This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:38 pm

De 10 Beste Kantenfrezen Van 2021

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Ben je je aan het oriënteren op de beste kantenfrees? Dan wil je misschien ook graag vooraf weten wat er allemaal te koop is. In dit artikel leggen we uit waar je vooral op moet letten voordat je een keuze maakt. Tientallen machines hebben we bekeken en beoordeeld op plussen en minnen. En we hebben gelet op kenmerken en eigenschappen waar jij tijdens het werk veel aan kunt hebben. Denk aan het vermogen en toerental, veiligheid en gebruiksgemak, de extra opties en de prijs. Minpunten noemen we ook, zodat je eerlijk kunt vergelijken. 

Uit ons onderzoek kwam een top 10 naar voren van de beste kantenfrezen. Die beschrijven we voor je. Ook geven we je onze eigen mening, een aantal handige kooptips en een koopgids met punten waar je rekening mee moet houden. Zodat je daarna weet wat voor jou de beste kantenfrees is.

Top 10 Kantenfrezen Van 2021

Beste koop
5/5
Nummer 2
4.8/5
budget optie
4.8/5
4.7/5
4.4/5
4.2/5
4.7/5
4.5/5
DeWalt DWE6005
DeWalt DWE6005
4.4/5
Beste koop
MAKITA RT0700CX3J
Je koopt de Makita RT0700CX3J bij
[elementor-template id="6999"]

Deze Makita RT0700CX3J is veel meer dan een kantenfrees: met een paar opzetstukken verander je hem zó in een bovenfrees of een trimmer. Hij heeft een solide 710W motor met veilige softstart en een variabel toerental van 10.000-30.000 per minuut. De maximale freesdiepte is 35mm en de diepte-instelling heeft 3 standen. Het aansluitsnoer van 4 meter geeft veel bewegingsvrijheid tijdens het werk. Dankzij het gebruik van gegoten aluminium voor hals en (vier verschillende) voeten is de machine zeer licht en duurzaam. Deze machine wordt geleverd als Mbox Nr.4, compleet met standaardtrimvoet, kantelvoet, afstandvoet, bovenfreesvoet, parallelgeleider, afzuigadapter, kopieerring 10mm, steeksleutels, spantang 6 en 8mm.

Onze mening

Als ‘koning van de frezen’ heeft Makita wel een naam hoog te houden. Deze RT0700CX3J multifrees stelt dan ook niet teleur. Dat je in feite drie frezen in één koopt, is natuurlijk een voordeel waar we niet omheen kunnen. Je voert elke freesbewerking nauwkeurig en moeiteloos uit, terwijl je de juiste frees altijd bij de hand hebt. Door zijn heerlijke softgrip en bodygrip is hij ook zeer comfortabel in het gebruik. En alle denkbare hulpstukken krijg je er ook nog eens bij. Een meer dan complete kwaliteitsfrees dus, die voor 235 euro veel te bieden heeft.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
DeWalt D26204K
Je koopt de DeWalt D26204K bij
[elementor-template id="7004"]

Deze DeWalt D26204K is een kantenfrees en bovenfrees in één, die soepel zijn weg vindt in alle soorten hout, kunststof en aluminium. Zijn krachtige 900W motor bereikt een constant toerental van 27.000 omwentelingen per minuut en hij freest tot maximaal 55 mm diep. Die diepte is bovendien erg handig en eenvoudig af te stellen. De spantangdiameter is 8 mm. Als kers op de taart heeft de D26204K ingebouwde LED-lampen, handig voor als je bij schemer wilt doorwerken. Deze machine wordt geleverd in stevige koffer, compleet met 2 parallelgeleiders, 2 stofafzuigadapters, 8 mm spantang, 17 mm sleutel, invalzool en vaste zool en centreerring. Je krijgt er 2 jaar carry-in fabrieksgarantie op.

