This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:47 pm

De 5 Beste Stoomreinigers Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Ben je op zoek naar de beste stoomreiniger van dit moment? Een stoomreiniger is een handig toestel om een oppervlak grondig te reinigen. In dit artikel beschrijft onze gereedschapmeister de top 5 stoomreinigers. Om tot deze top 5 te komen vergeleken wij 80 verschillende modellen op basis van specificaties, zoals snoerlengte, warmtestanden, gebruikstijd, stroomdruk en garantieperiode. We bespreken iedere stoomreiniger afzonderlijk, geven de voor- en nadelen van een bepaald apparaat en delen onze mening. Vervolgens gaan we over tot de aankooptips. Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomreiniger? Tot slot roepen wij één apparaat uit tot beste koop. Wat is onze favoriete stoomreiniger van dit moment?

Top 5 Stoomreinigers Van 2021

Beste koop
4.6/5
Nummer 2
4.5/5
budget optie
4.7/5
Beste koop
VILEDA Stoomreiniger
Je koopt de VILEDA Stoomreiniger bij
[elementor-template id="7219"]

Met deze budget stoomreiniger van 2,3 kg voer je eenvoudig schoonmaakwerkzaamheden uit. Wil je tegelvloeren schoonmaken, hardnekkige vlekken verwijderen of laminaat reinigen? Binnen 15 seconden kun je aan de slag met de VILEDA stoomreiniger, die werkt op netstroom en een snoerlengte heeft van 6 meter. De stoomdruk bedraagt 23 g/minuut en met het waterreservoir van 250 ml kun je in één keer bijna 130 vierkante meter schoonmaken. Het vermogen van de stoommop bedraagt 1200 watt. Bij aankoop krijg je microvezeldoeken, een driehoeksborstel, een schuurdoek en een vloermond cadeau. Je betaalt €56,93 en krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Wil je afrekenen met stof, vuil en bacteriën? Dan is deze betaalbare stoomreiniger een prima manier om je keuken of badkamer fris te houden. Werk je in een grote publieke ruimte, zoals een kantoor, school of bakkerij? Ook dan komt deze stoomreiniger, die 99,9% van de bacteriën laat verdwijnen, als geroepen. Het reservoir heeft ruimte voor 400 ml, zodat je in één keer zo’n 130 vierkante meter kunt schoonmaken zonder te hoeven bijvullen. 

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
Kärcher SC 3
Je koopt de Kärcher SC 3 bij
[elementor-template id="7224"]

Deze sledestoomreiniger is ideaal voor het schoonmaken van badkamer, keuken en toilet. Wil je ruiten en spiegels reinigen of juist vloeren en voegen aanpakken? Met een stoomdruk van 3,5 bar en een vermogen van 1900 watt dood je 99,9 % van alle bacteriën in je huis of kantoor. De stoomreiniger is multifunctioneel. Niet alleen reken je af met ongewenste micro-organismen en vuilheid, met een handig hulpstuk kun je ook behang los stomen. Een ruitensproeier helpt je met spiegels en ramen. Het Easyfix klittenband systeem maakt het mogelijk om de microvezeldoeken vast te maken aan de vloermond. Bij de aanschaf van de Kärcher SC 3 ter waarde van €139 krijg je meerdere accessoires meegeleverd, zoals een puntstraalsproeier, een ontkalkingspatroon, twee verlengbuizen, een handsproeier en een vloerborstel. Het apparaat werkt op elektriciteit van 230V en heeft een kabel van 4 meter. Het waterreservoir bevat 1000 ml en kan constant bijgevuld worden. Na aankoop heb je recht op 2 jaar garantie.

Onze mening

Kärcher weet zich goed te manifesteren in alle segmenten die te maken hebben met reinigen met stoom, maar ook in de rubriek (bouw)stofzuiger en aszuiger. Op zoek naar een milieuvriendelijke manier om zonder chemicaliën je schoonmaakklusjes te doen en toch af te rekenen met ziektekiemen? Dan is deze stoomcleaner een goede keuze om je huis te reinigen. Het toestel is gebruiksvriendelijk en biedt werkcomfort door het ergonomische design. Hulpstukken bouwen de stoommop om tot een geschikte tool voor het afstomen van behang en het streeploos afnemen van ruiten en spiegels.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Bestron DWJ5280
Je koopt de Bestron DWJ5280 bij
[elementor-template id="7227"]

Deze Bestron sledestroomreiniger heeft een gebruikstijd van 45 minuten, een watertank van 1,5 liter en een vermogen van 1500 watt. De stoomdruk bedraagt 4 bar en de opwarmtijd is ongeveer 12 minuten. Met het hete stoom van zo’n 100 graden Celsius kun je sanitair, ovens, meubels, toiletten, vloeren, hoeken en gootstenen schoonmaken. Je hebt geen onveilige en dure schoonmaakmiddelen nodig en doodt in een handomdraai bacteriën. Het apparaat is veilig door de kinderbeveiliging en stoomregelaar, die bevestigd zijn aan de handgreep. Ook beschikt de Bestron DWJ5280 over een opbergvak, een parkeerstand en een reinigingsbereik van 5,5 meter. Deze stoomcleaner werkt op netstroom en heeft een snoer van 2,5 meter. Bij aankoop krijg je een stoompistool, een verlengbuis, dweil, vloerborstel, gecombineerde raamwisser en vultrechter meegeleverd. Je betaalt €57,50 en krijgt 5 jaar garantie.

