This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:37 pm

De 10 Beste Lamellenfrezen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wanneer je op zoek gaat naar de beste lamellenfrees, is het handig om vooraf goed geïnformeerd te zijn. Waar moet je op letten en wat is er te koop? In dit artikel zetten we het allemaal voor je op een rijtje. We hebben tientallen gangbare apparaten onderzocht en daarbij gekeken naar sterke en minder sterke kanten. Maar ook naar kenmerken die voor jou belangrijk kunnen zijn. Zoals het toerental en de freesmogelijkheden, de extra opties zoals; stofafzuiging, verstek lamellen frezen, heropstartbeveliging, asblokkering en nog heel veel meer. Tevens checken we zaken als gebruiksgemak, werkcomfort, veiligheidsfactoren en uiteraard de prijs nemen we onder de loep.

Ook eventuele minpunten komen aan de orde. Dit heeft geleid tot een top 10 van de beste lamellenfrezen. We beschrijven elke machine in het kort en geven vervolgens onze eigen mening. Daarnaast helpen we je graag door middel van een aantal kooptips en een koopgids vol aandachtspunten. Dit alles om jou uiteindelijk te kunnen vertellen: wat is volgens ons de beste lamellenfrees?

Top 10 Lamellenfrezen Van 2021

Beste koop
5/5
Nummer 2
5/5
budget optie
4.3/5
4.3/5
4.1/5
4.3/5
4.2/5
4.1/5
4.2/5
Beste koop
DeWalt DW682K
Je koopt de DeWalt DW682K bij
[elementor-template id="6949"]

Deze Dewalt DWK628K-QS is buitengewoon geschikt voor het frezen van groeven en lamellen. Zijn krachtige 600W motor met een maximaal toerental van 10000 omwentelingen per minuut zorgt voor prima prestaties, ook in harde houtsoorten. De freesdiepte is maximaal 20mm en hij heeft een vaste instelling voor freesdieptes in de lamellenmaten 0, 10 en 20. Daarnaast heeft hij een fijninstelling om nog nauwkeuriger te kunnen werken. De freesdiameter is maximaal 100mm en de groefbreedte 4mm. Je kunt de verstekgeleider makkelijk van 0-90 graden en ook in hoogte verstellen. Dankzij anti-slippinnen, acht geleidesponningen en een doorkijkaanslag kun je uiterst precies frezen. Deze machine wordt compleet in stevige draagkoffer geleverd met HM freesblad, spaanderzak, spansleutel en een 35mm mondstuk voor stofafzuiging.

Onze mening

Met de Dewalt kun je als doe-het-zelver én als professional goed uit de voeten. Deze professionele lamellenfrees tovert bij elke klusser een lach op zijn gezicht. Dit is wat ons betreft de beste freesmachine en lamellenzaag van dit moment. Je maakt de mooiste houtverbindingen en blinde verbindingen, onder elke hoek en in vrijwel alle houtmaterialen. De prijs-kwaliteitsverhouding is perfect. Hoewel dit voor de beginner / hobbyist wellicht een flinke investering is, denken wij dat je van de aanschaf van dit toestel nooit spijt krijgt. Toch weegt hij maar 3 kg, waardoor hij comfortabel in het gebruik is. Dit komt mede door het lichtgewicht aluminium geleidestuk, dat je werkstuk ook nog eens beschermt tegen beschadigingen. Deze lamellenfrees is makkelijk in gebruik en nauwkeurig afstelbaar. Wel is de machine nogal luidruchtig (denk dus aan gehoorbescherming!) en zowel de opbergkoffer als de stofzak zijn aan de krappe kant.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
MAKITA PJ7000J
Je koopt de Makita PJ7000J bij
[elementor-template id="6954"]

