This post was last updated on januari 4th, 2021 at 01:35 pm

Beste Cirkelzaag Met Geleiderail Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste cirkelzaag met geleiderail van dit moment. Hiervoor hebben we meer dan 30 cirkelzagen vergeleken op specificaties, zoals vermogen, zaagcapaciteit en geleiderails. Ook kijken we naar de prijs en garantieperiode. De 10 beste cirkelzagen met geleiderail vind je in onze top 10. We beginnen bij iedere geleiderail cirkelzaag met een uitgebreide productomschrijving. Daarna volgt onze mening. Wat zijn de voor- en nadelen van deze cirkelzagen en voor welke kluswerkzaamheden komen ze goed van pas? Is het een goede cirkelzaag voor doe-het-zelvers of is deze beter geschikt voor professionals?

Om je beter op weg te helpen bij je keuze, volgt na onze top 10 een aankoopgids. Naast tips ontdek je hier waar je op moet letten bij het doen van je aankoop. We sluiten af met een conclusie: wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van dit moment?

Wil je liever een kleine cirkelzaag maar wil je wel hulp bij het zagen van een rechte lijn? In onze review over de beste kleine cirkelzaag bespreken we accurate kleine modellen. 

Beste Cirkelzaag Met Geleiderail – Lijst Met De 10 Beste Zagen

Beste koop
4.4/5
Nummer 2
4.5/5
budget optie
4.4/5
4.5/5
5/5
5/5
4.3/5
4.1/5
Beste koop
BOSCH PKS 66 AF
Je koopt de BOSCH PKS 66 AF bij
[elementor-template id="6254"]

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veilige cirkelzaag dan is de Bosch PKS 66 AF een goede aankoop. Deze is geschikt voor recht en dwars zagen in hout, laminaat, dikke planken, spaanplaat, multiplex, lichte metalen, aluminium, kunstof, tegels en steen. Deze Bosch wordt geleverd met 3 geleiderails en een inbussleutel. Kortom, een alleskunner. Hij ligt compact en licht in de hand. Hij werkt op netstroom en de snoer is 3 meter. Het vermogen is 600 watt en de maximale zaagdiepte 28,5 mm. De garantieperiode is 3 jaar.

Onze mening

Deze Bosch is ideaal voor het zeer nauwkeurig instellen van de zaagdiepte. Met de geleiderails zorg je voor een nauwkeurige zaagsnede. Het is een veelzijdige cirkelzaag waar je ook een afzuigslang op aan kunt sluiten. Wel wordt er maar 1 zaagblad meegeleverd. Met een prijs van €80 en een extra lange garantieperiode is dit echter zeker geen miskoop voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een functionele cirkelzaag met geleiderail voor het zagen van diverse materialen.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
Makita SP6000J1X
Je koopt de Makita SP6000J1X bij
[elementor-template id="6259"]

Deze Makita SP6000J1X heeft een vermogen van maar liefst 1300 watt en behoort daarmee tot de meest krachtige cirkelzagen. Met de voorritsfunctie zorg je dat materiaal niet splintert. Met de toerentalkeuze (2000-6400 rpm) stem je de cirkelzaag dusdanig af dat die voor iedere cirkelzaagklus het beste resultaat behaalt. Zo stel je bijvoorbeeld lager af wanneer je zaagt in kunststof, zodat het materiaal niet verbrand. De maximale zaagdiepte bij 45 graden is 39 mm, bij 90 graden 55 mm. Hij maakt een kaarsrechte zaagsnede. Fabrieksgarantie: 2 jaar.

