This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:39 pm

De 5 Beste Haakse Slijpers Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wil je de beste slijptol kopen? Wij vergeleken ruim 60 slijptollen op basis van gewicht, vermogen, voltage, slijptol specificaties, veiligheidsfuncties, snelheden en toerental. Uit onze voorselectie kozen wij de 5 beste slijptollen van dit moment. In dit artikel beschrijven we eerst ieder gereedschap afzonderlijk, waarbij we onze mening geven en de voor- en nadelen van ieder product op een rijtje zetten. Vervolgens delen we onze handige aankooptips. Waar moet je opletten de aanschaf van een slijptol? Tot slot roepen we één toestel uit tot beste koop. Met welke powertool kun je iedere klus klaren?

Top 5 Haakse Slijpers Van 2021

Beste koop
Bosch PWS 850-125 Haakse slijper - 850 Watt - 125 mm schijfdiameter - Met diamantschijf 125 mm
Je koopt de Bosch PWS 850-125 bij
[elementor-template id="8993"]

Dit toestel heeft een diamantschijf met een diameter van 125 mm en een vermogen van 850 W. De Bosch PWS 850-125 werkt op netstroom van 220 W en heeft geen accu. Deze haakse slijper kent een onbelast toerental van 12 000 rotaties per minuut en is een echte powertool. Je kunt zelf kiezen of je de hangreep met ingebouwde Bosch Vibration Control links of rechts wilt monteren. Bij aankoop krijg je een handige opbergkoffer meegeleverd, evenals een makkelijk verstelbare beschermkap. Je krijgt 2 jaar garantie.

Onze mening

Weer een product van Bosch op de eerste plaats, na een eerste plaats als beste boorhamer, is nu ook de titel beste haakse slijper voor Bosch. Deze haakse slijper is ideaal bij tal van werkzaamheden, waarbij slijpen, afbramen, doorslijpen en afborstelen van metaal en steen een rol spelen. Wil jij je trapleuning of waterleiding afslijpen? Zoek je een apparaat om je vloertegels of staalplaten te snijden? Dan ben je bij de krachtige Bosch PWS 850-125 aan het juiste adres. Het is geen enkel probleem zwaardere klussen uit te voeren of lang achter elkaar te werken. Door de ergonomisch verantwoorde handgreep  met trillingsdemping werk je veilig en gecontroleerd. Dit is een fijn toestel voor de af-en-toe klusser, die regelmatig een haakse slijper wil gebruiken.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
FERM AGM1087 Haakse Slijper – 850W – Ø125MM – Lock-On Switch – Veiligheidsschakelaar – Incl. zijhandgreep
Je koopt de FERM AGM1087 bij
[elementor-template id="8997"]

Deze haakse slijper werkt op 230 V en heeft een snoerlengte van 3 meter. Je kunt een roterende schijf met een diameter van 135 mm monteren, maar deze krijg je bij bestelling niet cadeau. Per minuut draait de haakse slijper zo’n 11000 keer rond met een vermogen van 850 Watt. Handige features van dit toestel zijn onder meer de anti-vibratiehandgreep, de verstelbare beschermkap en de elektrische herstart beveiliging. Het toestel is geschikt voor het afbramen van metalen, zoals staal en aluminium, maar ook voor verschillende steensoorten.

Onze mening

Met deze haakse slijper van Ferm braam je metaal af en voer je slijpwerkzaamheden op verschillende steensoorten uit, waaronder betonstenen. Dit lichte model van 1,9 kg heeft een softgrip zijhandgreep, waardoor je voor langere tijd comfortabel kunt werken. Het vibratie gedempt handvat zorgt bovendien voor meer werkcomfort. Ook de asvergrendeling en de verstelbare beschermkap zijn interessante eigenschappen van deze haakse slijper. Helaas krijg je bij aanschaf geen slijpschijven meegeleverd. Deze moet je los bijbestellen om aan de slag te kunnen. Houd er dus rekening mee, dat de totaalprijs iets hoger uitkomt.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
VONROC AG502AC Haakse Slijper – 650W – Ø125MM – Incl. accessoires & opbergtas
Je koopt de VONROC AG502AC bij
[elementor-template id="9000"]

