This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:37 pm

De Beste Boorhamer | Top 10 Beste Boorhamers Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Ben je op zoek naar de beste boorhamer? In dit artikel beschrijven we de 10 beste boorhamers van dit moment. Een boorhamer komt goed van pas bij zware verbouwingswerken. Wil je gaten boren in beton of harde steen? Moet je vloeren of muren loskloppen of beitelen? Dan komt dit krachtige gereedschap goed van pas. In dit artikel zetten we de 10 beste boorhamers voor je op een rij. 

We vergelijken de producten op basis van boorspecificaties, boorcapaciteit, snelheden en toerental. Per apparaat geven we onze mening. Wat zijn de voor- en nadelen van de specifieke boorhamer? Vervolgens delen we onze handige aankoopgids. Waar moet je opletten bij het kopen van een boorhamer? Tenslotte presenteren we de beste koop. Wat is volgens ons de beste boorhamer van dit moment?

Top 10 Boorhamers Van 2021

Nummer 2
4.9/5
4.7/5
MAKITA BITFIX HR2470
MAKITA BITFIX HR2470
4.8/5
Beste koop

Deze boorhamer van 550W en een slagkracht van 1,7 J kan in beton een boordiepte bereiken van 20 mm, in staal van 13 mm en in hout 30 mm. Het onbelaste toerental bedraagt 2300 toeren per minuut. Het slagmechanisme maakt 5800 slagen per minuut en het gereedschap beschikt bovendien over een Vario Lock beitelfunctie, een SDS plus boorhouder en een softgrip handgreep. Bij aankoop krijg je een handige kunststof koffer en een 6-delige S2 borenset. Je betaalt €86,80 voor de Bosch PBH 2100 RE, die werkt op netstroom en 2,2 kg weegt. De garantieperiode beslaat 2 jaar.

Onze mening

Deze boorhamer is ideaal voor het uitvoeren van middelzware en zware klussen. Je kunt dit elektrische gereedschap gebruiken in bijna ieder materiaal. Wil je lichte hakwerkzaamheden ondernemen of oude tegels uit je badkamer, keuken of toilet verwijderen? Dan heb je een goede aan de Bosch PBH 2100 RE met een SDS wisselsysteem, waarmee je eenvoudig van boor kunt wisselen zonder gereedschap te gebruiken. Met dit apparaat kun je beitelen en hameren in metselwerk en beton, maar ook boren in hout, metaal en tegels.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief

Met een slagkracht van 2,2 J en een motorvermogen van 710W boor je door hard gesteente en beton. Deze boorhamer is goed beschermd tegen stof door de zigzag-coating en de poeder-coating vernislaag en de koolborstels bewegen automatisch mee, wanneer je naar links of rechts schakelt. Bij aankoop van de Makita HR2230 krijg je een opbergkoffer, een diepteaanslag en een handgreep van 43 mm meegeleverd. In beton kun je tot 14 mm diepte boren, maar in hout zelfs tot 32 mm en in metaal tot 13 mm. Het aantal slagen per minuut varieert tussen de 0 en de 4500 en het toerental ligt tussen de 0 en de 1050. Met de variabele toerenregeling pas je de snelheid aan. Verder beschikt deze boorhamer over een snoer van 4m, een slipkoppeling en Smart Impact Technology. Voor €137,92 ben je de nieuwe eigenaar van dit handige gereedschap.

Onze mening

Wil je SDS plus boren en doordringen tot in het hardste beton? Dit is een fijne boorhamer met hamerslagfunctie en vibratiedemping. Zowel de doe-het-zelver, als de professional, kan profijt hebben van deze pneumatische boorhamer. Wil je zware boorwerkzaamheden uitvoeren en ben je op zoek naar een machine met een lange levensduur? Dan is deze Makita boorhamer een goede keuze.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie

Met de Powerplus POWEX1195 van 8,5 kg kun je hameren, maar ook boren, hamerboren en beitelen. De ingebouwde schakelaar helpt je om van functie te wisselen. Dit is een hele sterke boorhamer met een motorvermogen van 1500W en een slagkracht van 6 J, waardoor je een boorcapaciteit kunt bereiken van 42 mm in hout, 32 mm in beton en 13 mm in staal. Bovendien heeft deze boorhamer een anti-trilsysteem, een veiligheidsvergrendeling en een stofkap. Bij aanschaf van de Powerplus POWEX1195 ontvang je een opbergkoffer met drie SDS boren, een platte beitel en een puntbeitel. De machine werkt op netspanning van 230V en kan gemakkelijk aangesloten worden op het stopcontact via de VDE-stekker van 3m lang. Je betaalt €69,90 voor deze boorhamer met een garantieperiode van 3 jaar.