Onze mening

Deze Makita is zowel voor doe-het-zelvers als voor professionals een juiste aankoop voor het zagen in oppervlaktes als hout, kunststof en MDF. Met een prijs van €355 valt deze onder de duurdere cirkelzagen, maar daarvoor krijg je wel een extra groot vermogen. Dankzij de netsnoer van 4 meter is deze cirkelzaag bovendien extra flexibel. De Makita heeft ondanks het grote vermogen slechts een gewicht van 4,4 kilo. Nadeel is dat er geen geleiderail bij zit. Wel heeft de cirkelzaag een aansluiting voor stofafzuiging. Zet deze Makita op je zaagtafel en ga direct aan de slag met deze tafelcirkelzaag.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
SCHEPPACH PL55
Je koopt de SCHEPPACH PL55 bij
[elementor-template id="6264"]

De Scheppach PL55 is een invalcirkelzaag die wordt geleverd met kantelbeveiliger, 2x 700 mm geleiderail en railconnector. Het is een complete aankoop voor €159. Het zaagblad heeft 24 tanden. Voordeel is dat je met deze invalcirkelzaag ook klein precisiewerk kunt verrichten. In een hoek van 45 graden zaagt die tot 45 mm diep, recht tot 90 mm diep. De afstand tussen de muur is 16 mm. Het vermogen is 1200 watt. Door een stofzuigsysteem aan te sluiten houd je je werkplek stofvrij.

Onze mening

Deze Scheppach is een goede keuze voor iedereen die precies zaagwerk wil verrichten. Dankzij de twee geleiderails, het fijne zaagblad en de korte afstand tot de muur maak je openingen in materiaal. Het is een zwaar model van 7,4 kilo, maar deze ligt wel fijn in de hand. Met een prijs van €159 een uitstekende aankoop voor een invalzaag met een krachtig vermogen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX0562
Je koopt de Powerplus POWX0562 bij
[elementor-template id="6269"]

De Powerplus POWX0562 is een 1200 Watt sterke invalzaag met geleiderail. Naast de meegeleverde geleiderail zit er op de cirkelzaag ook een aansluiting voor een stopzuiger. Een ander voordeel van deze invalcirkelzaag met geleiderail is dat deze een snoer van 3m heeft, waardoor je extra flexibel kunt werken meer bewegingsvrijheid hebt. Deze zaag is ideaal voor het zagen van MDF, houten panelen maar ook voor gipsplaten en plastic. Het maken van uitsparingen in dit materiaal wordt een fluitje van een cent. Deze Powerplus is voorzien van veiligheidsstop en een vergrendelingshendel voor extra veiligheid.

Onze mening

Voor het maken van uitsparingen tot 56 mm diep is deze Powerplus invalzaag met geleiderail een goede keuze. Als je de Powerplus instelt op 45° verstekzagen dan is de maximale zaagdiepte 42 mm. De aansluiting voor een stofzuiger is zeer handig. Nadeel is dat je de stofzuiger zelf los bij moet kopen. Voor de rest wordt de Powerplus POWX0562 geleverd met vele accessoires. De geleiderails, inbussleutels, klemmen en verbindingsstukken zitten allemaal in de verpakking. Dit komt de prijs ten goede, anders had je dit achteraf bij moeten bestellen. De richtprijs is namelijk €129. Al met al een semi-dure aankoop, maar wel een wendbare machine waar zowel de professional als semi-professional zeker mee uit de voeten kan.

Waarom kopen

Waarom niet?

FESTOOL TS 55
Je koopt de FESTOOL TS 55 bij
[elementor-template id="6274"]

Ben je op zoek naar een cirkelzaag met geleiderail van topklasse? Ga dan voor de Festool TS 55. Met deze professionele zaag kun je heel precies de hoekinstelling met vergrendelpunten en ondersnijding bepalen, tussen 1 en 47 graden. Deze Festool is uitgerust met splinterbescherming, FastFix en snelrem. Perfect voor precieze zaagsnedes tot 55 mm diep. Het vermogen is 1200 watt en het gewicht 4,5 kilo. De fabrieksgarantie is standaard 1 jaar, maar na registratie bij de fabrikant 3 jaar.