Met deze Makita PJ700J maak je moeiteloos de stevigste houtverbindingen (hoek, T en verstek), ongeacht de houtsoort. Ook kun je er parket of laminaat langs de plint mee afzagen. Met zijn oersterke 700W motor genereert de Makita lamellenfrees maximaal 11000 toeren per minuut. Hij freest maximaal 20mm diep en hij heeft standaardinstellingen van 0, 10 en 20 voor de lameldiepte. De freesdiameter is maximaal 100mm en de groefbreedte 4mm. De voetplaat is kantelbaar en heeft automatische stops op 0°, 45° en 90°. Dankzij 6 preselecties kun je de freesdiepte makkelijk instellen. Voor hout van verschillende diktes is de hoogte van de lamelopening instelbaar. Deze machine wordt geleverd met nokkensleutel, linnen stofzak, verstekgeleider inclusief vulplaat in een stevige Mbox. Er geldt een carry-in fabrieksgarantie van 3 jaar.

Onze mening

De Makita PJ700J is een genot om mee te werken. Hij doet zijn werk snel en nauwkeurig, het resultaat is altijd een perfecte en duurzame houtverbinding. Door een behuizing van aluminium en een gehard stalen tandwielaandrijving is hij bovendien onverwoestbaar. Hij ligt prettig in de hand en voelt comfortabel aan, ook al door zijn lage gewicht van 2,5 kg. Je maakt heel eenvoudig de juiste instellingen, die je ook nog eens ziet op een elektronisch display. Je vervaardigt hiermee allerlei houtsoorten en de stofdeeltjes en het zaagsel wordt voor het grootste deel opgevangen in de stofopvangzak. Een fijne machine, met eigenlijk maar twee minpuntjes: hij maakt nogal wat lawaai en de stofzak is klein en sluit niet goed af.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
FERM BJM1009
Je koopt de FERM BJM1009 bij
[elementor-template id="6959"]

De FERM BJM1009 lamellendeuvelfrees is bedoeld voor het frezen van deuvelverbindingen of het zagen van parket langs muur of plint. De machine heeft een 900W sterke motor en een maximaal toerental van 11.000 per minuut. Dankzij de solide aluminium voetplaat is hij ook erg duurzaam. De slijpschijf heeft een diameter van 100mm en de maximale diepte instelling is 14mm. Je kunt de frees nauwkeurig instellen voor diverse diktes en hoeken en dankzij de spindelblokkering kun je het zaagblad makkelijk wisselen. Verder beschikt de machine over een revolverinstelling voor standaard lamellen (0, 10 en 20). De FERM BJM1009 wordt geleverd in opbergkoffer, compleet met 50 lamellendeuvels (formaat 20), schijffrees, sleutel, stofopvangzak en extra koolborstelset. Je krijgt 2 jaar carry-in fabrieksgarantie.

Onze mening

De Ferm BJM1009 is makkelijk te bedienen en daarmee een aanwinst voor de gemiddelde doe-het-zelver. De Ferm behoort qua prijs tot de budgettoestellen, maar presteert in verhouding tot de prijs ver boven verwachting. Dit toestel werkt uitstekend en geeft een mooie gelijke zaagsnede / inkeping in diepte en breedte. Ook de stofafzuiging en stofopvang is dik in orde. Wel viel het ons op dat het toerental kan teruglopen bij zware belasting en de afwerking had beter gekund. Voor zachte houtsoorten houdt dit toestel zijn toeren wel goed vast, maar hardere houtsoorten vragen iets meer geduld en minder druk tijdens het frezen. Met ruim 5 kg is het ook een nogal zwaar apparaat. Hoewel wij geen last van rondvliegende splinters is een veiligheidsbril voor oogbescherming wel aan te raden wanneer aan houtbewerking doet met dit soort krachtige machines. 

Waarom kopen

Waarom niet?