Onze mening

Met deze machine kun je SDS plus boren in harde materialen. Je kunt de boorhamer gebruiken voor het bewerken van keramiek, metaal, hout, plastic, baksteen en beton. Dit is een bijzonder sterk elektrisch gereedschap, dat ideaal is voor het afbreken van een stenen muurtje of het uitvoeren van andere sloopwerkzaamheden. Het lange netsnoer en het anti-vibratiesysteem zorgen voor bewegingsvrijheid en werkcomfort.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH PBH 2500 SRE
Je koopt de Bosch PBH 2500 SRE bij
[elementor-template id="6914"]

Met deze hamerboormachine boor je probleemloos in beton en metselwerk. De maximale boorcapaciteit van dit gereedschap bedraagt 30 mm in hout, 13 mm in staal en 22 mm in beton. Door het lichte gewicht van 2,2 kg en het softgrip handvat werk je gemakkelijk uren achter elkaar zonder blessures. Bij aankoop worden een extra handgreep, een diepteaanslag, een kunststof koffer en een gratis borenset meegeleverd. Het is verstandig om de ventilatieopeningen altijd stofvrij te houden en een veiligheidsbril te dragen tijdens je boorwerkzaamheden. Wil je deze Bosch PBH 2500 SRE kopen? Dan betaal je €124,01 en krijg je 2 jaar garantie.

Onze mening

Je kunt eenvoudig breek- en beitelwerkzaamheden uitvoeren met dit gereedschap. De SDS aansluiting zorgt ervoor, dat je gemakkelijk van boor kunt wisselen. Het design is ergonomisch verantwoord en heeft een softgrip handgreep. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Met deze budget boorhamer 900W boor je tot een diepte van 26 mm in beton, tot 40 mm in hout en tot 13 mm in staal. Het toerental bedraagt maximaal 850 rotaties per minuut en de slagfrequentie 4100. Er worden drie boren van 8, 10 en 12 mm meegeleverd, evenals een SDS puntbeitel, een platte beitel, een beschermkap, een boorkop van 13 mm met SDS-adapter en een hulphandgreep. De compacte boorhamer kost €64,90, inclusief accessoires.

Onze mening

Ben je een echte doe-het-zelver en op zoek naar een boorhamer voor sporadisch gebruik? Dan is de Powerplus POWE10060 een goede keuze. Met dit handzame toestel maak je een klop- en hamerbeweging en voer je eenvoudig breekwerkzaamheden uit. Je kunt boren in bakstenen, hout, staal en beton. Dit relatief goedkope toestel met boorkopadapter en meerdere accessoires is geschikt voor de hobbyklusser maar ook voor de professional.

Waarom kopen

Waarom niet?

Deze combiboorhamer van het betrouwbare merk Powerplus kost €94,90 en heeft een motorvermogen van 1600 W. Iedere minuut maakt het toestel 3900 slagen, maar van de schokken en trillingen voel je weinig. Bovendien is het apparaat uitgerust met een dieptestop, een functiekeuzeknop en een veiligheidsvergrendeling. De Powerplus POWEX1175 weegt 9,1 kg en dient per kabel aangesloten te worden op elektriciteit van 230V.

Onze mening

Wil je een muurtje afbikken, een boorklus uitvoeren of steengruis klein maken? Dit toestel is multifunctioneel en helpt je met hamerboren, beitelen, boren en hameren. Deze snelle boorhamer haalt zo’n 3900 slagen per minuut en heeft een dieptestop, waardoor je nooit te diep boort. Wil je een klopbeweging of juist een roterende beweging maken? De Powerplus POWEX1175 is geschikt voor uiteenlopende boorklussen, uitgevoerd doe-het-zelvers en professionals.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GBH 2-28F - incl. opbergkoffer
Je koopt de Bosch GBH 2-28F bij
[elementor-template id="6929"]

Dit is de boorhamer met het beste boorresultaat in zijn klasse. Je kunt de variabele snelheid manueel instellen en voorkomt overbelasting en oververhitting met een speciale koppeling, die zowel de veiligheid van de gebruiker, als die van de machine waarborgt. Ook dempt het toestel schokgolven met de Kickback Control en zorgt de zwenkbare borstelplaat voor evenveel kracht bij links en rechtsdraaien. Met de hamerboor bereik je een maximale diepte van 68 mm en ook de boordiameter bedraagt 68 mm. Bij aankoop krijg je meerdere accessoires cadeau, zoals een extra handgreep, een snelspanboorhouder en een wisselboorhouder. Je betaalt €209,95 en krijgt 2 jaar garantie op deze professionele boorhamer.

