This post was last updated on januari 21st, 2021 at 12:32 pm

Beste Tegelzaagmachine - De 10 Beste

De Gereedschapmeister

Geschreven door
Gerard Visser

Laatst bijgewerkt op 1 januari 2021

Benieuwd naar de beste tegelzaagmachine van dit moment? In dit artikel zoeken we het voor je uit. Tijdens onze vergelijking hebben we zo’n 30 tegelzagen onder de loep genomen en de belangrijkste kenmerken in kaart gebracht. Hierbij hebben we gekeken naar de belangrijkste specificaties, zoals vermogen, snelheid en zaagdiepte. Daarnaast hebben we gelet op zaken als prijs en garantieperiode. Het resultaat is een top 10 met de beste tegelzaagmachines die we konden vinden.

We beschrijven eerst per tegelzaagmachine wat de functies en zaagspecificaties zijn. Daarna geven we onze mening. Waar kun je het apparaat goed voor gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen per model? Om een goede keuze te kunnen maken sluiten we af met een koopgids, boordevol handige tips en aandachtspunten voor het kopen van een tegelzaagmachine. We sluiten af met een antwoord op de vraag: welke tegelzaagmachine is de beste aankoop?

Top 10 Tegelzaagmachines Van 2021

Beste koop
4/5
Nummer 2
3.5/5
budget optie
3.8/5
4.1/5
3.9/5
4/5
Beste koop
FERM TCM1010 - 600W
Je koopt de FERM TCM1010 bij
[elementor-template id="6747"]

Ben je op zoek naar een geschikte zaag voor het betegelen van je badkamer of keuken? Kies dan voor de Ferm TCM1010. Deze is uitgerust met een motor van 600 watt en is voorzien van een waterbak om stofvorming te verminderen en het zaagblad te koelen. Daarnaast is deze voorzien van een veiligheidsslipkoppeling. De afschuiningshoek is instelbaar, zodat je bij een hoek van 45 graden tot 18 mm zaagt en bij een hoek van 90 graden tot 34 mm. Het onbelast toerental is 2950 per minuut. De diameter van het zaagblad is 22,2 mm. Hij werkt op netstroom en heeft een snoer van 3 meter. 

Onze mening

Voor het zagen van wandtegels en vloertegels is deze Ferm van 8,8 kilo een goede keuze. Met een richtprijs van €50 valt deze in de lage prijsklasse. Daar krijg je een gedegen apparaat voor terug. Het verzinkt werkblad is gemakkelijk instelbaar en je maakt er zeer nauwkeurige insnijdingen mee. Naast het diamanten zaagblad van 180 mm krijg je er ook een parallelgeleider, 2 sleutels en zelfs oordoppen en veiligheidsbril bij. De garantieperiode is 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

goed alternatief
EINHELL TE-TC 620 U
Je koopt de EINHELL TE-TC 620 U bij
[elementor-template id="6753"]

Deze Einhell radiaal tegelsnijmachine met 900 watt vermogen is geschikt om tegels tot 620 mm te zagen. Hiermee snijd je uiterst exact vloer- en wandtegels. Dankzij de robuuste motor en diamanten turbodoorslijpschijf kun je hiermee ook door moeilijk te bewerken materialen snijden. Dankzij de grote snijlengte maak je binnen no-time ook grote tegels nauwkeurig op maat. De maximale zaaghoogte is bij een hoek van 45 graden 25 mm en bij een hoek van 90 graden 30 mm. Hij is wat robuuster en zwaarder met een gewicht van 34,4 kilo.

Onze mening

Groot voordeel aan deze Einhell TE-TC 620 U is dat je de aluminium hoekaanslag nauwkeurig in kunt stellen, zodat je verstek-, dubbelverstek en jolly-sneden in enkele handelingen uitvoert. Daarnaast kun je deze klaptafel radiaaltegelsnijder ook nog eens invouwen naar een compacter formaat, erg handig wanneer je hem veel moet vervoeren. Met de geïntegreerde koelingspomp houd je de diamanten slijpschijf van 200 mm diameter voortdurend koel en wordt stofontwikkeling tegengegaan. Hij valt in de wat duurdere prijsklasse (€305), maar deze prijs is dat zeker waard gezien de grote zaagcapaciteit.