Powerplus POWX1310
Je koopt de Powerplus POWX1310 bij
[elementor-template id="6964"]

Deze Powerplus POWX1310 lamellenfrees is ideaal voor de beginnende tot enigszins gevorderde doe-het-zelver. Je maakt er zonder veel moeite strakke houtverbindingen mee. De machine is uitgerust met een sterke 900W motor met een maximaal toerental van 10.800 per minuut. Dankzij de instelmogelijkheden kun je de freeshoogte aanpassen en op verschillende diktes frezen. De instelbare freeshoek (0-90°) maakt verstekverbindingen eenvoudig te realiseren. Je kunt kiezen uit vier vooringestelde freesdiepten voor inkepingen tot maximaal 19mm voor de diverse lamellenmaten (0, 10 of 20). Het zaagblad is van het type Ø100 x 22mm. Deze productlijn van het uitgebreide PowerPlus assortiment is speciaal ontwikkeld voor regelmatig gebruik. Er zit dan ook 3 jaar fabrieksgarantie op.

Onze mening

De Powerplus POWX1310 is een goede keuze voor het maken van de meest gangbare lamelverbindingen, zeker gezien zijn interessante prijs. De frees is stabiel en houdt steeds een goede grip op het werkstuk. Je kunt makkelijk manoeuvreren dankzij het 3 meter lange netsnoer. Minder te spreken zijn we over de matige schroeven van het geleidingsstuk en de gevoeligheid van de motor voor stof. Regelmatig schoonmaken is echt een must! Ook het gewicht van bijna 4,5 kg vinden we niet echt meevallen, als je het vergelijkt met sommige concurrenten.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GFF 22 A
BOSCH GFF 22 A
Je koopt de Bosch GFF 22 A bij
[elementor-template id="6969"]

Wie een eenvoudige maar betrouwbare lamellenfrees zoekt, maakt met deze Bosch GGF 22A een goede keuze. Dit toestel hoort thuis in de categorie professionele lamellenfrezen. Hij is voorzien van een degelijke 670W motor die 9000 toeren per minuut levert. Voldoende vermogen voor het maken van hoek-, langs- en dwarsverbindingen in de meeste houtsoorten. De freesdiameter is 105mm en de zaagdiepte maximaal 22mm. De freesdiepte is zonder gereedschap instelbaar, zodat je e.e.a. snel kunt aanpassen aan de materiaaldikte. Solide stalen verstekgeleiders garanderen nauwkeurige instellingen en passende verbindingen. Dankzij de speciale markeringen aan de verstekgeleider kun je de lamellenverbinding exact positioneren. De Bosch GFF 22A wordt geleverd in opbergkoffer, compleet met HM-schijffrees, pensleutel en stofzak. Je krijgt 2 jaar carry-in fabrieksgarantie.

Onze mening

Bosch is een gerenommeerd merk en maakt dat ook weer waar met deze GFF 22A lamellenfrees. De machine ligt prettig in de hand en laat zich makkelijk bedienen waardoor optimaal resultaat gemakkelijker wordt behaald. Het is niet de krachtigste frees uit ons onderzoek, maar de prestaties zijn toch meer dan voldoende. Wat ook wel mag voor het geld dat ervoor wordt gevraagd, want dit toestel is zeker niet goedkoop. Verder zijn er diverse simpele instellingen en het stofafzuigsysteem werkt prima. Met 2,9 kg is het ook een van de lichtere apparaten in het segment. Qua geluid hebben we wel wat te klagen, maar dat geldt eigenlijk voor bijna alle lamellenfrezen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Silverline Silverstorm
Je koopt de Silverline Silverstorm bij
[elementor-template id="6974"]

Met deze Silverline Silverstorm lamellenfrees maak je prachtige houtverbindingen op maat. De machine is uitgevoerd in een hoogwaardige kwaliteit en is zeer nauwkeurig verstelbaar. Het hoogtebereik is 0-30mm en de boordiepte reikt van 0-19mm. De krachtige 900W motor levert onbelast 10.800 toeren per minuut. Je kunt sleuven maken voor de standaard lamellen 0, 10 en 20. Opvallend is de solide aluminium geleider waarmee je in hoeken van 0 – 135° kunt werken – een groter afschuiningsbereik dan bij de meeste concurrenten. De Silverline Silverstorm wordt geleverd met stofzak en zeskantsleutel.

