This post was last updated on januari 4th, 2021 at 03:10 pm

Beste Combinatiezaag Van 2021 - Top 10 Beste Zagen

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2021

Wat is de beste combinatiezaag van dit moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. We maakten een vergelijking van 20 combinatiezagen op het gebied van specificaties, zoals vermogen, mogelijkheden en zaagblad. Daarnaast hebben we ook gekeken naar zaken als prijs en garantieperiode. Op basis hiervan hebben we een top 10 met de beste combinatiezagen samengesteld. Eerst beschrijven we de betreffende combinatiezagen, gevolgd door onze eigen mening. Wat zijn de voor- en nadelen van het specifieke topmodel en voor welk type klusser komt deze zaag goed van pas?

Om je te helpen bij het maken van je keuze, sluiten we af met een uitgebreide koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van een combinatiezaag? Tot slot geven we een conclusie en vertellen we je welke combinatiezaag de beste aankoop is.

Top 10 Combinatiezagen Van 2021

Beste Koop
4.7/5
Nummer 2
5/5
budget optie
4.8/5
4.5/5
4.3/5
4.4/5
4.3/5
4.3/5
Beste koop
DeWalt DW743N-QS
Je koopt de DeWalt DW743N-QS bij
[elementor-template id="6363"]

Ook op plek 1 komt een DeWalt combinatiezaag. De DW743N-QS wordt geleverd met een 30 tanden zaagblad, parallelgeleider, duwhout en montagesleutel. Ook een beschermkap en het duwhout voor extra veiligheid zitten inbegrepen, zodat je je houdt aan eventuele veiligheidsvoorschriften op de werkplaats. Onder een hoek van 90 graden zaag je er tot 70 mm mee. Het vermogen is 2000 watt en de garantieperiode 3 jaar. De prijs is €785 en de zaagbladsnelheid 2850 toeren per minuut. De diameter van het zaagblad is 250 mm,

Onze mening

Met de driewegs stofafzuigfunctie zorg je met deze DeWalt voor efficiënte zaagselverwijdering. De heavy duty inductiemotor staat bovendien garant voor jarenlang onderhoudsvrij werken, dus als je een combinatiezaag met lange levensduur zoekt dan is dit een goede keuze. Daarnaast heeft deze een bijzonder laag geluidsniveau, waardoor je daar zo min mogelijk last van hebt op de werkplaats. Met een prijs in de middenklasse en een snelle schakelmogelijkheid tussen de verschillende zaagmogelijkheden is dit een goede aanvulling op je collectie van goed elektrisch gereedschap.

Waarom kopen

Waarom niet?

Goed alternatief
DeWalt D27107-QS
Je koopt de DeWalt D27107-QS bij
[elementor-template id="6368"]

De combinatiezaag van DeWalt met type D27107-QS is een gedegen tool waarop je kunt vertrouwen. Deze tafel afkort- en verstekzaag heeft een topvermogen van 2000 watt en een zaagbladsnelheid van 4000 toeren per minuut. De maximale zaagkapaciteit onder een hoek van 90 graden is 81 mm. Bovendien wordt deze geleverd met een 48 tands zaagblad, een parallelgeleider, spouwmes, duwhout, montagesleutel en stofopvangbak voor de afkortzaagstand. Daarnaast valt deze combi zaag op door perfecte beveiliging met vergrendeling. Zo zorgt de elektrische module voor overbelastingsbeveiliging en wordt er een tafelzaagbeschermkap meegeleverd.