Waarom kopen

Waarom niet?

budget optie
FERM TCM1011 - 900W
Je koopt de FERM TCM1011 - 900W bij
[elementor-template id="6758"]

Deze Ferm TCM1011 heeft een vermogen van 900 watt. Het is het tweede model van deze fabrikant in onze top 3. Het zaagblad is instelbaar en de maximale zaagcapaciteit is 41 mm. Door de parallel- en verstekgeleiders wordt nauwkeurig zagen gemakkelijk. Er wordt een watergekoeld diamantzaagblad van 200 mm meegeleverd, alsook een waterbak, moersleutel, veiligheidsbril en oordoppen. Veilig werken gegarandeerd dankzij de veiligheidsschakelaar en RCD stekker. De garantieperiode is 3 jaar.

Onze mening

Deze Ferm heeft een richtprijs van €70 en is een goede keuze voor een wat krachtigere tegelzaagmachine die doorsneden in vloer- en muurtegels mogelijk maakt. De set wordt compleet geleverd. Let er wel op dat je deze stevig bevestigt op een tafel of werkbank, zodat je tegels niet wegtrillen tijdens het snijden. Voor de relatief lage prijs is het echter een prima keuze voor de doe-het-zelver met wat krachtiger snijwerk.

Waarom kopen

Waarom niet?

MANNESMANN Tegelzaagmachine
Je koopt de MANNESMANN Tegelzaagmachine bij
[elementor-template id="6763"]

De tegelzaagmachine van Mannesmann valt op door een stevig uiterlijk. Deze staat met een metalen onderstel als stevige constructie op de werkplaats. Het vermogen is 500 watt en er is speciale warmtebeveiliging aangebracht in deze tool. De diamantslijpschijf van 180 mm wordt meegeleverd. De prijs is €110, waarmee deze qua prijs in de middenklasse valt.

Onze mening

De stabiele uitstraling van deze Bruder Mannesmann, de diamantschijf en het feit dat deze machine waterkoeling heeft, maken het een goede keuze voor het zagen van je tegels. De maximale zaaghoogte is hierbij 34 mm. Het toerental is 2800 per minuut. Hij is gemakkelijk te plaatsen en te gebruiken. Op deze elektrische tegelzaag zit 2 jaar fabrieksgarantie.

Waarom kopen

Waarom niet?

RUBI DU 200 EVO
Je koopt de RUBI DU 200 EVO bij
[elementor-template id="6768"]

Als het gaat om precisiewerk van kleine renovaties en lichte werkzaamheden dan is deze Rubi DU 200 EVO erg geschikt. Of het nu gaat om vloer- en wandtegels, porcellanato, natuursteen, porselein of gres, met deze 200 mm diamant cirkelzaagblad werk je je zaagwerk netjes af. Hij is geschikt voor tegels met een maximale dikte van 35 mm. Door de inklapbare poten is die gemakkelijk te demonteren en te verplaatsen (gewicht 23,5 kilo).

Onze mening

De prijs van deze Rubi valt in de wat hogere prijsklasse, namelijk €299. Hij is geschikt voor de (semi-)professional en is gemakkelijk af te stellen, ook als het gaat om repeterende sneden, dit dankzij de afstelhaak. Verstekzagen is mogelijk. De draaghandvaten zorgen voor gemakkelijk transport. Het maximale toerental is 2915 per minuut en met de externe watertank zorg je voor koeling. Deze kun je er gemakkelijk uit halen om schoon te maken.

Waarom kopen

Waarom niet?

EINHELL TC-TC 800
Je koopt de EINHELL TC-TC 800 bij
[elementor-template id="6773"]

Deze stabiele Einhell zorgt voor nette zaagresultaten bij het op maat maken van je tegelwerk. Het is een lichte machine van 10,5 kilo en is uitgerust met anti-slipvoeten. Voor precieze geleiding tijdens werkzaamheden beschikt deze over parallelaanslag met schaalverdeling. Voor versteksneden stel je de hoek in tussen de -45 en 45 graden. Het maximale toerental is 2950 per minuut. De slijpschijf wordt dankzij het geïntegreerde waterreservoir beschermd tegen oververhitting. De slijpschijf en het gereedschap om deze te verwisselen worden meegeleverd. Dit alles voor een richtprijs van €80.