Onze mening

Deze Festool met geleiderail behoort met een richtprijs van €520 tot het topsegment cirkelzagen. Het is dan ook een geschikte tool voor professionals die precisiewerk willen leveren. Met het verschuifbare zichtvenster heb je goed zicht op de aftekenlijn en het zaagblad. Andere voordelen zijn het grote vermogen, lichte gewicht en goede hanteerbaarheid. Je zaagt er tot 55 mm diep mee in een rechte hoek, in een hoek van 45 graden 45 mm. De levensduur, kwaliteit en garantie van 3 jaar maken dit een goede investering.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GKS 65 GCE
Je koopt de BOSCH GKS 65 GCE bij
[elementor-template id="6279"]

De Bosch GKS 65 GCE heeft een vermogen van maar liefst 1800 watt. De cirkelzaag wordt geleverd met geleiderail, afzuigadapter, zaagblad van 190 mm, inbussleutel en box. De cirkelzaag is perfect afgestemd op de geleiderail, maar als je rails van andere aanbieders hebt dan kun je deze ook aansluiten. Dit dankzij de voetplaat van aluminium persgietwerk met exact gefreesde groeven. Het gewicht is 5,2 kilo en de garantieperiode 2 jaar. De zaagdiepte is 48 mm bij 45 graden, 65 mm bij 90 graden.

Onze mening

Deze Bosch blinkt uit in nauwkeurigheid en flexibiliteit in geleiderails. Je wisselt snel zaagaccessoires. Bovendien kan deze cirkelzaag met geleiderail heel diep zagen, heeft die een groot vermogen en is die erg nauwkeurig. Het zaagblad is 190 mm in doorsnede. Met een richtprijs van €380 valt deze in het duurder segment. Dat neemt niet weg dat het een uitstekende investering is voor professionals. Met deze krachtpatser breng je je zaagklussen tot een goed eind.

Waarom kopen

Waarom niet?

Hyundai Cirkelzaag met geleiderail
Je koopt de Hyundai Cirkelzaag bij
[elementor-template id="6284"]

Deze Hyundai invalzaag met geleiderails heeft 1050 watt aan vermogen en een zaagblad van 110 mm doorsnede. Het is een liniaalzaag en cirkelzaag met kantelfunctie. Het is gereedschap op netstroom en het snoer is 2 meter lang met VDE-stekker. Het toerental is 12000 per minuut. Het zaagblad is 110 mm in doorsnede. De maximale zaagdiepte is 28 mm in hout, in tegels 8 mm en in aluminium 5 mm. Deze invalcirkelzaag maakt nauwkeurige binnensnedes en weegt 4,5 kilo. De garantieduur is 2 jaar.

Onze mening

Met het relatief grote vermogen voor een bedrag van €89 heeft deze handcirkelzaagmachine met geleiderail een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is erg nauwkeurig, maar niet erg geschikt voor als je ver de diepte in wil zagen. Wel is het een geschikt apparaat voor een diversiteit aan klussen, want er worden maar liefst 4 bladen meegeleverd. Dankzij de stofopvangbak blijft de werkplek vrijer van stof. Een goede aanvulling op je basisgereedschappen.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GKS 85 G
Je koopt de BOSCH GKS 85 G bij
[elementor-template id="6289"]

Er zijn tal van Bosch cirkelzagen met geleiderail op de markt en een daarvan is de GKS 85 G. Deze kenmerkt zich door een behoorlijk vermogen van 2200 watt. Naast een geleiderail worden ook een afzuigadapter, zaagblad, inbusstiftsleutel en box meegeleverd. De richtprijs van deze aankoop is €415. Een wat hoger prijskaartje dus, maar wel een krachtpatser die een zaagdiepte tot 85 mm bereikt. Bij een hoek van 45 graden is de zaagdiepte 65 mm.

Onze mening

Deze Bosch heeft een gewicht van 7,8 kilo en heeft flink wat power. De cirkelzaag met geleiderail is zo ingericht dat deze comfortabel is in gebruik. Het zaagblad is 235 mm. Zaagaccessoires kun je snel verwisselen, maar als je extra zagen wilt moet je die wel extra aanschaffen, er zit namelijk 1 zaag inbegrepen in de prijs. Een a-merk machine met 2 jaar garantie waar je zeker van op aan kunt voor nauwkeurig en relatief diep zaagwerk.

Waarom kopen

Waarom niet?