Met 12000 toeren per minuut en een vermogen van 650 Watt is deze haakse slijper behoorlijk krachtig. In de machine passen diamantslijpschijven met een diameter van 125 mm. Verder beschikt het toestel over asblokkering, een verstelbare zijhandgreep en een snoer. De slijper werkt op elektriciteit van 220-240V en heeft geen accu. Bij aankoop van dit toestel krijg je een handige koffer cadeau, evenals een spansleutel.

Onze mening

Deze goedkope haakse slijper is geschikt voor simpele slijpklussen. Dit is een instapmodel, dus verwacht geen luxe. Wel kun je slijpwerkzaamheden uitvoeren op moeilijk bereikbare plaatsen door de compacte constructie van 1,7 kilogram en de slijpschijf met een diameter van 125 mm. Wil je metaal doorslijpen, tegels slijpen, roest weghalen, metaal afbramen of doorslijpen in steen en beton? Dan heb je aan de VONROC AG502AC een goed elektrisch gereedschap. Dit is een fijn toestel voor de hobbyklusser of beginner, die niet te veel wil investeren.

Waarom kopen

Waarom niet?

Bosch Professional GWS 880 Haakse Slijper - 880 W - 125 mm
Je koopt de Bosch Professional GWS 880 bij
[elementor-template id="9003"]

Bij aankoop van deze haakse slijper krijg je meerdere accessoires thuis gestuurd, waaronder een transporteerbare gereedschapskist, een beschermkap, een stofdichte schakelaar, twee diamantslijpbladen met een diameter van 125 mm en een pensleutel. Dit toestel werkt op netspanning en draait 11000 toeren per minuut met een vermogen van 880 Watt. De quick-spanmoer en de tweewegschakelaar maken het gebruik van de Bosch Professional GWS 880 nog eenvoudiger.

Onze mening

Ben je een doorgewinterde doe-het-zelver of bouwvakker en op zoek naar een handige tool voor je doorslijpwerkzaamheden en afbraamklussen? Dan is deze slijptol met goede prijs-kwaliteitverhouding een aanrader. Hobbyisten kunnen ook genieten van de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige bediening van deze haakse slijper, maar moeten dan wel iets dieper in de buidel tasten. Ben je op zoek naar een toestel met een lange levensduur, beschermkap, opnameflens en koffer? Dan is dit één van de beste haakse slijpers, die je kunt kiezen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWESET2 Haakse slijper – 900 W – Ø125 mm schijfdiameter - incl. 6 accessoires
Je koopt de Powerplus POWESET2 bij
[elementor-template id="9007"]

Met dit gereedschap ter waarde van €49,95 bewerk je metaal, steen en beton. Het vermogen bedraagt 900 W en het variabel toerental loopt op tot 12 000 toeren per minuut. Het toestel is wendbaar, waardoor je bijna ieder werkstuk kunt bewerken. Deze haakse slijper met herstart beveiliging is gemakkelijk draaibaar en heeft een veiligheidsschakelaar. De machine weegt zo’n 5 kg en is geschikt voor een schijf met een diameter van 125 mm. Dit is geen accu slijptol. De Powerplus POWESET2 moet aangesloten worden op het stopcontact met het meegeleverde snoer en werkt op 220V.