Onze mening

Deze Einhell frees is het best geschikt voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar standaarduitrusting voor het snijden van allerlei tegelwerk. Het motorvermogen is 800 watt, waardoor die zelfs door gebakken steen snijdt. De maximale snijdiepte is 14 mm onder een hoek van 45 graden en 34 mm onder een hoek van 90 graden. De beschermkap zorgt voor veiliger werken. Met de kabelhaspel en het draaghandvat kun je hem makkelijk verplaatsen en opbergen. Een goede aanvulling aan je collectie elektrisch gereedschap.  Met een garantie van 2 jaar kun je er voorlopig in ieder geval tegenaan!

Waarom kopen

Waarom niet?

MAKITA 2704X
Je koopt de MAKITA 2704X bij
[elementor-template id="6778"]

Met de multifunctionele Makita 2704X krijg je al je zaagwerk in de gewenste afmeting. Maatwerk gegarandeerd! Het maakt het tegelen een stuk gemakkelijker dankzij de uitgebreide functies van deze topmachine. Voor een prijs van €1171 ontvang je een stabiel onderstel, zaagblad met 24 tanden (260×30 mm), langsgeleider en verstekgeleider, afzuigadapter, duwlepel, steeksleutel, pijpsleutel en inbussleutel. De nulspanningsbeveiliging beschermt tegen ongewild starten. De motorunit heeft 1650 watt aan vermogen. Samengevat is deze complete tegelzaagtafel gewoon een hele handige tool waar iedere tegelzetter waarschijnlijk erg blij van wordt.

Onze mening

Deze Makita is de perfecte tool voor professionals die veel tegelsnijwerk hebben. Met de hoge prijs is deze daarentegen minder geschikt voor de hobbyist, tenzij je een heel groot budget hebt. De investering in deze tool is overigens zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een krachtige tool waar je lang plezier van hebt. Met de afkortgeleider maak je ideale hoekinstelling. De langsgeleider is tot 630 mm instelbaar aan de rechterzijde. Deze elektrische tegelsnijder heeft een voedingskabel van 2,5 meter en een garantieperiode van 3 jaar.

Waarom kopen

Waarom niet?

Eibenstock HST 350.2 - 2100W
Je koopt de Eibenstock HST 350.2 - 2100W bij
[elementor-template id="6783"]

Deze Eibenstock hoort met een vermogen van 2100 watt tot de krachtige tegelsnijders voor het snijden in steen. Deze cutter gaat moeiteloos door klinkers heen en is geschikt voor bestratingswerk. De snelspaninrichting is verstelbaar zonder gereedschap en de tool voldoet aan veiligheidsmaatregelen, zodat je met een gerust hart aan de slag kunt. De kleminrichting voor diagonaalsneden is tot 45 graden instelbaar. Het maximale toerental is 3750 per minuut, de maximale katroldiameter 350 mm. De prijs is €407 en het gewicht 19 kilo.

Onze mening

Voor zagen in beton, natuursteen, baksteen en marmer is deze Eibenstock een uitstekende keuze. Hij geeft nauwkeurige resultaten, zelfs bij de meest harde tegels. Denk aan functies als spilvergrendiling, eenvoudige schijfwisseling, transportbeveiliging en startstroombegrenzer. Bovendien kun je er direct een industriële stofzuiger op aansluiten, het aansluitpunt heeft een diameter van 35 mm. Met een maximale zaaghoogte van 120 mm en een maximale zaaglengte van 250 mm tover je tegels in de tuin om tot een perfecte vierkant of rechthoek op maat.

Waarom kopen

Waarom niet?