Onze mening

Met deze DeWalt D26204K kantenfrees heb je een goed stuk gereedschap in handen. Hij is geschikt voor de handige doe-het-zelver, maar ook voor de professional. Je zet het motorhuis zó in een andere zool om er een bovenfrees van te maken. De meegeleverde hulpstukken sluiten mooi aan en ook de ingebouwde led-verlichting maakt het werken makkelijk. Wel jammer dat hij het zonder softstart moet stellen, zodat de motor meteen op volle toeren draait. Verder is hij met 6.4 kg nogal zwaar en voor de afzuiging heb je een stofzuiger nodig. Een netsnoer van maar 2 meter houdt ook niet echt over.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
MAKITA M3700
Je koopt de Makita M3700 bij
[elementor-template id="7009"]

Dit is de eenvoudigste Makita kantenfrees uit ons onderzoek. Met zijn 530W motor en bereikt moeiteloos het maximale toerental van 35.000 omwentelingen per minuut. Deze machine kan licht freeswerk goed aan, zoals het frezen van groeven en sponningen, maar is voor het zware werk wat zwak. De machine is voorzien van een softgrip voor extra comfort en een transparante voet voor beter zicht op het werk.De maximale freesdiepte is een keurige 42 mm en de diameter van de spantang is maximaal 6 mm. Doordat de zool en machinebasis transparant zijn, zie je tijdens het frezen goed waar je mee bezig bent. Deze machine wordt geleverd met trimgeleider, parallelgeleider, kantelbare freeszool, kopieerring, geleidingsplaat, geleiderhouder, beschermglas en diverse bevestigingsmaterialen.

Onze mening

Deze Makita M3700 is het instapmodel van het merk. Licht freeswerk kun je er prima mee uitvoeren, maar wees vooral niet te veeleisend ten aanzien van de verdere mogelijkheden. Wel ligt hij lekker in de hand en weegt hij maar 1,4 kg. Ook het geluid valt mee, dus alles bij elkaar best een fijn apparaat om mee te werken. De lengte van het netsnoer is met slechts 2 meter onder de maat. Maar als gemiddelde doe-het-zelver zal niet snel een betere prijs vinden dan de 70 euro die je voor deze Makita neertelt.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA 3709
Je koopt de Makita M3709 bij
[elementor-template id="7014"]

Uit het ruime assortiment kantenfrezen van Makita is deze machine een hele interessante. Met zijn 530W sterke motor is hij zeker niet de sterkste op de markt, maar toch weet hij een stabiel toerental van 30.000 per minuut te halen. Daarmee kun je heel rustig en precies werken en de meest voorkomende kantbewerkingen moeiteloos uitvoeren. Zoals het frezen van profielen en groeven in allerlei gelamineerd en gefineerd hout. De transparante voet is makkelijk instelbaar dankzij de rubberen stelrol en clipsluiting. Ook de freesdiepte kun je eenvoudig instellen en vergrendelen. De werktuigopname is 6 mm. Deze Makita 3709 kantenfrees wordt geleverd als complete set met steeksleutel groeffrees 6 mm, steeksleutel 10 en 17, transparante freeszool, spantang, breedtegeleider, trimgeleider en kopieerring. De prijs ligt rond de 80 euro.

Onze mening

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: rond de 80 euro is niet veel voor deze fijne kantenfrees. Voor dat bedrag heb je namelijk wel meteen een echte Makita, dus een machine waar je jarenlang op kunt vertrouwen. Zijn formaat is compact en dat merk je ook aan zijn gewicht: niet meer dan 1,5 kg weegt hij. Dat ís al prettig werken, maar met een geluidsniveau van zo’n 80 dB is hij ook nog eens redelijk stil voor een freesmachine. Wel een verlengsnoer bij de hand houden, want 2,5 meter kabel vinden we niet echt royaal.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA RT0700CX2J
Je koopt de Makita RT0700CX2J bij
[elementor-template id="7019"]

Als je investeert in deze Makita RT0700CX2J kantenfrees, krijg je de functies van trimmer en bovenfrees er gewoon bij. De machine is uitgerust met een sterke 710W motor, die zorgt voor een variabele 10.000 – 30.000 toeren per minuut. Dat geeft uiteraard een breed toepassingsbereik. Vier verschillende voeten maken een scala aan bewerkingen mogelijk. Dit apparaat is voorzien van softstart, asblokkering en diepte-instelling in 3 standen. De freesdiepte is maximaal 35 mm. Deze Makita RT0700CX2J multifrees wordt geleverd in Mbox nr. 4, compleet met standaardtrimvoet, kantelvoet, bovenfreesvoet, parallelgeleider, afzuigadapter, kopieerring 10mm, steeksleutel (ook 13 mm) en twee spantangen (6 en 8 mm). Je moet rekenen op een investering van circa 250 euro.