Onze mening

De Silverline Silverstorm is een betaalbare lamellenfrees met overtuigende eigenschappen. Hij maakt nauwkeurige sleuven voor lamellen, zodat je kasten, meubels en andere houtconstructies stevig en esthetisch in elkaar kunt zetten. Verwacht geen wonderen van deze no-nonsense machine, maar de resultaten zijn zeker naar behoren. Met een gewicht van 3,5 kg is het apparaat bovendien bepaald niet zwaar en dus prettig in het gebruik.

Waarom kopen

Waarom niet?

Holzmann PJ 100
Je koopt de Holzmann PJ700 bij
[elementor-template id="6979"]

Een stevige houtverbinding is prima te maken met deze Holzmann lamellendeuvelfrees PJ 100. Zijn motor levert 900W vermogen en dat stelt hem in staat om moeiteloos mooie sleuven te frezen voor uiteenlopende houtverbindingen. De behuizing en constructie van deze machine zijn robuust en hij is voorzien van een ergonomische handgreep die het werken extra aangenaam maakt. De dompeldiepte is eenvoudig aan te passen, met een maximale freesdiepte van 19mm kun je voldoende diepe groeven frezen. De voetplaat is instelbaar van 0 – 90° zodat je ook onder een hoek kunt frezen. De Holzmann PJ 100 wordt geleverd in kunststof koffer.

Onze mening

Misschien een minder gangbaar merk, maar toch een leuk alternatief voor de gevestigde orde. Vooral ook omdat de prijs van circa 85 euro erg aantrekkelijk is. Deze Holzmann PJ 100 heeft geen breed palet aan mogelijkheden, maar je maakt er prima houtverbindingen mee. Dus als je niet het onderste uit de kan wilt en op zoek bent naar een leuke lamellenfrees voor een leuke prijs, dan is dit zeker het overwegen waard.

Waarom kopen

Waarom niet?

Triton TDJ600EU
Je koopt de Triton TDJ600EU bij
[elementor-template id="6984"]

Met deze Triton TDJ600EU kun je makkelijk twee deuvelgaten tegelijk boren op 32 mm hartafstand van elkaar. Met zijn sterke 710W motor bereikt hij een snelheid tot wel 17.000 toeren per minuut. De machine beschikt over nauwkeurige tandheugelverstelling voor boordiepte (0-38 mm) en boorhoogte (9-43 mm), waardoor je hem makkelijk kunt instellen op de betreffende materiaaldikte. De geleider is volledig verstelbaar van 0-90° en via een gekalibreerd kijkvenster kun je de deuvelgaten zó instellen en boren. Dankzij speciale stops kun je gatenrijen herhalen op vooraf ingestelde posities. Beweging tijdens het boren is uitgesloten door speciale anti-slippinnen. Voor het afvoeren van boorstof en spanen is er een praktische stofzuigeraansluiting. De Triton TDJ600EU wordt geleverd in zachte draagtas, compleet met zeskantsleutel, koolstofborstels en twee 8mm boorbits.

Onze mening

Voor deze Triton TDJ600EU deuvelmachine van rond de 200 euro moet je wel stevig in de beurs tasten, maar dan heb je ook wat. Zijn krachtige motor, vele mogelijkheden en maximale gebruiksgemak maken het werk buitengewoon plezierig. Voor dit geld hadden we graag een iets betere geluidsisolatie gezien, maar dat is ook het enige nadeel dat we aan de Triton konden ontdekken.

Waarom kopen

Waarom niet?