Onze mening

Dit is een fijn instapmodel voor de doorsnee doe-het-zelver, die op zoek is naar een stoommop met dweilfunctie. Er zijn stoomreinigers die krachtiger zijn en bijvoorbeeld ook textiel kunnen stomen, maar voor een eenvoudige schoonmaaktaak, zoals het ontdooien van je vriezer of het verwijderen van kalkaanslag volstaat dit budget toestel. Ook kun je hardnekkig vuil verwijderen op verschillende soorten oppervlakken en maak je er vloeren mee schoon. Met de flexibele slang bereik je moeilijke plekken.

Waarom kopen

Waarom niet?

Black+Decker FSMH1321JMD-QS 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst
Je koopt de Black+Decker FSMH1321JMD-QS bij
[elementor-template id="7232"]

Dit professionele Black + Decker steelmodel van €181 helpt je om vloeren hygiënisch schoon te maken, maar ook om kleding te stomen en te ontkreuken. De hoge temperaturen maken het mogelijk om bijna iedere schoonmaakklus te klaren. Met een handig opzetstuk maak je de stoomreiniger geschikt voor dieptereiniging van textiel. De flexibele slang en de handstoomreiniger maken je schoonmaakbeleving nog prettiger. Dit toestel heeft een maximale stoomdruk van 25 bar, een instelbare druk en een programma, dat speciaal is ontworpen voor vloerreiniging. Bij aankoop ontvang je een stoomwisser voor je ramen, wasbare stoomdoeken, een variabel mondstuk, een stoomhandschoen, drie hulpstukken voor hardnekkig vuil en één voor textiel. Het duurt slechts 15 seconden om de stoomreiniger op te warmen en in het waterreservoir past 0,5 liter. Verder is de actieradius 6 meter en werkt het toestel op netspanning. Bij aankoop krijg je 2 jaar garantie.

Onze mening

Wil je een onderhoudsarme stoomreiniger met veel accessoires, hulpstukken en wasbare microvezeldoeken? Dan is de Black + Decker handstoomreiniger een fijne keuze. Zowel tijdens het gebruik, als na een schoonmaakbeurt hoef je weinig te doen. Het ingebouwde ontkalkingsfilter en de automatische stoomreinigerfunctie ontzorgen de gebruiker.

Waarom kopen

Waarom niet?

Kärcher SC 4 EasyFix Premium
Je koopt de Kärcher SC4 EasyFix Premium bij
[elementor-template id="7237"]

Deze professional stoomreiniger met afneembaar reservoir en tal van accessoires geeft bacteriën geen kans. De Easyfix Premium warmt in 3 minuten op en weegt 4,1 kg. Je kunt dit apparaat gebruiken voor verschillende stoomdoeleinden. De variabele stoomregeling en de instelbare stoomverdeling maken deze stoomreiniger tot een geschikt toestel voor nagenoeg iedere stoomklus. De stoomafgifte bedraagt 110 g/min en in het reservoir past 1,3 liter water. Met een vermogen van 2000 watt reinig je eenvoudig en milieuvriendelijk vloeren, voegen, tegels en ruiten. Ook is er opbergruimte voor snoeren en heeft de Kärcher Sc 4 Easyfix Premium een parkeerstand, veiligheidsventiel, tapijtglijder en verwarmingssysteem. Je krijgt bij aankoop niet alleen een stoomdoek, maar ook een puntstraalsproeier, een hogedruksproeier, tapijtborstel en microvezel overtrek. De prijs van deze stoomreiniger voor iedere schoonmaakbehoefte is €233. Ook krijg je 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze mening

Door de vele accessoires en opzetstukken is dit één van de meest veelzijdige schoonmaakapparaten. Welke ondergrond je ook wilt reinigen, met dit geavanceerde toestel zit je bijna altijd goed. Het reinigen gaat grondiger en hygiënischer dan met een poetsdoek, terwijl er geen chemische reinigingsmiddelen aan te pas komen. Het waterreservoir is gemakkelijk navulbaar en de stoomschrobber laat je vloeren blinken. Wel moet je het apparaat af en toe ontkalken voor optimale schoonmaakresultaten. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Een stoomreiniger is een fijn apparaat, dat je kunt gebruiken om je huis schoon te maken. Bij het aankopen van een stoomreiniger is het belangrijk om te letten op de materialen en oppervlakken, waarvoor je de stoomreiniger kunt gebruiken. Sommige stoomreinigers zijn vooral geschikt voor vloeren, terwijl anderen ook een opzetstuk voor textiel hebben of een sproeier voor ruiten en spiegels. In deze aankoopgids leggen wij uit op welke kenmerken je moet letten bij het kopen van een stoomreiniger.