Onze mening

Met een Makita haal je altijd veel kwaliteit en duurzaamheid in huis. Dat geldt ook voor deze RT0700CX2J kantenfrees. Maar er hangt met pakweg 250 euro wel een prijskaartje aan. Daar staat dan weer veel gebruiksgemak tegenover. Je hebt meteen drie frezen in één koffer zitten, en die koffer zit ook nog eens vol met slimme hulpstukken en accessoires. De softgrip en bodygrip verhogen het werkplezier. En het snoer van 4 meter lengte vinden we echt fijn, dat zouden meer apparaten moeten hebben!

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA RT0700C
Je koopt de Makita RT0700C bij
[elementor-template id="7024"]

Deze Makita RT0700C kantenfrees is een harde werker en niet stuk te krijgen. Zoals eigenlijk alles wat Makita maakt. Hij is buitengewoon geschikt om gefineerd of gelamineerd hout te frezen en spatzuivere groeven te maken. Zijn 710W sterke motor raakt niet gauw oververhit van jouw freesplannen. Met een variabel toerental van 10.000 – 30.000 per minuut kun je die plannen zelfs tot op de millimeter nauwkeurig verwezenlijken. Dit populaire model van Makita is verder uitgerust met softstart, asblokkering, een efficiënt voetsluitsysteem en een bodygrip voor meer werkcomfort. De freesdiepte is maximaal 35 mm en een exact instelbare en vergrendelbare fijnafstelling zorgt dat je die nauwkeurig kunt bepalen. Deze Makita RT0700C kantenfrees wordt geleverd compleet met parallelgeleider, afzuigadapter, kopieerring 10mm, steeksleutel (ook 13 mm) en twee spantangen (6 en 8 mm). Ga uit van een ongeveer 155 euro voor de hele set.

Onze mening

Deze Makita RT0700C kantenfrees is een regelrechte krachtpatser die moeiteloos freest wat jij voor ogen hebt. Hij heeft power genoeg om het lang vol te houden en is met zijn 1,8 kg comfortabel genoeg om er niet moe van te worden. En dat heerlijk lange Makita netsnoer van 4 meter, daar raken we ook niet over uitgesproken. De prijs van 155 euro is er wel een beetje naar, maar kijk eens hoeveel gebruiksgemak en werkplezier je ervoor terugkrijgt!

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GKF 600
Je koopt de Bosch GKF 600 bij
[elementor-template id="7029"]

Deze Bosch GKF 600 kantenfrees is een perfecte partner voor loepzuivere kantbewerking. Hij heeft een uitgebalanceerde 600W motor die onbelast maar liefst 33.000 toeren per minuut levert. De machine is voorzien van een traploze instelling van de freesdiepte via een stelwiel / draaiknop en een schaal die in het aluminium is ingeslagen. Zo frees je met precisie en uiterste controle in uiteenlopende materialen. Dankzij de asvergrendeling kun je snel van gereedschap wisselen. De machine is ook voorzien van asblokkering. Hij wordt geleverd in een handige opbergkoffer, compleet met steeksleutel 17 mm, twee spantangen (6 en 8 mm), een parallelgeleider en geleidingshulp. De prijs ligt rond de 180 euro.

Onze mening

Een eenvoudige, betrouwbare machine: dat is deze Bosch GKF 600 kantenfrees. Veel extra snufjes zitten er niet op, maar het meeste freeswerk kan ie fluitend aan. Hij is compact ontworpen en weegt maar 1,5 kg, wat erg prettig werken is. Bovendien voelt hij comfortabel aan door de ergonomische greepzone. Voor de prestaties die deze machine levert vinden we hem wel wat aan de prijs.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA 3710
Je koopt de Makita 3710 bij
[elementor-template id="7034"]

Gebruiksgemak was het uitgangspunt bij deze krachtige Makita 3710 kantenfrees. Je kunt hem dan ook met één hand bedienen. De machine freest mooie, gelijkmatige groeven in verschillende soorten hout. Dat doet hij moeiteloos dankzij de 570W sterke motor met een toerental van maximaal 30.000 per minuut. Deze Makita is verder voorzien van een tot 45° instelbare kantelhoek (waarmee je deze rechte frees net zo makkelijk kunt gebruiken om schuine kanten aan te leggen onder een hoek). De freesdiepte is snel en exact instelbaar en de diameter van de spantang is maximaal 6 mm. Doordat de zool en machinebasis transparant zijn, zie je tijdens het frezen goed waar je mee bezig bent. Deze machine wordt geleverd met trimgeleider, langsgeleider, kantelbare freeszool, kopieerring, groeffrees en twee steeksleutels (10 en 17 mm).