Onze mening

Ben je op zoek naar een krachtige boorhamer voor je werkplek of werkplaats? Ben je een doorgewinterde klusser of juist een beginner, die wil investeren in gereedschap van uitstekende kwaliteit? Dan is de Bosch GBH 2028F een prima optie. De slagkracht is 3,2 J en je kunt het toerental handmatig regelen, zodat je in bijna ieder materiaal egaal kunt boren. Je kunt tot maar liefst 68 mm in beton boren.

Waarom kopen

Waarom niet?

8. MAKITA BITFIX HR2470

MAKITA BITFIX HR2470
MAKITA BITFIX HR2470
Je koopt de Makita Bitfix HR2470 bij
[elementor-template id="6934"]

Deze lichtgewicht boorhamer heeft een slagkracht van 2,4 J en een vermogen van 780W. In hout kun je tot een diepte van 32 mm boren, in metaal tot 13 mm en in beton tot 24 mm. Je hebt toegang tot 40 beitelstanden, die je kunt gebruiken en krijgt bij aanschaf een handgreep, case en diepte aanslag meegestuurd. Door de zig-zag coating gaat het toestel lang mee en de behuizing is stevig door het aangebrachte rubber. De prijs van deze boorhamer bedraagt €122,99.

Onze mening

De Makita boorhamer is ideaal voor licht breekwerk, het boren in beton en harde stenen en het uitvoeren van beitelklussen. Dit is een fijn apparaat voor de hobbyist of thuisklusser, die lichte en zware klussen wil uitvoeren. Door de lange kabel zijn er bijna altijd stopcontacten in de buurt te vinden en heb je meestal geen verlengsnoer nodig. Tijdens het boren produceert de Makita BITFIX ongeveer 90 dB. Wij adviseren het gebruik van gehoorbescherming. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Het krachtige hamermechanisme van 2.8 J en het motorvermogen van 750 W maken deze boorhamer geschikt voor het hameren in beton en metselwerk, maar ook voor boren en schroeven in harde materialen. Je kunt twee versnellingen gebruiken met een hoog toerental in de ene stand en een hoog draaimoment in de andere versnelling. Verder kun je zonder gereedschap van boorkop wisselen en is de machine uitgerust met een slagstop voor boren in hout en metaal. Met behulp van een drukknop en een draaiwiel kun je het toerental aanpassen tussen de 1450 en 3000. De Bosch boorhamer met SDS-wisselboorhouder kost €201,75.

Onze mening

Dit professionele toestel is geschikt voor bijna ieder project. Je kunt de boorhamer gebruiken voor renovatiewerk, maar ook voor zwaar hak- en kapwerk, boren en hameren in hard gesteente en breekwerk. Zowel het boormechanisme, als het hamermechanisme is krachtig en de wisselboorhouder maakt het mogelijk om te schroeven en boren met boorbits met een ronde schacht. 

Waarom kopen

Waarom niet?

De FERM boorhamer van 850W en 4,5 J is een all-round gereedschap, waarmee je eenvoudig in hout, metselwerk en hard gesteente kunt boren. Bij aankoop van dit toestel krijg je een spitse en platte beitel en 3 boren cadeau. Het apparaat weegt 4,7 kg en heeft een rubberen kabel van ruim 4 meter. De prijs van deze boorhamer bedraagt €59,95 en je krijgt 3 jaar garantie.

Onze mening

Op zoek naar een boorhamer voor hobbymatig gebruik met een grote slagkracht en een zijhandgreep voor extra werkplezier? Dan is de FERM HDM1028 een geschikt toestel voor jou. Deze tool met een onbelast toerental van 900 en 4000 slagen per minuut wordt geleverd in een compacte koffer. Wil je grotere gaten boren? Dan is deze boorhamer super fijn.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Boorhamers zijn boormachines, die een kloppende beweging maken. Door het elektro pneumatische mechanisme kun je met behulp van een hefboom gaten in harde materialen maken. Je kunt een boorhamer makkelijk herkennen aan zijn boorkop, die lineair moet kunnen bewegen om bijvoorbeeld te kunnen boren in beton. De hamerboor onderscheidt zich van andere boormachines door haar kracht. Uit onze klopboormachine test blijkt dat je met de klopboor ook behoorlijk kunt boorhameren, maar dat je voor een echt stevige klus beter kunt kiezen voor een echte boorhamer. Met dit gereedschap kun je zware werkzaamheden uitvoeren. Let hierbij altijd goed op je veiligheid en volg de instructies nauwkeurig.

