met netspanning heeft het en heeft een hoog vermogen van 710 Watt. Het zaagblad is klein, het heeft een diameter van 77 mm, wat het geschikt maakt voor gedetailleerde zaagklussen. Het asgat is 11,1 mm diameter-breed. De instelbare dieptegeleiding zorgt ervoor dat je met precisie kan werken. Er worden vier zaagbladen geleverd, een rechte hoekgeleider, een opbergkoffer, een afzuighulpstuk en een snijgeleider.

Onze mening

De Dremel DSM20 is compact, licht en ligt lekker in de hand. Het is een zaag die perfect is voor de doe-het-zelver die een precisie klus moet doen. De lengte van de kabel is in basis genoeg, maar mocht je meer bewegingsvrijheid willen dan zijn hulpmiddelen zoals een haspel of verlengsnoer de oplossing. Fijn aan de DSM20 is dat het zaagblad zo klein is, hierdoor kun je er secuur werk mee doen. Voor grotere en grovere klussen, is deze mini cirkelzaag niet geschikt. Met een zaagdiepte van 20 millimeter is die niet geschikt voor dikkere planken of andere materialen. Het is erg handig dat je er meteen vier bladen bijgeleverd krijgt, je kan dus meteen aan de slag en hoeft niet op een later moment nog eens naar de winkel te gaan voor een nieuw zaagblad. Ook krijg je er een koffer bij, waar je alles netjes in kan opbergen. Scheelt toch een hoop rotzooi.

Waarom kopen

Waarom niet?

FERM CSM1043
Je koopt de FERM CSM1043 bij
[elementor-template id="6234"]

De FERM CSM1043 is geschikt voor het zagen van hout, kunststoffen, gipsplaat, non-ferro metalen en tegels. Het vermogen is 500 Watt en het onbelast toerental is 6500/min. De doorsnede van het zaagblad is 8 5mm en van het asgat 15 mm. De zaagdiepte is maximaal 22 mm. Bij de mini cirkelzaag krijg je een TCT zaagblad T24, een diamantzaagblad voor tegels en een HSS zaagblad T44 geleverd. Bij aankoop van een FERM CSM1043 voor €64,49 met drie jaar garantie krijg je ook een stofafzuiging adapter, twee inbussleutels en één zijhandgreep. 

Onze mening

De FERM CSM1043 is prima voor de doe-het-zelver en hobbyist en bruikbaar voor veel verschillende materialen. Er is duidelijk aandacht besteedt aan het design van deze mini cirkelzaag. Het handgrip is ergonomisch verantwoord wat bijdraagt aan de gebruikscomfort. Een handigheidje is dat je de snelheid kunt instellen.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH PKS 16
Je koopt de BOSCH PKS 16 bij
[elementor-template id="6239"]

Bosch PKS 16 ligt goed in de hand en heeft een softgrip voor meer comfort. Ook heeft het apparaat een praktische beugelgreep. Dit alles maakt bedienen aangenaam en maakt dat je ‘m ook met één hand kunt bedienen, zeker omdat hij met z’n 1,9 kg niet zwaar weegt. We zien wel dat je bij 90° maar 16 mm diep kan snijden, dat is niet zo veel, terwijl het toerental gemiddeld tot hoog ligt met 6400r/min.

Met een vermogen van 400 Watt, is de motor niet enorm krachter terwijl  de diameter van het zaagblad 65 millimeter is, wat wel redelijk hoog is. Er worden drie zaagbladen meegeleverd, voor tegels, hout en multi-materiaal: een diamantdoorslijpschrijf Ceramic, zaagblad Precision en Special. Er wordt een spilvergrendeling meegeleverd, waardoor je zaagbladen makkelijk en snel kunt wisselen. Bij aankoop van deze Bosch, krijgt u een handige opbergkoffer meegeleverd, net als een stofzuiger-adapter. Net als de meeste andere zagen, krijgt u drie jaar garantie.