Onze mening

Deze Makita 3710 kantenfrees is geen alleskunner, maar zeker geschikt voor het lichtere freeswerk. Hij scoort goed qua comfort, weegt weinig en maakt ook opvallend weinig geluid. Dus plezierig om mee te frezen. Verder houd je makkelijk controle over de machine dankzij de rubberen grepen. Helaas stelt de lengte van het netsnoer wat teleur, dat moet gewoon iets langer zijn om flexibel te kunnen werken. Toch is dit een leuk apparaat en dat geldt zeker ook voor de prijs van rond de 85 euro.

Waarom kopen

Waarom niet?

METABO KFM 15-10
Je koopt de Metabo KFM 15-10 bij
[elementor-template id="7039"]

Wat een beest van een machine, deze Metabo KFM 15-10 F kantenfrees! De gepatenteerde motor levert ruim 800W vermogen (opgenomen vermogen zelfs 1550W) bij een nullast toerental van 12.500 per minuut. Daar kun je eindeloos mee frezen in vrijwel elk materiaal, waaronder metaal. Hij is dan ook berekend op vrijwel elke professionele uitdaging en barst van de technologie. Een greep: vollegolf elektronica voor sneller werken dankzij constant toerental, een universele freeskop met 3 HM-keerbeitels voor alle fasehoeken van 0-90 graden, gereedschapsloze instelling van de freesdiepte in stappen van 0,1 mm. Ook qua veiligheid is aan alles gedacht: van elektronische beveiliging tegen overbelasting en een herstartbeveiliging tot een zachtaanloop en een uniek remsysteem dat de frees binnen 2 seconden na uitschakelen stopt: het zit er allemaal op! Deze machine wordt geleverd in stevige metalen transportkoffer compleet met aanslagrol, extra handgreep, steeksleutel en twee bijpassende schroevendraaiers.

Onze mening

We kunnen er niet omheen: een prijs van rond de 2 mille is eigenlijk voor niemand een optie. Zelfs voor de professional is dit een forse investering. Weliswaar mag je dan aan het werk met een absolute topmachine, maar ga je hem echt zóveel gebruiken dat je het aanschafbedrag eruit haalt? We betwijfelen het. Daarbij zijn er zelfs nog nadelen ook, zoals een fors gewicht van bijna 5 kg en een stevige 92 dB(A) geluidsproductie.

Waarom kopen

Waarom niet?

10. DeWalt DWE6005

DeWalt DWE6005
DeWalt DWE6005

Beste prijs via Gereedschapcentrum voor € 214,99

Je koopt de DeWalt DWE6005 bij
[elementor-template id="7044"]

Een solide machine met interessante mogelijkhden, deze DeWalt DWE6005 kantenfrees. Hij is speciaal geschikt voor afschuiningen, randbewerkingen en het realiseren van een kleine radius. Het motorvermogen van 590W lijkt bescheiden, maar blijkt krachtig genoeg voor een keur aan freeswerkzaamheden. De snelheidsregeling is variabel van 16.000-34.000 toeren per minuut. Verder is de machine uitgerust met onder meer een spindelblokkeermechanisme om met één sleutel de beitel te kunnen wisselen, een kopieer volgersysteem met 10 mm kogellager en een D-base ontwerp voor maximale ondersteuning op het werkstuk. De maximale freesdiepte is 22 mm en de diameter van de spantang is maximaal 6 mm. Deze machine wordt geleverd met D-vormige voet, kopieerring, afbakening, afzuigadapter, 6 mm spantang en 17 mm sleutel.