Onze mening

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige tool waarbij je een snelle omschakeling kunt realiseren van afkort- naar tafelzaagstand en andersom, dan is deze DeWalt een uitstekende keuze. Dankzij de complete geleverde set, uitgebreide functies en grote vermogen kun je zeer precies werken. Het de stofafzuigingsfunctie houd je de werkplek schoon. De twee transportwielen maken het mogelijk om deze gemakkelijk te verplaatsen (als een soort kruiwagen). Met een prijs van €1188 valt deze in het wat duurder segment en is het een geschikte aankoop voor professionals als doe-het-zelvers die regelmatig divers zaagwerk hebben. De garantieperiode is 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
Ryobi FRMS1800-G
Je koopt de DeWalt D27107-QS bij
[elementor-template id="6373"]

Deze Ryobi FRMS1800-G is met een prijs van €277 een perfecte aankoop voor enthousiaste doe-het-zelvers. De lage prijs in combinatie met de goede kwaliteit voor klein gebruik maken deze krachtige tool van 1800 watt met overbelastingsbeveiliging een goede aankoop! De maximale snijdiepte onder een hoek van 45 graden is 58 mm, onder een hoek van 90 graden 84 mm. Het gewicht is slechts 15 kilo waardoor die gemakkelijk te verplaatsen is.

Onze mening

Voor hobbyisten die af en toe uiteenlopende zaagklussen hebben is deze Ryobi erg geschikt. Het is een simpele combinatiezaag, waarbij alleen een hardmetalen zaagblad met 48 tanden meegeleverd wordt. Daarnaast is die voorzien van inschakelbare laser, zodat je preciezer kunt werken. Ondanks de lage prijs kun je er behoorlijk wat kracht mee zetten. Wat opvalt is de garantieperiode. Voor consumenten is deze namelijk 2 jaar, maar bij commercieel gebruik vervalt deze garantie. Dit maakt deze combinatiezaag minder geschikt voor klusbedrijven.

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA LF1000
Je koopt de MAKITA LF1000 bij
[elementor-template id="6381"]

De Makita LF1000 combinatiezaag van 1650 watt wordt geleverd met heel wat extra’s. Zo ontvang je een zaagblad van 60 tanden, een stofzak, afstelhoek, verticale materiaalklem, verstekgeleider en langsgeleider, beschermkap, stofkap en stofzuigadaptor en een duw lepel. Dit alles voor een prijs van €808. Deze Makita werkt op netstroom en heeft een kabellengte van 2,5 meter. Het maximale toerental is 2700 per minuut. De zaagdiepte is 48 mm onder een hoek van 45 graden en 70 mm onder een hoek van 90 graden.

Onze mening

Deze Makita is aantrekkelijk om te kopen, omdat die wordt geleverd als uitgebreide set met alles erop en eraan. Eigenlijk heeft deze combinatiezaag alles wat je nodig hebt, maar als je dieper dan 70 mm wilt zagen dan kies je beter voor een alternatief. Het gewicht is 33 kilo en het apparaat is gemakkelijk te verplaatsen. Het zaagblad met 60 zaagtanden zorgt voor een nette afwerking van je zaagsnedes. De garantieperiode is 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt D27107XPS-QS
Je koopt de DeWalt D27107XPS-QS bij
[elementor-template id="6387"]

De DeWalt D27107XPS-QS is een professionele combinatiezaag met XPS zaaglijnindicator. Hij valt met een prijs van €1415 in de duurdere prijsklasse, maar het is een betrouwbare en uitgebreide tool met 3 jaar garantie. De zaag is erg geschikt voor grote zaagklussen tot 81 mm waarbij grote precisie vereist is. De diameter van het zaagblad is 305 mm, het maximale toerental per minuut 4000 en het vermogen 2000 watt. Je zaagt er tot 155 mm diep mee.

Onze mening

Deze DeWalt is een aanrader voor bouwbedrijven die op zoek zijn naar een precieze combinatiezaag waarmee ze snel kunnen wisselen tussen de verschillende typen zagen. Met een gewicht van 40 kilo is deze tool wat robuuster, maar daar krijg je een extreme zaagdiepte voor terug. Door de twee transportwielen kun je hem gemakkelijk verplaatsen als een soort kruiwagen. Door de zaaglijnindicator plaats je het werkstuk binnen no-time in de juiste positie ten opzichte van het zaagblad. Kortom, een goede tool voor de professional!