Onze mening

De Bosch PKS 16 is een echte handcirkelzaag die enorm goed scoort op comfort. Het is een apparaat die lekker in de hand ligt. De beugelgreep zorgt ervoor dat die makkelijk te bedienen is. Dit werkt prettig en maakt het een zaag die je met één hand kan bedienen. Het prijskaartje is wel wat forser dan de andere zagen en de vraag is of dat het jou waard is. Een nadeel is dat het zaag dieptebereik van 16mm wel erg laag is, wat mogelijkheden zeker beperkt. De aansluiting van de stofzuiger werkt niet altijd goed, waardoor je deze moet vastplakken met een epoxy of een andere creatieve oplossing. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Black+Decker BES510K-QS
Je koopt de Black+Decker BES510K-QS bij
[elementor-template id="6244"]

Met deze laag geprijsde tool van €77,85 kun je plinten, metaal, kunststof en plaatmateriaal zagen. De zaag bevat een 400 Watt motor, een stuk minder Watt wanneer we dat vergelijken met de eerder genoemde cirkelzagen. Verder heeft de BES510K-QS een zaag-dieptebereik van 27 mm. Het onbelast toerental is 3600 t/pm en het diameter van het zaagblad is 85 mm. Bij deze mini cirkelzaag krijg je twee kwalitatieve zaagbladen. Een zaagblad met vierentwintig hardmetalen tanden, voor hout en kunststof en een high speed steel zaagblad, voor hout en materiaal. Daarnaast wordt er een sleutel bijgeleverd, waarmee je dankzij de asblokkering, makkelijk het zaagblad wisselt. Ook wordt er een stofzuigeraansluiting en een koffer geleverd. De prijs is zoals eerder genoemd €77,85 en het heeft een garantie van twee jaar.

Onze mening

Deze BLACK+DECKER BES510K-QW 85mm mini cirkelzaag is geschikt voor de kleinere en fijnere zaagklussen. Voor de doe-het-zelver die eens in de zoveel tijd een kleine cirkelzaag nodig heeft, is deze zaag een prima keuze. Het is niet onze allerfavoriet, maar in de categorie: ‘maar een paar keer per jaar nodig voor kleine klusjes’ is dit wel een prima keuze. Hij werkt prima, snijdt rechte lijnen, de prijs is laag en hij ligt lekker in de hand. De prijs-kwaliteitverhouding is hiermee wat ons betreft in balans. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Stanley FME380K-QS
Je koopt de Stanley FME380K-QS bij
[elementor-template id="6249"]

De Stanley FME380K-QS is een klein en compact met een mooi design. Hij kan voor vele materialen gebruikt worden, zoals voor hout, metaal, tegels, latten, vezelplaten, nagels, leidingen en gewapende kabels. Er worden vier zaagbladen bij geleverd. Het vermogen van de motor is 650 Watt. Het onbelast toerental (tpm) is 5500 en de diameter van het zaagblad 89 millimeter. De maximale zaagcapaciteit voor hout is 28.5 mm, voor metaal 3 mm en voor plastic 28.5 mm. Met de brede schakelaar heb je meer controle over het apparaat van  2.1 kg. Met een prijskaartje van €180,99 is de Stanley zeker niet de voordeligste keuze, maar je krijgt er wel een kwaliteit handcirkelzaag voor terug. 

Onze mening

Al ligt de prijs van de Stanley FME380K-QS hoger dan het gemiddelde, wij zijn er positief over. De laserindicator tilt het gebruiksniveau omhoog naar professioneel. Het ergonomisch geplaatste ontgrendelmechanisme van de zaagkap is qua gebruik wat luxer dan de anderen. Zelfs professionals zijn tevreden over hoe nauwkeurig je met dit apparaat kan werken en hoe weinig moeite deze heeft met de verschillende materialen. Het is ook een groot voordeel dat je met deze mini cirkelzaag prima langere stukken kan zagen en door vele materialen. Dit maakt deze zaag breed toepasbaar. Daarnaast zorgt de laserlijn er ook voor wat je nauwkeurig te werk kunt gaan.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Nu je onze top 10 gelezen hebt, ben je hopelijk een stuk beter geïnformeerd. We hebben mini cirkelzagen van alle soorten en maten gerecenseerd, voor de echt serieuze klussen en voor de kleine klusjes. Wat zijn de overwegingen die je in je achterhoofd moet hebben bij het maken van een keuze? Er zijn een paar factoren die van invloed zijn bij je aankoop: je budget, je ervaring, hoe vaak je de mini cirkelzaag wilt gebruiken en erg belangrijk: voor je ‘m voor wilt gebruiken. Laminaat zagen is iets anders dan een stuk marmer zagen. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet die het u hopelijk nog makkelijker maken om een keuze te maken.