Milwaukee PJ 710
Je koopt de Milwaukee PJ 710 bij
[elementor-template id="6989"]

De Milwaukee PJ 710 is een lamellenfrees voor de echte professional of zeer doorgewinterde doe-het-zelver. Je kunt er eenvoudig, accuraat en supersnel mee frezen in tal van materialen, zoals hardhout, zachthout, kunststof, mdf, multiplex en spaanplaat. De machine wordt aangedreven door een stoere 710W motor met een onbelast toerental van 10.000 omwentelingen per minuut. De maximale zaagdiepte is 19mm en de frees heeft een diameter van 100mm. Verder is de Milwaukee voorzien van een 6-tandig freesblad, een ERGO-schakelaar, een veilige anti-sliplaag op de voetplaat en goed leesbare schaalverdelingen en referentiemarkeringen. De variabele hoekinstelling werkt bijzonder accuraat en er zijn ook 3 vaste standen (22,5°, 45° en 67,5°). Dankzij de ingenieuze asvergrendeling kun je de freesbladen snel en simpel verwisselen. De freesdiepte kun je instellen op 6 standen. De Milwaukee PJ 710 wordt geleverd in stevige koffer, compleet met sleutel, papieren stofzak en stofzakadapter.

Onze mening

Dit is met afstand de beste machine uit ons onderzoek. Maar ja, het is ook met afstand de duurste: rond de 425 euro geef je niet zomaar uit aan een lamellenfrees! Als je professioneel gebruik wilt maken van een lamellenfrees, is de Milwaukee PJ 710 zijn investering echter zeker waard. Hij ligt prettig in de hand, is robuust geconstrueerd, weegt weinig (maar 2,9 kg!) en biedt allerlei praktische mogelijkheden. Hiermee kunnen je handen zonder meer maken wat je ogen zien. Hebben we dan helemaal geen minpunten kunnen ontdekken? Tja, het geluid misschien. We hebben wel eens een stillere frees aan het werk gehoord.

Waarom kopen

Waarom niet?

EINHELL TC-BJ 900
Je koopt de Milwaukee PJ 710 bij
[elementor-template id="6994"]

Wil je eenvoudig sleuven frezen in hout, mdf, spaanplaat, multiplex of andere houten planken en plaatmaterialen? Dan kun je veel gemak hebben van de Einhell TC-BJ 900 lamellenfrees. Met deze compacte machine is precisiewerk zelfs voor de hobbyklusser binnen handbereik. Realiseer je strakke sleuven om nauwkeurig sterke en onzichtbare verbindingen te maken. De frees wordt aangedreven door een potente 860W motor, het toerental bedraagt onbelast 11.000 per minuut. De frees heeft een diameter van 100mm en de maximale freesdiepte is 14mm. De machine is uitgerust met een traploze hoogteverstelling voor bewerking van materialen in verschillende diktes. Een verstelbare voetplaat (traploos van 0 – 90°) en een drievoudige snelinstelling van de freesdiepte zorgen voor extra efficiency. De Einhell TC-BJ 900 wordt geleverd in kunststof koffer, compleet met gemonteerde schijffrees, sleutel en stofvangzak.