Verschillende soorten stoomreinigers

Welke stoomreiniger moet je kopen? Stoomapparaten bestaan in vele soorten en maten. Het vermogen en de stoomdruk varieert per type, evenals de tijd die het kost, voordat het toestel gebruiksklaar is. De beste stoomreinigers helpen je niet alleen om je huis schoon te maken, maar kunnen ook behang afstomen of een vloerkleed desinfecteren. Je hebt grofweg drie typen stoomreinigers.

  • De handstoomreinigers

Deze draagbare apparaten zijn ideaal voor snelle taken. Wil jij je gordijnen reinigen of je auto schoonmaken? Dan is deze multifunctionele en goedkope stoomreiniger een goede keuze. Vaak heeft een handstoomreiniger een kleine watertank, waardoor je geen grote oppervlakken kunt reinigen zonder eerst bij te vullen. Soms is het apparaat ook inklapbaar, waardoor het slechts weinig ruimte inneemt in je huis.

  • De steelstoomreiniger

Deze stoomreiniger werkt op dezelfde manier, als een dweil. Met een draaiende kop beweeg je onder meubels door om je vloer schoon te maken. Wil je kleine taken in het huishouden uitvoeren? Dan is deze stoomreiniger met steelmodel een goede keuze. Vaak is het waterreservoir ingebouwd en is de mop in een mum van tijd gebruiksklaar. Helaas is dit type niet zo multifunctioneel, als een handstoomreiniger. Je kunt hier alleen goed grondoppervlakken mee reinigen, maar geen huishoudelijke apparaten mee schoon maken of spiegels mee ontsmetten.

  • Sledestoomreinigers

Een stoomreiniger met slede ziet eruit als een stofzuiger. In de slede vind je de motor en het waterreservoir. De stoombuis vormt de verbinding tussen het waterreservoir en de mop, waarmee je oppervlakken goed kunt schoonmaken. Bij een stoomreiniger met slede krijg je vaak meerdere accessoires cadeau om het apparaat multi-inzetbaar te maken. Zo zijn er speciale opzetstukken om de stoomreiniger voor meerdere materialen te gebruiken. Door het model beweeg je het toestel makkelijker door je huis. Een minpunt is de opwarmtijd. Vaak is het waterreservoir van zo’n stoomreiniger vrij groot, waardoor je niet meteen kunt beginnen met stomen.

Het snoer

De meeste stoomreinigers werken op het lichtnet. Stroom van 230 V zorgt ervoor, dat de motor kan draaien en je het apparaat snel en eenvoudig kunt gebruiken. Een lang netsnoer is belangrijk om je actieradius te bepalen. Kun je de stoomreiniger gebruiken voor een groot oppervlak of is het apparaat alleen geschikt voor kleine klusjes? 

Waterreservoir en stoomopbrengst

Welke stoomreiniger moet je kiezen om grote of kleine oppervlakken schoon te maken? Hoe groter de tank, hoe langer je het apparaat kunt gebruiken, zonder je werk te hoeven onderbreken. De stoomreiniger wordt door een grote tank wel zwaarder en doet er langer over om op temperatuur te komen. Ook de stoomopbrengst is belangrijk. Des te groter deze is, des te minder tijd je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. 100 gram per minuut is een prima opbrengst. Denk je creatief te zijn en je behang ermee los te weken? Wees dan voorzichtig, want zelfs de beste behangafstomer stoomt niet zoveel water. Wij raden daarom af om behang te stomen met de stoomreiniger en daarvoor het bedoelde apparaat te gebruiken. 

Accessoires

Bij een sledestoomreiniger krijg je vaak meerdere hulpmiddelen cadeau. Je kunt hierbij denken aan een stoomstootborstel of een stoompijp, zodat je ook stoom in kleine hoekjes kunt blazen. Hulpmiddelen maken de beste stoomreinigers nog veelzijdiger en zorgen ervoor, dat je het juiste stoomoppervlak kunt kiezen. Andere functies, zoals een waterniveau-indicator, indicatielampje, extra voetstukken of alleszuiger kunnen een toestel nog aantrekkelijker maken.

Beste Koop

Uit onze test is de VILEDA Steam stoomreiniger als beste naar voren gekomen. Dit toestel is binnen 15 seconden klaar voor gebruik en reinigt eenvoudig vloeren, tegels en laminaat. Je rekent af met 99,9 % van de bacteriën in je huis en kunt in één keer tot 130 vierkante meter schoonmaken door de grote watertank. Ook heb je veel bewegingsvrijheid door het lange snoer van 6 meter. Daarom vinden we dit de beste stoomreiniger van dit moment. Ben je op zoek naar een professionelere stoomreiniger? Dan is de Kärcher SC 4 EasyFix Premium de beste koop voor jou. Je betaalt wat meer, maar krijgt daar een multi-inzetbare stoomreiniger met tal van accessoires voor terug!

Beste koop
4.6/5