Perfectamte TCM350
Je koopt de Perfectamte TCM350 bij
[elementor-template id="6791"]

De Perfectmate TCM350 is zoals de naam al zegt een perfecte maat bij al je andere gereedschappen en apparatuur. Ideaal voor tafeltegelfrezen tot een zaaglengte van 800 mm en een zaagdiepte van 120 mm. Het onderstel zit inbegrepen in de prijs van €666. Met deze steenzaagmachine met diamantdoorslijpschijf zaag je krachtig in harde materialen zoals steen. Voor de veiligheid is deze voorzien van een PRCD stekker en veiligheidsschakelaar. Het verstek is traploos instelbaar.

Onze mening

Het maken van lastige vormen is mogelijk met deze Perfectmate. De maximale snijsnelheid is 80 meter per seconde, dus je bent zo een eind op weg. Het toerental is 2800 per minuut. Voor oververhitting hoef je niet te vrezen, want dankzij de grote watertank wordt steen constant gekoeld. De inhoud van de watertank is 37,8 liter. Ondanks de draaghandvatten en de inklapbare poten, is het geen machine die je gemakkelijk vervoert. Het gewicht is namelijk 92 kilo. Het blad ligt wel wat hoger, waardoor je er op een fijne werkhoogte mee werkt.

Waarom kopen

Waarom niet?

Elektrische tegelzaagmachine - 800W
Je koopt de Elektrische tegelzaagmachine - 800W bij
[elementor-template id="6796"]

Deze elektrische tegelzaag met 800 watt accuvermogen valt op door een mooie uitstraling en een lage prijs (€75). Hij weegt slechts 11 kilo, waardoor die ideaal is om gemakkelijk te vervoeren. Natfrezen is mogelijk, want de doorslijpschijf bevindt zich in het water. Zo blijven je bewerkingen stofarm. Hij heeft een toerental van 2950 per minuut. Den schijfdiameter is 180 mm.

Onze mening

Deze lichte blauwe machine is gemakkelijk om te vervoeren. De afmetingen zijn 40x39x39 centimeter. Hij wordt zowel gebruikt in de professionele als hobbysector. Let op, er zitten alleen Duitse instructies bij, dus het is wel belangrijk dat je of weet hoe je ermee om moet gaan of de Duitse taal beheerst. Door de antislip-underlays blijft hij stabiel staan.

Waarom kopen

Waarom niet?

Koopgids
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Wil je een tegelzaagmachine kopen? Dan zijn er genoeg zaken om rekening mee te houden. Onze top 10 probeert je op weg te helpen, maar de juiste keuze is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en budget. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een professionele tegelzaagmachine, of gebruik je deze als doe-het-zelver? Gaat het om dikke en grote tegels of zaag je voornamelijk kleine tegels? De keuze is groot, daarom valt het niet mee om de allerbeste koop te benoemen. We geven je in deze koopgids daarom graag nog een aantal tips, zodat je goed voorbereid bent bij het kopen van een tegelzaagmachine!

Waarom een tegelzaagmachine?

Zoals de naam al zegt is een tegelzaagmachine perfect voor het zagen van tegels. Dit is een handig hulpmiddel wanneer je tegels gaat leggen, want deze zijn over het algemeen alleen in standaard formaten te koop. Het zal dus altijd zo zijn dat je bij een deel van de tegels een stuk moet afzagen, zodat je goed uitkomt met het leggen. Het een goede zaagmachine voor tegels zorg je ervoor dat deze zo net en nauwkeurig mogelijk gezagen worden, met daarbij zo min mogelijk afbrokkelingen en schade aan de tegels.