Onze mening

De Einhell TC-BJ 900 lamellenfrees voldoet in alle opzichten en komt goed uit onze test. De machine ziet er een beetje haakse slijper achtig uit, maar is een echte frees. Het is geen machine met eindeloos veel mogelijkheden. Maar als het je vooral gaat om keurige sleuven voor mooie houtverbindingen, heb je zeker genoeg aan deze Einhell. Er zitten diverse handige instellingen op en hij voelt comfortabel aan. Je kunt met deze frees zelfs parket of laminaat langs plinten en wanden strak afzagen. Daarbij valt het geluid alleszins mee. Voor een prijs onder de 70 euro is dit zeker een prima optie. Leuk voor de beginnend klusser die toch de ervaring van professioneel gereedschap wil tijdens het klussen.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Zelf een stoer tafelblad maken van losse planken? Of een uniek meubelstuk creëren, zoals een kast, een stoel, een bed? Dat vraagt om stevige houtverbindingen en de mooiste manier om die tot stand te brengen is met behulp van sleuven en lamellen. Zulke sleuven moet je echter wel strak en accuraat frezen, zodat alles perfect in elkaar past. Dat ga je natuurlijk niet uit de losse hand doen, maar met een machine die hier speciaal voor is ontworpen: de lamellenfrees. Daar zijn er nogal wat van op de markt. Dus om je een beetje wegwijs te maken in het grote aanbod, hebben we een top 10 voor je samengesteld. Dit toestel is vrijwel altijd op netstroom, ofwel met een kabel / haspel voorzien van elektriciteit als krachtbron voor het vermogen. Uiteraard bepaal je zelf welke lamellenfrees het beste past bij jouw situatie en budget. Maar de favoriet(en) van gereedschapmeister en een paar handige tips willen we je toch niet onthouden! Dat zoekt toch wat makkelijker, denken we.

Waarom een lamellenfrees?

We horen het je denken: een lamellenfrees? Waarom niet gewoon een beetje boren met de accuboor? Het antwoord luidt: precisie en perfectie! Met alle respect, met de hand tig gaten boren om alle houtverbindingen voor een tafelblad of meubelstuk te maken: dat is een enorme klus. En als je er maar een béétje naast zit, krijg je al gauw een zwakke verbinding of erger nog, je maakt een stuk hout onbruikbaar. Met een speciale lamellenfrees breng je elke sleuf haarscherp in positie, zodat je niet alleen een onverwoestbare houtverbinding krijgt, maar ook een naadloos mooie. Een verbinding van meubelmakers kwaliteit. Zo heb je nog eens eer van je werk!

De functies  

Een lamellenfrees gebruik je niet dagelijks. Toch mag dit toestel in aan je gereedschapscollectie ontbreken als je zelf lamelverbingen wilt maken. Dus als je er een gaat aanschaffen, wil je wel eerst weten wat je ervan kunt verwachten. In principe werkt het zo: je maakt met de lamellenfrees een aantal diepe sleuven in beide delen van een houtverbinding. In die sleuven passen speciale voorgevormde lamellen, waarmee je de delen duurzaam met elkaar kunt verlijmen. Het resultaat is een oersterke verbinding zonder lelijke spijkers of schroeven. Dus puur ambachtelijk meubelmakerswerk. Ambieer jij het om spijker of schroefloos mooie dingen te maken? Bekijk dan ook eens de rubriek beste kantenfrees voor machine waarmee je bijzonder mooi kunt afwerken.  

Terug naar de frees voor lamellen. Uiteraard hoef je geen meubelmaker te zijn om zo’n toestel in de werkplaats te hebben, het is ook gewoon leuk en handig voor een klein project binnenshuis. Een dergelijke verbinding kun je ook met deuvels maken, maar de verbinding met lamellen is vaak sterker. Omdat niet alle materialen even hard of even dik zijn, moet een lamellenfrees sleuven kunnen maken van verschillende dieptes en hoogtes. Die variabele instelling mag dus op geen enkele lamellenfrees ontbreken. Daarnaast is een traploze hoekverstelling van 0-90 graden een must, het liefste met enkele vast ingestelde hoeken. Omdat freeswerk altijd veel stof en spanen veroorzaakt, kun je ook bijna niet zonder stofafzuiging of een direct aangesloten stofzak. Ten slotte: hoe minder de machine weegt en hoe ergonomischer hij is ontworpen, des te moeitelozer kun je ermee werken. Zeker belangrijk als je een flinke freesklus hebt gepland.

