This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:47 pm

Behangafstomer - De 4 Beste Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste behangafstomer van dit moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. In deze review hebben we meer dan 10 verschillende behangafstomers met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we de belangrijkste specificaties in kaart gebracht, zoals het vermogen, de inhoud van het waterreservoir en de grootte van de stoomplaat. Daarnaast hebben we ook gekeken naar factoren als prijs en garantieduur. Hieruit is een top 4 van de beste apparaten uit naar voren gekomen.

Eerst beschrijven we per afstomer de belangrijkste kenmerken van het apparaat. Wanneer is deze erg geschikt en wat zijn de voordelen en nadelen? Daarna volgt ons eigen oordeel. Tot slot geven we een uitgebreide aankoopgids, boordevol handige kooptips en zaken om op te letten bij het kiezen van een behang afstomer. We eindigen met het antwoord op de vraag: welke behangafstomer is de beste aankoop?

De Beste Behangafstomer – Lijst Van De 4 Beste Behangafstomers

Beste koop
4.4/5
Nummer 2
4.9/5
budget optie
5/5
Beste koop
Powerplus POWX340 Behangafstomer
Je koopt de Powerplus POWX340 bij
[elementor-template id="7243"]

Voor het afstomen van behang is de PowerPlus POWX340 absoluut een goede aankoop. Dit toestel is geschikt voor kleine tot middelgrote projecten. De grote stoomplaat van 305 x 200 mm zorgt ervoor dat je snel te werk kunt gaan. Het waterreservoir is voorzien van een veiligheidsventiel en heeft een inhoud van 4,5 liter. Daarmee kun je 75 minuten doorlopend werken en ben je voorzien van de juiste hoeveelheid stoom. De stoomkabel is 3 meter en de garantieperiode 3 jaar.

Onze mening

Deze kunststof PowerPlus blinkt uit door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een eigenschap die inherent aan het merk is. Want Powerplus zien we in ruim uiteenlopende rubrieken met elektrisch gereedschap terug. Denk hierbij aan boor- en zaagmachines, maar vergeet ook zeker niet dat dit merk ook de beste mini compressor van dit moment in het assortiment heeft. Powerplus is niet van de poespas maar doet wat het beloofd en dat zien we terug in de POW340. Het toestel heeft eigenlijk alles wat een goede stomer nodig heeft en dat voor een richtprijs van €50. Het vermogen is 2200 watt en met een simpele aan-uitschakelaar kies je ervoor om het water te verwarmen het toestel uit te schakelen. Je hebt het behang snel losgeweekt en kunt er dankzij de grote tank lang mee werken. Bovendien is het gewicht slechts 2,8 kilo en is hij voorzien van ergonomisch handvat. De kabellengte is 1,5 meter, waardoor het wel handig kan zijn een extra verlengsnoer aan te schaffen. Al met al, een toestel dat geleverd wordt met functionele accessoires en die goed van pas komt tijdens het verbouwen.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
VONROC WS501AC
Je koopt de VONROC WS501AC bij
[elementor-template id="7248"]

De Vonroc WS501AC is een wat goedkoper mode van €36, maar toch erg compleet in functies. De kunststof tank heeft een inhoud van 4,5 liter, waarmee je meer dan een uur ongestoord behangpapier kunt losweken. Houd hem 15 tot 20 seconden tegen de plek waar je het behang los wilt maken. Met een schraper kun je nu gemakkelijk het behang van de muur verwijderen. De maximale stoomdruk per minuut is 60 g/m2. Het wattage van deze tool is 2200. De rubberen stroomkabel is 2 meter en de stoomslang lengte 3,5 meter. De garantieduur is 2 jaar.

Onze mening

Deze lichtgewicht stoombehangverwijderaar heeft een gewicht van slechts 2,6 kilo. Hij is erg wendbaar en ligt fijn in de hand. Met de waterdamp en het verwarmingselement is het afhalen van behang een fluitje van een cent. Het is een goed model voor de hobbyklusser die muren in een nieuw jasje willen steken. Kortom, een goede aankoop met groot vermogen, waarmee je binnen no-time je behang op een nette manier weghaalt. Een mooie bijkomstigheid is dat het merk Vonroc milieubewustzijn hoog in het vaandel heeft staan. Deze stomer wordt geleverd in een milieuvriendelijke verpakking inclusief Vonroc membercard. Voor iedere nieuwe Vonroc klant wordt een euro gedoneerd aan een project voor het opschonen van de oceaan.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Silverline 2200 W behangafstomer
Je koopt de Silverline 2200 W behangafstomer bij
[elementor-template id="7253"]

De Silverline met een vermogen van 2200 watt is perfect voor meerlaags behang loskrijgen. Met de temperatuur controle regel je zelf de hete stoom, terwijl je wel veilig werkt dankzij de oververhittingsbeschermer. De maximale stoomdruk is 50 g/m2. De tank heeft een ketelinhoud van 4,5 liter en de flexibele slang is 3 meter. Sluit dit 230 volt apparaat met de 2,5 meter kabel aan op elektriciteit, vul het reservoir met kraanwater en dan kun je er ruim een uur tegenaan.