Je bent het al vaak tegengekomen bij het lezen van onze blog: maximale zaagdiepte. Dit betekent hoe diep je kunt zagen. Dit bepaalt onder andere welke materialen je kan zagen. Als je weet waarvoor je de mini cirkelzaag wilt gebruiken, is het handig op te meten hoe diep je materiaal is en dus hoe hoog de maximale zaagdiepte moet zijn.

Het vermogen

Het vermogen van de motor is iets waar op gelet moet worden. Dit bepaalt namelijk de kracht en dat bepaalt weer voor welke materialen die sterk genoeg is. Hoe hoger het vermogen is, hoe sneller het zaagblad draait. Let dus goed op het aantal Watt. Als je echt harde materialen wilt gebruiken en grotere professionelere klussen wilt uitvoeren, dan heb je een minimale Watt van 1600 nodig. Als een motor een hoog vermogen heeft, dan ligt de prijs over het algemeen ook wel een stukje hoger. Voor de gemiddelde thuisklusser blijkt een motor van 500 Watt tot 700 Watt voldoende. 

De zaagbladen

Ook zaagbladen ben je veel tegengekomen in dit artikel. Bijna altijd worden er een aantal zaagbladen bij geleverd. Dit is van essentieel belang bij het maken van een keuze, een zaagblad bepaalt namelijk in welk materiaal je kunt zagen. Het is wel erg handig als je 3 of 4 zaagbladen erbij krijgt, omdat je dan niet op een later moment in de knel komt en een nieuw zaagblad moet aanschaffen.

Een geleiderail of laser

Een geleiderail of een laser zijn termen die een paar keer zijn voorgekomen. Dit zijn accessoires die zorgen ervoor dat je recht zaagt, je resultaat is preciezer en dus vaak mooier. Dit is zeker een toegevoegde waarde, vooral voor de nauwkeurige werkjes. Wil je liever een machine met geleiderail? Bekijk onze review van de beste cirkelzaag met geleiderail om te overwegen wat voor jou de beste keuze is. Let wel, de meeste cirkelzagen met geleiderail zijn groter dan de hier besproken apparaten. 

Veilig je bladen verwisselen

Dit is van cruciaal belang. Het is niet de bedoeling dat je je vingers snijdt, tijdens het wisselen van de zaagbladen. Sommige mini cirkelzagen hebben hierom een asvergrendeling, zodat de wisseling veilig is. Dan kan die niet per ongeluk aan gaan. Let er op of het apparaat een asvergrendeling heeft.

Stof stof en nog eens stof… 

Wat een rotzooi kan de mini cirkelzaag geven: overal stof door je huis. Dit is niet alleen fijn voor het huis maar het kan ook ongezond zijn voor jezelf; al die stof inademen is niet goed voor je longen. Let daarom goed op de tools die je erbij krijgt om het stof op te slaan. Bij sommige kun je je stofzuiger er aan aansluiten en andere mini cirkelzagen hebben een afzuighulpstuk in de vorm van een bakje of stofzak.

Wat Is De Beste Mini Cirkelzaag

Wij hopen met deze blog, waarin wij onze top 10 beste zagen gerecenseerd hebben, je een overzicht te hebben kunnen bieden en je meer duidelijkheid hebt over welke zaag geschikt is voor jou. Het is vooral belangrijk van te voren te bedenken voor welke klussen je het apparaat wilt gebruiken. Welke materialen gaat je zagen, hoe diep zijn die materialen en wat is de gewenste lengte? Dit is van invloed op uw keuze. 

De beste allround kleine cirkelzaagmachine van dit moment is wat ons betreft de Powerplus POWX1365MB. Bij apparaat is de verhouding tussen kwaliteit en prijs ten gunste van de kwaliteit, je krijgt echt veel zaag voor je geld. 

Als je de professional vraagt naar zijn favoriet komt de Stanley FME380K-QS het beste uit de bus. Omdat hij op alle vlakken voldoet aan de eisen: hij zaagt diep genoeg, namelijk 28,5 mm, het vermogen is prima (650 Watt), je krijgt er vier zaagbladen bij, hij is bruikbaar voor vele materialen en het is een mooi design. Een groot voordeel is ook de brede schakelaar, waardoor er veel controle is tijdens het zagen en de kans groot is recht te zagen.

Wil je echt goedkoop in het bezit komen van een dergelijke machine die wel bruikbaar is? Overweeg dan onze favoriete de budget keuze de Powerplus POWE30040.

Beste koop
4.1/5