METABO KS 55 FS
Je koopt de METABO KS 55 FS bij
[elementor-template id="6294"]

Ben je op zoek naar een complete set met sterke opbergkoffer, dan is de Metabo KS 55 FS wellicht iets voor jou. Deze wordt geleverd met een 18-tands hardmetalen cirkelzaagblad, parallelgeleider, afzuigverbindingsstuk, inbussleutel en een geleiderail van 1600 mm. Het is optioneel om rails van andere fabrikanten aan te sluiten. Deze Metabo heeft een softgrip en antislip handgreep, waardoor die extra gemakkelijk is in gebruik. Ook de kabellengte van 4 meter draagt bij aan deze flexibiliteit. Het gewicht is 4 kilo en de koppel 5 Nm. Hoekinstelling kan tot 47 graden.

Onze mening

Deze Metabo is een goede keuze voor een cirkelzaag met geleiderail. Met een prijs van €255 valt deze in de midden tot hoge prijsklasse, maar daar is het apparaat ook naar. Het vermogen van 1200 watt, de extra accessoires en de stevige opbergkoffer maken dit een goede aanvulling aan je collectie gereedschappen. De maximale zaagdiepte is bij 90 graden 55 mm en bij 45 graden 39 mm. Je zaagt nauwkeurig langs je getrokken lijnen dankzij de duidelijke zaaglijnaanwijzer.

Waarom kopen

Waarom niet?

HiKOKI C7BUMP1Z
Je koopt de HiKOKI C7BUMP1Z bij
[elementor-template id="6299"]

De Hikoki cirkelzaag met geleiderail heeft een vermogen van 1300 watt. Deze wordt geleverd met transporttas. De geleiderail is 1400 mm. De zaagdiepte is 66 mm bij 90 graden, 48 mm bij 45 graden. Het zaagblad is 190 mm doorsnede. Voor deze HiKOKI betaal je €389 euro. Je aankoop stuur je binnen 100 dagen kosteloos retour. Deze draagbare cirkelzaag kun je tal van materialen doorzagen.

Onze mening

Groot voordeel aan deze Hikoki is dat deze erg wendbaar en flexibel is. De snoer is 4 meter. Bovendien is die licht in gewicht (5,2 kilo) en voorzien van aluminium beschermkap en zool. Je maakt gebruik van een meegeleverde liniaal zonder een adapter te bevestigen. Bovendien is deze Hikoki uitgerust met motorrem voor extra veiligheid. Een gedegen aankoop voor de wat zwaardere zaagwerkzaamheden.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Na het lezen van onze top 10 cirkelzagen met geleiderail heb je een beter beeld gekregen van waar je op moet letten bij de aankoop ervan. We introduceerden goede cirkelzagen voor hobbyisten, maar ook professionele cirkelzagen met geleiderail. De beste koop aanwijzen is hierdoor lastig, omdat dit nauw samenhangt met je wensen en werkzaamheden. Ook speelt natuurlijk de prijs-kwaliteit een rol. We hebben daarom nog een aantal tips voor je klaargezet, waarmee je gemakkelijker een keuze maakt bij het kopen van een cirkelzaag met geleiderail.

Waarom een cirkelzaag met geleiderail?

De cirkelzaag komt in verschillende soorten en maten. Een gewone cirkelzaag wordt vaak gebruikt om in hoeken van 45 of 60 graden te zagen. Hier stel je namelijk vooraf de hoeken in. Een invalcirkelzaag wordt dan juist weer gebruikt om direct in het midden te beginnen met zagen, zonder daarbij door de rand te moeten. Hoe dan ook, voor het gebruik van een cirkelzaag gebruik je een geleiderail. Dit is een soort lange rail die je aan de cirkelzaag bevestigt. Het zorgt ervoor dat je altijd in een rechte lijn zaagt. De geleiderail zorgt dus simpelweg voor nauwkeurig zaagwerk. Echter wanneer nauwkeurigheid voor jouw klus echt heel belangrijk is, dan kun is het ook goed om een zaagtafel te overwegen. Je hoeft niet eens de beste tafelzaagmachine te hebben om op een eenvoudige manier, sneller en nauwkeuriger te zagen dan met een geleiderrail. 