Onze mening

Een krachtig apparaat met een kussen van 280 x 200 mm, dat is deze Silverline. Een ideaal toestel van 2,8 kilo voor het verwijderen van hardnekkig behang. De accessoires zoals buis, snoer en kussen zijn gemaakt van stevig materiaal en het verwarmingselement is zo ingericht dat je zelf de temperatuur controleert. Dankzij de semi-transparante kunststof bak check je snel het waterpeil en zie je of je moet bijvullen. Al met al een flexibele krabber die onafgebroken werken mogelijk maakt. Zowel de beginner als professionals kunnen hiermee gemakkelijk uit de voeten.

Waarom kopen

Waarom niet?

Behang afstomer 2200w behangafstomer 4.5 liter watertank 3 meter stoomslang set
Je koopt de Behang afstomer 2200w bij
[elementor-template id="7258"]

Deze behangafstomer van 2200 watt vermogen heeft een watertank van 4,5 liter, waarmee je langer dan een uur voorzien bent van hete stoom. Je kunt de temperatuur regelen en gemakkelijk het huidige waterpeil checken. Houd het stoomkussen van 280 x 200 mm tegen stukken behang aan en haal het gemakkelijk los. De garantieperiode is 2 jaar.

Onze mening

De klus is zo geklaard met deze functionele behangafsteker. Je hebt geen behangafweekmiddel nodig om je behangpapier netjes te verwijderen. De meegeleverde accessoires zorgen ervoor dat deze tool erg gemakkelijk is in gebruik. Naast een grote behangafsteker ontvang je een slang van 3 meter. Je sluit hem aan op elektriciteit met de netsnoer van 2,5 meter. Wil je een behangafstomer kopen waarmee je zelfs meerdere lagen behang kunt weghalen? Voor €48 is dit krachtige toestel van jou!

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een behangafstomer. Met onze top 4 hopen we je op weg te helpen. Welke stoommachine het beste bij je past is natuurlijk wel afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Wie weet ben je een doe-het-zelver die het apparaat zelden gebruikt en ben je op zoek naar een goedkope behangafstomer. Of misschien ben je wekelijks bezig met het afstomen van behang en ligt voor jou de focus op een professionele behangafstomer met lange levensduur. Voor ieder type klusser is er een geschikte machine te vinden in het grote aanbod stoombehangschillers, zolang je maar weet waar je op moet letten. In deze aankoopgids geven we je daarom nog een aantal goede tips, zodat je goed voorbereid op zoek gaat naar het beste stoomapparaat dat aansluit bij je wensen en behoeften.

Waarom een behangafstomer?

Zoals de naam al zegt kun je met dit stoomapparaat op een snelle, handige en nette manier oud behang verwijderen. Het is een praktisch apparaat dat je heel wat tijd en soms zelfs frustratie scheelt dan wanneer je al het oude behang zonder hulpmiddel stukje voor stukje probeert los te peuteren. Een behangafstomer weekt het behangpapier los met stoom. Door de kracht van de stoom verliest de behanglijm zijn hechting en kun je de stroken papier dus op een makkelijke manier verwijderen met de hand of een behangafsteker. Hierbij kun je de stroken vaak in zijn geheel verwijderen, zonder dat er kleine stukjes behangpapier achterblijven. Dit is wel zo handig, want als je een muur opnieuw wil behangen of schilderen, dan moet deze eerst helemaal schoon zijn. Een behangafstomer zorgt er dus voor dat je zo effectief mogelijk te werk gaat. Er zijn overigens ook alternatieven, zoals losweekmiddel en een behangafsteker of plamuurmes. Deze zijn over het algemeen echter minder krachtig en geven je meer reinigingswerk. Dit zijn goede redenen om een stoomapparaat te verkiezen boven behangafweekmiddel of een combinatie van water, spons en plamuurmes. Let op, is de muur achter het behang niet goed gepleisterd, let er dan wel op dat je (delen van) de muur niet lostrekt. Zijn de muren wel glad, vlak en goed afgewerkt met stevig pleisterwerk of gipsplaten, dan kun je onbezorgd aan de slag met de behangafstomer. Bijkomend voordeel van stomen is dat je, net zoals blijkt uit de stoomreiniger test, zonder chemicaliën middels stoom het beste resultaat kunt behalen. 