De functies

Wanneer je op zoek gaat naar de beste tegelzaagmachine, wil je graag weten op welke punten je moet letten. Dat wordt bepaald door de functies die je nodig hebt voor je specifieke zaagwerkzaamheden. Zo zijn sommige zagen geschikt voor dunne badkamertegels, terwijl andere geschikter zijn voor robuuste vloertegels of buitentegels. Je kijkt daarom altijd voor welk formaat en dikte tegel de zaag maximaal geschikt is. Er zijn ook zagen die hierin eigenlijk geen beperking hebben, maar dan kom je vaak wel uit in de hogere prijsklasse. Kijk ook naar het vermogen van de zaag, hoe hoger dit is, hoe krachtiger de tegelzaag is. Denk daarnaast ook na of je de tegelzaag veel moet verplaatsen. In dat geval kies je beter voor een draagbare tegelzaag die wat lichter in gewicht is. Zeker bij grote oppervlaktes is het handig om voor een draagbare tegelzaagmachine te kiezen, omdat je anders constant met de tegels aan het sjouwen bent. Wil je zoveel mogelijk stof en puin op de werkplaats voorkomen? Dan is een natte zaag voor tegels een goede oplossing. De natte zaagfunctie zorgt ervoor dat stof door een waterpomp wordt afgevoerd en dat het tegelzaagblad niet oververhit raakt. Nadeel hieraan is dat de tegels ook nat worden je ze niet direct kunt verlijmen (zeker bij keramische tegels is het belangrijk dat ze goed droog zijn). Bepaal daarom of nat zagen belangrijk is voor je klus of dat je met droog zagen prima uit de voeten kunt. 

Voor het passend maken van tegels en het echt fijne werk is het verstandig om een goede multitool bij de hand te hebben. Door de samenwerking van tegelzaag en multitool verklein je de kans op breken en barsten van tegels. Wat ook kan helen tegen barsten is voorboren voordat je de tegel zet. Stel je hebt je badkamer betegeld en wil de toiletpapierhouder ophangen waarvoor moet hiervoor boren. Als de tegel dan barst heb je echt een probleem. Een eenvoudige oplossing hiervoor is voorboren voordat je de tegel plaatst. Het beste resultaat behaal je door een van de beste kolomboormachine modellen hiervoor te gebruiken. Dan is de tegel goed ondersteund en kun je met lage druk een heel precies gat boren. 

De prijs

Als je je oriënteert op het kopen van een tegelzaag, dan merk je al snel dat de prijzen flink variëren. Hierbij wil het natuurlijk niet zeggen dat een goedkope zaag per definitie minder goed is dan een duurdere zaag. Wel zie je vaak een verband tussen een hogere prijs en een groter vermogen en zaagcapaciteit. Wil je flexibel zijn en een tegelzaagmachine kopen voor tal van tegelzaagwerkzaamheden? Dan is het vaak slim om wat meer te investeren in een flexibele machine die geleverd wordt met accessoires en opbergkoffer. Ben je een doe-het-zelver die bezig is met een verbouwing en daarvoor een gerichte tegelzaag zoekt, dan kun je natuurlijk prima vooruit met een goedkoper model waarmee je jouw formaat tegels kunt zagen. Het is slim om vooraf een eisenlijst te maken en daarbij een richtbudget te bepalen, zodat je specifiek op zoek kunt gaan naar de ideale tegelzaagmachine voor jou. 

Een tegelzaagmachine vergelijken

Heb je je wensenlijst en budget opgesteld of heb je geen budget en ben je gewoon op zoek naar een zo uitgebreid mogelijke tegelzaag? Met onze top 10 hopen we je een flinke stap vooruit te helpen met het vinden van de beste tegelzaag. Daarnaast raden we aan om gebruikersreviews te lezen. Zo weet je hoe anderen het product ervaren en dit helpt je bij het maken van je keuze.

Beste Koop

Na het vergelijken van de verschillende tegelzaagmachines en het opstellen van onze top 10 beste tegelzagen, kiezen we de FERM TCM1010 – 600W als slimste aankoop. Deze betrouwbare tool heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding (€50) en is zeer geschikt voor het zagen van vloertegels en wandtegels. Bovendien wordt deze geleverd met waterpak, parallelgeleider, diamant zaagblad (180 mm) en voor het waarborgen van de veiligheid ook nog eens met bril en oordoppen. Doe-het-zelvers worden absoluut blij van deze tegelsnijder. Ben je echter een professional en ben je op zoek naar een zo uitgebreid mogelijke tegeltafelzaag? Wellicht is de Makita 2704X dan je beste optie. Dit is echt een topmodel met grote functionaliteit, een vermogen van 1650 watt, veel beveiligingsopties en zaagopties en een stabiel onderstel. Je tast hier flink voor in de buidel, maar hebt er jarenlang plezier van!

Beste koop
4/5