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA LH1201FL
Je koopt de MAKITA LH1201FL bij
[elementor-template id="6392"]

De Makita LH1201FL heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kost €588. Hierbij krijg je een uitgebreide collectie hulpstukken meegeleverd, waaronder een zaagblad langsgeleider, tafelverbreder, materiaalklem en afsteldriehoek. Met de dopsleutel zorg je voor snelle wisseling tussen de afkortmachine en verstekzaagmachine. Stof vang je op met de stofzak en voor veiligheid zorg je met het duwhout en de beschermkap. Ideaal voor het afkorten van secties tot 95×155 mm en het schulpen van secties tot 52×165 mm. Met de werkstukverlichting werk je gemakkelijker in slecht verlichte ruimtes.

Onze mening

Met 3 jaar garantie op deze zaag en de compleet geleverde set is het een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare tool. De maximale zaagdiepte bij 45 graden is 64 mm en bij 90 graden 95 mm. Met een prijs in de lage- tot middenklasse een uitstekende aankoop voor wie zaagwerkzaamheden in bijvoorbeeld massief hardhout heeft. De snoerlengte is 2,5 meter en de diameter van het zaagblad 305 mm. Het vermogen is 1650 watt.

Waarom kopen

Waarom niet?

BOSCH GTM 12JL
Je koopt de BOSCH GTM 12JL bij
[elementor-template id="6400"]

Bosch heeft heel wat krachtig zaaggereedschap op de markt gebracht en de GTM 12JL combinatiezaag is er daar een van. Deze tool heeft een vermogen van 1800 watt en wordt geleverd met duwstok, stofzak en zaagblad van 305 mm. Met deze tafelcirkelzaag, kap- en verstekzaag in één kies je voor goed resultaat. De zaagdiepte is tot maar liefst 95 mm. Met de geïntegreerde laser werk je bovendien erg nauwkeurig. Met de extra belichtingsfunctie kun je ook met deze combinatiezaag werken op de wat donkerdere plekken.

Onze mening

Deze Bosch is ideaal voor het zagen van hout. Het een gewicht van 21 kilo en een prijs van €598 is het een goede aankoop voor iedereen die op zoek is naar een goedkope combinatiezaag met een groot vermogen. Je kunt de hoeksnedes gemakkelijk instellen. Bijkomend voordeel zijn de licht- en laserfunctie, waarmee deze bijvoorbeeld goed te gebruiken is tijdens een bouwklus waarbij je ‘s avonds werkt of waarbij de verlichting nog niet goed geïnstalleerd is. De garantieduur is 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt D27112-QS
Je koopt de DeWalt D27112-QS bij
[elementor-template id="6411"]

Deze DeWalt D27112-QS combinatiezaag is met een kliksysteem gemakkelijk op de werkbank te installeren. Met een vermogen van 1600 watt is deze ideaal voor het zagen van zachte en harde houtsoorten. De zaagdiepte is 51 mm bij 90 graden en de afkortcapaciteit 285 mm. De zaagkop is gemakkelijk kantelbaar in een hoek van 45 graden. Deze DeWalt wordt geleverd met zaagblad, langsgeleider, inbussleutel, duwhout en afdekkap voor de tafelzaagstand. De prijs is €928 en de garantieperiode 3 jaar.

Onze mening

Het gewicht van deze combinatiezaag van DeWalt is slechts 23 kilo en door het compacte ontwerp kun je hem gemakkelijk transporteren. Hij heeft een enorme zaagbreedtecapaciteit, waardoor het een multifunctionele tool is voor diverse zaagklussen en waarbij je diverse bevestigingsmogelijkheden op de werkbank hebt. Deze DeWalt is een echte uitblinker qua design en wendbaarheid en is zo ontworpen dat je altijd uitstekend zicht hebt bij verschillende zaagwerkzaamheden, of het nu gaat om afkorten of verstekken.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt D27111-QS
Je koopt de DeWalt D27111-QS bij
[elementor-template id="6416"]

In deze top 10 beste combinatiezagen hebben we al verschillende DeWalt machines voorbij zien komen en de DeWalt D27111-QS is er zeker een van! Deze zaagmachine is geschikt voor professioneel maatwerk voor tal van houtsoorten. Hij blinkt uit in de telescopische arm voor verlenging van het zaagvlak. De veilige 1500 watt inductiemotor zorgt voor een compact design dat gemakkelijk te transporteren is. Tevens is deze tool gemakkelijk om te zetten in afkorten en verstekken en heb je altijd een goed zicht om precieze zaagsnedes te maken. De prijs is €905 en de garantie 3 jaar.