De functies

Als je op zoek gaat naar de beste behangafstomer, op welke punten moet je dan vergelijken? Er zijn een aantal specificaties om extra aandacht aan te besteden, die het verschil maken tussen een wat lichter apparaat voor de hobbyist tegenover een krachtige behangafstomer met de meest uitgebreide functionaliteiten. Allereerst let je op de inhoud en het verwarmingselement van het waterreservoir. Hoe groter het waterreservoir, hoe langer je ermee kunt werken zonder bij te vullen. Als je dus grote ruimtes moet stomen dan biedt een groter waterreservoir zeker uitkomst. Maar ook veiligheid is belangrijk, denk aan een overkookbeveiliging middels een ingebouwde oververhittingsbescherming. Daarnaast is de stoomplaat van belang. Dit is de plaat die je met behulp van een handvat tegen het behang plaatst om de stoom te verspreiden. Het is hierbij een pre als het handvat soft grip in de hand ligt en dat je er dus voor langere tijd comfortabel mee kan werken. Ook kijk je naar de stoombuis. Deze vormt de verbinding tussen het waterreservoir en de stoomplaat. Hoe langer de stoomkabel, hoe meer flexibiliteit. Zo is het fijn als je stoombuis minimaal 3 meter is, zodat je het reservoir op de grond laat staan en je dankzij de lange stoomkabel grote delen van de muur kunt doen zonder het gehele apparaat te verplaatsen. Ook een zo lang mogelijke netspanningskabel zorgt voor een betere werkruimte. Je moet de behangafstomer namelijk aansluiten op het stopcontact, want om hem te verwarmen gebruikt hij stroom. Wat betreft de overige kenmerken let je op het gewicht. Hoe lichter de behangafstomer, hoe gemakkelijker je ermee kunt werken. Of wat dacht je van een klikmechanisme voor opzetstukken, ook handig. 

De prijs

Behangafstomers zijn gelukkig niet de duurste elektrische gereedschappen.  De meesten bevinden zich in een prijsklasse tussen de €30 en €100, met uitschieters omhoog voor industriële apparaten. Het is daarom een goede investering, omdat het je helpt om op een nette en effectieve manier behang te verwijderen. Het wil niet altijd zeggen dat een duurdere behangafstomer beter is dan een goedkope versie, maar vaak zie je bij de wat prijzigere modellen dat ze bijvoorbeeld geleverd worden met extra accessoires, dat ze een groter waterreservoir hebben en veel flexibiliteit bieden door een langere aansluitkabel en stoombuis. Afhankelijk van je wensen kan het dus slim zijn om te investeren in een wat duurder model, maar als het gaat om een kleine verbouwing als doe-het-zelf klus dan kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten met een zo voordelig mogelijk apparaat. Het is aan te raden om vooraf een wensenlijst en budget op te stellen. Gebruik deze aankoopgids zodat je weet waar je op moet letten en vind zo de beste stoom-behangverwijderaar voor jouw klussen.

Een behangafstomer vergelijken

Voordat je een keuze maakt voor een nieuwe stomer, is het verstandig om je zo goed mogelijk te oriënteren, zodat je de voordelen en nadelen van de verschillende modellen zo goed mogelijk kunt vergelijken. Welk toestel past het beste bij je klus voor behang afstomen? Onze top 4 en aankoopgids helpen je daarbij al een eind op weg. Een aanvullende tip is om reviews van gebruikers te lezen. Deze beoordelingen zijn geschreven door gebruikers, waardoor je kunt zien of het product waarmaakt wat het belooft. Doe er je voordeel mee!

Beste Koop

Na het vergelijken van verschillende behangafstomers en het opstellen van onze top 4, kiezen we de PowerPlus POWX340 als beste koop. Deze kenmerkt zich door een uitstekende verhouding in prijs en kwaliteit. Je kunt er ruim een uur ongestoord mee werken en het behang afhalen wordt een fluitje van een cent. Bovendien ligt deze makkelijk in de hand, is hij licht in gewicht en ben je er flexibel mee dankzij de lange stoomkabel. De tool is geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes. Ben je juist op zoek naar een zo goedkoop mogelijke afstoomeenheid? Dan komt de Vonroc WS501AC voor een prijs van €35 als beste uit de test. Ook hier kun je langer dan een uur ongestoord mee werken.

Twijfel je overigens sowieso tussen een behangafstomer huren of kopen? Zoals je hebt kunnen lezen doe je voor minder dan €50 al een goede aanschaf. Een goede reden om zelf een behangafstomer in huis te halen en op een effectieve en nette manier van je behang af te komen. Succes!

Beste koop
4.4/5