Onze mening

Zoals zovaak stelt DeWalt niet teleur qua constructie en mogelijkheden. Dat merk je meteen aan deze DWE6005 kantenfrees. Hij voelt en oogt duurzaam en ligt goed in de hand. Een apparaat dat onvermoeibaar zijn werk doet en voorzien is van heel wat slimme opties. Door zijn lage gewicht kun je eenhandig en met grote precisie werken. Dankzij de led-verlichting heb je ook goed zicht op je werk. Voor een prijs van ruim 200 euro mag je natuurlijk ook wel wat verwachten.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

De finishing touch van je werkstuk is vaak een mooie strakke kantafwerking. Of je nu timmerman bent, professioneel in houtbewerken bent of onder de treffer hobbyisten te benoemen bent. Een mooie afwerking willen we allemaal. Voor dat precisiewerk heb je wel een speciale kantenfrees nodig, zodat de groeven en profielen die je freest echt onberispelijk worden. Welke machine je hiervoor moet hebben, hangt ook een beetje af van het soort kantafwerking dat je voor ogen hebt. Want er zijn zóveel kantfrezers te koop, je moet goed weten wat ze wel en niet kunnen voordat je een keuze maakt. Daarom hebben we vast een top 10 voor je gemaakt, compleet met onze feedback én onze beste keus. Veel plezier tijdens je zoektocht!

Waarom een kantenfrees?

Het antwoord op die vraag is simpel: omdat je randen en profielen zo strak mogelijk wilt afwerken. En omdat je dat nooit voor elkaar krijgt uit de losse hand en zonder hulpmiddelen. Zie maar eens een mooie, egale groef te frezen die overal even diep, breed en dik is. We durven best te stellen dat dit alleen maar lukt met een gereedschap dat hier speciaal voor is ontworpen: de kantenfrees. Een ideale hulp die het je makkelijk maakt om frees- en profielwerk van hoog niveau af te leveren. Zodat je een resultaat krijgt waar je met recht trots op kunt zijn!

Wil je een nog hoger afwerkingsniveau behalen? Overweeg dan ook of een lamellen frees, in aanvulling op de kanten frees, wat voor jouw gereedschapscollectie is? Met deze tool kun je naast mooi afwerken ook nog eens schroef- en spijkerloos elementen aan elkaar verbinden. Wat ons betreft ook een interessante toevoeging voor het behalen van de absolute finishing touch. En wanneer je echt op dreef ben met je houtbewerkingshobby of werk, neem dan ook eens de tijd om onze categorie beste bovenfrees te bekijken. Met die tool kun je sleuven frezen een mooie afwerking verzorgen. 

De functies  

Een kantenfrees is een specialistisch product, meestal ingezet voor afwerking van houtwerken. De echte houtbewerker zou zijn werkzaamheden dus niet zonder deze machine willen doen. Je kunt er prachtig de randen van hout en soms andere materialen mee afwerken, maar meer ook niet. Daarom zul je een freesmachine waarschijnlijk niet dagelijks gebruiken! Valt er dan nog wel iets te vertellen over de functies van een dergelijke machine? Toch wel! Zo hebben veel kantenfrezen een variabele snelheid, waarmee je makkelijker in allerlei verschillende houtsoorten kunt werken. Ook de freesvoet is een belangrijk onderdeel dat aandacht verdient: met behulp hiervan beweeg je langs de rand van het werkstuk. Het is handig als je freesvoet op vele manieren en in hoeken kunt instellen en goed kunt blijven zien wat je doet terwijl je werkt. Sommige machines hebben daarom een doorzichtige freesvoet! Let verder ook op de veiligheidsfuncties. Een softstart is bijvoorbeeld handig om de machine langzaam op toeren te brengen en stabiel te houden. Maar denk ook aan gehoorbescherming en een veiligheidsbril, absoluut onmisbaar voor een veilige werkomgeving. Ergonomische handgrepen van rubber geven je extra grip. Een asvergrendeling zorgt ervoor dat je snel en veilig van frees kunt wisselen. Verder moet een freesmachine beslist een stofafzuiging hebben – rechtstreeks via een stofzak of middels een stofzuigeradapter aangesloten aan een stofzuiger. Geen echte functie, maar wel héél handig is een laag gewicht, waardoor je relaxter kunt werken. Dat geldt ook voor het ontwerp van de tool: hoe ergonomischer, des te fijner.