De prijs

Misschien een open deur, maar als je een lamellenfrees overweegt kijk je natuurlijk ook naar de prijs. Die lopen bij de lamellenfrezen nogal uiteen. Is de duurste dan ook de beste? Dat hoeft niet per se. Als je simpele eisen stelt, heb je al een goede lamellenfrees voor een knappe prijs. Een duurdere heb je dan gewoon niet nodig. Ligt de lat voor jou hoger en wil je uitgebreide opties, een ruime keuze aan instellingen en een solide garantie? Dan moet je er meestal net iets meer budget voor uittrekken. En ook hier geldt: vergelijk verschillende aanbieders. Dat is vaak het eerst verdiend! Voor de hobbyist geldt dat je voor rond de 70 euro een prima toestel in huis haalt, wil je echt een goedkope lamellenfrees dan kun je ook net boven de 50 euro slagen. Voor de timmerman, die het toestel veel zal gebruiken moet je rekenen op rond de 300 euro. 

Welke lamellenfrees heb je nodig?

De meeste lamellenfrezen kunnen standaard sleuven voor lamellen frezen. Een diepte van 19 of 20 mm is daarbij heel gangbaar, bij gebruik van standaard lamellen (type 0, 10 of 20). De machines verschillen wel op onderdelen, zoals de diameter van de schijf en de hoek waaronder je in het materiaal kunt frezen. Ook het vermogen van de motor en het toerental zijn lang niet overal gelijk. Daarnaast lopen de uitvoeringen uiteen: sommige merken leveren alleen de machine, andere merken verkopen een koffer compleet met accessoires en lamellen. Om te bepalen welke lamellenfrees je zélf nodig hebt, moet je kijken naar de eisen die je aan het werkstuk stelt. Heb je sleuven van uiteenlopende afmetingen en dieptes nodig, dan kies je een frees die zulke opties biedt. Moet je haakse verbindingen maken? Dan is een makkelijk verstelbare bodemplaat een must, zodat je onder verschillende hoeken in het materiaal kunt frezen. Ook een traploos instelbare hoogte is fijn, omdat de dikte van planken en platen bijna nooit hetzelfde is en je toch wilt dat alles naadloos op elkaar aansluit.

Een lamellenfrees vergelijken

Veel lamellenfrezen zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit. Ze zijn ook allemaal bedoeld om ongeveer dezelfde werkzaamheden te verrichten, dus zo gek is dat niet. Maar het spreekt vanzelf dat er wel degelijk verschillen zijn in kwaliteit, prijs en extra mogelijkheden. Wil je uit het totale aanbod precies het apparaat vissen dat het beste bij jou past, vergeet dan niet om op je gemak te vergelijken. Bekijk de voor- en nadelen en let op de verschillen. Online vind je ook veel info, bijvoorbeeld op bol.com: daar staat een top 10 van lamellenfrezen met beoordelingen van klanten. Vaak heel verhelderend! Na aankoop van een product kun je meestal binnen 30 dagen gratis retourneren. Tijd genoeg om erachter te komen of jouw aankoop bevalt…

Beste Koop

Er zijn nogal wat verschillen tussen de lamellenfrezen. Niet alleen qua, prijs, maar ook qua prestaties. Dat kwam uit ons onderzoek duidelijk naar voren. Als je veel van je machine verwacht, is wat ons betreft de Makita PJ700J de beste keus. Hij biedt veel kwaliteit voor een nette prijs en werkt uiterst nauwkeurig. De mogelijkheden zijn uitgebreid en de constructie is robuust en duurzaam. Bovendien laat hij zich makkelijk hanteren door zijn ergonomische design en lage gewicht. Zo krijg je altijd de houtverbinding die je wilt. Hoeft het van jou allemaal niet zo uitgebreid, maar wil je gewoon mooie standaard sleuven frezen voor de meest gangbare houtverbindingen? Dan gaat onze voorkeur uit naar de Einhell TC-BJ 900 lamellenfrees van nog geen 70 euro. Ook een prettig werkende machine met handige instellingen, maar met net iets minder mogelijkheden. Al kun je er nog steeds goed laminaat mee afzagen langs plinten en wanden.

Beste koop
5/5