Onze mening

Dit is een fijne machine, die bijna iedere slijpklus aan kan. Door de veiligheidsschakelaar en de herstart beveiliging begint je slijper nooit zomaar te lopen, wanneer deze in aanraking komt met stroomvoorziening. Wil je afbramen, doorslijpen of ontroesten? Met een toerental van 12000 toeren per minuut heb je kracht genoeg voor veelzijdig slijpwerk. De extra zijhandgreep zorgt voor stabiliteit en meer behapbare trillingswaarden. Bij aanschaf krijg je een koffer, een slijpschijf van 125 mm, een lamellenschijf, zijhandgreep, komborstel en pensleutel meegeleverd. Helaas ben je wel afhankelijk van stroom en kan het voorkomen, dat je een verlengsnoer of haspel nodig hebt, als je stroomkabel niet lang genoeg is.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Een slijptol kopen kan behoorlijk lastig zijn. Haakse slijpers zijn fijne apparaten voor klussers. Iedere klusser heeft wel eens een project, waarvoor hij metaal moet af bramen, tegels wil zagen of stenen gaat polijsten. Wil je een haakse slijptol kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is de prijs natuurlijk belangrijk. Hoeveel wil je uitgeven aan een slijper? Dit gereedschap bestaat voor ieder budget en de prijs varieert van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Bovendien is ook het gebruik doorslaggevend. Waar wil je de machine voor gebruiken? Ben je op zoek naar een haakse slijper met accu of mag het ook een machine met kabel zijn? Ten derde speelt ook de veiligheid een essentiële rol. 

Het soort klus

Haakse slijpers zijn krachtige machines, waarmee je een grote variëteit aan klussen kunt uitvoeren. Ze zijn ideaal voor het afbramen van metaal, maar ook voor het doorzagen van tegels, stenen en beton. Wil je metalen buizen inkorten, stenen polijsten of roest verwijderen? Dit is het gereedschap bij uitstek. Ga je een slijptol kopen? Denk dan goed na over het soort werkzaamheden, dat je wilt uitvoeren. Daarbij is bijvoorbeeld de slijpschijf belangrijk, maar ook het formaat van het toestel zelf. 

De grootte van de slijpschijf

Slijptollen maken gebruik van slijpschijven. Soms kun je deze gemakkelijk wisselen om bijvoorbeeld een ander materiaal te bewerken, maar de schijven hebben wel een vaststaande diameter. Veel haakse slijpers hebben slijpschijven met een diameter van 125 mm. Dit is prima, als je vooral metalen buizen wilt afkorten of roest wilt verwijderen, maar voor het zagen van stenen en tegels kun je beter een haakse slijper kiezen met een slijpschijf met een diameter van 230 mm. De diameter bepaalt namelijk de maximale diepte, waardoor je met 230 mm grotere werkstukken kunt bewerken.

Het gewicht van de machine

Wil je de machine gebruiken voor klussen op hoogte, eenvoudig op een werktafel kunnen tillen of gebruiken op een moeilijk bereikbare werkplek? Dan is een lichtgewicht model waarschijnlijk het beste voor jou. Ben je echter van plan vooral materialen op de grond te bewerken, dan kan een hoger gewicht ook in je voordeel werken. Het gewicht zet meer kracht op het werkstuk, waardoor je zelf minder hoeft te doen. 

Accu versus elektriciteit

Veel mensen denken dat haakse slijpers op accu minder krachtig zijn. Toch hoeft dit niet waar te zijn. De betrouwbare merken Makita en Bosch zijn beroemd om hun sterke accu’s, die ook nog eens lang mee gaan. Wil je een slijptol kopen met accu? Let dan vooral op het merk, waarbij je met Makita of Bosch dus goed zit. Ook geeft een accu bewegingsvrijheid en kun je makkelijker werken op moeilijk bereikbare plaatsen. Ook plaatsen zonder stopcontact of in de buitenlucht leveren geen enkel probleem op. Veel haakse slijpers werken echter op stroom. Het voordeel hiervan is, dat je geen batterijen hoeft op te laden en op ieder moment aan de slag kunt.

Vibratie

Juist omdat haakse slijpers zo’n sterk gereedschap zijn, komt er heel wat vibratie bij. Vibratie zijn de schokken en trillingen, die vrijkomen tijdens het gebruik van de machine. Vibratie is op zich niet erg, maar kan het werken wel intenser of minder nauwkeurig maken. Sommige slijpers hebben een zijhandgreep, waarmee je een deel van de vibratie opvangt. Andere maken gebruik van anti-vibratie technologie.