Onze mening

Deze DeWalt combinatiezaag is een complete tool die geleverd wordt met zaagblad, langsgeleider, inbussleutel, duwhout en beschermkap. Deze afdekkap is licht in gewicht en zorgt voor maximale gebruiksvriendelijkheid. De maximale afkortcapaciteit is 220 mm en de maximale zaagdiepte bij 90 graden is 51 mm. Het is daarmee een goede keuze voor het meer gestandaardiseerde zaagwerk waarbij precisie van belang is. Een goede aanvulling op de bouwplaats.

Waarom kopen

Waarom niet?

DeWalt D27113-QS
Je koopt de DeWalt D27113-QS bij
[elementor-template id="6424"]

De DeWalt D27133-QS is een professionele zaagmachine met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor €764 krijg je deze tafel afkort- en verstekzaagmachine inclusief zaagblad, langsgeleider, inbussleutel, beschermkap en duwhout. Tevens wordt de XPS verlichting en snijlijnindicator meegeleverd, waarmee perfecte zaagsnedes gegarandeerd zijn. De maximale zaagdiepte bij 90 graden is 51 mm. De diameter van het zaagblad is 305 mm en het gewicht is 19,5 kilo. Deze draagbare en compacte combinatiezaag van 1600 watt is goed te gebruiken bij diverse zaagklussen in hout.

Onze mening

Als je op zoek bent naar een professionele combinatiezaag met afkortzaagtafel en afkort verstekzaag in het wat lagere segment dan is deze DeWalt een goede keuze. Ook voor doe-het-zelvers die net iets meer willen investeren en veel gebruikmaken van de diverse zaagtoepassingen is dit een goede aankoop. De garantieduur is 3 jaar. Je hebt goed zicht bij verschillende zaagklussen en kiest hiermee voor maximale precisie. Daarnaast is deze DeWalt voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen, waardoor het al met al gewoon een slimme aankoop is voor iedereen die een goede combinatiezaag met een laag tot middel prijskaartje zoekt.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de afkortmachine of zaagtafelmachine. Dit zijn handige apparaten voor diverse zaagklussen. Door een combinatiezaag te kopen, verenig je de verschillende zaagfuncties in één toptoestel, want het is een afkortzaag, verstekzaag en tafelzaag in één. Dit is niet alleen handig als je beperkte ruimte hebt om een zaagmachine te plaatsen, maar het scheelt je uiteindelijk ook in prijs als je investeert in een multifunctionele tool. De combinatiezaagmachine, ook bekend als flipover zaagtafel of zaagtafel afkortzaag combinatie, is dus een handige tool waarmee je al je zaagwerkzaamheden tot een goed eind brengt. Een doorsnee combinatiezaag zou, beoordeeld als zaagtafel, ook eenvoudig in de beste zaagtafel top 10 belanden. Wat overigens ook geldt voor de verstek en afkortfunctie. 

Zitten er dan ook nadelen aan de combinatiezaag? Soms is de zichtbaarheid op alle functies wat beperkter als je dit vergelijkt met het los aanschaffen van verschillende soorten zaagmachines. Dit kan een reden zijn om voorkeur te geven aan een losse afkortzaag en tafelzaag, in plaats van een gecombineerde tool.