De functies

Bij het vergelijken van cirkelzagen met geleiderail is het belangrijk dat je afweegt welke functies voor jou van belang zijn. Doe-het-zelvers met minder zaagwerk zijn wellicht meer geïnteresseerd in een cirkelzaag met gunstiger prijskaartje, terwijl professionals veel hebben aan meer vermogen en meer opties qua geleiderails. Ook kunnen levensduur, gebruiksgemak en flexibiliteit een belangrijke rol spelen in je keuze. De beste professionele cirkelzaag met geleiderail is er een die fijn in de hand ligt, een groot vermogen heeft en die goed beveiligd is. Qua vermogen heb je bij een cirkelzaag van 600 watt een instapmodel. Boven de 1000 watt heb je een veel krachtigere werking. Andere factoren om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld de lengte van de kabel, het gewicht en de garantieduur. Betreft de zaagbladen is het een pre als er meerdere zaagbladen worden meegeleverd, liefst met verschillend aantal zaagtanden. Hoe meer zaagtanden, hoe netter het resultaat. Je hebt dan minder kans om kartelranden achter te laten na het zagen. Tot slot kijk je bij je aankoop naar de accessoires die meegeleverd worden. Denk hierbij aan meerdere geleiderails, inbussleutels voor het verwisselen van de geleiderails of een nette opbergkoffer. Sommige extra accessoires zijn handig, maar als je ze niet nodig hebt dan is het overbodig om hier extra voor te betalen.

De prijs

De prijzen van cirkelzagen met geleiderail lopen erg uiteen. Sommige instapmodellen kun je voor minder dan €100 kopen, maar als je op zoek bent naar een professionele cirkelzaag dan kom je al snel boven de €200 uit. Het is slim om voor jezelf een lijst te maken met richtbudget en gewenste functies van de cirkelzaag. Zo kun je specifiek gaan filteren op welke cirkelzagen aan je wensen voldoen. Gebruik onze top 10 als leidraad en lees aanvullend reviews van gebruikers. Bekijk ook of de gewenste accessoires inbegrepen zitten in de prijs en wat het kost als je bijvoorbeeld zaagbladen moet vervangen. Zo krijg je een realistischer kostenplaatje. Prijstechnisch gezien kan het soms slimmer zijn om te investeren in een duurzamer apparaat, maar als je de cirkelzaag slechts af en toe gebruikt voor kleine klussen dan biedt een goedkope cirkelzaag met geleiderail prima uitkomst.

Cirkelzaag met geleiderail vergelijken

Wil je de beste cirkelzaag met geleiderail kopen die voldoet aan al je wensen, dan is het altijd slim om goed de opties tegen elkaar af te wegen. Met behulp van onze top 10, aanvullende reviews en filteren op functies in diverse webshops maak je een weloverwogen keuze voor het kopen van je cirkelzaag met geleiderail. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en kijk of de prijs in verhouding ligt tot de functionaliteiten en meegeleverde accessoires.

Wat Is De Beste Cirkelzaag Met Geleiderail

Na het vergelijken van de beste cirkelzagen met geleiderail en het analyseren van onze testresultaten, kiezen we de BOSCH GKS 65 GCE als beste koop. Deze onderscheidt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en extra groot vermogen (1800 watt). Dankzij de meegeleverde geleiderail breng je al je zaagwerk tot een goed einde. Bovendien is de cirkelzaag geschikt voor dieptes tot 65 mm. De prijs is €380, waarmee deze tot het wat duurder segment behoort, maar het is zowel voor professionals als voor de doe-het-zelver die regelmatig zaagwerk hebben een goede investering voor lange termijn. Met al zijn positieve eigenschappen is uiterst precisiewerk gegarandeerd en kies je voor een tool die betrouwbaar is. Ben je een thuisklusser die af en toe een cirkelzaag met geleiderail gebruikt? Dan adviseren we de Hyundai als goedkope cirkelzaag met geleiderail. Met een prijs van €89 en een vermogen van 1050 watt is dit een prima low-budget aankoop en geschikt voor het zagen in hout (tot 28 mm), tegels (tot 8 mm) en aluminium (tot 5 mm) moet maken.

Beste koop
4.4/5