De bestverkochte boorhamer

De bestverkochte boorhamer van Nederland is de Makita BITFIX HR2470. Met deze krachtige machine kun je zowel boren, als breken en slopen. Bij aankoop krijg je ook een snelspan boorkop, nog wat handige tools en een opbergkoffer cadeau. Ben je op zoek naar de beste boorhamer van dit moment? Dan is het handig om reviews te lezen, maar ook af te gaan op de eigenschappen waar jij waarde aan hecht. Wat voor klussen wil jij uitvoeren met dit sterke gereedschap? Wil je investeren of heb je de machine alleen incidenteel nodig? 

Over het gereedschap

Boorhamers zijn veelzijdige apparaten. Je kunt niet alleen gaten boren met een grotere maximum diameter dan reguliere boormachines, ook kun je gebruik maken van de slagkracht. Dit komt goed van pas bij beitelen en slopen. De handgreep van het toestel is heel belangrijk. Door de kracht en trillingen die vrijkomen, is het van groot belang dat je de controle over het apparaat kunt behouden. Sommige handgrepen zijn versterkt met rubber of hebben een ergonomisch design. Voor je aan de slag gaat, moet je de omgeving goed controleren op bedrading en je werkgebied vrijmaken. Veiligheidshandschoenen, een isolerende helm en een veiligheidsbril beschermen je tegen rondvliegend puin. Voor een gecontroleerde sloop kun je er ook voor kiezen om delen in te slijpen. Je hebt hiervoor wel zo ongeveer de beste haakse slijper nodig, omdat je bij beton en steen sloopwerk vaak langere insneden maakt voor een nette sloop. 

De slagfrequentie en het vermogen

Boorhamers dragen iedere minuut een bepaalde hoeveelheid slagen over. De energie van die slagen wordt aangegeven met Joule. Wil je een hamerboor kopen voor incidenteel gebruik? Dan is 3 Joule meestal genoeg. Ben je een professional? Dan is het verstandig om een toestel aan te schaffen met meer slagkracht. Ook het motorvermogen bepaalt de boorprestaties van het gereedschap. Een doorsnee boorhamer heeft een vermogen tussen de 500 en de 800 watt. Boorhamers voor professioneel gebruik hebben vaak een motorvermogen tussen de 1500 en 2000 watt. Je ziet het vermogen en de slagkracht meteen terug in de prijs van het gereedschap. Bepaal je eigen budget en vergelijk vervolgens de specificaties van het toestel van jouw keuze.

Extra functies

Bij het kopen van een boorhamer spelen de extra functies en het ontwerp een grote rol. Sommige boorhamers zijn ontworpen met anti-trillings technologie. Zo vangt het apparaat een groot deel van de vrijgekomen energie op en heb je zelf minder last van schokken en trillingen. Ook ingebouwde LED-lampjes en snelheidsaanpassingen zijn functies, die een boorhamer extra aantrekkelijk kunnen maken. Wil je het gereedschap voor meerdere materialen gebruiken? Dan is het fijn, als je handmatig het toerental kunt instellen of je snelheid kunt aanpassen. Het boren in kunststoffen gaat bijvoorbeeld goed bij een laag toerental, terwijl het boren in beton juist een hoog toerental vraagt. Een LED-lampje helpt bij het werken op donkere plekken en om het boorgat goed te positioneren. Bij aankoop van sommige toestellen worden boren en beitels meegeleverd.

Beste Koop

Wil je de beste boorhamer kopen? Ben je op zoek naar het allerbeste toestel? Gereedschapmeister.nl roept de Bosch PBH 2100RE uit tot beste elektrische boorhamer van dit moment. Niet alleen heeft dit elektrische gereedschap een prima capaciteit voor het boren in staal, hout en beton; ook kun je er prima mee beitelen en slopen. Uit onze uitgebreide test is dit product als beste naar voren gekomen, vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding, het lichtgewicht design en het handige SDS wisselsysteem.