De functies

Wanneer je op zoek gaat naar de beste combinatiezaag, oftewel de beste flipover zaag, dan wil je natuurlijk weten op welke punten je moet vergelijken. Dit wordt voornamelijk bepaald door de functionaliteiten die je nodig hebt voor jouw zaagwerk. Zo let je als doe-het-zelver op andere zaken dan wanneer je een combinatiezaag koopt voor professioneel gebruik. Als professionele klusser is het bijvoorbeeld van belang dat de zaag een lange levensduur heeft en extra gemakkelijk in gebruik is. Zo wil je snel kunnen switchen tussen de verschillende functies. Ook de oppervlakte van de tafel voor de tafelzaag is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij je aankoop. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de techniek achter de combinatiezaag. Er bestaan namelijk twee manieren om verschillende manieren van zagen te combineren. Zo heb je een afkortzaag met boventafel, waarbij je de arm van de afkortzaag naar beneden haalt om de combinatiezaag als tafelcirkelzaag te gebruiken. Daarnaast is er de combinatiezaag met flipper, waarbij je de machine als het ware flippert/omdraait of te wisselen tussen de afkortzaag en de cirkelzaag. 

Zoals je ziet kun je echt bijna alles met dit apparaat. Zijn er dan ook functies die deze zaagmachine niet heeft? Ja, die zijn er zeker! Je kunt hem bijvoorbeeld absoluut niet inzetten als elektrische figuurzaag. Daar is de machine veel te grof voor en het blad te groot voor.  

De prijs

Als je gaat kijken naar de prijzen van combinatiezagen dan merk je dat deze flink uiteen lopen. De goedkoopste hoeft zeker niet altijd de minste te zijn, maar vaak zie je wel dat de functies uitgebreider zijn naarmate je een duurder exemplaar aanschaft. Het is van belang dat je vooraf een wensenlijst maakt en een richtbudget opstelt, zodat je de beste combinatiezaag voor jouw werkzaamheden vindt. Houd er rekening mee dat de prijs van een combinatiezaag hoger ligt dan wanneer je alleen een tafelzaag of afkortzaag koopt. Dat is natuurlijk logisch, omdat de functies van de combinatiezaag heel wat uitgebreider zijn. Als je dus diverse zaagwerkzaamheden hebt, dan is de combinatiezaag een prijsvriendelijke keuze in verhouding tot de aanschaf van losse zaagtools. De meeste combinatiezaagmachines kosten tussen de €500 en €1000. Voor professionals zijn er ook duurdere modellen op de markt, met prijzen tot circa €1500.

Een combinatiezaag vergelijken

Een combinatiezaag kopen? Voordat je een keuze maakt is het dus van belang om je goed te oriënteren. Maak daarbij gebruik van onze top 10 en aankoopgids voor het vinden van de beste koop. Daarnaast kun je reviews van gebruikers lezen als aanvullende informatie. Het loont absoluut om een weloverwogen keuze te maken, met daarbij rekening houdende met de voor- en nadelen van de verschillende machines en natuurlijk de prijs. Zo weet je zeker dat je het langst plezier hebt van je nieuwe combinatiezaag.

Beste Koop

Na het vergelijken van verschillende combinatiezagen en het opstellen van onze top 10 beste combinatiezagen, kiezen we de DeWalt DW743N-QS als beste koop. Deze complete set die geschikt is voor een diversiteit aan zaagklussen blinkt uit in een groot gebruiksgemak. Zo is het een veilige tool waarbij je makkelijk schakelt tussen de verschillende zaagfuncties en heel precies de zaaghoeken en diepte instelt. Met een prijs van €785 valt deze in de wat duurdere prijsklasse, maar het is dan wel een tool waar je lang plezier van hebt. Bovendien kun je deze DeWalt gemakkelijk verplaatsen, wat heel handig is tijdens het klussen. Ben je juist op zoek naar een voordelige, maar goede combinatiezaag voor thuisgebruik? Dan raden we de Ryobi FRMS1800-G aan. Met een prijs van slechts €277, een vermogen van 1800 watt en een maximale snijdiepte van 84 mm is dit een goede aankoop voor een goedkope combinatiezaag van prima kwaliteit.

Beste Koop
4.7/5