Veiligheid

Veiligheid is een heel belangrijk aspect van iedere slijper. De meeste apparaten hebben daarom een veiligheidsset. Daarmee bedoelen we een set opties, die ervoor zorgen dat jij veilig je verbouwingswerk kunt uitvoeren. Sommige slijpers beschikken over een veiligheidsrem, schijfrem, asblokkering, overspanningsbeveiliging of veiligheidsschakelaar. Al deze tools hebben één doel: jouw werkzaamheden zo veilig mogelijk laten verlopen en voorkomen, dat het toestel zomaar aanslaat, terwijl jij van slijpschijf wisselt of nadat de stroom is uitgevallen. Een remsysteem en schijfrem zorgen ervoor, dat de slijper langzaam tot stilstand komt. Om je eigen veiligheid te waarborgen kun je een veiligheidsbril en gehoorbescherming dragen tijdens het klussen.

Snelheid

Het aantal toeren per minuut bepaalt ook de maximum snelheid van je apparaat. Soms is het toerental verstelbaar, maar in andere gevallen is het constant. Het is handig, als de toerentalregeling verstelbaar is, omdat je het aantal dan kunt aanpassen aan het materiaal, dat je wilt bewerken. Zo heb je voor harde materialen, als harde steen en beton een toerental van maximaal 7000 rotaties per minuut nodig, terwijl je voor zachte steen ook genoeg hebt aan een lager aantal.

Andere eigenschappen

Er zijn nog meer eigenschappen die een haakse slijper speciaal maken. Zo kun je kijken naar de aanwezigheid van Dust Protection of een stofdichte schakelaar. Op die manier blijft je apparaat langer schoon en is het product duurzamer. Verder kan een zijhandgreep fijn zijn voor wie een langere tijd achter elkaar wil werken. Een zijhandgreep zorgt voor extra houvast en minder vibratie. Ook terugslagbeveiliging en snelheidscontrole kunnen aantrekkelijke kanten zijn van haakse slijpers. Bij sommige modellen is de schijfkop draaibaar, waardoor je het werkstuk van alle mogelijke kanten kunt bewerken. Uiteraard zal je na verloop van tijd je slijpschijf moeten vervangen omdat deze versleten is of omdat je met andere materialen gaat werken. Een Quick-systeem, ofwel snelkoppeling, kan dan handig zijn voor eenvoudig verwisselen van je slijpschijft. 

Prijs en reviews

Je kunt leren van de ervaringen van anderen. Als je de beste haakse slijper wilt kopen, is het handig om een test of review te lezen van het model, dat jou aanspreekt. Zo kun je verschillende slijpers vergelijken en je eigen keuze maken. In dit artikel vergeleken wij de top 5 van de beste haakse slijpers, maar er zijn natuurlijk nog veel meer tools op de markt. Een leuk voorbeeld van zo’n tool waar de meeste mensen nooit aan zullen denken, maar die wel super handig is, is de lamellenfrees. Deze machine heeft een beetje een haakse-slijper-achtig voorkomen maar is voor een totaal andere klus bedoeld.

Conclusie – Win zoveel mogelijk informatie in, voor je overgaat tot het kopen van het gereedschap van jouw keuze.

Beste Koop

Op zoek naar de beste slijptol? Wij vinden de Bosch PWS 850-125 de beste keuze! Met dit krachtige gereedschap kun je metaal afborstelen, buizen zagen en stenen doorslijpen. Door de Anti-Vibration Technology en de asblokkering werk je ook nog eens comfortabel en veilig. Bovendien krijg je 2 jaar garantie op je aankoop, waardoor het ook economisch een slimme keuze is. Daarom delen wij de titel beste slijptol uit aan de Bosch PWS 850-125.