De prijs

Zoals gezegd: de prijsverschillen tussen de verschillende kantenfrezen zijn enorm. We zien zelfs binnen de A-merken verschillende prijsklassen. Een goedkope kantenfrees voor de hobbyist kun je niet vergelijken met een professionele kantenfrees. Het is de vraag of de aangeboden machines die prijsverschillen wel altijd waarmaken. Kijk en vergelijk dus goed, zodat je in elk geval niet teveel betaalt. Tip: als je toch geen gebruik gaat maken van allerlei extra opties en functies, kies dan een eenvoudiger apparaat en bespaar op je aanschaf. Denk je vaker een goede kantenfrees met meerdere mogelijkheden nodig te hebben, investeer dan wat extra budget en bedenk dat je dan op de lange termijn waarschijnlijk voordeliger uitbent.

Welke kantenfrees heb je nodig?

Hoewel dit werktuig eigenlijk maar één soort werk doet, zijn er toch verschillen tussen de merken en modellen. De vraag is vooral: welke randafwerking is voor jou belangrijk en kan een bepaalde machine dat ook ook aan? Wat dat betreft moeten we zeker kijken naar het vermogen van de motor: hoe hoger dat is, des te sterker de machine. Een kleine freesklus kan elke kantenfrees wel aan, maar voor het lastige werk (bijvoorbeeld in harde materialen zoals hardhout) zul je al gauw een krachtige motor nodig hebben. Check ook of er meteen al wat accessoires, zoals geleiderails of freesvormen, bij de machine zitten. Vooral een bijgeleverd setje frezen is wel fijn, dan kun je lekker wat experimenteren zonder dat je apart dure frezen hoeft te kopen. Ten slotte heb je nog tal van uitvoeringen: bij sommige merken krijg je alleen de machine, bij andere merken krijg je er een mooie koffer en soms een hele batterij accessoires bij. Bedenk dus vooraf goed welke klus(sen) je wilt gaan aanpakken – nu en in de toekomst – en kies daar dan de kantenfrees bij die dat aankan.

Een kantenfrees vergelijken

Kantenfrezen hebben eigenlijk maar één bepaalde functie, dus het is niet zo gek dat ze ook nogal op elkaar lijken. De maten en de kleurtjes kunnen wat afwijken, maar in de kern hebben ze allemaal zo’n beetje dezelfde vorm en afmetingen. De echte verschillen zitten natuurlijk niet van buiten, maar van binnen. Dan hebben we het over zaken als innovatie, materiaal, handige opties en accessoires, motor- en aandrijftechniek. Maar ook over kwaliteit, duurzaamheid en gebruikscomfort. Vergelijk het allemaal op je gemak, voordat je een knoop doorhakt. En kijk bijvoorbeeld ook eens op bol.com, waar een top 10 van kantenfrezen staat met beoordelingen van echte klanten. Daar héb je wat aan! En koop je iets, dan kun je vervolgens binnen 30 dagen gratis retourneren. Tegen die tijd ben je er allang achter of je de juiste kantenfrees hebt geselecteerd…

Beste Koop

Er zijn heel wat toestellen op de markt en de onderlinge verschillen zijn soms aanzienlijk zo blijkt uit onze test. Niet alleen de prijzen, maar ook de mogelijkheden lopen nogal uiteen. In ons onderzoek hebben we ze allemaal meegenomen. De kantenfrees die onze gereedschapmeister met afstand het beste bevalt is de Makita RT0700CX3J. Niet de allergoedkoopste maar nog altijd schappelijk geprijsd. Deze machine is in een handomdraai te veranderen in een bovenfrees of trimmer, dus drie machines voor de prijs van één! Mooi variabel toerental, sterke motor, lekker lang netsnoer, complete set toebehoren en gemaakt van hoogwaardige materialen. Voor ons is de keuze niet zo moeilijk! De iets goedkopere Makita RT0700C doet hier trouwens weinig voor onder. Wil je echt niet teveel uitgeven aan een kantenfrees? Kijk dan eens naar de Makita M3700, het instapmodel van het merk. Die is nog steeds geknipt voor het lichtere freeswerk en je hoeft er maar zo’n 70 euro voor uit te trekken.

Beste koop
5/5